Ολοκληρωμενος vs home theater 5.1 για μουσικη

Reaction score
375
Γεια χαρα.
Μολις παρελαβα τα dali zensor 1 και εχω παραγγειλει επισης τον ολοληρωμενο yamaha r-n301 τον οποιο περιμενω απο μερα σε μερα.
Εχοντας μεγαλη αγωνια για τα ηχεια, δεν μπορεσα να αντισταθω στην ιδεα να τα συνδεσω αρχικα με εναν ενισχυτη ενος home theater samsung το οποιο ειχα αγορασει πριν 5 χρονια γυρω στα 200 ευρω (ωσπου να παραλαβω τον r-n301 ντε.. μη βαρατε).
Η αρχικη μου εντυπωση, ακουγοντας μονο mad tv μεσω συνδεσης home theater και αποκωδικοποιητη οτε tv ειναι θετικη μεν, αλλα οχι εντυπωσιακη.
Σιγουρα ακουω περιπου 20-30% καλυτερα απ οτι πρινμε τα μινι μινιον ηχεια του home theater...
Η ερωτηση μου προς εσας ειναι: Θα δω τεραστια διαφορα με τον yamaha αν παιξω flac αρχεια μεσω υπολογιστη?

Ποσο μεγαλο ρολο τελικα παιζει ο συνδυασμος καλου αρχειου μουσικης-ενισχυτη-ηχειου?

Ειναι απλα μια ερωτηση αρχαριου που θα μπορουσε να κατατοπισει/βοηθησει πολλους ασχετους σαν εμενα που εχουν παρομοια "χαζα" ερωτηματα. (Χαζα για εσας τους γνωστες)

Και ακομη μια ερωτηση. Τα ηχεια θελουν στρωσιμο? Δηλαδη πρεπει να ακουω χαμηλοφωνα για καποιο διαστημα?

Last edited:

Reaction score
198
Καλοριζικα και καλο ακουστα. Θα δεις πολύ μεγάλη διάφορα με τον δικαναλο (Yamaha) που περιμενεις σε σχεση με τον πολυκάναλο που εχεις τωρα.
Ναι τα ηχεία θέλουν αρκετές ώρες λειτουργιας, για να πεις οτι "στρώθηκαν", σε νορμάλ προς χαμηλες εντασεις.
Και νομίζω καλό θα ηταν να τα τοποθετισεις σε βάσεις, και όχι πανω σε κάποιο επιπλο-ραφι
Υπομονή...

Reaction score
7.110
αν αυτος ο ενισχυτης ειναι κομματι απο κατι πλαστικα home theater συστηματακια,τοτε θα σε συμβουλευα να μην οδηγησεις αλλο τα dali με αυτον τον ενισχυτη. Οι ενισχυτες αυτων των συστηματων ειναι σχεδιασμενοι να οδηγουν τα συγκεκριμενα ηχεια του συστηματος και προκειμενου να αποφυγεις καποια πιθανη βλαβη στον ενισχυτη, αλλα κυριως στα καινουργια ηχεια,κανε υπομονη μεχρι να ερθει ο "πραγματικος" ενισχυτης που εχεις παραγγελει.

Reaction score
1.047
Δεν θα εχει σχεδον καμια σχεση το αποτελεσμα με τον καινουριο ενισχυτη. Γυρω στις 100 ωρες στρωσιμο θελουν. Οι πρωτες σε χαμηλοτατες εντασεις και σιγα σιγα αυξανεις ενταση μεχρι ενος λογικου σημειου.

Εαν ακους ροκ και μεταλ μουσικες, θα ηθελα μια γνωμη για το πως παιζουν τα dali με τον yamaha. Εχω τα ιδια ηχεια και νομιζω οτι το ροκ-μεταλ ειναι ενα λιγακι αδυναμο σημειο τους,.,

Reaction score
1.187
Οπως είπαν και όλοι οι φίλοι πιο πάνω η διαφορά θα είναι η νύχτα με την ημέρα όταν θα οδηγήσεις τα ηχεία σου με τον Yamaha σε σχέση με τώρα που τα οδηγείς με το «ψεύτικο» Samsung home cinema.

Ολα τα ηχεία θέλουν ένα στρώσιμο τον πρώτο καιρό. Οχι τίποτα τρομερό, απλώς μην τα ξεσκίσεις σε εντάσεις και μην τα παίζεις με τσιτωμένα πρίμα ή μπάσα. Καλύτερα να παίζεις flat και σε normal εντάσεις τον πρώτο καιρό.

Reaction score
375
Τελικα υπαρχει θεμα να παθουν κατι κακο τα ηχεια αν τα οδηγω μεσω του home cinema των 200 ευρω για καμια βδομαδα? Μεσαιες εντασεις και χαμηλες.. πιο πολυ για να τα εχω στρωμενα μεχρι να ερθει ο ενισχυτης.

Reaction score
1.187
Όχι δεν κινδυνεύουν να πάθουν κάτι αν τα παίζεις σε φυσιολογικές και σε χαμηλές εντάσεις.
Αν όμως προσπαθήσεις να τα παίξεις δυνατά επειδή το ψεύτικο home cinema θα ζοριστεί να τα οδηγήσει και θα ψαλιδίσει το σήμα τότε σίγουρα θα πάθουν ζημιά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.062
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp