Ομοαξονικη Vs Oπτικη

Reaction score
0
Πολλοι λενε να αποφευγουμε την οπτικη εξοδο. Η ομοαξονικη ειναι κλασης ανωτερη.
Η οπτικη χρησιμοποιει αλλους δυο μετατροπεις στην αλυσιδα. Απο ψηφιακο σημα σε φως και απο φως σε ψηφιακο σημα ξανα.
Εκτος της ποιοτητας στον ηχο να παμε στην πρακτικη πλευρα, δεν μπορεις να εχεις οτι μηκος θελεις, ειναι πιο ακριβο το καλωδιο, κτλ
Παντως ειναι γεγονος πως ο κοσμος νομιζει πως η οπτικη ειναι ανωτερη, και αυτο επειδη του φαινεται πιο γουαου να περναει το σημα μεσω φωτος...
Το αναποδο ειναι, αλλά βλεπεις καποιοι ηθελαν να βγαλουν χρημα απο την ιστορια.

οι αποψεις σας?

Reaction score
14
συμφωνώ και απο οτι εχω διαβάσει και εγώ ισχύει ακριβώς όπως το λές.

Στην δική μου περίπτωση για να ετρεχα οπτικό καλώδιο σε μήκος 12 μέτρων όυτε ξέρω πόσο θα μου κόστιζε, ενώ το coaxial με πανέμορφα επιχρυσα βύσματα, ουτε 15 ευρώ δεν πήγε, και το αποτέλεσμα πανέμορφο.

Oπτική βάζω μόνο για να γεμίσω τις εισόδους του ενισχυτή αφού και μόνο μου τελείωσαν οι coaxial!

Reaction score
5
εγώ χρησιμοποιώ coaxial για θέμα μήκους και μόνο. από άλλους έχω ακούσει ότι έχει περισσότερη "γλυκάδα" ο ήχος.

Κατα τ'άλλα... και δύο, "μηδενικά και άσσους" στέλνουν.

Reaction score
62
Κι εγώ ήμουν υπέρ του coax. Μου έδινε την εντύπωση πιό "γεμάτου ήχου". Χώρια το κόστος της οπτικής...

Reaction score
8
Απάντηση: Ομοαξονικη Vs Oπτικη

Και εγω το ιδιο σε τσεκαρισμα που εχω κανει & με τα δυο
η coaxial μου φαινεται καλυτερη & ειδικα στα χαμηλα.

HV

Reaction score
0
Βασικα παιζει μεγαλο ρολο το μηκος του καλωδιου..Στην θεωρια η οπτικη εχει 0 loss σε μεγαλα μηκη σε αντιθεση με την ομοαξονικη. Οπως και να εχει εγω εχω και τα 2 και διαφορα δεν ακουω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.879
σε μεγάλα μήκη οπτική χρησιμοποιώ, πήρα μια 15μετρη τζάμπα!
Για να κάνω 15 μέτρα με belden 1695Α βγαίνει σημαντικά ακριβότερο, κι ούτε συζήτηση για 1696Α, ακόμα ακριβότερο.

Τα επίχρυσα RCA δε κάνουν καλό στα ψηφιακά, καλύτερα τα σιδερένια κι ακόμα καλύτερα τα BNC, αλλά δεν βρίσκεις συσκευές με τέτοια εύκολα.

Ακόμα καλύτερα ένας μετασχηματιστής στο τέλος, αλλά ούτε απ'αυτόν δε βρίσκεις εύκολα. Βαθειά νερά όμως αυτά.... Υπάρχουν 3 papers της AES που τα λένε, όποιος με προλάβει κερδίζει 1m belden 1695A βυσματωμένο με neutric RCA!

Reaction score
0
Στο site Sony Support, http://support.sony-europe.com/tutorials/tv/diagrams/diagrams.asp?l=en&ct=hav
πράγματι δείχνει την ομοαξονική με 5 άστρα, ενώ την οπτική με 4 (+ 1 σε παρένθεση).
Πάντως εγώ παίζοντας ένα DTS-CD (κατεβασμένο απ' το Net), μου διαχωρίζει τα 5 κανάλια μόνο με το οπτικό καλώδιο. Αν συνδέσω player και ενισχυτή με το ομοαξονικό digital, ακούγεται ο γνωστος συνεχής θόρυβος.

Reaction score
5
Θα συμφωνήσω απόλυτα για την coax vs optical και να προσθέσω ότι σε τεστ που είχαμε κάνει σε καλοστημένο σύστημα, οι διαφορές ήταν έντονες και στο απλό αυτί.

Διαπιστώσαμε επίσης ότι στο coax παίζει μικρό ρόλο το καλώδιο, ενώ στην optical ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο. Είχαμε ένα optical πανάκριβο καλώδιο και ένα entry level και υπήρχαν απίστευτες διαφορές.

Γι'αυτό ξενερώνω που το PS3 έχει ΜΟΝΟ optical......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Dear Argi,

If the transmitter (the Toslink output) and the receptor (the Toslink input) are both of very good quality, then a good Toslink cable, such as OptiLink-3, will give great results.

The transmitter has to convert the electrical signal into light, and the receptor has to convert the light into an electrical signal. How well they do their jobs is critical to the sound quality.

A coax connection doesn't have to go through any kind of processing, so it's reasonably safe to assume that all coax inputs & outputs are 'good quality.' Therefore, coax is the 'safe' answer and that's what most people usually say.

As always, the best way to decide is to listen for yourself and buy what you think sounds best.

Best regards,

Alasdair Patrick
International Sales Coordinator
AudioQuest
2621 White Road
Irvine CA 92614
USA
Tel: +1 949 585 0111
Fax: +1 949 585 0444
τοσο απλα

Reaction score
50
Για μένα το περίεργο είναι ότι στον κόσμο τον υπολογιστών η οπτική ίνα ειναι γενικά προτιμητέα (ή και μονόδρομος) όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλο μήκος και μεγάλες ταχύτητες.
Επίσης οι τιμές είναι λίγο μεγαλύτερες αλλά όχι απαγορευτικές για την οπτική και τα Patch Cords (πχ 3μ Patch περίπου 10€)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Ομοαξονικη Vs Oπτικη

Αντε παλι, τα πανω κατω μας φερατε. Εκει που ημασταν 'μοντερνοι" με οπτικη ινα, μας ξαναγυρνατε στο ...μπλενταζ!
Εφ΄οσον η ομο- εχει καλυτερη ποιοτητα, γιατι δεν την βαζουν σε ολες τις εγκαταστασεις/μεταφορες σηματος αποστασεων και προτιμουν την περιβοητη οπτικη ινα; Υποθετω λογω μικροτερων απωλειων και ταχυτητας. αρα....;

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Ομοαξονικη Vs Oπτικη

Αντε παλι, τα πανω κατω μας φερατε. Εκει που ημασταν 'μοντερνοι" με οπτικη ινα, μας ξαναγυρνατε στο ...μπλενταζ!
Εφ΄οσον η ομο- εχει καλυτερη ποιοτητα, γιατι δεν την βαζουν σε ολες τις εγκαταστασεις/μεταφορες σηματος αποστασεων και προτιμουν την περιβοητη οπτικη ινα; Υποθετω λογω μικροτερων απωλειων και ταχυτητας. αρα....;
΄
Λόγω χωρητικότητας, ταχύτητας, απόστασης και συντήρησης.Το σήμα εξασθενεί πιό σύντομα στο χαλκό απ' ότι στην οπτική. Επομένως έχουμε λιγότερους ενισχυτές και μικρότερο κόστος. Αλλά μιλάμε πάντα σε hard line εγκαταστάσεις. Στον ενισχυτή του σπιτιού μας είναι διαφορετική φάση...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
για ακομα μια φορα
πιστευω οτι αμα συνεχισω να διαβαζω θα ξεχασω και αυτα που ξερω
οπως παω θα το γυρισω σε αρλεκιν
με ενα αρλεκιν ξεχνιεμαι

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Από αυτά που έχω διαβάσει κατά καιρούς κι εγώ Coaxial θα πρότεινα.

Η σύγκριση PC και audio θέλει προσοχή. Είναι διαφορετικές εφαρμογές.
Οι δύο παραπάνω μετατροπές που έχουμε στην περίπτωση της οπτικής ίνας (σε φως και πίσω) πολλές φορές εισάγουν jitter - το οποίο σε μεταφορά data δεν μας ενδιαφέρει.

Οι καλές οπτικές ίνες (γυαλί) είναι και ακριβές. Οι πλαστικές είναι φθηνότερες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
και πινω μπιρες πινω μπυρες πινω μπυρες

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
εκει πινω τζακ ντανιελς, φορ ροουζεζ ,γαιλντ τερκι, και τζιμ μπιμ"happy_1"

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ