Ο θρύλος πέθανε...

Reaction score
777
Είδα παραπάνω ένα θέμα που έχει ανοίξει και μιλάτε για το bluesky.Έχω λοιπόν μία ωραία ιστορία να σας πώ.........................................................

Πρίν καμία...χμ...5-6 χρόνια το κόστος ενός dvd-player ήταν απαγορευτικό.Όταν λέω απαγορευτικό εννοώ 200 ευρώ.Ε ναι λοιπόν για εμένα έναν πρωτοετή φοιτητή ήταν ακραίο το να αγοράσω ένα dvd-player.Μία μέρα λοιπόν μαθαίνω οτι το carefour δίνει dvd-player bluesky με 50 ευρώ...Τρελάθηκα!!!Πήγα αμέσως να αγοράσω....
Το πήρα λοιπόν και το συνέδεσα για να βλέπω ταινίες στο σπίτι...Το βάζω λοιπόν και στο στέρεο στο δωμάτιο και πραγματικά το αποτέλεσμα μου άρεσε......................................................

Ο πατέρας μου είναι ένας hi endas βινιολιολάτρης και συλλέχτης βινιλίων.Ναι έχει cd τα οποία όμως τα έχει για το αυτοκίνητο...Πάντα μάλωνα με τους φίλους του που πλήρωναν 3 και 4 εκατομμύρια για τράνσπορτ krell οτι δέν αξίζουν τα λεφτά τους διότι στα ψηφιακά συστήματα οι διαφορές δέν είναι τόσο μεγάλες όσο ας πούμε στα αναλογικά ή στα ηχεία κ.τ.λ.Κοινώς οτι με ένα cd player 2000ε ένας hi-endas είναι κομπλέ...Θα μου πείτε οτι διαφωνείτε καθέτως αλλα τί να κάνουμε αυτή είναι η άποψη μου.Δέν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα ψηφιακά cd player.Και όταν λέω cd-player εννοώ και το dac.Αν θέλετε να το συζητήσουμε σε άλλο θέμα.Βέβαια αυτό αποτελεί άποψη μου και εμπειρία μου οπότε....όλα σχετικά.Έλα όμως που στην πράξη........................................................................

Λέω στον πατέρα μου "για να το συνδέσουμε λίγο να ακούσουμε πώς πάνε τα ενισχυτικά με τον κινέζο"...Σε λίγη ώρα ο πατέρας μου είχε συνδέσει τα καλά του ιντερκονέκτ και έπαιζε τα πρώτα cd.Μετά απο λίγο πραγματικά δέν πιστεύαμε τον ήχο που ακούγαμε.Παίρνει τηλ τον τύπο που είχε τα krell...Ρε παιδιά...μία ζωή θα την θυμάμαι την εικόνα.Είχε κοκκινίσει....Δέν είχε τί να πεί...Εγώ χαρούμενος απολάμβανα τους κόπους μίας ζωής θεωριών:121::138:.Βέβαια ο ίδιος μετά απο λίγο μέσα στην ήττα του είπε οτι "δέν παίζει" αλλα καμία φορά τα μάτια μιλάνε..............................................................................
Μέχρις σήμερα το cd έπαιζε και κοσμούσε το ράφι.

Μία απο αυτές τις μέρες το cd κόλλαγε.Δέν διάβαζε σωστά...το κούνησα το έκανα τίποτα.Παρέδωσε πνεύμα...Απεβίωσε.Συγχωρέθηκε πώς το λένε...Του έδωσα ένα δεύτερο που είχα πάρει...............................................................
Τα παραπάνω σκηνικά έγιναν χωρίς να γνωρίζω οτι το bluesky είχε γίνει μύθος σε hi-endάδικους κύκλους.Πέρυσι που μπήκα στα φόρουμς το κατάλαβα...Μετά που πήρα το πρώτο bluesky οι τιμές πέσανε.Ένα sony απο κεί που είχε 300 ευρώ πήγε στα 100,Τα βίντεο κλάμπ ξεκίνησαν να ανοίγουν ξανά σαν μανιτάρια...Ξανακλείσαν όταν βγήκαν τα torrent.Το bluesky πάντα θα μείνει στο μυαλό μου στο πώς κάποιος με ελάχιστα χρήματα θα μπορεί να ακούει μοναδικά.Το πώς κατι φτηνό μηδένισε κάτι ακριβό.Στο πώς το hi-end κρύβει ψέμματα και ανακρίβειες μέσα του.Στο οτι τα ψηφιακά δέν διαφέρουν και κατα πολύ.Σε μία απο τις ομορφιές του hi-end....την έκπληξη....

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Ο θρύλος πέθανε...

Αυτό επάνω στο player τι είναι? Βελτιωτικό ήχου? (ενεργό, γιατί βλέπω καλώδιο ρεύματος... :142: )

Reaction score
1.772

Αυτό επάνω στο player τι είναι? Βελτιωτικό ήχου? (ενεργό, γιατί βλέπω καλώδιο ρεύματος... :142: )
εκτος απο τη βελτιωση βοηθαη και να μη σου φευγη το player

οταν πας να πατησης το power.:116:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Ο θρύλος πέθανε...

Αυτό επάνω στο player τι είναι? Βελτιωτικό ήχου? (ενεργό, γιατί βλέπω καλώδιο ρεύματος... )
Ένα πορτατίφ...δίνει μάζα!!!!!!

εκτος απο τη βελτιωση βοηθαη και να μη σου φευγη το player

οταν πας να πατησης το power.
Ισχύει!!!!Σοβαρά!!!Αν δέν είχε αυτό τότε τα ιντερκονέκτς θα το ρίχνανε πίσω απο το έπιπλο!!!!

Reaction score
1.187

Τα interconnects κοστίζουν δύο φορές όσο το player; :126:

Reaction score
27.281
Η ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΦΘΗΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΙΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΙΚΑΠ ΟΠΩΣ DUAL-REVOX-TECHNICS ΚΑΙ ΠΑΜΦΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΚΕΦΑΛΗ SILVER KAI SANYO. ΟΙ ΔΕ 2-3 ΔΙΣΚΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΣΕ ΠΑΡΕΙΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΗΤΑΝ EAGLES-DOORS-SUPERTRAMP. ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ Η ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ.

Reaction score
777
Η ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΦΘΗΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΙΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΙΚΑΠ ΟΠΩΣ DUAL-REVOX-TECHNICS ΚΑΙ ΠΑΜΦΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΚΕΦΑΛΗ SILVER KAI SANYO. ΟΙ ΔΕ 2-3 ΔΙΣΚΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΣΕ ΠΑΡΕΙΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΗΤΑΝ EAGLES-DOORS-SUPERTRAMP. ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ Η ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ.
Φίλε μου εδώ πέφτεις έξω.Ένα ακριβό ηχείο απο σοβαρή εταιρεία είναι και στο αυτί και στις μετρήσεις καλύτερο.Βέβαια ναί.,..αν κάνω ένα συγκριτικό και βάλω βινύλια φαγωμένα με πρόκες δέν θα καταλάβω διαφορά.Ποτέ δεν ανέφερα οτι το bluesky είναι το βέλτιστο.Είπα οτι σε θέμα ήχου-μετρήσεις δέν ξέρω για να πω,δέν έχω δεί- είναι άρτιο.Αυτό ουσιαστικά συμβαίνει επειδη η ψηφιακή τεχνολογία είναι δομημένη έτσι ώστε να μην επιτρέπει διαφορές στο αποτέλεσμα.Βέβαια ναι επειδή πάντα υπάρχουν απώλειες δέν είπα οτι ένα cd-player των 2000ε δέν θα είναι καλύτερο.Απλά οτι δέν έχει τόσο μεγάλες διαφορές όσο π.χ. ένα ηχείο 200ε με ένα 2000ε.
Κατανοητός?

Reaction score
27.281
ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΨΑΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ. ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΩ ΑΛΛΙΩΣ. ΕΝΑ ΠΙΚΑΠ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ 100,000 ΗΤΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΠΙΚΑΠ ΤΟΥ 1,500,000 ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΣΕ ΚΛΑΣΙΚΟΥΣ.

Reaction score
777
ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΨΑΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ. ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΩ ΑΛΛΙΩΣ. ΕΝΑ ΠΙΚΑΠ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ 100,000 ΗΤΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΠΙΚΑΠ ΤΟΥ 1,500,000 ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΣΕ ΚΛΑΣΙΚΟΥΣ.
Καλά τότε δέν ξέρω.Σήμερα πάντως οι διαφορές είναι μεγάλες ειδικά στις βελόνες...

Reaction score
1.187

Το bluesky πάντα θα μείνει στο μυαλό μου στο πώς κάποιος με ελάχιστα χρήματα θα μπορεί να ακούει μοναδικά.
Ολο και κάπου θα βρεις ένα να πάρεις.

Reaction score
1.187

ΚΑλά τώρα είμαστε σοβαροί?
Σοβαρότατοι! :128:

Το (μαύρο) Blue Sky εξάλλου έπαιζε και φέτος σε κάποιο ερίπτερο στην Εκθεση Hi-End!

Reaction score
777
Πάντως για να πώ το ψέμα μου είχε τα προβληματάκια του.Ενώ είχε καλό ηχητικό αποτέλεσμα όταν το είχα κοντά στο phono το phono βούιζε έντονα.Επίσης πολλοί το έκαναν mod με εξωτερικό τροφοδοτικό ίσως για καλύτερα αποτελέσματα.
Πάντως δέν έχω δεί πολλά απο τα καινούργια ή κάποια ανταγωνιστικά κινέζικα.Το συγκεκριμένο έχει αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής παρ ότι εξέπνευσε.Τώρα κάτι άλλα που βλέπω δέν μου γεμίζουν το μάτι.Πολύ πλαστικό.Μήν χαλάσουν σε κανα μήνα φοβάμαι...

Η πλάκα είναι οτι ψήνω να πάω να πάρω και αυτό με το εικοσάρικο!!!!:142:

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Ο θρύλος πέθανε...

Πάντως για να πώ το ψέμα μου είχε τα προβληματάκια του.Ενώ είχε καλό ηχητικό αποτέλεσμα όταν το είχα κοντά στο phono το phono βούιζε έντονα.
Αρα το phono είχε τα προβλήματά του! Κακή θωράκιση ή κακή γείωση του phono και είχε παρεμβολές από το διακοπτικό τροφοδοτικό του BS. Τι phono ήταν να ξέρουμε να το αποφύγουμε; :126:

Η πλάκα είναι οτι ψήνω να πάω να πάρω και αυτό με το εικοσάρικο!!!!:142:
Δεν είναι το ίδιο αυτό στο link...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Ο θρύλος πέθανε...

Αρα το phono είχε τα προβλήματά του! Κακή θωράκιση ή κακή γείωση του phono και είχε παρεμβολές από το διακοπτικό τροφοδοτικό του BS. Τι phono ήταν να ξέρουμε να το αποφύγουμε; :126:

Δεν είναι το ίδιο αυτό στο link...
krell είναι το phono.Μπορεί και στα ιντερκονέκτ δέν ξέρω.Κάπου θυμάμαι έκανε ένα βόμβο.Απο βόμβους ειδικά η βελονίτσα έχει τραβήξει...van den hull

Το ξέρω οτι δέν είναι το ίδιο.Το συγκεκριμένο νομίζω έχει καταργηθεί....

Reaction score
2

Σοβαρότατοι! :128:

Το (μαύρο) Blue Sky εξάλλου έπαιζε και φέτος σε κάποιο ερίπτερο στην Εκθεση Hi-End!
Να επαναλάβω

Καλά είσαι σοβαρός????? ή έχεις μαύρα μεσάνυχτα
και απλά γνώμη και οχι γνώση περί ΧΑΛΙ ΕΝΔ??

Reaction score
777

Να επαναλάβω

Καλά είσαι σοβαρός????? ή έχεις μαύρα μεσάνυχτα
και απλά γνώμη και οχι γνώση περί ΧΑΛΙ ΕΝΔ??
Εγώ προσωπικά...μαύρα μεσάνυχτα ψηφίζω για μένα...:142:

Έτσι για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε...Θεωρώ οτι όλοι μας έχουμε κάποιες απόψεις που μπορούμε να υποστηρίξουμε με διαφόρους τρόπους.Άλλος πιστεύει στα αυτιά του ,άλλος στις μετρήσεις κ.τ.λ.Θα παρακαλούσα λοιπόν σε εμένα να τεκμηριώνετε τις απόψεις σας με κάτι απο αυτά τα δύο ή με ότι άλλο θέλετε.Το να βγαίνεις εσύ και άλλοι και να λέτε "είμαστε σοβαροί" λές και είμαστε παιδακια δημοτικού που μαλώνουν για τον Παναθηναικό δέν μου λέει κάτι.Αν δέν γίνομαι κατανοητός ξαναδιάβασε το πρώτο post που λέω οτι τα ψηφιακά συγκλίνουν μεταξύ τους και αυτός είναι ο σκοπός της ύπαρξης τους.Έχεις άποψη γι αυτό?Ή θα μου ξαναπείς οτι δέν είμαστε σοβαροί?Είδες κάπου να γράφω όλα ίδια?Απλά είναι τρομερό το οτι μία συσκευή των 20ευρώ είναι πολύ κοντά σε μία των 20,000 απο σοβαρή εταιρεία πάντα αυτή των 20,000.Διαφωνείς σε κάτι?Μπορείς να το υποστηρίξεις να μάθουμε κάτι και εμείς οι πτωχοί εν τω πνεύματι????Είπα κάπου να μήν πάρεις ένα cd-player των 2,000??Απλά είπα οτι δέν θα δείς μεγάλες διαφορές.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt