Ο Sharp XV-Z2000 στο μικροσκόπιο

Reaction score
13
Ναί κύριοι σήμερα στις 4 περίπου ώρα Ελλάδος ξεκινήσαμε να στήσουμε το πειραματόζωο .....εεεεεε τον προβολέα Sharp XV-Z2000 ήθελα να πω στον "σκοτεινό θάλαμο" βασανιστηρίων της Ηχοέκφρασης εγώ και μερικοί άλοι ανακριτές με σκοπό να τα δείξει όλα :shock: στο πανί (όχι να κάνει στηπτιζ :? ).Ο Βαγγέλης ως γνωστόν είχε μαζί του τα ανακριτικά εργαλεία τα οποία θα αποκάλυπταν στα μάτια μας τα συν και τα πλην του μηχανήματος.Οι "ανακρίσεις" ξεκίνησαν με το Βαγγέλη να διοχετεύει τον "ορό αλήθειας" στον Sharp με σκοπο να τα ξεράσει όλα.Έτσι ύστερα από λίγο (ήταν δεν ήταν 5-6 ώρες, βρήκα τον χρόνο να πάρω και ένα υπνάκο :mrgreen: ) ο Sharp XV-Z2000 ήταν έτοιμος να περάσει το στάδιο δοκιμών με θεάσεις από το κλασσικό πλέον DVD του Gladiator σε SuperBit έκδοση.

Ιδού και ο ένοχος της υπόθεσης

Το τι μας έβγαλε στην φόρα το προβολάκι θα σας αποκαλυφθεί στα επόμενα post από όλη την ανακριτική ομάδα.Λίγη υπομονή και δεν θα χάσετε :wink:

Reaction score
54
Που είναι οι εντυπώσεις ρε παιδιά; Σαν κάθησαν βαριά τα σουβλάκια; :mrgreen:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Το προηγουμενο βραδυ και αφου ανοιξα τον προβολεα για πρωτη φορα οι αρχικες εντυπωσεις ηταν οι εξης:

1.Πολυ ωραιο design.Θυμιζει καπου τον Hitachi PJ-TX100 αλλα σε πιο...μουρατη εκδοση.
2.Τεραστια εικονα.Απο τα 4 μετρα περιπου ανοιξε εικονα πανω απο 150'' αλλα κατεβηκε αμεσως στα επιθυμητα πλαισια μεσω του πολυ ευελικτου ηλεκτροκινητου ζουμ.
3.Αριστη εικονα για τα χρηματα του.Ακομα και στο πρωτο-τεραστιο- μεγεθος η εικονα ηταν κατι παραπανω απο ικανοποιητικη θετοντας νεους ορους στο παιχνιδι του πρωταθλητη για προβολεις απο 3000-4000 ευρω.
4.Ταση προς το πρασινο.Ακριβως οπως και ο ομοσταυλος του 201
5.Σε γενικες γραμμες μου θυμισε εναν-κατα πολυ-βελτιωμενο 201 παρα εναν υποδεεστερο 12000 οπως εχει γραφει αρκετες φορες σε αναλογα φορα του εξωτερικου.

Αφου "επαιξα" μαζι του λιγο αποφασισα να κανω εκεινο που θα κανατε εαν εισασταν στη θεση μου.Μα τι αλλο φυσικα απο το να τον βαλω αντιμετωπο με τον BENQ 8700+
Εδω οι πρωτες εντυπωσεις δεν αφηνουν μεγαλα περιθωρια διαφορων.
Μετα απο προσεκτικη θεαση γινεται ορατη η υπεροχη του 2000 στην ευκρινεια και στα χρωματα.Μην περιμενετε τραγικες διαφορες παντως.Και ισως το σωστοτερο θα ηταν να βαλουμε τον 2000 απεναντι στον αντικαταστατη του 8700+(τον 7700) οταν αυτος ερθει στα χερια μας την επομενη εβδομαδα.

Και ερχομαστε στην σημερινη ημερα.
Οι ρυθμισεις του Βαγγελη εστρωσαν τον προβολεα σε μια σωστη , ουδετερη χρωματικη απεικονιση και τον ανεβασαν στα ματια μου σε σχεση με την προηγουμενη ημερα.Παρ'ολα αυτα δεν υπαρχει advanced μενου ωστε να μπορεις να μπεις σε καθε χρωμα ξεχωριστα, ουτε και γνωριζαμε τον τροπο για να μπουμε στο κρυφο μενου για τα απαραιτητα.Ετσι αρκεστηκαμε στα βασικα, εαν μπορουμε να τα ονομασουμε ετσι :wink:

Η σημερινη θεαση μας αποκαλυψε και την αδυναμια του 2000 στην αποπλεξη στις λεγομενες δυσκολες σκηνες απο πεπλεγμενο σημα.
Ο Δημητρης ειχε φερει μαζι του το Bourne Identity και στο κεφαλαιο 4 στην σκηνη της καφετεριας τα venetian blinds "ζωντανεψαν" αποκαλυπτωντας την αδυναμια του εσωτερικου αποπλεκτη.Στην ιδια σκηνη και με προοδευτικο σημα...κανενα προβλημα.
Το ιδιο επαναλαβαμε και στον "Μονομαχο" στην αρχικη σκηνη του κεφαλαιου 10 με ακριβως τα ιδια αποτελεσματα εναλλασωντας απο interlaced σε progressive.

Με σημα DVI ο Sharp XV-Z2000 απογειωθηκε ανεβαινωντας κατηγορια και αποδιδοντας με εξαιρετικη ακριβεια τα ζητουμενα.Εαν τον αποκτησετε καντε μια μικρη επιπλεον θυσια και συνδεστε τον ετσι.ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ!

Συμπερασματικα ο Sharp XV-Z2000 αποτελει την ιδανικη λυση για οσους θελουν να κινηθουν σε βιντεοπροβολεα αξιας μεταξυ 3000-4000 ευρω.
Μονο του μειονεκτημα ο μετριος αποπλεκτης, προβλημα που ομως διορθωνεται αμεσα ειτε με προοδευτικη σαρωση ειτε με ψηφιακη συνδεση.Η τελευταια συνισταται ανεπιφυλακτα.
Αριστη αγορα!

Reaction score
13
Η ανάλυση του Ανδρέα ήταν ολοκληρωμένη.Το μηχανάκι είναι εμφανισιακά όμορφο με ένα πάνελ ρυθμίσεων στο πάνω μέρος όπως θα δείτε και στην εικόνα που ακολουθεί

Παρέχει μια πλειάδα εισόδων που καλύπτουν κάθε αναγκη για σύνδεση εικόνας είτρε είναι αναλογική (RGB , Component,S-Video, Composite) είτε είναι ψηφιακή (DVI-I).

(στις εικόνες είναι ήδη φορτωμένο από συνδέσεις για την διεξαγωγή των τεστ)

Ο προβολέας φοράει HD2+ DMD chip από την TI και φέρει τροχό 6-segment με ταχύτητα 5x.Από την προσωπική μου θέαση δεν παρατήρησα φαινόμενα rainbow.Παρέχει επίσης ελεγχόμενο οπτικό σύστημα ίριδας όπου μπορούμε να επιλέξουμε High Contrast Mode/High Brightness Mode από το μενού ανάλογα με την θέσαη που επιθυμούμε.

Το σύστημα ψήξης του είναι αποτελεσματικό και σχετικά αθόρυβο και αποτελείται απο 3 ανεμιστήρες

Ορίστε και μερικά από τα χαρακτηρηστικά του :

Λόγος αντίθεσης 2500:1 (in High Contrast Mode)

Φωτεινότητα 1200 ANSI Lumens (in High Brightness Mode)

Ανάλυση Native 720p High Definition Capability

Πάνελ DLP™ 0.8" HD2+ from Texas Instruments.

Ζοομ 1.5 Powered Zoom and Focus

Powered Optical Iris System (High Contrast Mode/High Brightness Mode)

DVI-I with High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP)

Reaction score
0
Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά!
Πάντα τέτοια!

ΥΓ. Θα ήθελα να έρθω αλλά ο μικρός ήταν άρρωστος :cry:

Reaction score
0
Ένα μεγάλο μπράβο καί από μένα.Ακόμα ένας projector πού μαθαίνω πρώτα στό avsite.Περιμένω ανυπόμονα καί τίς υπόλοιπες γνώμες.Ευχαριστούμε παιδιά!

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που βρέθηκα ανάμεσα τους και μέσα σε αυτή τη πολύ ζεστή ατμόσφαιρα παρουσιάσαμε τον καινούργιο Sharp αλλά και το συγκριτικό που ακολούθησε.

Να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω όμως ιδιαίτερα τους Δημήτρη Τσάλλα και τον Γιάννη Σπύρου που ειλικρινά μου θυμίζουν πολλά από τη πορεία μου στο χώρο και μου δίνουν την ιδιαίτερη χαρα να κάνουμε μαζί τα τεστ, αφού και οι γνώσεις που μοιράζονται απλόχερα από όλους μας, φαίνεται οτι είναι ανεξάντλητες.

Στην εικόνα πιο κάτω βλέπετε ένα κολλάζ από διαγράμματα, τα οποια τα συμπήκνωσα έτσι για να μπορείτε να τα δείτε όλα μαζί και να μην ανεβοκατεβαίνετε με το ποντίκι, ψάχνωντας μια για το ένα και μια για το άλλο.

Λόγω της ιδιότητας μου και αφού το προβολικό δεν έχει παρουσιαστεί από το περιοδικό, το οποιό και θα γίνει τον προσεχή μήνα από οτι γνωρίζω, θα μου επιτρέψετε να μη σχολίασω τα διαγράμματα. Θα σας προσανατολίσω βέβαια για να καταλάβετε τι ακριβώς αντικρύζετε αλλά την θέση επ'αυτών θα τη διαβασετε, όπως και του Δ.Τσάλλα, στο προσεχές τεύχος του ΗΧΟΥ.

Λοιπόν αριστερα βλέπετε το γνωστό διάγραμμα CIE. To σκούρο τρίγωνο είναι του HD (το πρότυπο που έχουμε σαν βάση) και το ανοικτόχρωμο είναι αυτό του προβολέα της δοκιμής.

Μέσα σε αυτό και πάνω δεξιά, βλέπετε τη μέση φασματική ανάλυση φωτός που εκπέμπει ο Sharp. (Εδώ θα έχετε κάποιες απορίες οπότε και κρατήστε τις για μετα τις 10 του μήνα.)

Πάνω δεξια τώρα βλέπετε το διάγραμμα της φωτεινότητας ανα grayscale step, δηλαδή τη καμπύλη Gamma. Η πάνω τιμή είναι η μέγιστη φωτεινότητα σε Nits με τη λάμπα στο Low και η κάτω η μέγιστη τιμή με τη λάμπα στο Hi. Εμείς τις μετρήσεις τις κάναμε όλες με τη χαμηλή (Low) ένατση στη λάμπα.

Ακριβώς πιο κάτω βλέπετε το διαγραμμα της θερμοκρασίας. Η διακεκομένη γραμμούλα είναι οι 6500 Kelvin και η γαλάζια, η θερμοκρασία του προβολέα. Η τιμή που διαβαζετε μέσα στο διαγραμμα, είναι η τελευταία τιμή ένδειξης της θερμοκρασίας στο μέγιστο της φωτεινότητας (100 IRE)

Τελευταίο διαγραμμα κάτω είναι αυτό της ισορροπίας των 3 χρωμμάτων επί της θερμοκρασίας των 6500 Kelvin. H αχνή διακεκομένη γραμμή είναι αυτή της πλήρους ισορροπίας 100%, εκεί δηλαδή που θα έπρεπε όλα τα χρώματα να βρίσκονται για να έχουμε χρωματική ταύτιση στη κλίμακα του γκρί.
Μέσα σο διαγραμμα βλέπετε και τις μπάρες ακριβούς ισορροπίας στη τελευταία μέτρηση της μέγιστης φωτεινότητας (100IRE)

Τα διαγράμματα με πολύ χαρα να τα σχολιάσω μετεπειτα της κυκλοφορίας του περιοδικού, εφόσον μου το ζητήσετε.
Φαίνονται όμως ευκολοκατανόητα και θα βγάλετε πολύ εύκολα τα συμπεράσματα σας.

Να επισημάνω οτι ο προβολέας ΔΕΝ ρυθμίστηκε ως οφείλαμε, παραμόνο από το βασικό μενού, αφού μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαμε στη διαθεση μας το Key sequence για την είσοδο στο Service. Aπορίας άξιον που η Sharp, από τις πρωτοπόρους που άφηνε τα Service μενού πλήρως ξεκλείδωτα, να το κλειδώσει στον 2000!!! :?:

Πάντως με τη βοήθεια του φίλου Γιάννη Γιακουμάκη, η είσοδος στο μενού πλέον δεν αποτελεί πρόβλημα. Εύγε Γιάννη!!!! 8)

Να ευχαριστήσω τον ιδιοκτήτη του καταστήματος για τη διαθεση του χώρου όπως και τον υπαίτιο για το συμβάν, που δεν αναφέρω τα ονόματα τους αφού είναι τα πλέον γνωστά καταζητούμενα πρόσωπα του χώρου της βιντεοπροβολής. :mrgreen:

Reaction score
2
Na ευχαριστησω κι εγω μες τη σειρα μου τους υπευθυνους του καταστηματος για την φιλικη υποδοχη και τον αρτια εξοπλισμενο χωρο τους.
Ο sharp ειναι ενα τιμιο μηχανημα για τα λεφτα του. Αν και δεν τον ειδαμε με τις τελικες ρυθμισεις (χρωματικες) , εδειξε οτι μπορει να ερθει εκει που τον θελουμε.Καλη ευκρινεια και μαυρο, αθορυβος και με υψηλο waf. Oσον αφορα στη κινηση εκει εδειξε οτι ΠΡΕΠΕΙ να τον τροφοδοτησεις με ενα καλο προοδευτικο σημα γιατι ο ενσωματωμενος deintarlacer υπολειπεται του μηχανηματος.Νομιζω οτι στα λεφτα του αποτελει "κελεπουρι".

Reaction score
54
Εκτός της παρουσίασης..Ανδρέα δεν νομίζω να μην έχεις μπει στο πειρασμό να τον δοκιμάσεις δίπλα στον Panasonic AE700. Εαν ναι ποιες είναι οι εντυπώσεις σου; Και οι δύο ουσιαστικά είναι value for money για τη κατηγορία τους.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.454
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO