Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκοτίας - The Last King of Scotland (2006)

Reaction score
59
Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκοτίας - The Last King of Scotland (2006)

Ο Ίντι Άμιν, γνωστός και ως Αμίν Νταντά, υπήρξε ένας από τους πιο τυραννικούς δικτάτορες που γνώρισε ποτέ η σύγχρονη ιστορία. Κυβέρνησε την Ουγκάντα τη δεκαετία του '70 και το φρικιαστικό καθεστώς του υπολογίζεται ότι στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 300.000 ανθρώπους. Τώρα η ζωή του λεγόμενου "Κανίβαλου Δικτάτορα" μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Βασισμένη στο πολυβραβευμένο μυθιστόρημα του Τζάιλς Φόντιν και σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντερίστα Κέβιν ΜακΝτόναλντ -ο σκηνοθέτης του "Αγγίζοντας το Κενό" εδώ στην πρώτη απόπειρά του σε μυθοπλασία.

Ο Σκοτσέζος γιατρός Νίκολας Γκάριγκαν, έχοντας μόλις τελειώσει τις σπουδές του, πηγαίνει στην Ουγκάντα, με σκοπό να βοηθήσει μια χώρα που έχει ανάγκη ιατρικής υποστήριξης. Θα προσφέρει τη βοήθειά του στον νέο ηγέτη Ίντι Άμιν, ύστερα από ένα ατύχημα, ο οποίος θα τον κάνει προσωπικό γιατρό του. Έτσι θα ξεκινήσει η «οδύσσεια» του νεαρού γιατρού από τη συναναστροφή του με έναν από τους πιο τυραννικούς δικτάτορες της Αφρικής.

http://www.foxsearchlight.com/lastkingofscotland/

Kυκλοφορει 21/5/2007 απο την ODEON

Reaction score
6
Απάντηση: Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκοτίας - The Last King of Scotland (2006)

Αρκετά καλη ταινία με τον Forest Whitaker να δινει ρεσιτάλ ερμηνείας στο ρολο του αδίστακτου δικτάτορα της Uganda, Idi Amin .
Το φιλμ διαδραματίζετε στα δύσκολα χρονια της δεκαετίας του εβδομήντα τοτε που ο δικτάτορας Idi Amin με βάναυσο τροπο κατακεραύνωνε το λαό της Uganda.
Παρόλα αυτά εάν και υπάρχουν αναφορές σε πραγματικά πρόσωπα η ιστορία εχει μυθοπλαστικά στοιχεία καθώς βασίζετε στο βιβλίου του Giles Foden ( ο γιατρός Nicholas Garrigan δεν είναι πραγματικό πρόσωπο) .

Για το είδος της 6/10

Attachments

Reaction score
8

Πραγματι τρομερη ερμηνεια απο τον Forest Whitaker που μαλλον δικαια πηρε & το οσκαρ.
Ενα απο τα 5-6 καλυτερα εργα της σεζον κατα την γνωμη μου που αξιζει
οπωσδηποτε προσοχης.

Reaction score
0
Καλη ταινια ,καλη ερμηνεια ,καλη μουσικη .
Δεν θα μεινει και αιωνια χαραγμενη στην κινηματογραφικη μου μνημη
ομως ειναι μια ταινια που αξιζει η θεαση της.

Reaction score
7
Καταπληκτική ερμηνεία από τον Forest Whitaker, γεγονός που δε μου προκαλεί καμμία εντύπωση. Σε ποια ταινία δεν ήταν άψογος?

Αλλά και οι υπόλοιποι στέκονται αρκετά καλά δίπλα του, όσην ώρα δε μονοπωλεί το ενδιαφέρον του σκηνοθέτη.
Πολύ ωραίο soundtrack αλλά και φωτογραφία.

Σήμερα θα κλείσω την "αφρικανική τριλογία" (μετά το εν λόγω και το Ματωμένο Διαμάντι) με το "Hotel Rwanda".

8,5/10 - Είναι διπλή η συμπάθειά μου για τον Φόρεστ, καθότι συμπάσχουμε στο... μάτι (πτώση βλεφάρου).

Reaction score
0
petesoulis (Νασο) μπορεις να δεις επισης και το ΠΥΡΙΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ - CATCH A FIRE και να κανεις "αφρικανικη 4λογια ".:cool_4: .
Προσωπικα το Rwanda μου αρεσε περισσοτερο απο τα 3(4) film που ανεφερες.:happy_4:

Reaction score
6

Με προλαβε ο συνονόματος.
Το Hotel Rwanda είναι αρκετα σκαλοπάτια πιο ψηλα από αυτά τα δυο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo