ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ" ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ

Reaction score
1
Αντιγράφω από mail που μου ήρθε...

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε το θέμα της κάκιστης κατάστασης που βρίσκεται η Νέα Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος διέλευσης, που καλούνται να πληρώσουν μόνο οι Έλληνες οδηγοί!

Αυτή την αποκάλυψη έκανε χτες ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρίστες που έρχονται από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης, όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

«Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώνει τα διόδια για να χρησιμοποιεί αυτό τον δρόμο. Οι ξένοι, δεν πληρώνουν βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο δρόμος αυτός δεν πληροί καμία προδιαγραφή για Εθνικό οδικό δίκτυο. Μόνο όσοι τρώνε κουτόχορτο, πληρώνουν για να σκοτωθούν», δήλωσε φανερά φορτισμένος ο κ. Κατσικόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι και όσοι περνούν χωρίς να πληρώσουν, δεν αντιμετωπίζουν καμία κύρωση: «Ακόμα και αν ο οποιοσδήποτε οδηγός περάσει χωρίς να πληρώσει, τον αφήνουν χωρίς να του κάνουν τίποτα. Και αυτό για να μην ανοίξει το θέμα, επειδή το γνωρίζουνε», είπε ο κ. Κατσικόπουλος.

Τα έσοδα από τα Διόδια της Πατρών Κορίνθου, όπως αναφέρουν εκτιμήσεις ειδικών, ανέρχονται καθημερινά σε 80.000 ευρώ, καθώς το κόμιστρο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο είναι από τα υψηλότερα στη χώρα, καθώς αγγίζει τα 2,5 ευρώ και παρά το μεγάλο αυτό ποσό, περίπου 100 χιλιόμετρα του δρόμου από την Πάτρα μέχρι την Κόρινθο, δεν έχει φωτισμό το βράδυ, ενώ περίπου τόσα είναι και τα χιλιόμετρα χωρίς διαχωριστική νησίδα, την στιγμή που η συνολική απόσταση των δυο πόλεων είναι μόλις 150 χιλιόμετρα."

Πηγή http://www.patranews.gr/news.asp?ID=8047

Το ξέρατε? Ισχύει όντως?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
αντε θυμα αντε ψωνιο...........................
ντου απο παντου

Reaction score
152
Απάντηση: ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ" ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ

ο μοναδικος δρομος που με εχει τρομαξει πραγματικα και δη τη νυχτα με τις νταλικες σε ρυθμους F1...
τουλαχιστον το πεταλο στο μαλιακο σε λιγο τελειωνει με πολυ καλα αποτελεσματα.

Reaction score
152
Απάντηση: Re: ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ" ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ

και πως περνάς;
Σπας την μπάρα;
απλα.δειχνεις μια φωτο του δημητροπουλου και σου δινουν και ρεστα........

Reaction score
173

Κι ομως παιδια εχω περασει χωρις να πληρωσω στο Κιατο.
Απλα ειπα στην κυρια εκει,οτι ο δρομος ειναι αισχος και βγηκε εξω μου ανοιξε την μπαρα και βρρρρρρρρρρρρρρμ για Ριο.Αν με σταματουσαν σε μπλοκο δεν ξερω τι θα γινοταν.Ολα αυτα τον Ιουλιο του 07.

Reaction score
173

Ο δρομος μπορει να ειναι αισχος και ολοι το ξερουμε αλλα κανεις μας δεν προσεχει οσο πρεπει.Το μεγαλο προβλημα ειναι οι Γερμανοαυστριακες νταλικες που δεν κανουν με τιποτα στην ακρη(και καλα κανουν γιατι στην ακρη ειναι η λωριδα ασφαλειας).

Reaction score
5
Μα, κι αυτοί οι ξένοι, τι ζωντόβολα. Δεν κατάλαβαν ότι μπήκαν στην Μπανανία; Κάνε στην πάντα, μπες στην βοηθητική, καβάλα το χώμα ρεεεεεε...να περάσει ο γρήγορος.....:lol: :lol:

Reaction score
807
Μα, κι αυτοί οι ξένοι, τι ζωντόβολα. Δεν κατάλαβαν ότι μπήκαν στην Μπανανία; Κάνε στην πάντα, μπες στην βοηθητική, καβάλα το χώμα ρεεεεεε...να περάσει ο γρήγορος.....:lol: :lol:
Οι "γληγοροι" περνανε και απο δεξια "να 'ουμ " :pc:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Ένα φορτηγό είναι υποχρεωμένο να βραδυπορεί. Και από τον ΚΟΚ, και λόγω βάρους και μεγέθους, και, πολλές φορές, λόγω της φύσης του φορτίου (υγρό, ταλαντούμενο, κλπ.). Σε δρόμους που έχουν τουλάχιστον μια βοηθητική λωρίδα, ένα φορτηγό που "φρακάρει" την κυκλοφορία κατά τη γνώμη μου πρέπει να βρει (και μπορεί να βρει) μια ευκαιρία να κάνει κάθε τόσο στην άκρη, ανοιχτά και προσεκτικά, για να φεύγουν τα μαζεμένα ΙΧ από πίσω, γιατί διαφορετικά δημιουργούνται όχι μόνο ουρές, αλλά και νευρικότητα που μπορεί να οδηγήσει σε σπασμωδικές ενέργειες και σοβαρά ατυχήματα. Άλλο ο "γρήγορος" που θέλει να το σανιδώσει, κι άλλο να θέλει κανείς να κινηθεί με μια λογική ταχύτητα, εντός των επιτρεπομένων ορίων.

Στο δρόμο της Χαλκιδικής πρόσφατα μου έτυχε τροχονόμος να σταματήσει φορτηγό ακριβώς γι' αυτόν το λόγο... όχι για παράβαση/κλήση, αλλά για να ξεμπουκώσει ο δρόμος. Δεν ξέρω αν εφάρμοσε κατά γράμμα το νόμο, αλλά πάντως, κατά τη γνώμη μου, τη λογική την εφάρμοσε...

Reaction score
51
Απάντηση: Re: ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ" ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ

απλα.δειχνεις μια φωτο του δημητροπουλου και σου δινουν και ρεστα........
:happy_9::happy_9::happy_8::happy_8::happy_8::happy_8:

Αν κατεβαίνω κιόλας λες να 'ναι καλύτερα???:cool_11::crazy_3:

Reaction score
152

ναι!!!
θα δινεις αυτογραφα και θα μαζευεις τα ρεστα......

Reaction score
449
Πάντως άκουσα στο ράδιο ότι έχει γίνει θέμα στα συγκεκριμένα διόδια, μετά από την κυκλοφορία του email.
Δεν άκουσα περισσότερα όμως.
Ξέρει κανείς τίποτα;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.876
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain