ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Reaction score
2
Παιδιά Καλημέρα από Σάμο!!!!

Ονομάζομαι Σανδαλής Μανώλης και δεδομένου ότι είμαι ΣΧΕΔΟΝ ΑΣΧΕΤΟΣ με το HTPC, θα ήθελα να μου παραθέτατε τις συμβουλές σας, προκειμένου να φτιάξω το κατά το δυνατόν πιο πλήρες HTPC και το οποίο βέβαια θα έχει δυνατότητες μελλοντικής επέκτασης, σε τρόπο ώστε να είναι πάντα IN σε ότι αφορά την σύγχρονη τεχνολογία. Οι συμβουλές σας θα παρακαλούσα πολύ να είναι από το ΚΟΥΤΙ μέχρι και το τελευταίο περιφερειακό εξάρτημα και από που μπορώ να τα προμηθευτώ!!!!!
Το ΣΧΕΔΟΝ ΑΣΧΕΤΟΣ το έβαλα, δεδομένου ότι έχω μια καλή σχετικά εμπειρία στην λύση και εκ νέου συναρμολόγηση ενός PC και την εκ νέου φόρτωση λειτουργικών συστημάτων κλπ !!!!

Ευχαριστώ παρά πολύ εκ των προτέρων !!! :D :D :D

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.380
Επεξεργαστής: οποιοσδήποτε της σειράς AMD Athlon64 ή Intel Pentium4 EM64T. Ξεχάστε για πάντα οτιδήποτε διαφορετικό (και παλιότερο).

Ελεγκτές: nVidia nForce4 ή Intel 955, αναλόγως της πλατφόρμας που θα επιλέξετε.

Μνήμη: τουλάχιστον 512ΜΒ, συμβατή βεβαίως με τον ελεγκτή μνήμης που θα επιλέξετε, και κατά προτίμηση μοιρασμένη σε δύο αρθρώματα, ώστε να αξιοποιείται η τεχνολογία dual channel, με ό,τι είναι σε θέση να παρέχει.

Δίσκος: Ένας γρήγορος WD740 ως δίσκος συστήματος, και ακόμη ένας πιο αργός και ευρύχωρος, κατά προτίμηση σε εξωτερικό κουτί, ώστε να τίθεται σε λειτουργία μόνον όταν το θελήσετε. Υπάρχουν πολλές αξιόλογες υλοποιήσεις, με προεξάρχοντες τους Maxtor σειράς MaxLine III στα 250 και 300GB. Ξεχάστε για πάντα τους δίσκους Parallel ATA. Οι Seagate σειράς 7200.7 και 7200.8 είναι πολύ αθόρυβοι.

Επεξεργαστής εικόνας: όχι ιδιαίτερα ισχυρός. Ένας ATI X600 σε κάρτα PCIe είναι μια χαρά.

Τροφοδοτικό: Κατά προτίμηση χωρίς ανεμιστήρα, ώστε να είναι αθόρυβο, (όχι όμως και φθηνό), γύρω στα 400W. Ειδικά όσον αφορά το θόρυβο, όπου υπάρχει χώρος βελτίωσης, αλλάξτε τους ανεμιστήρες με άλλους που να έχουν κυρτά πτερύγια. Είναι σαφώς πιο αθόρυβοι. Κάπου πήρε το αυτί μου για κάτι Sunon air levitation (ή κάπως έτσι), που εκμεταλλεύονται το ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο και κατά τη λειτουργία τους περιστρέφονται «στον αέρα», χωρίς φυσική επαφή με τον στάτορα.

Κουτί: πανσπερμία όρθιων και πλάγιων κουτιών, για κάθε γούστο και κάθε τσέπη, με ή χωρίς τηλεχειρισμό. Φροντίστε να έχει στην πρόσοψη θύρες USB και Firewire για να κάνετε εύκολα κάποιες έκτακτες συνδέσεις, (δίσκοι, κάμερες, φωτ. Μηχανές, ψηφιακές καφετιέρες, αναλογικές φραπεδιέρες, κλπ.).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589