Ο πιο γρήγορος τρόπος για να δούμε MKV αρχεία με υπότιτλους στο PS3

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.330
Λοιπόν,
το πρόβλημα μου πάντα ήταν ότι για να μεταφέρω μία ταινία mkv στο PS3, έπρεπε να να ξεκινήσω τις προεργασίες 1-2 ώρες πριν. Και ειδικά όταν ήθελα να παρακολουθήσω μαζεμένα επεισόδια κάποιας σειράς, ο χρόνος ήταν ακόμα μεγαλύτερος. :133:

Χρησιμοποιούσα το mkv2vob και περίμενα να τελειώσει το transcoding σε mpeg.
Στα τελευταία build της εφαρμογής έχει προστεθεί και μία νέα επιλογή στο output type, το AVCHD-USB που μας επιτρέπει να δημιουργούμε "δομή" AVCHD σε κάρτα μνήμης ή εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Αφού επιλέξουμε το .mkv αρχείο της ταινίας και έχοντας στον ίδιο φάκελο τους υπότιτλους (με την ίδια ακριβώς ονομασία), σε λιγότερο από 2 λεπτά θα πάρουμε ένα νέο φάκελο με ονομασία AVCHD που περιέχει τα πάντα!
Κατόπιν πρέπει να αντιγράψουμε το νεό αυτό φάκελο στο root directory του μέσου που θα συνδέσουμε στο PS3. Άρα καταλαβαίνουμε ότι περιοριζόμαστε στο να έχουμε μία ταινία τη φορά, λόγω κοινού ονόματος.

Αυτό το τελευταίο πρόβλημα λύθηκε με μία άλλη εφαρμογή τη multiAVCHD, η οποία μπορεί και "χωράει" περισσότερες ταινίες στον ίδιο φάκελο AVCHD και μέσω ενός όμορφου μενού επιλέγουμε από το PS3 αυτή που επιθυμούμε.
Περισσότερα εδώ:
http://multiavchd.deanbg.com/

Από το μενού επιλογών του player του PS3 μπορούμε να διαλέξουμε τους υπότιτλους.

Reaction score
4
Σωστοτατος. :615:
Διαβαζω οτι πολυ εχει γινει της μοδας αυτη η λυση.
Παντως και το pms οσο το δουλεψα , δουλευει μια χαρα.

Reaction score
49
Απάντηση: Ο πιο γρήγορος τρόπος για να δούμε MKV αρχεία με υπότιτλους στο PS3

Λοιπόν,

Αφού επιλέξουμε το .mkv αρχείο της ταινίας και έχοντας στον ίδιο φάκελο τους υπότιτλους (με την ίδια ακριβώς ονομασία), σε λιγότερο από 2 λεπτά θα πάρουμε ένα νέο φάκελο με ονομασία AVCHD που περιέχει τα πάντα!
Κατόπιν πρέπει να αντιγράψουμε το νεό αυτό φάκελο στο root directory του μέσου που θα συνδέσουμε στο PS3. Άρα καταλαβαίνουμε ότι περιοριζόμαστε στο να έχουμε μία ταινία τη φορά, λόγω κοινού ονόματος.

Άλεξ, μόλις έκανα το update του mkv2vob και μου εμφάνισε τις extra δυνατότητες. Για βοήθησε λίγο.......
Αν έχω υλικό HD στο pc μου με μέγεθος πάνω από 4GB το τσιμπάω με το mkv2vob μέσω της διαδικασίας που ανέφερες και τον νέο φάκελο AVCHD τον μεταφέρω στον εξωτερικό σκληρό μου. Είναι «σπασμένο» σε 4άρια αυτό το αρχείο? Και με αυτή την απλή διαδικασία παίζει κατ' ευθείαν στο PS3 χωρίς την βάναυση πολύωρη μετατροπή που κάναμε τόσο καιρό?

Αν είναι τόσο απλό και σε 2-3 λεπτά είμαι έτοιμος τότε μιλάμε για πραγματικά τρομερά νέα!!! :107:
Και επιτέλους θα σταματήσουμε να βγάζουμε τα μάτια μας με τα avi!!!!

Reaction score
0

Αν η αναλυση του .mkv δεν ειναι ακριβως 1280x720 ή 1920x1080, του βαλεις τους υποτιτλους και κανεις τη μετατροπη βγαζει πρασινη μπαρα στην οθονη οπως εκανε πχ το tsMuxer ?

Reaction score
0

Αφού επιλέξουμε το .mkv αρχείο της ταινίας και έχοντας στον ίδιο φάκελο τους υπότιτλους (με την ίδια ακριβώς ονομασία), σε λιγότερο από 2 λεπτά θα πάρουμε ένα νέο φάκελο με ονομασία AVCHD που περιέχει τα πάντα!t
Λοιπόν,
Έχω το Baraka.1992.720p.BluRay.x264 (κορυφαίο..για όσους δεν το έχουν δεί) στον σκληρό του pc και ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες για να το περάσω σε εξ. σκληρό και να το δώ στο ps3 αλλά το progress κάθε άλλο από 2 λεπτά.. 30 λεπτά και είμαι στα 2/5 του transcoding.. Γιατί αργεί τόσο?
Μήπως το x264 High Bitrate (Slow) στο configuration? Αλλά και εσύ εκεί δεν το έχεις?
Μήπως οι επιδόσεις του pc? Έχω ένα Intel Core 2 T5600, 1.83 Ghz με 1 GB RAM.. :(

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.330

Είναι «σπασμένο» σε 4άρια αυτό το αρχείο? Και με αυτή την απλή διαδικασία παίζει κατ' ευθείαν στο PS3 χωρίς την βάναυση πολύωρη μετατροπή που κάναμε τόσο καιρό?

Αν είναι τόσο απλό και σε 2-3 λεπτά είμαι έτοιμος τότε μιλάμε για πραγματικά τρομερά νέα!!! :107:
Και επιτέλους θα σταματήσουμε να βγάζουμε τα μάτια μας με τα avi!!!!
Δυστυχώς Γιάννη το file splitting , λόγω περιορισμού του FAT32, δεν υποστηρίζεται ακόμα από το mkv2vob στο AVCHD, οπότε περιοριζόμαστε, προς το παρόν, σε μετατροπή σειρών...

Reaction score
49

Δυστυχώς Γιάννη το file splitting , λόγω περιορισμού του FAT32, δεν υποστηρίζεται ακόμα από το mkv2vob στο AVCHD, οπότε περιοριζόμαστε, προς το παρόν, σε μετατροπή σειρών...

ΟΚ Άλεξ!!
Σ' ευχαριστώ για την πληροφόρηση! :107:
Δεν έχω χρόνο για δοκιμές και με γλύτωσες από κόπο!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.330
Απάντηση: Re: Ο πιο γρήγορος τρόπος για να δούμε MKV αρχεία με υπότιτλους στο PS3

Λοιπόν,
Έχω το Baraka.1992.720p.BluRay.x264 (κορυφαίο..για όσους δεν το έχουν δεί) στον σκληρό του pc και ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες για να το περάσω σε εξ. σκληρό και να το δώ στο ps3 αλλά το progress κάθε άλλο από 2 λεπτά.. 30 λεπτά και είμαι στα 2/5 του transcoding.. Γιατί αργεί τόσο?
Μήπως το x264 High Bitrate (Slow) στο configuration? Αλλά και εσύ εκεί δεν το έχεις?
Μήπως οι επιδόσεις του pc? Έχω ένα Intel Core 2 T5600, 1.83 Ghz με 1 GB RAM.. :(
Δεν φταίει τίποτα απολύτως από τη μεριά σου. :107:

Κάποια releases χρειάζονται transcoding (χρονοβόρο), κάποια άλλα όχι. Παίζει ρόλο το αν είναι συμβατή η αρχική κωδικοποίηση με το PS3.

Όσες σειρές έχω δοκιμάσει μετατρέπονται σε AVCHD χωρίς transcoding σε 1 λεπτό περίπου για κάθε επεισόδιο.
Στις ταινίες τα πράγματα θέλουν δοκιμή.
Για περισσότερες πληροφορίες κοίτα εδώ (θέλει εγγραφή). :109:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.330
Απάντηση: Re: Ο πιο γρήγορος τρόπος για να δούμε MKV αρχεία με υπότιτλους στο PS3

Ωραία!
Και αν δεν έχουμε pc αλλα apple πως τα κάνουμε αυτά τα κόλπα;
Δεν ξέρω αν γίνεται... :108:
Πάντως εγώ χρησιμοποιώ το PC για τέτοιες δουλειές και το Apple όταν θέλω απλά πράγματα. :138:

Reaction score
0
Λοιπόν,
Το transcoding τελείωσε μετά απο πολλές ώρες.. και μέσω του Java PS3 Media Server.. σύνδεσα pc και ps3 με ethernet.. βρήκα τον φάκελο ¨AVCHD¨ από το μενου του ps3 που είχε μέσα 2 φακέλους ¨BDMV¨ και ¨CERTIFICATE¨.. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουν τίποτα μέσα.. τί να κάνω τώρα? θα εκτιμούσα κάποια βοήθεια αν υπάρχει..

..θέλω το Baraka σε HD απεγνωσμένα στον σκληρό του ps3 για άμεση προβολή

Reaction score
0

Το transcoding τελείωσε μετά απο πολλές ώρες.. και μέσω του Java PS3 Media Server.. σύνδεσα pc και ps3 με ethernet.. βρήκα τον φάκελο ¨AVCHD¨ από το μενου του ps3 που είχε μέσα 2 φακέλους ¨BDMV¨ και ¨CERTIFICATE¨.. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουν τίποτα μέσα.. τί να κάνω τώρα? θα εκτιμούσα κάποια βοήθεια αν υπάρχει..

..θέλω το Baraka σε HD απεγνωσμένα στον σκληρό του ps3 για άμεση προβολή
Με mkv2vob και μετα stream με το java η αντιγραφη με το java 1.04 στο πσ3

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Ο πιο γρήγορος τρόπος για να δούμε MKV αρχεία με υπότιτλους στο PS3

Με mkv2vob και μετα stream με το java η αντιγραφη με το java 1.04 στο πσ3
κατέβασα την v. 1.04 από εδώ http://code.google.com/p/ps3mediaserver/downloads/list (είχα την 1.00).. αλλά και πάλι τα ίδια.. δεν βρίσκει κάτι στον AVCHD εκτός απο τους δυο γνωστούς φακέλους.. και αντιγραφή δεν με αφήνει να κάνω.. ¨there are no titles that can be copied¨..

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο πιο γρήγορος τρόπος για να δούμε MKV αρχεία με υπότιτλο

κατέβασα την v. 1.04 από εδώ http://code.google.com/p/ps3mediaserver/downloads/list (είχα την 1.00).. αλλά και πάλι τα ίδια.. δεν βρίσκει κάτι στον AVCHD εκτός απο τους δυο γνωστούς φακέλους.. και αντιγραφή δεν με αφήνει να κάνω.. ¨there are no titles that can be copied¨..
και εμενα οταν το ειχα δοκιμασει δεν μοu τα εβλεπε μονο με μετατροπη σε vob (x264slow) εκανα δουλεια

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο πιο γρήγορος τρόπος για να δούμε MKV αρχεία με υπότιτλο

και εμενα οταν το ειχα δοκιμασει δεν μοu τα εβλεπε μονο με μετατροπη σε vob (x264slow) εκανα δουλεια
για να κανεις αντιγραφη απο το java πας navigation/share settings
και επιλεγεις enable transcoded video copy on ps3

Reaction score
0
Για να πω την αλήθεια, το mkv2vob με την προσθήκη της επιλογής ¨AVCHD-USB¨, εμένα δεν μου δούλεψε.. άργησε πάρα πολύ να μου κάνει το transcoding σε ταινία .mkv 720p και αυτό που πήρα τελικά δεν το αναγνώριζε το PS3..

Η λύση τελικά ήρθε από αλλού..
Εγκατέστησα το νέο PMS 1.04, το ¨Combined Community Codec Pack¨ και το ¨Avisynth 2.5¨.
Αφού βρήκα μέσα απο το μενού του PS3 την ταινία που είχα στο pc στην αρχική της μορφή (.mkv) την έτρεξα.. αλλά την έπαιζε με μικρά κολλήματα..
Από τον φάκελο όμως #TRANSCODΕ# που συνοδεύει την ταινία και περιέχει την ίδια μέσω [MEncoder] την έτρεξε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα..

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.043
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Grigoris1966