Ολικη ανακαινιση σπιτιου και δημιουργια home cinema στο σαλονι.βοηθεια...

Reaction score
12
Αρχικα θα ηθελα να ευχαριστησω ολους οσους θα διαθεσουν εστω και λιγο απο τον χρονο τους.
Ξεκινησα πριν απο λιγο καιρο μια ολικη ανακαινηση στο σπιτι μου και αποφασισα να κανω ενα μικρο home cinema στο σαλονι. Οι διαστασεις ειναι 6x3.5 m και 2,80m υψος.
ο Μεχρι τωρα εξοπλισμος μου ειναι : 2 roister emphasis 25, 3 B&W VM1, 1 B&W cc6-s2,subwoofer powerbass 125, ενισχυτης sony str-dg700 6.1, tv samsung UE40C6000, Htpc, ηλεκτρικη οθονη 100" με gain 1.1. Συντομα θα προχωρησω σε αγορα projector και δευτερο subwoofer.
Παρακατω σας παραθετω φωτογραφιες του χωρου αλλα κια το πως σκεφτομαι να κανω την διαρυθμιση. Θα ηθελα την αποψη σας για την διαρυθμιση, για την αγορα του projector, αλλα και για το αν θα πρεπει να προχωρησω σε αγορα καποιου ενισχυτη 7,1 κατα προτιμηση τον pionner vsx-921 ή 1021 που εχει και e-radio ή να παραμεινω σε αυτον που εχω. Πειτε μου αν γνωριζετε εαν ο pioneer υποστηριζει zone a και zoneb για να δωσω ηχο και στα ηχεια του μπανιου χωρις να εχω ηχο στο σαλονι.
Σε περιπτωση που παω σε 7,1 θα ηταν καλη λυση να βαλω πλαινα ηχεια τα B&W M1? ευχαριστω πολυ

Attachments

Reaction score
12
Re: Ολικη ανκαινηση σπιτιου καιδημιουργεια home cinema στο σαλονι.βοηθεια...

συνεχεια φωτο

Attachments

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.712
Απάντηση: Ολικη ανακαινιση σπιτιου και δημιουργια home cinema στο σαλονι.βοηθεια...

Προχώρα σε προβολέα.
Τα πίσω ηχεία πολύ ψηλά δεν τα έβαλες;
Ο pioneer έχει zone2 οπότε μάλλον μπορείς να κάνεις αυτό που λες.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.681
Όπως λέει ο Μιχάλης, τα πίσω ηχεία είναι ψηλά.
Επίσης, αν τα κύρια ηχεία μπουν στις γωνίες, δεν θα παίξουν σωστά.
Σε τι ύψος από το πάτωμα θα βρίσκεται η οθόνη και η TV? Το σχέδιο τις δείχνει ψηλά.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Ολικη ανακαινιση σπιτιου και δημιουργια home cinema στο σαλονι.βοηθεια...

Βασικα θα ελεγα να βαλεις αναποδα τα sub με τα L-R και το πισω μερος των L-R να να ειναι στην ιδια ευθεια με το μπροστινο τμημα των sub....ετσι θα εχεις πισω και πλαι χωρο απο τους τοιχους και ισες αποστασεις ...σαφως θα παιζουν καλυτερα τα L-R
Απο οτι ειδα η οθονη ειναι 2.2μ οποτε εχεις περιθωριο 1.3μ και μπορεις να το κανεις εαν βαλεις κεντρο την οθονη...

Την οθονη τωρα θα πρεπει να την ανοιξεις και να δεις που θα τερματιζει απο το πατωμα......
Θα πρεπει να την βαλεις ετσι ωστε το κατω σημειο της μπαρας να ειναι στους 50-60 ποντους μαξιμουμ.

Τα πισω ηχεια θελουν ποιο κατω ......αν μπορεις το κανεις ....αλλιως τα βαζεις σε βασουλες που περνουν κλιση..

Τα Sub κοιτα να ειναι και τα δυο ιδια....αν δεν βρεις περνεις 2 ιδια καινουρια.

Reaction score
384

Αν μπορεις να βαλεις τα περιφερειακα 60 ποντους ψηλοτερα απο τη θεση ακροασης, καλο θα ειναι. Τα ηχεια στις γωνιες ειναι απο τα χειροτερα πραγματα που μπορεις να κανεις, αλλα εαν το δωματιο ειναι μικρο και υπαρχει και θεμα αισθητικης, ειναι αναγκαιο κακο.

Reaction score
152

να μιλησω για τα περιφεριακα και το υψος;:116::116:

Reaction score
12
Re: Απάντηση: Ολικη ανακαινιση σπιτιου και δημιουργια home cinema στο σαλονι.βοηθεια.

σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας. Αρχικα η τηλεοραση θα μπει σε υψος 1,05 απο το πατωμα. οσον αφορα για το υψος των πισψ ηχειων εχω την δυνατοτητα για τοποθετηση τους στα 60 cm πανω απο την θεση ακροασης οχι ομως και με τα πλαινα διοτι προκειται για σαλονι οποτε κοιταζω λιγο και το ντιζαιν. Τα μπροστινα ηχεια θα συγκλινουν λιγο πρως τα μεσα και θα μπουν τα sub στην εξωτερικη μερια. Στο θεμα προτζεκτορα ειμαι αναμεσα σε εναν Sony VPL-HW10 SXRD με 550 ωρες και εναν optoma hd 20 καινουριο. ποια ειναι η αποψη σας?

Reaction score
12
Με τον βιντεοπροβολεα καθαρισα, ας ειναι καλα ο συμφορουμιτης και συντονιστης Κοτσιδης Γιαννης και ο Sony VPL-HW10 SXRD που μου πουλησε. Τωρα το μονο που μενει ειναι 2 ηχεια M1 ή ενα VM1. Σε τρεις εβδομαδες ευελπιστω να ειναι ετοιμος ο χωρος και να ξεκινησω το στησιμο.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ολικη ανακαινιση σπιτιου και δημιουργια home cinema στο σαλον

σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας. Αρχικα η τηλεοραση θα μπει σε υψος 1,05 απο το πατωμα...........................................
Συμφωνα με γνωμη ειδικου του χωρου (Μ.Κ.) η αρχη του κατω μερους της τιβι πρεπει να ειναι σε υψος 75-85εκ απο το πατωμα με υψος θεασης το τυπικο ενος ανθρωπου καθημενου!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Nα σαι καλα Γιωργο, καλοθεατος κ καλες βραδιες!

Πες μας τις εντυπωσεις απο τη θεαση του.

Επισης κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ ψηλα τα πισω ηχεια....

Reaction score
539
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ολικη ανακαινιση σπιτιου και δημιουργια home cinema στο σαλον

Συμφωνα με γνωμη ειδικου του χωρου (Μ.Κ.) η αρχη του κατω μερους της τιβι πρεπει να ειναι σε υψος 75-85εκ απο το πατωμα με υψος θεασης το τυπικο ενος ανθρωπου καθημενου!
Υπάρχει κάποια τεκμηρίωση γι'αυτο; Εννοώ, κάποιο link κάπου;
Δλδ μια τηλεόραση 22 ίντσες και μία 75 ίντσες πρέπει και οι 2 να τοποθετηθούν στους 80 πόντους από το πάτωμα;

Sorry για το hijack

Reaction score
384
Η πιο απλα, να χρειαζεται να σηκωσεις το βλεμα σου 12-15 μοιρες για να βλεπεις το κεντρο της οθονης.:headbang:

Reaction score
539
Το 1/3 περίπου του ύψους απο κάτω να είναι στο άι λέβελ.
Η πιο απλα, να χρειαζεται να σηκωσεις το βλεμα σου 12-15 μοιρες για να βλεπεις το κεντρο της οθονης.:headbang:
Άρα συμφωνούμε ότι εξαρτάται από το μέγεθος της οθόνης.
Thanks

Reaction score
384
Ναι. Τα ματια σου ειναι περιου στα 1.20μ οταν καθεσαι. Αν ειχες μια τηλεοραση μικροσκοπικη και την εβαζες στους 80 ποντους θα κοιταγες προς τα κατω. Παρε χαρτοταινια που δεν αφηνει σημαδια στους τοιχους και φτιαξε ενα περιγραμμα στο μεγεθος της τηλεορασης. Παιξε λιγο με το πανω-κατω αν χρειαστει και τελος...:gamer:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.989
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas