- Reaction score
- 23.020
Πάντως αυτοί οι τηλεφωνικοί αριθμοί ανήκουν στο Hong Kong.
Σπυρο η γραμμη που χωριζει το Po-going (φτηνοδουλεια) απο την πραγματικη ευκαιρια δεν ειναι σαφης για τον μεγαλο ογκο των καταναλωτων. ΕΚΕΙ ακριβως πατανε οσοι επιχειρουν να εξαπατησουν συνειδητα, ενορχηστρωμενα και σε οικουμενικο επιπεδο. Ειναι μεγαλος ο πειρασμος της χαμηλης τιμης, και στο 90% των περιπτωσεων αποδεικνυεται (μετα την αγορα) οτι δεν ειναι τυχαια ετσι χαμηλη. Στην πραγματικοτητα μαλιστα ειναι υψηλη σε σχεση με την πραγματικη αξια του προιοντος.Δεν είναι οι πρώτοι Κινέζοι που κάνουν κάτι τέτοιο. Και άλλοι το έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν για την Αμερική. Το θέμα είναι μπορείς να αγοράσεις ενισχυτή ή cd ή ηχεία βασισμένος σε μία φωτογραφία;
Εδώ τα ακούς και δεν μπορείς εύκολα να αποφασίσεις...
Ακι G ξαναπεστο αλλη μια φορα οτι οι Κινεζοι δεν ειναι Ιαπωνες. Ειναι ΠΟΛΥ βαθιες οι διαφορες μεταξυ των λαων αυτων. Εξ αλλου ηταν ετσι απο παντα. Η τεχνολογικη κουλτουρα των Ιαπωνων ηταν ανεκαθεν υψηλη και συναγωνισιμη των Δυτικων, μονο που ηταν αγνωστη στην Δυση μεχρι ενα σημειο. ΔΕν προκειται να υπαρξει αναλογο φαινομενο με το Ιαπωνικο θαυμα στην περιπτωση των Κινεζων. Εχω ζησει και τους δυο λαους απο κοντα στις χωρες τους σαν επισκεπτης για επαγγελματικους λογους καποια χρονια πριν. ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
Τι κατα την γνωμη μου μπορει κανεις να περιμενει απο τους Κινεζους στα χρονια που ερχονται ? Μια ακομα πιο εντατικη, και κεντρικα ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ εμπορικη επιθεση με προιοντα ευρειας καταναλωσης που θα βασιζεται στις χαμηλες τιμες, την δελεαστικη εμφανιση, την υποτυπωδη ποιοτητα και ΜΗΔΕΝΙΚΗ αξιοπιστια.
Ποια ειναι η δικη σου αποψη απο τις διαφορες αποψεις που αναφερεις οτι υπαρχουν πανω σε αυτο το θεμα και που μπορουμε νομιζω σαν πολιτισμενοι ανθρωποι να συζητησουμε. Ελπιζω να καταλαβαινεις την σοβαροτητα του ζητηματος τουλαχιστον για την οικονομια της χωρας μας, που μη εχοντας βαρια βιομηχανια, διατηρει ακομη λιγους θυλακες βιοτεχνιας.
Συγνωμμη για το off topic, guysΜου φαινεται οτι βγαινουμε οχι μονο εκτος θεματος αλλα και εκτος κατηγοριας γενικως, αλλα δεν πειραζει. Δεν θα μας εκτελεσουν κιολας (νομιζω).
Λοιπον, χωρις να εχω καμμια αμεση εμπειρια με αυτους τους λαους οπως εσυ και χωρις καμμια διαθεση να τους υπερασπιστω, απλα πρεπει νομιζω να σημειωθει οτι (οσον αφορα τους Κινεζους) μιλαμε για εναν λαο με πολιτισμικη ιστορια τουλαχιστον αναλογη με τη δικη μας, οποτε ενα μινιμουμ σεβασμου οταν μιλαμε γι’αυτους ειναι μαλλον απαραιτητο. Βεβαια εφαγαν κι αυτοι τα ιστορικα τους στραπατσα που τους εχουν φερει στην κατασταση που ειναι σημερα και το κακο ειναι οτι αυτοι δεν εχουν να κατηγορησουν κανεναν γι’αυτο εκτος απ’τους εαυτους τους, σε αντιθεση με μας που εχουμε να το λεμε οτι αλλοι μας εφεραν 400 χρονια πισω. Παντως θελω να πω οτι δεν ειναι και Αλβανοι (συγνωμη κιολας) και πιστευω (ισως επειδη με συμφερει) οτι το πολιτισμικο υποβαθρο ενος λαου δεν χανεται.
Kαλα τα λες αλλα το ζητουμενο ειναι αλλο.
Εαν η χαμηλη τιμη του Κινεζικου προιοντος αντιπροσωπευει α) την πραγματικη,
β) υψηλοτερη ή
γ) χαμηλοτερη αξια, χρηστικη ή μεταπωλητικη.
Εγω ισχυριζομαι οτι συμβαινει το γ, δηλαδη οτι δεν αξιζουν τα λεφτα τους.
Αυτο το κρινω με τεχνικα κριτηρια, και βλεπω να συμβαινει κατα κανονα, ειδικα στην εμπορικοτερη κατηγορια.
Οι τυχον διαφοροποιησεις που υπαρχουν (με τα δεδομενα που εχω μεχρι σημερα) δεν ειναι τετοιες που να πεις οτι καποιοι ξεφευγουν απο αυτον τον κανονα.
Ειδικα για λαμπατους Ενισχυτες, τιθεται το ερωτημα εαν ορισμενοι μπορουν να χρησιμευσουν στην πορεια σαν μια καλη πλατφορμα εξελιξης απο τον ιδιο τον ιδιοκτητη.
Ακομα και αυτο αποδεικνυεται συνηθως μια χαμενη υποθεση, καθως η ΣΥΝΟΛΙΚΗ σχεδιαση και υλοποιηση βαζει τετοιους περιορισμους, που συχνα η αντικατασταση των λυχνιων με καλυτερες δεν αρκει για να συμμαζευτουν Ηχητικα.
Βαλτου τις καλυτερες λαμπες ισχυος. Απ' την στιγμη που η υπολοιπη κυκλωματικη υποδομη ειναι επιεικως ΜΕΤΡΙΑ το πολυ-πολυ να παρεις λιγο διαφορετικες χροιες.
Καταληγεις να σπρωχνεις απο δω κι απο κει και παντα κατι να σου λειπει. Και ειναι κριμα καθως μερικοι απ' αυτους δειχνουν τοσο ελκυστικοι και καλοφτιαγμενοι σε πρωτη προσεγγιση.
Καποιοι Κινεζικοι ΠΡΟενισχυτες ειναι σε καλυτερη μοιρα, με την εννοια οτι δεν ειναι τελειως για πεταμα, αξιζουν περισσοτερο τα λεφτα τους, και μαλιστα σηκωνουν και βελτιωσεις. Παντα μιλωντας για την βασικη κατηγορια.
Αυτα, εαν μιλαμε για επιπεδο συσκευων Hi End, στο οποιο πλασσαρονται οτι ανηκουν.
Με την αποψη σου οτι υπαρχει κεντρικα ενορχηστρωμενο σχεδιο να μας πιασουν ολους κοροϊδα οι Κινεζοι, θα διαφωνησω.
Αν και εγω το εχω διατυπωσει διαφορετικα, θα κανεις λαθος να διαφωνησεις. Υπαρχει εδω μια πρωτοφανης συμπνοια μεταξυ Κινεζων κατασκευαστων, οπου τα δεδομενα του εσωτερικου τους ανταγωνισμου οπως τον εχουμε γνωρισει για τον Δυτικο κοσμο εμφανιζονται να μπαινουν στην ακρη και να προβαλλουν αλλες προτεραιοτητες που παραπεμπουν σε μετωπικη διεισδυση στις Δυτικες αγορες.
Ο δυτικος ανθρωπος σιγουρα δεν ειναι εξοικιωμενος με παρομοιες τακτικες.
Απλα νομιζω οτι προσπαθουν να εκμεταλλευτουν τα οπλα τους (βλεπε φτηνο κοστος παραγωγης), προκειμενου να αναπτυχθουν και να πλουτισουν. Ολοι αυτο δεν κανουμε? Νομιζω οτι ο Δυτικος κοσμος εχει πολυ ανεπτυγμενη καταναλωτικη κουλτουρα (ή αρρωστια αν θελεις) και καταλαβαινει πολυ καλα τι του προσφερεται. Υπηρχαν και θα υπαρξουν κι αλλες χωρες μετα την Κινα ετοιμες να προσφερουν ευτελους ποιοτητας προϊοντα, καλυπτοντας συγκεκριμενες αναγκες.
Τωρα για τις επιπτωσεις στην οικονομια της χωρας μας (και αλλων χωρων), χωρις να εχω γνωσεις οικονομικων ή διοικησης επιχειρησεων
Εγω να δεις. Ωστοσο ειναι θεμα καλης πληροφορησης και κοινης λογικης.
θα πω κι εγω μια γνωμη (αλλωστε ολοι εχουμε τουλαχιστον μια για καθε θεμα!). Νομιζω οτι πρεπει να προσαρμοστουμε στις συνθηκες. Δηλαδη, αν μεχρι τωρα ειχαμε «θυλακες βιοτεχνιας» οπως λες που προσπαθουσαν να παραγουν προϊοντα χαμηλου κοστους, πρεπει (οχι να κλεισουν) αλλα να αλλαξουν προσανατολισμο και να προσπαθησουν να παραγουν προϊοντα μικρης παραγωγης, υπερυψηλης ποιοτητας, πρεστιζ και (επομενως) υψηλου κοστους και να τα πουλησουν στους Κινεζους βιομηχανους που θα εχουν εν τω μεταξυ θησαυρισει. Δεν βλεπω αλλη διεξοδο.
Γνωστο και αναποφευκτο.
Και για να συνδεσω το θεμα και με την κατηγορια που βρισκομαστε, νομιζω οτι εταιριες οπως η Ypsilon αυτο ακριβως κανουν. Βγαζουν συσκευες ανωτατης κατηγοριας με αστρονομικες τιμες, πουλωντας βασικα μουρη και εχουν σαν στοχο ακριβως τους νεοπλουτους του αναπτυσσομενου κοσμου που θελουν κατι διαφορετικο, σπανιο και πανακριβο. Ειδικα για την Ypsilon θα ηθελα να τους προτεινω να βγαλουν μια εκδοση των τελικων τους με μαρμαρινους κιονες γυρω γυρω σε στυλ Παρθενωνα, με ρυθμιστικα σε σχημα αμφορεα και πυκνωτες-μινιατουρες του χρυσελεφαντινου αγαλματος του Δια στην Ολυμπια, στην τιμη ευκαιριας των 623.745 ευρω εκαστος (χωρις το καλωδιο τροφοδοσιας)! Ειμαι σιγουρος οτι οι πωλησεις της φιρμας στην Κινα και τη Ρωσια θα εκτοξευονταν!:happy_4:
(... ή μηπως και στην Ελλαδα?:happy_9: )
Δεν νομιζω οτι βγαινουν ετσι τα γκολ.
Θα πρεπει να παραδεχτεις οτι εδω χρησιμοποιεις μια υπερβολη προκειμενου να αντιδιαστειλεις μια αντιθετη υπερβολη.
Τωρα το να διασκεδαζουμε με το προβλημα ... ειναι μια αξιοσεβαστη αποψη.
o A-A9J μπορει να ειναι ακριβος για καποιους στα 800 ευρω αλλα ο Α-Α6 J στα 420 ευρω δεν νομιζω .Οχι δεν εννοω κατι τετοιο,αυτο ειναι ακριβο.
Τελικα ειναι λιγο πιο φθηνος οπως εγραψε και ο LUXMAN αλλα ο 105 εχει τοροειδης που θεωρητικα ειναι καλυτεροι.Παντως δεν θυμαμαι σε αυτα τα χρηματα (αναλογικα) να υπηρχαν παλιοτερα αναλογα μοντελα.Και ο Α-Α6 εχει διπλα τροφοδοτικα (τετραγωνοι μετασχηματιστες) αλλα νομιζω ειναι και αυτος πιο ακριβος.
tanto
Τελικα ειναι λιγο πιο φθηνος οπως εγραψε και ο LUXMAN αλλα ο 105 εχει τοροειδης που θεωρητικα ειναι καλυτεροι.Παντως δεν θυμαμαι σε αυτα τα χρηματα (αναλογικα) να υπηρχαν παλιοτερα αναλογα μοντελα.