Ο ΗΜΙΘΕΟΣ ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ

Reaction score
0
Δραττομαι της ευκαιριας καθως απολαμβανω ενα κονσερτο για φλαουτο του υπερτατου Mozart (σε high end συστημα φυσικα...), να ανοιξω ενα καινουργιο thread.

Θετω ολους στον εξης προβληματισμο που βασικα ειναι φιλοσοφικος και εχει να κανει και με τον ψυχισμο καποιων.

Μηπως θα πρεπει αντι να αναρωτιομαστε τι ειναι τελικα αυτο το high end audio (το οποιο ειναι υπαρκτο οσο κιαν κοπτονται καποιοι για την ανυπαρξια του), να αναρωτηθουμε για το τι αισθητηρια αντιληψη ειναι αναγκαια ως συνθηκη για εναν ανθρωπο, ωστε να το αντιληφθει και να τον συγκινησει, την ωρα που το λαμβανουν ως ακροαμα τα ωτα του.

Δηλαδη για να το θεσω πιο απλα κ.Κογια:

Απο την στιγμη που ακουτε σπιτι σας με ραδιομονοφωνικο συστημα και τα ωτα σας το.....αντεχουν, πραγματικα αναρωτιεμαι για ποιον λογο ανταπαντατε και ασχολειστε με το εν λογω αντικειμενο??

Οι ασχολουντες με την ποιοτητα του ηχου χομπιστες ξερετε απο τι ξεκινησαν και μπηκαν στην διαδικασια να σπαταλησουν τον πολυτιμο χρονο και το χρημα τους? Μα φυσικα με αφετηρια την προσβολη των αυτιων τους απο συστηματα σαν το δικο σας! Δεν μπορουσαν οι αμοιροι να δεχθουν την πολυαγαπημενη τους μουσικη να ισοπεδωνεται αναπαραγομενη με αθλιο κυριολεκτικα ηχο!
Ειναι αποριας αξιο εσεις......πως το ανεχεστε??

Αλλα ας υποθεσουμε οτι δεν εχετε προβλημα...για ποιο λογο αντιπαρατιθεστε με αυτους που δεν το μπορουν!

Μηπως ΕΣΕΙΣ θα τους μαθετε να ακουνε καλυτερα??

Μηπως εσεις θα τους ανοιξετε τα ματια?

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

Τελος το high end audio εχει πολυ μεγαλη σχεση με την τεχνη, για να μην πω οτι ειναι τεχνη. Και μαλιστα με την τεχνη της Μουσικης που ειναι η υπερτατη.

Η προοδος της τεχνολογιας απλως βοηθαει καποιους εμπνευσμενους ανθρωπους σε μεγαλυτερο βαθμο να υλοποιησουν τις ιδιοφυεις ιδεες τους πιο ευκολα.

Αν ηταν θεμα τεχνολογιας και οχι του ΑΝΘΡΩΠΟΥ δημιουργου, τοτε θα ηταν πολυ ευκολο για την Yamaha π.χ. να κατασκευασει ενα Stradivari...Γνωριζουμε ομως ολοι μας οτι αυτο ειναι αδυνατον. Ο ιδιος ο Stradivari ομως το καταφερε με τα πενιχροτατα τεχνολογικα μεσα της εποχης!!

Τελος ο ψυχισμος σας πραγματι χρηζει ειδικης αναλυσεως σε σημειο που ειμαι παρα πολυ μπερδεμενος για το κινητρο που σας οδηγησε να ασχολειστε..

Δεν σας πιανω.... Εκπεμπουμε κυριολεκτικα σε αλλο μηκος κυματος τοσο οσο και με την γιαγια μου (αν ζουσε η καημενη)..Τι να συζητουσα μαζι της για high end? Για τρελλο με περναγε η καημενη (οπως κι εσεις).

(Αυτο το ΗΜΙΘΕΟΣ πραγματικα δεν το κατανοω..ΩΡΑΙΟ παρατσουκλι!)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.130
...(Αυτο το ΗΜΙΘΕΟΣ πραγματικα δεν το κατανοω..ΩΡΑΙΟ παρατσουκλι!)
Θνητός με θεϊκό μαλλί. (...Και αυτή τη στιγμή ακούω "Αν είχ' η νύχτα μιλιά" του Λεονάρδου Μπουρνέλη)...

Reaction score
10
Aμα εννοεις το κονσερτο για φλαουτο και αρπα είναι οντως φοβερο, ένα από τα αγαπημενα μου.

Γιωργο μου και εγω αυτές τις αποριες ειχα καποτε, ποτε δεν πηρα απαντηση.
Εκτοτε εχω σταματησει να ασχολουμε με το Κωστα. Βλεπω θα ελεγα με συμπαθεια την κατασταση του, πως βλεπεις ένα ζητιανο στα φαναρια, ένα παιδι στην Αφρικη που πειναει, καπως ετσι.

Τωρα πια τον αποκαλω Κωστα Κογια-Ο ρομπεν των φτωχων

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Απο την στιγμη που ακουτε σπιτι σας με ραδιομονοφωνικο συστημα...
Να με συγχωρείς αγαπητέ Γιώργο, αλλά το παραπάνω από που το συμπεραίνεις? Ξέρεις τι μηχανήματα είχε, έχει, θα έχει ή τι έχει ακούσει ο Κόγιας? Μήπως γνωρίζεστε από παλαιά και δεν το ξέρω? Έτσι από περιέργεια δηλαδή ρωτάω.

...

Reaction score
0
Φιλε Νικο,

Επι τη ευκαιρια θα ηθελα να σου πω οτι λυπαμαι για τα μην/τα που ανταλλαξαμε πανω στον εκνευρισμο μας.

Τωρα για τον κ.Κογια: Πραγματικα δεν μπορω να τον κατανοησω. Ενω αντιστρατευεται σε μια ολοκληρη υποκουλτουρα η οποια ειναι αυτη των χομπιστων του ποιοτικου ηχου και μαλιστα με απαξιωτικες και υβριστικες εκφρασεις για το πελατολογιο μου (και ...μας, καθότι αυτη την στιγμη εκφραζω κι ολους τους συναδελφους) καθεται και ασχολειται ως ρομπεν των κουφων να βγαλει υποτιθεται το φιδι απο την τρυπα και να αποδειξει σε ολους τους νεοεισερχομενους οτι η γη ειναι τετραγωνη κι οτι ολα παιζουν το ιδιο!

Θεωρω οτι κανει ΜΕΓΑΛΗ ζημια στον χωρο μας διοτι απλα εχει αυτο το βημα για να εκφραζεται οπως θελει. Υποβαλλεται με το Ημιθεος στους καινουργιους απειρους και αδαεις αμοιρους οι οποιοι εχουν βρει ενα ωραιο site για να πουν τον πονο τους για τον ηχο που ΔΕΝ ακουν και ξαφνου πεφτουν πανω στον ογκολιθο ΙΑΣΟΝΑ κ.Κογια που τα ξερει ολα. Αμεσως μεσα τους αποκαθηλωνουν και απομυθοποιουν ολο το high end audio και ολη η μαγια η δικια μας και των περιοδικων παει χαμενη.

Ολα αυτα με ποιο σημειο αναφορας? Απλα με το μονοραδιοφωνικο του συστημα! (Ειναι εντελως αδιαφορο αν εχει ακουσει καπου καποια συστηματα αφου ετσι κι αλλιως ειναι ανικανος να αντιληφθει την διαφορα...σαν την γιαγια μου).

Αυτη την στιγμη μιλαω και σαν εμπορος. Αλλα ειμαι και ενθουσιωδης και μανιωδης χαιφιντελιστας εδω και 25 χρονια! Επαγγελματικα ασχολουμαι μια δεκαετια.

Απο την αλλη ομως ψαχνεται και πηγαινει στις εκθεσεις και γραφει και δω μεσα...Ακομη χειροτερα διοτι δρα σαν ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ.

Η σταση του ειναι απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και αυτο θα πρεπει να το λαβετε ΣΟΒΑΡΑ υπ'οψιν σας εσεις και ο Ανδρεας Κ.

Reaction score
10
Aνδρεα ακομα δοκιμες κανει? Γιατι ακουστικες εντυπωσεις δεν εργαψε ποτε για το audionet.

Reaction score
0
Αγαπητε κ.Ανδρεα Κ.,

Το διαβασα ολο. Επαναλαμβανω τα περι Δουρειου Ιππου. Το συμπερασμα του επισης ειναι αλλοπροσαλλο διοτι αναιρει την πολυ εμπεριστατωμενη παρουσιαση του καθως ειναι αρνητικο (..ΔΕΝ θα το αγοραζα..)

Και κατι τελευταιο. Μια συσκευη high end audio ΔΕΝ ειναι ενα συνοθυλευμα πυκνωτων αντιστασεων λυχνιων τρανζιστορ και λοιπων ταπεινων υλικων..

ΕΧΕΙ ψυχη!!! Διοτι ΜΕΤΡΑΕΙ πανω απο ολα σε αυτο η σχεδιαση (του κυκλωματος) και οι αμετρητες ωρες ακροασεων που δαπανησε ο σχεδιαστης του για να το <<φερει>> τονικα κι οχι μονο εκει που αυτος νομιζει σωστο.

Ετσι ακριβως οπως κι ενα βιολι δεν ειναι ενα κομματι επεξεργασμενο σανιδι και μερικα τεντωμενα συρματα (χορδες)...

Reaction score
0
Μιχαλη η οποιαδηποτε αναφορα σε ακουστικες εντυπωσεις high end audio συσκευων με τοσο χαμηλης ποιοτητας συνοδα κρινεται ως τουλαχιστον αναξιοπιστη για να μην πω πληρως διατρητη.

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ και δεν πολυασχοληθηκε με τις ακουστικες εντυπωσεις

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Αγαπητε Γιωργο-MUSICLOVER αδικως ασχολεισαι με τον Κογια .

Θα σου θυμησω οτι η βλακεια ειναι ανικητη και απλα χανεις τον χρονο σου .

Reaction score
10
Aνδρεα ακομα δοκιμες κανει? Γιατι ακουστικες εντυπωσεις δεν εργαψε ποτε για το audionet.

Ουτε τα πολλα και διαφορα συστηματα που θα το δοκιμαζε!
Αυτα που εγραψε θα τα εγραφε καλλιστα και ενας ηλεκτρονικος.
Το χομπυ μας αφορα τον ηχο ομως.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Φιλε Νικο,
Επι τη ευκαιρια θα ηθελα να σου πω οτι λυπαμαι για τα μην/τα που ανταλλαξαμε πανω στον εκνευρισμο μας.
Επίσης. Ελπίζω να βρεθούμε από κοντά και να συζητήσουμε κάποτε μερικά πράγματα.

Θεωρω οτι κανει ΜΕΓΑΛΗ ζημια στον χωρο μας...
Έχεις αναρωτηθεί για ποιούς λόγους πρέπει να ενδιαφέρει τον κάθε Κόγια ο χώρος σας?

...απομυθοποιουν ολο το high end audio και ολη η μαγια η δικια μας και των περιοδικων παει χαμενη.
Με συγχωρείς αλλά πάλι δεν σε καταλαβαίνω. Δηλαδή ο Κόγιας είναι κατακριτέος γιατί χαλάει την δουλειά στις πωλήσεις high end? Ε, και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει εμάς αυτό? Οι ιστορίες λαμογιάς δυστυχώς είναι πάμπολλες στον χώρο σας και γι αυτό προφανώς δεν φταίει ο Κόγιας. Εγώ (και πολλοί άλλοι), λέω ευτυχώς που υπάρχει το internet και μαθαίνονται μερικά πράγματα. Κανείς δεν τα βάζει συλλήβδην με τους επιχειρηματίες του χώρου. Όχι εδώ τουλάχιστον.

Ακομη χειροτερα διοτι δρα σαν ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ.
Έχει κάποιο συμφέρον ο Κόγιας? Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω. Εδώ ρε φίλε δεν πουλάμε ούτε high end, ούτε low end. Την άποψή μας λέμε και μάλιστα σας δίνεται η ευκαιρία να την πείτε κι εσείς. Δεν υπάρχουν πολλά να καταλάβεις, απλά είναι τα πράγματα.

Αν η άποψη του κάθε Κόγια δεν είναι αρεστή, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να λογοκριθεί από ΚΑΝΕΝΑΝ πόσο μάλλον από κάποιους που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να είναι αντικειμενικοί, διότι βγάζουν το ψωμί τους από αυτή τη δουλειά.

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.130
...
Τωρα για τον κ.Κογια: Πραγματικα δεν μπορω να τον κατανοησω. Ενω αντιστρατευεται σε μια ολοκληρη υποκουλτουρα η οποια ειναι αυτη των χομπιστων του ποιοτικου ηχου και μαλιστα με απαξιωτικες και υβριστικες εκφρασεις για το πελατολογιο μου (και ...μας, καθότι αυτη την στιγμη εκφραζω κι ολους τους συναδελφους)
... πού να δείτε εγώ, που εκφράζω ολόκληρη τη Manchester United, καθώς επίσης και την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Εργαζομένων Σιδηροδρόμων Κρήτης.

Reaction score
0
Τελικα ποιος εισαι ρε Κογια ,ο Κουρκουλος ?
Για να εχεις ολοκληρο τον ΣΥ.Φ.Ε.Π.Η.Υ.Π. * απεναντι σου
θα με κανεις τελικα να πιστεψω σε Ασχετους Δον Κιχωτες .

*Συλλογος Φιλων & Εμπορων Προιοντων Ηχου Υπερυψηλης Πιστοτητας.

Reaction score
5
ευτυχώς στο Car Audio τα πράγματα είναι πιο απλά. Βάζεις Brax και έχει χαιεντάδικο ήχο εντός οχήματος :angel:

Reaction score
0
Τα εχω πει ολα στα αρχικα μου μηνυματα...

Ο Κ.Κογιας δεν ειναι καποιος τυχαιος που γραφει καποια μην/τα που περνανε απαρατηρητα κτλ..Κατεχει εξεχουσα θεση στο site εδω και χρονια, υπογραφει ως Ημιθεος, διαμορφωνει γνωμες κτλ...

Οταν βγαινει δημοσιως με μηνυματα του παρακατω επιπεδου για το τι ειναι το high end για ενα πιθανο νεο αγοραστη:

Από τη μεριά του αγοραστή: High end είναι αυτό που αγόρασα επειδή είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που αγόρασαν οι άλλοι, ενώ συγχρόνως η υψηλή τιμή του το καθιστά τόσον απρόσιτο, ώστε η κατοχή του αυτομάτως να με τοποθετεί σε εκείνη την τυχερή ολιγομελή ομάδα ηλιθίων, που είναι τόσο ηλίθιοι, ώστε να καταντούν τόσο σπάνιοι, που οι ίδιοι να είναι άξιοι ψυχιατρικής διερεύνησης, και τα γονίδιά τους άξια γενετικής αποθήκευσης, προς πειραματική αξιοποίηση στο μέλλον.

Οχι απλα κανει ζημια στον χωρο και μαλιστα απο μια πανισχυρη θεση λογω της γνωστης μεταδοτικοτητας και διαδοσης του internet, αλλα ΤΕΛΙΚΑ κανει ζημια και στο site σας, γιατι αυτα καποια στιγμη αγαπητε γυριζουν μπουμερανγκ..Ο κοσμος δεν ειναι χαζος..Ειδικα αυτοι που ψαχνονται με τον ηχο και δεν ικανοποιουνται με την μετριοτητα.

Τωρα οσον αφορα το συστημα του ο ανθρωπος εκτιθεται δημοσιως λογω της ιδιοτητας του και αυτα τα πραματα μαθαινονται αργα η γρηγορα..

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Ο ΗΜΙΘΕΟΣ ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ

Οχι απλα κανει ζημια στον χωρο και μαλιστα απο μια πανισχυρη θεση λογω της γνωστης μεταδοτικοτητας και διαδοσης του internet, αλλα ΤΕΛΙΚΑ κανει ζημια και στο site σας, γιατι αυτα καποια στιγμη αγαπητε γυριζουν μπουμερανγκ..Ο κοσμος δεν ειναι χαζος..Ειδικα αυτοι που ψαχνονται με τον ηχο και δεν ικανοποιουνται με την μετριοτητα.

quote]

Αφου ο κοσμος δεν ειναι χαζος ,πως κανει τη ζημια ?

Αν καποιος διαμορφωνει αποψη για τον ηχο μεσα απο τις γνωμες των αλλων ,νομιζω ,πως ειναι κατι που το κανει για ολα τα θεματα στη ζωη του.

Αν καποιος θελει να ασχοληθει με τον ηχο σοβαρα θα το κανει και ας γραφουν 45 ημιθεοι.

Reaction score
0
..εκτος και αν οι ημιθεοι κανουν ζημια αλλα .....αλλου.
Ο Ημιθεος την αποψη του λεει και μαλιστα με ονοματεπωνυμο .
Εξαλλου ολοι εχουν δικαιωμα αποψης -γνωμης .
Η μηπως δεν θα επρεπε ?
Τοοοοσο μεγαλη βαρυτητα εχει η γνωμη του ?
Μα αν ειναι τοσο Ασχετος
ΓΙΑΤΙ οι αλλοι να τον παρουν στα σοβαρα?
Ποιος ΣΟΒΑΡΟΣ εραστης της υπερυψηλης πιστοτητας
θα πιστεψει καποιον που ακουει mp3 απο καλωδιο τοστιερας ?
Σε λιγο θα μας πει οτι και η γη ειναι στρογγυλη .
Ωωωωπ ,αυτο ειναι απο αλλη εποχη .
Η οχι ??

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Ο ΗΜΙΘΕΟΣ ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ

....
Τωρα οσον αφορα το συστημα του ο ανθρωπος εκτιθεται δημοσιως λογω της ιδιοτητας του και αυτα τα πραματα μαθαινονται αργα η γρηγορα..
Δούλεψε ο ασύρματος.. ! Σε τι ποιότητα εκπεμψατε ; :happy_9:

Άκου άλλη μια άποψη.
Εγώ θέλω να 'μάθω' και ψάχνω στο internet για τον "πραγματικό ήχο"
Ο "Κ" κάνει την παρουσίαση που είδαμε.
Εσύ γράφεις αυτό....
Και κατι τελευταιο. Μια συσκευη high end audio ΔΕΝ ειναι ενα συνοθυλευμα πυκνωτων αντιστασεων λυχνιων τρανζιστορ και λοιπων ταπεινων υλικων..

ΕΧΕΙ ψυχη!!! Διοτι ΜΕΤΡΑΕΙ πανω απο ολα σε αυτο η σχεδιαση (του κυκλωματος) και οι αμετρητες ωρες ακροασεων που δαπανησε ο σχεδιαστης του για να το <<φερει>> τονικα κι οχι μονο εκει που αυτος νομιζει σωστο.
Και σου φαίνεται παράλογο που ακούν την γνώμη του περισσότερο από την δική σου ;

Άντε και σε πιστεύω.
Αυτό το "hiend" που έχει ψυχή... κάνει να το βγάλω από την πρίζα ή θα πεθάνει ; :crazy_10:

Tip: Το θέμα είναι η μουσική και όχι το hiend.
Την ίδια συναυλία ακούμε αλλά κάθεστε σε καλύτερη θέση ! Αυτό είναι όλο....

Tip ii
ΘΝΗΤΟΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members