Ο υπολογιστής ως ένα ακόμα κομμάτι του hifi

G60

Reaction score
0
Αφορμή για το παρόν θρεντ στάθηκε ο προβληματισμός μου όσο αναφορά το ραδιόφωνο.
Ενα ραδιόφωνο άθλιο (για τα ελληνικά δεδομένα) και σε μουσική ποιότητα αλλά και σε ποιότητα σήματος.
Το ερώτημά μου.
Ποιός είναι ο ποιό "ανώδυνος" τρόπος σύνδεσης του pc με το hifi ώστε να εκμεταλευτούμε χαιφιντελίστικα και τους ξένους ραδιοφωνικούς σταθμούς?
Αν και στο pc έχω δύο μονιτορ της Edirol τα οποία πραγματικά ξυρίζουν,είναι κάποιες ραδιοφωνικές στιγμές που αποζητάμε τον hifi ήχο,ο οποίος όμως προυποθέτει δυνατό και καθαρό σήμα,κάτι το οποίο είναι δύσκολο τουλάχιστον στην περιοχή που βρίσκομαι αν και χρησιμοποιώ για σήμα την τηλεοπτική κεραία.

Ελπίζω το παρόν θέμα να μας λύσει κι άλλους γενικότερους προβληματισμούς όσο αναφορά τη σχέση pc- hifi όπως πχ θέματα ισοστάθμισης (έστω και πειραματικά) κλπ χωρίς να χρειάζεται να ανοίγουμε καινούρια θέματα συνεχώς για το κάθε τι.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Reaction score
0
Οταν λες ανωδυνος πως το εννοεις?

Το πιο απλο που μπορω να φανταστω ειναι ενα καλωδιο jack σε RCA απο την καρτα ηχου στον ενισχυτη...
Αλλιως ενα απλο DAC (ειτε SPDIF, ειτε USB, ειτε ακομα καλυτερα firewire) και απο εκει ενα interconnect προς τον ενισχυτη.
Αν τωρα ο ενισχυτης εχει και ψηφιακη εισοδο μπορεις παλι με ενα καλωδιο SPDIF να οδηγησεις την καρτα ηχου του PC.

Αν καταλαβα καλα βεβαια αυτο που ρωτας.

G60

Reaction score
0
Απάντηση: Ο υπολογιστής ως ένα ακόμα κομμάτι του hifi

1.Αν η κάρτα βγάζει ποιό δυνατό σήμα σε σχέση με τα cd player/tuner, δεν υπάρχει κύνδυνος να προκληθεί κάποια ζημιά στον ενισχυτή?

2.Για να μη μπλέξω με καλώδια στο σαλόνι υπάρχει κάποιος τρόπος με ασύρματη σύνδεση?

Reaction score
0
1. Δε νομιζω, αλλα στην τελικη βαλε το vol της καρτας στο μισο και παιξε με την ενταση του ενισχυτη.

2. Αντι να ψαχνεις κατι τετοιο γιατι δεν βαζεις ενα Popcorn Hour (ή οτιδηποτε τετοιο) και να το "ριξεις" σε ενα wireless modem με ενα access point?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.490
Members
38.566
Νεότερο μέλος
yannissails