Ο Jay-Z στην Αθήνα!

GTX

Reaction score
39
Χτές λοιπόν ήταν η συναυλία του γνωστού rapper στο Αθηνών Αρένα!

Φαντάζομαι βέβαια δεν είστε και πολλοί οι fans αλλά πήγε κανένας άλλος αλήθεια??? :mrgreen: :mrgreen:

Γενικά εγώ δεν είμαι φανατικός του είδους (καλά δεν είμαι και άσχετος :D) αλλά μπορώ να πώ οτι πέρασα πάρα πολύ καλά!!!
Το κλίμα φοβερό με μοναδικό αρνητικό της βραδιάς τη μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία του κόσμου αφού τα εισητήρια λέγανε οτι οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00 και τελικά το support (Αρτέμης & Ευθύμης) βγήκε στις 21.30 και ο Jay-Z στις 23.40 όπου και τραγούδησε για 2 περίπου ώρες :D. Ο Jay-Z πάντως πολύ εντυπωσιακός ειδικά τα freestyle που έκανε :shock: :shock:

Η Beyonce φυσικά δεν εμφανίστηκε στη σκηνή, παρ'όλο που πολλοί περιμένανε οτι μπορεί να τραγουδούσαν μαζί κάποια απο τα ντουέτα τους οπως έγινε σε άλλες συναυλίες. Πάντως εθεάθηκε στο parking να περιμένει το τέλος της συναυλίας μέσα σε μια merc με πολύ συνοδεία :wink:

Πάρτε και 2 φώτο :wink:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.057
Ήμουν από κάτω σου όπως βλέπεις κι από τη φωτό (και επάνω στη σκηνή πριν τον Jay-Z :wink: ).

To live ήταν καλό αν κι ο Jay-Z βαριόταν λίγο. Τον έχω δει στη Νέα Υόρκη και δεν είχε καμιά σχέση με χθές, πράγμα εντελώς λογικό βέβαια.

Reaction score
786
ak1s said:
Αυτοί οι Αρτέμης & Ευθύμης ποιοί/τι είναι; Λέγανε τίποτις;
Αρτέμης & Ευθύμης = Δυο απο τους Terror X Crew

O Jay-Z δεν ειναι κακος, αλλα η διαφημιση (μεγαλυτερος rapper στον πλανητη και τετοια) ηταν υπερβολικοτατη.
Απορω παντως με τις συναυλιες που γινονται στον χωρο αυτο, ο οποιος ειναι κανονικα σκυλοπίστα αν δεν κανω λαθος...

Reaction score
0
Μπρούτζος Θεμιστοκλής said:
ak1s said:
Αυτοί οι Αρτέμης & Ευθύμης ποιοί/τι είναι; Λέγανε τίποτις;
Αρτέμης & Ευθύμης = Δυο απο τους Terror X Crew

O Jay-Z δεν ειναι κακος, αλλα η διαφημιση (μεγαλυτερος rapper στον πλανητη και τετοια) ηταν υπερβολικοτατη.
Απορω παντως με τις συναυλιες που γινονται στον χωρο αυτο, ο οποιος ειναι κανονικα σκυλοπίστα αν δεν κανω λαθος...
Δεν θα επρεπε να ειναι σκυλοπιστα. Παντως για συναυλιακος χωρος μια χαρα ειναι, πολυ καλυτερος απο κατι Ροδον και Gagarin.

Reaction score
23
Να ευχαριστήσω τους GTXTC & xfader για τις φωτό και τις λεπτομέρειες που μας έδωσαν από την πολυδιαφημισμένη συναυλία.

Εγώ τώρα που δεν είμαι σχετικός με το είδος της μουσικής να κάνω μια ..ερωτησούλα ?

Τι είναι τα freestyle ?

Reaction score
298
Ο αυτοσχεδιασμός στο στίχο. Ο καλός freestyler, εκείνος που επί τόπου κατεβάζει στίχους με πετυχημένες ομοιοκαταληξίες, ονομάζεται "ριμοκανονιέρης" 8)

GTX

Reaction score
39
Μπρούτζος Θεμιστοκλής said:
Η δήλωση αυτή σίγουρα είναι υπερβολική αλλά είναι παρμένη μέσα απο στίχους τραγουδιών του και έχει καθιερωθεί να αναφέρεται έτσι. Αν σκεφτείς οτι είναι President και CEO της Def Jam Recordings αλλά και ιδρυτής-ιδιοκτήτης της Roc-A-Fella, ε δεν είναι και τόσο υπερβολή :wink:

Από το wikipedia

Shawn Corey Carter (born December 4, 1969), popularly known as Jay-Z, is an American rapper and current president and CEO of Def Jam and Roc-A-Fella Records. He has been one of the most prolific and successful American rappers of the past decade. Due to this success, he is sometimes considered to be the greatest rapper of all time.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.057
RDoherty said:
Ο αυτοσχεδιασμός στο στίχο. Ο καλός freestyler, εκείνος που επί τόπου κατεβάζει στίχους με πετυχημένες ομοιοκαταληξίες, ονομάζεται "ριμοκανονιέρης" 8)
:D :D :D

Ριμοκανονιέρης! Καλό!
Λοιπόν, να προσθέσω λίγα πράγματα για το freestyle που είναι ένας όρος παρεξηγημένος ακόμα κι από τους ίδιους τους rappers. Ο καλός freestyler είναι αυτός που μπορεί να αντιμετωπίσει "λυρικά" οποιονδήποτε άλλον rapper άνα πάσαν στιγμήν. Οι περισσότεροι γνωστοί rappers της εποχής μας έχουν περάσει από αυτό το στάδιο μέχρι να ξεχωρίσουν και να κάνουν εμπορική επιτυχία.
Για κάποιον εκτός του χώρου, που θα παρεβρεθεί σε ένα λυρικό "battle" όπως λέγεται, η εμπειρία είναι απίστευτη. Στις επίσημες freestyle διοργανώσεις οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ζευγάρια και έχουν συγκεκριμένο αριθμό δευτερολέπτων να "την πει" ο ένας στον άλλον, με τη συνοδεία κάποιου Instrumental κομματιού κοινού και για τους δύο.
Επειδή ασχολούμαι ενεργά με το hip hop, σχεδόν από την στιγμή που γεννήθηκε το 1979, έχω ζήσει πάρα πολλές freestyles μάχες, κυρίως στην Αμερική. Επίσης είναι φίλος μου ο MC JUICE από το Chicago που είχε κερδίσει τον άγνωστο τότε EMINEM στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού freestyle το 1997. Είναι απίστευτος! Θυμάμαι που περίπου για μία ώρα του έλεγα λέξεις και έλεγε freestyle στίχους πάνω σε αυτές. Και τελικά σταμάτησε επειδή ...στέρεψα εγώ από λέξεις.
Όσο για τον Jay-Z, ενώ ήταν από τους καλύτερους freestylers της Νέας Υόρκης μέχρι το 95-96, μετά τα παράτησε και αφιερώθηκε στην καριέρα του.
Σημαντικό είναι επίσης να μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος ποιοί στίχοι είναι freestyle και ποιοί είναι "προ-κατασκευασμένοι". Αν ασχολείσαι με το θέμα για αρκετό καιρό μπορείς να ξεχωρίσεις τους "real" rappers από τους "fake".

Reaction score
298
"Πού είναι η παιδεία σας,
πού είναι η υγεία σας,
κύριε υπουργέ ...
"
:p
xfader said:
Και τελικά σταμάτησε επειδή ...στέρεψα εγώ από λέξεις.
Έπρεπε να του πεις "serendipity" :lol:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.964
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988