Ο μπακαλόγατος (Της κακομοίρας) έγχρωμος

Μηνύματα
5.280
Reaction score
6.428
Εγω ξερω οτι το ROL που βγαζει ματι αποδωθηκε λαθος τελικα...
Είμαι του 64.
Θυμάμαι το Rol και από διαφημίσεις αλλά και Live που το έβλεπα στα μπακάλικα.
Γιαννη θα πρεπει να ησουν μετα τα 5 ετη εκει μαλλον ειχε αλλαξει συσκευασια? ομως δεν ειχε αλλαξει ποτε τα χρωματα της ναι κοκκινο-ασπρο ηταν και ειναι. θυμασε και τον πελτε βρε θηριο?:hi:εγω μονο το περιεχομενο απο κατι παγωτα γρανιτες εχω κρατησει μετα το 75 ....απεξω τιποτε...:D
 

Μηνύματα
2.765
Reaction score
1.191
Ναι αλλά σε ένα νέο θέμα, θα μπορούσαμε να "επεκταθούμε" και να "καλύψουμε" το θέμα όπως του αρμόζει!
Δηλαδή να ψάξετε να βρείτε τρόπο να γεμίσετε την μέρα σας με ανούσιες φιλονικίες...
 


Μηνύματα
2.765
Reaction score
1.191
Τι είναι αυτό ? Θρησκευτικό ? ( ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τα της θρησκείας...)
Λάθος θέμα, εδώ λέμε το αν είναι ωραίος ο μπακαλόγατος ( Της κακομοίρας) και για το αν μπορεί κάποιος χρωματισμός Α/Μ φιλμ να θεωρηθεί σωστός. Γιατί μπερδευόμαστε ρε συ Πέτρο ? Τι φταίει ?
 

dcure

Επαγγελματίας
Μηνύματα
763
Reaction score
349
Ερώτηση πρός ειδικούς.....εάν βγεί στούς κινηματογράφους η technicolor έκδοση θα καταλάβουμε τις επεμβάσεις; θα έχει χάσει κάτι από τήν μαγεία τις εποχής της; θα μας αρέσει;
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.276
Reaction score
93.715
Την ψηφιακή επεξεργασία που καθαρίζει την ταινία από "σκουπίδια" και φθορές του χρόνου, όχι μόνο την δέχομαι, αλλά επικροτώ 100% τα αποτελέσματά της. Έτυχε να δούμε κάποιοι τυχεροί αποτελέσματα τέτοιας επεξεργασίας στην Graal.

Από την άλλη, προσθήκη στοιχείων που δεν υπήρχαν στην ταινία μου φαίνονται εκτός τόπου και χρόνου. Δεν μπορώ, για παράγειγμα, να φανταστώ μαυρόασπρη ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν να γίνεται έγχρωμη.
 


Μηνύματα
2.765
Reaction score
1.191
Ερώτηση προς ειδικούς.....εάν βγει στους κινηματογράφους η technicolor έκδοση θα καταλάβουμε τις επεμβάσεις; θα έχει χάσει κάτι από την μαγεία τις εποχής της; θα μας αρέσει;

Ειδικός δεν είμαι αλλά αν κάτι δεν είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά και έχει την αίσθηση της εποχής του , έστω και σε έγχρωμο, θα αρέσει σε αρκετό κόσμο.

Το κίνητρο να γίνει χρωματισμός σε παλιές Ελληνικές ταινίες ΤΩΡΑ και όχι το 2004 ίσως είναι και Οικονομικό καθώς θα σπρώξει Νέους κυρίως στις αίθουσες να δούνε παλιές ταινίες με τρόπο όχι ξένο σε αυτούς.

Κακά τα ψέματα, εγώ μέχρι που τελείωσα το λύκειο, είχαμε στην κουζίνα μας Α/Μ τηλεόραση και όλη η γενιά μας έχει εκτεθεί στο Α/Μ. Τα 18χρονα τώρα που είναι οι καταναλωτές του μέλλοντος, δεν έχουν τέτοια βιώματα και ίσως θεωρούν την έλλειψη χρώματος σε μια ταινία (που δεν έχει και κανένα εφέ) κάτι εξωπραγματικό ζώντας το 2017.
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.603
Reaction score
94.495
Δεν μπορώ, για παράγειγμα, να φανταστώ μαυρόασπρη ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν να γίνεται έγχρωμη.
Έχεις γίνει χειρότερος κι απ' τον @Mr Spock...:p
 
Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.345
Reaction score
125.285
Ήταν εξαιρετική!
Την είδα με μεγάλη απόλαυση!

(Το ίδιο και για άλλες παλιές ασπρόμαυρες, όπως και Τσάρλι Τσάπλιν φυσικά)

Η τεχνολογία που κρύβεται από πίσω από τη διαδικασία είναι σχετικά απλή: καταγράφονται οι διαβαθμίσεις του γκρι και τα επίπεδα φωτεινότητας και ανά περιοχές αποδίδονται σε χρωματικούς τόνους είτε γνωστούς (μπλε ο ουρανός, πράσινα τα φυτά, κλπ, είτε απλώς αποδίδονται σε κάποιο χρώμα, και η όλη διαδικασία έχει πολλές εργατοώρες ενασχόλησης με λεπτομέρειες και διορθώσεις.

Ταυτόχρονα διορθώνονται τεχνικές ατέλειες του φίλμ, παράσιτα, γραμμές, κλπ, οπότε καθαρίζει η εικόνα.

Είναι όπως τα ριμαστερινγκ στο οντιο, σπουδαίες δουλειές με πολύ μεράκι που αναδεικνύουν το αρχικό υλικό.

Μπράβο στην όλη δουλειά που έγινε, ήταν εξαιρετική! Ελάχιστα τα "λάθη" και άνευ σημασίας!
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.100
Reaction score
20.576
Ερώτηση πρός ειδικούς.....εάν βγεί στούς κινηματογράφους η technicolor έκδοση θα καταλάβουμε τις επεμβάσεις; θα έχει χάσει κάτι από τήν μαγεία τις εποχής της; θα μας αρέσει;
Ποια μαγεία! Η "μαγεία" της εποχής ήταν ότι ο Χατζηχρήστος δεν κατάφερε να βρει τα απαραίτητα χρήματα για να αγοράσει έγχρωμο φιλμ. Αν είχε γυρίσει την ταινία σε έγχρωμο φιλμ, ασφαλώς και αυτή θα άρεζε περισσότερο σε όλους τότε. Αντιθέτως, την ίδια εποχή ο Λάσκος είχε βρει λεφτά κι έτσι οι "Μικροί και μεγάλοι εν δράσει" γυρίστηκαν σε έγχρωμο φιλμ. Όλες -ΟΛΕΣ- οι ασπρόμαυρες ταινίες της 10ετίας του '60 -και του '50- είναι γυρισμένες σε ασπρόμαυρο φιλμ λόγω συμβιβασμού επειδή δεν υπήρχαν τα φράγκα.
 


Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.100
Reaction score
20.576
Harris says that because modern-day computers can pull more information from the negative than were seen in relatively grainy original 70mm release prints, there was a danger that 21st-century audiences would be seeing things that the filmmakers never intended — like Audrey Hepburn’s fillings when Eliza fully opens her mouth during her pronunciation drills.

“Everything shows in an 8K scan, and we were shocked when we saw her dental work the first time we watched it on a 25-foot screen,” Harris says. “Jack L. Warner [the film’s producer] would never have permitted this to be seen, so we digitally removed her fillings. Though if you look really hard for it, you might catch a glimpse of the adhesive on Rex Harrison’s toupee in some shots.”

http://nypost.com/2015/10/14/how-my-fair-lady-was-saved-from-oblivion-twice/
 


MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
Δηλαδή διαβάζοντας το θέμα, υποθέτω ότι αυτό είναι το χρώμα του δέρματος, και εάν δεν είναι, πρέπει να μας αρέσει! συμφωνώ με τον Κόγια, αλλά έτσι γυρίστηκε τι να κάνουμε! να υποστούμε τα πρόσωπα σαν ερυθρόδερμους για να ευχαριστηθούν μερικοί?
 


dcure

Επαγγελματίας
Μηνύματα
763
Reaction score
349
Δεν μου απαντήσατε, στήν μεγάλη οθόνη πως θα είναι ρε παίδες όχι στην ΤV! Εκεί πραγματικά θα φανεί η δουλειά! Εχει κάποιος αυτή τήν εμπειρία;..
Προτείνω να χρωματιστούν κάποια από τα παρακάτω b/w αριστουργήματα
http://www.apotis4stis5.com/film-tv/filmtv/6373-10-akira-kurosawa
και αυτό επίσης..
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.388
Reaction score
74.653
To Rumble Fish γυρίστηκε B/W απο επιλογή. :)
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Ενταξει, συμπαθητικη η προσπαθεια αν και ελειπε η αντιθεση νομιζω (δεν ηταν λυση να τεθει μεσω της συσκευης) και το "ινδιανικο" χρωμα ενοχλουσε λιγο στους ψυριαρδες εξ ημων:). Ωστοσο, μερικες "αναπαλαιωθεισες" ασπρομαυρες ειναι ΠΟΛΥ καλυτερες στη θεαση (ως ασπρομαυρες).
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.594
Μηνύματα
2.865.222
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top