Ο πρώτος μου projector.

Reaction score
4
Απάντηση: Ο πρώτος μου projector.

Fanx !

Οθόνη - Οθόνη - . . .
Πείτε ντε...

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Ο πρώτος μου projector.

Fanx !

Οθόνη - Οθόνη - . . .
Πείτε ντε...
Οποια και να παρεις Γιαννη θα εισαι καλυμενος.
Ο προβολεας σου εχει ηδη φως και δεν χρειαζεσαι καποια οθονη για να τον βοηθησεις.
Αμα βλεπεις ημερα μπορει ομως να την χρειαστεις.
Απο ποιοτητα ειναι ολες περιπου ιδιες.
Χοντρα χοντρα για να ξερεις υπαρχουν οι stewart και ολες οι αλλες οσο αφορα την ποιοτητα.
Βρες μια στο μεγεθος που σου ταιριαζει με το gain που πιστευεις οτι θελεις και παρτην και θα εισαι μια χαρα.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο πρώτος μου projector.

....
Απο ποιοτητα ειναι ολες περιπου ιδιες.
Χοντρα χοντρα για να ξερεις υπαρχουν οι stewart και ολες οι αλλες οσο αφορα την ποιοτητα.
Βρες μια στο μεγεθος που σου ταιριαζει με το gain που πιστευεις οτι θελεις και παρτην και θα εισαι μια χαρα.
Έκλεισε τότε !
Από μια γρήγορη ματιά στο νετ μου κάνει (αποστάσεις) αυτή που έβαλα με λίνκ. Αφού λες ότι δεν υπάρχει σοβαρή διαφορά στις φθηνές θα την πάρω.
Αργότερα και αν ασχοληθώ σοβαρά θα σε ρωτήσω τι είναι το gain :137:

1000 ευχαριστώ :624:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241

Σύντεκνε το gain είναι πολύ βαρύ θέμα, για να το πάρεις αψήφιστα. Ειδικά με τον AX100 που έχει πολύ φως, επίλεξε κάτι κοντά στη μονάδα.
Στο Ευρετήριο της κατηγορίας έχει ένα σχετικό αρθράκι, που μπορεί να σε διαφωτίσει λίγο πάνω στο ζήτημα της οθόνης.

Reaction score
0
Να ρωτησω κατι?

Στον calculator μου βγαζει ιδανικο gain το 0,8. Ο Epson TW700 εχει καποια λειτουργια για λιγοτερο φως (theater black). Με ενα πανι με gain 1 καλα δεν θα δειχνει με την συγκεκριμενη λειτουργια?
Θελω να πω, μπορω να εκμεταλευτω την μικρη αποσταση προβολης ωστε να δωσω παραπανω ζωη στην λαμπα?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241
Απάντηση: Re: Ο πρώτος μου projector.

Να ρωτησω κατι?

Στον calculator μου βγαζει ιδανικο gain το 0,8. Ο Epson TW700 εχει καποια λειτουργια για λιγοτερο φως (theater black). Με ενα πανι με gain 1 καλα δεν θα δειχνει με την συγκεκριμενη λειτουργια?
Θελω να πω, μπορω να εκμεταλευτω την μικρη αποσταση προβολης ωστε να δωσω παραπανω ζωη στην λαμπα?
Δεν ξέρω σε ποιον calculator αναφέρεσαι, αλλά έχε υπόψη σου ότι αυτοί συνήθως υπολογίζουν με βάση το πιο φωτεινό mode του προβολέα και όχι με βάση το πιο πιστό χρωματικά, που είναι και αυτό που θέλεις να χρησιμοποιείς στις ταινίες.

Τυπικό παράδειγμα είναι τα Theater black modes στους Epson, που αποδίδουν λιγότερο από το 1/3 του ονομαστικού φωτός του προβολέα. Σημειωτέον ότι δεν έχουν να κάνουν με την ένταση της λάμπας, που είναι άλλη λειτουργία (στους Epson Lamp: High/Low, αν θυμάμαι καλά) και δεν παρατείνουν τη ζωή της.

Η μικρή απόσταση προβολής αυξάνει τη φωτεινότητα, γιατί ο φακός είναι στο wide άκρο του όπου το διάφραγμα είναι ανοικτό, αλλά υποβαθμίζει τη συνολική ποιότητα απεικόνισης. Θα σου συνιστούσα να στήσεις έτσι ώστε η απόσταση προβολής να είναι τουλάχιστον το διπλάσιο του πλάτους της οθόνης.

ΥΓ Πριν καταλήξεις στον TW700, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και προς Sony και Panasonic μεριά.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Ο πρώτος μου projector.

Δεν ξέρω σε ποιον calculator αναφέρεσαι, αλλά έχε υπόψη σου ότι αυτοί συνήθως υπολογίζουν με βάση το πιο φωτεινό mode του προβολέα και όχι με βάση το πιο πιστό χρωματικά, που είναι και αυτό που θέλεις να χρησιμοποιείς στις ταινίες.

Τυπικό παράδειγμα είναι τα Theater black modes στους Epson, που αποδίδουν λιγότερο από το 1/3 του ονομαστικού φωτός του προβολέα. Σημειωτέον ότι δεν έχουν να κάνουν με την ένταση της λάμπας, που είναι άλλη λειτουργία (στους Epson Lamp: High/Low, αν θυμάμαι καλά) και δεν παρατείνουν τη ζωή της.

Η μικρή απόσταση προβολής αυξάνει τη φωτεινότητα, γιατί ο φακός είναι στο wide άκρο του όπου το διάφραγμα είναι ανοικτό, αλλά υποβαθμίζει τη συνολική ποιότητα απεικόνισης. Θα σου συνιστούσα να στήσεις έτσι ώστε η απόσταση προβολής να είναι τουλάχιστον το διπλάσιο του πλάτους της οθόνης.

ΥΓ Πριν καταλήξεις στον TW700, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και προς Sony και Panasonic μεριά.
O calculator ειναι αυτος (http://www.projectorcentral.com/Epson-EMP-TW700-projection-calculator-pro.htm)
Τωρα οσον αφορα την αποσταση της οθονης αν ειναι ετσι οπως τα λες (προφανως ναι) εχω σοβαρο προβλημα. Η αποσταση απο τοιχο σε τοιχο ειναι 3,50 μ. Οποτε το περισσοτερο που μπορω να εχω ειναι αποσταση φακου με πανι περιπου 3,20 μ. Αν υπολογισω οπως νομιζα , δηλαδη με 1,90 περιπου πανι (νομιζω ειναι πως να το πω.. μινιμουμ? ), θελω 3,8 μ. αποστασης.
Καιρο ηθελα να παρω ενα προβολεα, (λογω τρελας/επαγγελματος/κλπ) δεν θελω να εγκαταλειψω την ιδεα. Ουτε φυσικα το σπιτι μου! Ισως να πρεπει να περιοριστω στο 1,60 και να παει χαμενος ο προβολεας..

Στα 900 ευρω τι να δω σε sony/panasonic?

αυτα

Reaction score
182
Να ρωτησω κατι?

Όταν καταληξεις σε προβολεα, θα δεις και τι διαστασεις οθονης σε παιρνει να εχεις, αναλογως του διαθεσιμου ζουμ.

Παρε τη μεγαλυτερη οθονη που μπορεις να βαλεις.... γι' αυτο παιρνεις και προβολεα αλλως τε... για τη μεγαλη εικονα.

Απο τη στιγμη που κινεισαι σε οικονομικα μοντελα, δε θα εχεις και πολλες δυνατοτητες επιλογης gain στην οθονη... παρε κατι με 1, 1.2 το πολυ (αν εχεις τη δυνατοτητα επιλογης) και θα εισαι ΟΚ.

Reaction score
0

Προτείνω τον τοπάζ της σονυ κοινώς AW15.
Βασικα δεν τον βρισκω αυτον σε e shop η πλαισιο που εχω πιστωση, αλλα ουτως η αλλως δεν εχει οριζοντιο lens shift το οποιο λογω χωροταξιας του δωματιου μου ειναι πολυ χρησιμο...
Οφειλω να παραδεχτω οτι φαινεται καλυτερη επιλογη απο τον Epson. (ο σονυ στην αμερικη εχει 1300$ οποτε να υπολογισω το ιδιο εδω σε ευρω?)

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.140

Και ποιος σου είπε ότι ο σονυ δεν έχει Lens shift.
Μήπως είδες τον AW10?
Αυτός όντως δεν έχει.

Reaction score
4

Πήρα λοιπόν την οθόνη και την κρέμασα.
Ήταν λίγο δύσκολο γιατί ο χώρος είναι περιορισμένος (στο πλάϊ).
Οι βίδες δεν "κάργαραν" :138: με αποτέλεσμα να μην είναι σταθερή.
Επειδή είναι χειροκίνητη και με την χρήση δεν ξέρω αν θα αντέξουν.....

Να την κολλήσω στο ταβάνι και να πάψουν να με απασχολούν οι βίδες ?

Υ.Γ.
(είπα να μην κάνω νέο θέμα)

sk

Reaction score
502

Να την κολλήσω στο ταβάνι και να πάψουν να με απασχολούν οι βίδες ?
Για μια ξεκούραστη θέαση, οι υπότιτλοι θα πρέπει να προβάλλονται περίπου στο ύψος των ματιών του θεατή.
Το κατά πόσο θα «ξεφύγεις» από το παραπάνω - για να κερδίσεις σε σταθερότητα - εξαρτάται από τις ανοχές σου ...
(και τις ανοχές των συνθεατών βεβαίως βεβαίως :140:)

Καλό Μήνα !

Reaction score
4

Δεν έχω άλλες επιλογές στις αποστάσεις, μάλιστα "κατεβαίνει" μέχρι το σημείο που ήθελα.

Εντάξει, για να μην το απαγορεύεις σημαίνει ότι δεν είναι κακή ιδέα.
Το θέμα είναι τι υλικό να χρησιμοποιήσω για την σταθεροποίηση-κόλλημα....
Ιδανικό θα είναι κάποιο υλικό που να επιτρέψει να την "αλφαδιάσω" αρχικά αλλά και να στεγνώνει-"πιάνει" σχετικά γρήγορα. (να μην μείνω κρεμασμένος για πολύ)
Καμία ιδέα ?

Καλό μήνα και σε ευχαριστώ sk !

sk

Reaction score
502
Εντάξει, για να μην το απαγορεύεις σημαίνει ότι δεν είναι κακή ιδέα.
Δεν υπάρχουν απαγορεύσεις στην «κολοκυθόπιτα» (ή αλλιώς στην προσωπική μας επιλογή :109:)

Το θέμα είναι τι υλικό να χρησιμοποιήσω για την σταθεροποίηση-κόλλημα....
Άλλον τρόπο στήριξης πέρα από το βίδωμα, δεν μπορώ να φανταστώ.
Βλέπεις πρέπει να αντέχει το βάρος της καθεαυτό συν το βάρος που προστίθεται από το τράβηγμα του ανοίγματος της.:121:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.455
Members
38.703