Οξυτητα!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246
Απάντηση: Οξυτητα!

Ανδρέα κάτι τέτοιο εννοούσα όταν έλεγα να βάζουμε και close-up φωτογραφίες στα συγκριτικά.
Για την ακρίβεια θα πρότεινα να βάζουμε ακόμα πιο κοντινές. Σε 1:1 χάνεται μερική πληροφορία, ενώ τείνει να εμφανίζεται και moire (πρόσεξε τη φωτό του -απροσδόκητα ευκρινούς- ΑΕ2000).
Σε πιο κοντινές, όχι μόνο δεν έχουμε τέτοια προβλήματα, αλλά φαίνεται καθαρά και το pixel structure -περισσότερο σημαντικό στους 720ρηδες, πλέον.

NIX

Reaction score
0

Απ`αυτες τις φωτο ειναι αδυνατον να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα για την οξυτητα των προβολεων.

Reaction score
4
Κατι δεν παει καλα μου φαινεται.
Δεν μπορει ο 2000 να εχει μεγαλυτερη οξυτητα απο τον sharp.
Εμενα οι φωτος αυτο μου δειχνουν :shock:

Reaction score
1
Κανένα απολύτως ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορούμε να βγάλουμε από τις παραπάνω photo μια και πρόκειται για τρία διαφορετικά καρέ! Για να γίνει οποιαδήποτε σύγκριση, πρέπει πρώτα από όλα το καρέ να είναι ακριβώς το ίδιο.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι ο Panasonic υποφέρει από το vertical banding σε υπερβολικό βαθμό θα έλεγα, θυμίζει LCD πενταετίας, εφταετίας κτλ. :cool_11:

Reaction score
8.350
Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι ο Panasonic υποφέρει από το vertical banding σε υπερβολικό βαθμό θα έλεγα, θυμίζει LCD πενταετίας, εφταετίας κτλ. :cool_11:
κι εγω δεν το πιστευω αυτο που βλεπω........

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.246
Απάντηση: Re: Οξυτητα!

Παιδιά τα φαινόμενα συχνά απατούν σε πρώτη ματιά:
Κοιτάξτε τις παρακάτω ενδείξεις, με τα ψιλά γράμματα. Για παράδειγμα, εκεί που λέει "Mission support procedures", στο Sharp είναι ευανάγνωστο, στον Panasonic διακρίνεται μετά βίας, ενώ στον Sony δεν καταλαβαίνεις τι γράφει.
Ο Panasonic είναι μεν ευκρινής, αλλά θα έλεγα ότι περισσότερο δίνει την εντύπωση της ευκρίνειας, χάρη στην τεχνητή όξυνση της εικόνας, μέσω των κυκλωμάτων του επεξεργαστή βίντεο. Ο Sony είναι για κλάματα και μόνο ο Sharp καταφέρνει να περάσει ατόφια την πληροφορία.
Νομίζω ότι ο Sharp είναι σαφώς ευκρινέστερος.

Όσο για το "vertical banding", εγώ επιμένω ότι είναι moire από την αλληλεπίδραση του πάνελ του προβολέα και του CCD της φωτογραφικής.

Η ιδέα είναι καλή, αλλά μπορεί να υλοποιηθεί καλύτερα.

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Οξυτητα!

Για παράδειγμα, εκεί που λέει "Mission support procedures", στο Sharp είναι ευανάγνωστο, στον Panasonic διακρίνεται μετά βίας, ενώ στον Sony δεν καταλαβαίνεις τι γράφει.
Ναι, αλλά πρόκειται για 3 διαφορετικά καρέ στα οποία το νετάρισμα της κάμερας κάλλιστα μπορεί να είναι διαφορετικό ή να υπάρχει περισσότερη θολούρα λόγω κίνησης.

Κάθε σύγκριση είναι άτοπη!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Παιδιά τα φαινόμενα συχνά απατούν σε πρώτη ματιά:
Κοιτάξτε τις παρακάτω ενδείξεις, με τα ψιλά γράμματα. Για παράδειγμα, εκεί που λέει "Mission support procedures", στο Sharp είναι ευανάγνωστο, στον Panasonic διακρίνεται μετά βίας, ενώ στον Sony δεν καταλαβαίνεις τι γράφει.
Ο Panasonic είναι μεν ευκρινής, αλλά θα έλεγα ότι περισσότερο δίνει την εντύπωση της ευκρίνειας, χάρη στην τεχνητή όξυνση της εικόνας, μέσω των κυκλωμάτων του επεξεργαστή βίντεο. Ο Sony είναι για κλάματα και μόνο ο Sharp καταφέρνει να περάσει ατόφια την πληροφορία.
Νομίζω ότι ο Sharp είναι σαφώς ευκρινέστερος.

.
:cool_4:

Reaction score
4

Ο Panasonic είναι μεν ευκρινής, αλλά θα έλεγα ότι περισσότερο δίνει την εντύπωση της ευκρίνειας
Εχεις απολυτο δικιο Δημητρη και αμα κοιταξεις πιο προσεκτικα ετσι ειναι.
Αλλα και αυτος ο Sharp....... τοσο πρασινος δεν ειναι ουτε ο Αντρεας !!!!

Reaction score
0

Μιας και άνοιξε αυτό το θέμα ο Ανδρέας, μήπως θα ήταν καλή ώρα να ξεκαθαρίσουμε τους όρους ευκρίνεια και οξύτητα. Απ' όσο γνωρίζω είναι δύο έννοιες διαφορετικές. Αν ανεβάσουμε την οξύτητα σε μία εικόνα την κάνουμε τεχνηέντως πιο ευκρινή. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έχει και καλύτερη ευκρίνεια. Κάνω λάθος????

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.484
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid