Ο νέος μου SONY 90

Reaction score
1
Μετά από αρκετό καιρό που το σκεφτόμουνα, επιτέλους το αποφάσισα και άλλαξα τον παλιό μου SANYΟ Z2000 με έναν, πολλά υποσχόμενο, SONY 90. Κρίσιμο ρόλο σε αυτό έπαιξε βέβαια η γνώμη αλλά και η παρένεση αρκετών φίλων του site και κυρίως του Αντρέα.

Από τη παρασκευή είμαι στη φάση της εγκατάστασης και ρύθμισης και σήμερα πλέον μπορώ να πώ ότι έχω καταφέρει το μεγαλύτερο κομμάτι της δουλειάς και μπορώ και χαίρομαι το νέο μου μηχάνημα.

ΣΥΣΤΗΜΑ
Το σύστημα μου περιλαμβάνει :

Προβολέα: SONY vpl vw90
Πηγές: HTPC, PS3, HD Sat
A/V: Pioneer 919
Ηχεία: Crystal Audio T2-UL
Οθόνη: Stewart Studiotek 130 100"

Όταν μου επιστραφεί η κάμερα μου θα σας ανεβάσω και photos από το dedicated χώρο που έχω.

3D γυαλιά χρησιμοποιώ τα Xpand x-103 που μετά και από κατάλληλες ρυθμίσεις του προβολέα προσφέρουν μία αρκετά φωτεινή και καθαρή εικόνα, αισθητά καλύτερη από αυτή των Sony.

ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ
Μετά από αρκετό κόπο κατάφερα να κρεμάσω τον προβολέα στο ταβάνι και να συναντήσω το πρώτο μου θέμα, το Vertical lens Shift του Sony δε φτάνει για να αποδόσει τις 100" σε μια οθόνη που βρίσκεται περίπου 50cm κάτω από το ταβάνι. Πρός το παρόν θα ανεχτώ το τραπέζιο αλλά ελπίζω ότι θα βρούμε μια λύση...

Στη συνέχεια αντιμετώπισα διάφορα θεματάκια με τη σύνδεση με τον ενισχυτή και τις πηγές αλλά πλέον έχω καταφέρει να παίζουν σχεδόν τα πάντα (εκτός από ένα περιφαρειακό ηχείο που εντελώς τυχαία αποφάσισε να μου δημιουργήσει θέμα όταν πήρα τον προβολέα).

Πλέον, παίζω 3D blurays και 3D Games από το PS3, 2D ταινίες από το HTPC με HD Sound, 3D ματρόσκες και bluray από το HTPC επίσης με HD Sound(το δυσκολότερο κομμάτι να πετύχω ήταν αυτό). Για 3D και ΗD ήχο από το PC έχω ένα αρκετά περίπλοκο setup που μπορώ να σας αναλύσω άν θέλετε.

Στη συνέχεια το έριξα στης ρυθμίσεις της εικόνας του προβολέα, πολύ δουλειά και πολύ διάβασμα ώστε τελικά να αποφασίσω ότι οι εργοστασιακές ρυθμίσεις με μικρό tuning με ικανοποιούν αρκετά. Για το 3D όμως έφτιαξα ένα setup που βοηθάει πολύ σε brightness και ευκρίνεια, ενώ μειώνει και το ghosting.

ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΓΟΥΑΟΥ.... Όταν σε ένα χώρο που έχεις δεί τόσες πολλές ώρες ταινιών αλλάξει το παραμικρό είναι εύκολο να το καταλάβεις. Κανένα demonstration που μου έγινε δεν ήταν ικανό να με προϊδεάσει γι αυτο που θα έβλεπα στον οικείο μου χώρο. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εικόνα με καταπληκτικά χρώματα και ευκρίνεια, φοβερό μάυρο και τεράστια διαφορά στο contrast που είχε συνηθίσει να βλέπει το μάτι μου. 3D αίσθηση ακόμα και σε 2d content.

Το μεγάλο μου άγχος που ήταν η απόδοση του 3d με άφησε επίσης απόλυτα ικανοποιημένο. Με τα XPAND και τις αλλαλές στις ρυθμίσεις έχω πετύχει ένα αποτέλεσμα που είναι ικανοποιητικότατο στα μάτια μου. Η αίσθηση είναι απίστευτη, έχω δοκιμάσει 3 δισκάκια και διάφορα παιχνίδια και έχω πάθει τη πλάκα μου. Θα γράψω κι άλλα γι αυτό αφού ειλικρινά είναι μια νέα εμπειρία...

Reaction score
15.548
Απάντηση: Ο νέος μου SONY 90

Kαλοριζικος και καλοθεατος.......:444:

Ωραιο μηχανακι....σε 2D τουλαχιστον ειναι απο τα κορυφαια..

Περιμενουμε screenshot χωρου και εικονας.
Και φυσικα εντυπωσεις...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.438

Μπράβοοοοοοοοο!

Καλορίζικος, καλοθέατος! :605:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Ο νέος μου SONY 90

:607::607::607::607:
(ASXETO)Μόλις διαπίστωσα από την υπογραφή σου ότι έχουμε και το ίδιο αμάξι. Έχω κι εγώ ένα type-r μάυρο του 2008.

Reaction score
1

Τώρα βλέπω το Ultimate Wave Tahiti 3d που είναι με διαφορά το πιό εντυπωσιακό που έχω δεί. Απίστευτη αίσθηση.

Περιττό να αναφέρω ότι μόλις οργανωθώ πλήρως είμαι ανοιχτός σε επισκέψεις...

Reaction score
152
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο νέος μου SONY 90

(ASXETO)Μόλις διαπίστωσα από την υπογραφή σου ότι έχουμε και το ίδιο αμάξι. Έχω κι εγώ ένα type-r μάυρο του 2008.
ε, οχι και το ιδιο....
ομοσταυλο,ναι.
παρομοιο σχεδιαστικα,ναι...
αλλα οχι το ιδιο.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Με γειες-με γειες....ωραία αναβάθμιση-καλοθέατος:119:

....τώρα θα είσαι και πιο επιλεκτικός στο thread-'καλή ταινία-καλή εικόνα' μιας που θα βλέπεις καλύτερα:142:

...τα ηχεία μήπως είναι τα T2-UK;;;

Περιμένουμε και φωτό του χώρου.....

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο νέος μου SONY 90

Με γειες-με γειες....ωραία αναβάθμιση-καλοθέατος:119:

....τώρα θα είσαι και πιο επιλεκτικός στο thread-'καλή ταινία-καλή εικόνα' μιας που θα βλέπεις καλύτερα:142:

...τα ηχεία μήπως είναι τα T2-UK;;;

Αυτά

Περιμένουμε και φωτό του χώρου.....
Αυτά είναι τα ηχεία που έχω.

Πάντως πιο πιθανό το βλέπω τουλάχιστον στην αρχή να πιστέυω ότι όλες οι ταινίες έχουν καλή εικόνα μέχρι να συνηθίσω τη διαφορα...:105:

Reaction score
1

Καλορίζικος και καλοτάξιδος ο 90άρης, θα σε ταξιδέψει με ασφάλεια στην νιρβάνα της κινηματογραφικής προβολής στο σπίτι. :107:

Κρίμα που αναγκάζεσαι να παίζεις με μικρό τραπέζιο στην εικόνα λόγω του κάθετου lens shift, βάλε ντε μια μικρή κάθετη προεκτασούλα της βάσης για να είσαι εντάξει. Αν δεν υπάρχει στο εμπόριο ο Μιχαλιός (Μελίδης) θα σε φτιάξει μια χαρά. :126:

Υ.Γ.: Γιατί δεν πέρασες να πάρεις το «δωράκι» σου βρε; Εδώ είναι και σε περιμένει...

Reaction score
1

Καλορίζικος και καλοτάξιδος ο 90άρης, θα σε ταξιδέψει με ασφάλεια στην νιρβάνα της κινηματογραφικής προβολής στο σπίτι. :107:

Κρίμα που αναγκάζεσαι να παίζεις με μικρό τραπέζιο στην εικόνα λόγω του κάθετου lens shift, βάλε ντε μια μικρή κάθετη προεκτασούλα της βάσης για να είσαι εντάξει. Αν δεν υπάρχει στο εμπόριο ο Μιχαλιός (Μελίδης) θα σε φτιάξει μια χαρά. :126:

Υ.Γ.: Γιατί δεν πέρασες να πάρεις το «δωράκι» σου βρε; Εδώ είναι και σε περιμένει...
Ευχαριστώ!

Θα περάσω οπωσδήποτε...:107:

Θα μιλήσω με το Βάγγο για τη προέκταση σε πρώτη φάση.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Επιτελους, ο συντονιστης της αναλογης κατηγοριας θα βλεπει "καλη ταινια, καλη εικονα":126:
Καλοθεατος Βαγγελη και περιμενουμε οπωσδηποτε φωτογραφιες...

Reaction score
1.214

... 2D ταινίες από το HTPC με HD Sound, 3D ματρόσκες και bluray από το HTPC επίσης με HD Sound(το δυσκολότερο κομμάτι να πετύχω ήταν αυτό). Για 3D και ΗD ήχο από το PC έχω ένα αρκετά περίπλοκο setup που μπορώ να σας αναλύσω άν θέλετε.

Το μεγάλο μου άγχος που ήταν η απόδοση του 3d με άφησε επίσης απόλυτα ικανοποιημένο. Με τα XPAND και τις αλλαλές στις ρυθμίσεις έχω πετύχει ένα αποτέλεσμα που είναι ικανοποιητικότατο στα μάτια μου. Η αίσθηση είναι απίστευτη, έχω δοκιμάσει 3 δισκάκια και διάφορα παιχνίδια και έχω πάθει τη πλάκα μου. Θα γράψω κι άλλα γι αυτό αφού ειλικρινά είναι μια νέα εμπειρία...

Kαλοριζικο το μηχανημα και καλες θεασεις ! :107:
Θα συνεχισω με ενα μικρο off topic. :120: Aφου εχεις ψαχτει με το htpc τοσο μηπως μπορεις να αναβασεις καποια στιγμη εναν πληρη οδηγο ? Απο την συνθεση-ακομα και αν καποια κομματια πια ειναι 'παρωχημενα'- που εξακολουθει να ενδιαφερει πολυ κοσμο μεχρι τις ρυθμισεις (βημα-βημα , με screenshots :105:) ολων των προγραμματων που χρησιμοποιεις τοσο για 2D , οσο και 3D που ειναι βαθια νερα για πολλους ,για αψογη αναπαραγωγη blu ray, mkv , με HD ηχο και οχι μονο.Καθως και οσα προβληματα μπορει να παρουσιαστηκαν και την επιλυση αυτων .
Ε ? :105:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.799

Θα συνεχισω με ενα μικρο off topic. :120: Aφου εχεις ψαχτει με το htpc τοσο μηπως μπορεις να αναβασεις καποια στιγμη εναν πληρη οδηγο ? Απο την συνθεση-ακομα και αν καποια κομματια πια ειναι 'παρωχημενα'- που εξακολουθει να ενδιαφερει πολυ κοσμο μεχρι τις ρυθμισεις (βημα-βημα , με screenshots :105:) ολων των προγραμματων που χρησιμοποιεις τοσο για 2D , οσο και 3D που ειναι βαθια νερα για πολλους ,για αψογη αναπαραγωγη blu ray, mkv , με HD ηχο και οχι μονο.Καθως και οσα προβληματα μπορει να παρουσιαστηκαν και την επιλυση αυτων .
Σ'αυτό ίσως να μπορούσα να καταθέσω κι εγώ τις απόψεις μου. Τέλος του off topic.
Nerona καλορίζικο το υπερ-μηχάνημα σου. Εύχομαι να το χαρείς, αν κι αυτό είναι σίγουρο με την ποιότητα που έχει. Περιμένουμε φωτογραφίες!

Reaction score
1

Φίλε θα ανοίξω οπωσδήποτε ένα θέμα αφού πιστέυω ότι έχω κάποια σχετική εμπειρία με το θέμα αφού χρησιμοποιώ εξαρχής PC για βασική μου πηγή και ασχολούμαι και επαγγελματικά με την πληροφορική σε διάφορους τομείς.

Πρακτικά, κι έχοντας συγκρίνει με φίλους που παίζουν με διάφορες άλλες πηγές, με το HTPC μπορείς να έχεις κορυφαία αποτελέσματα και να παίζεις τα πάντα χωρίς να δίνεις συνέχεια λεφτά, αλλά δυστυχώς θέλει μια κάποια εξοικείωση αφού δεν είναι ακριβώς plug and play. Π.χ. δε ξέρω τώρα άν υπάρχει άλλη πηγή που να μπορεί να παίξει 3D ματρόσκες ενώ ακόμα και το ps3 δε μπορεί να παίξει 3d και HD ήχο ταυτόχρονα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

καλοταξιδος , το μασινι το ειχα δει στον αντρεα, σε 2 D (Που το ειδα καμποσο ) απλα μαγευει.......

Reaction score
1

Ακολουθώντας τις επιλογές που προτίνονται από άλλους στο avsforum έχω μείνει τώρα στη παρακάτω που με ικανοποιεί:
Iris : Auto-2
Contrast : 80
Color : 53
Brightness : 50
Sharpness : 10
Color temp : Custom-3
Edited Custom-3:
Gain R : 30
Gain G : 7
Gain B : 10
Bias R : 0
Bias G : -2
Bias B : -2
Gamma correction : Gamma-3 (0,0)
Color Space : Normal

Είμαι βέβαια σε φάση ψαξίματος ακόμα, η χαρά του παιδιού :105:

Reaction score
1

Μόλις έπεσε το μάτι μου σε αυτό.:111:

Θέλω να δώ τι θα πούν όσοι δε πολυδίνουν αξία στο 3D μόλις το δούν :105::105::105:.

Εντωμεταξύ είδα κάτι demo κλιπάκια ποδόσφαιρο σε 3d, τί φοβερή φάση είναι αυτή....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.324
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis