ΠΗΡΑ ΤΟΝ Pany 100!!! ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

Reaction score
0
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ!!!!!!
Επιτέλους, απόκτησα και εγώ το μωρό μου (PANASONIC AX100)!!!
Φυσικά η σύζυγος ακόμα με "στολίζει" αλλά θα συνηθίσει...
Λοιπόν, έχω κάποιες απορίες και χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Αρχίζω:
1. Έχει κανείς ρυθμίσεις για το μωρό?
2. Το dynamic iris τι είναι? Πάντως όταν βλέπω με αυτό ενεργό ζαλίζομαι από την αυξο-μείωση της φωτεινότητας.
3. Δοκίμασα καλώδιο s-video από αποκωδικοποιητή filmnet και έδειχνε ασπρόμαυρα ενώ με σύνδεση video (ένα μόνο καλώδιο) έδειχνε κανονικά έγχρωμα (τα παραπάνω καλώδια είναι τύπου scart σε s-video και απλό video).
Γιατί συμβαίνει αυτό? Μήπως είναι μάπα το καλώδιο?
4. Έχω μπερδευτεί με τα διάφορα picture mode. Ποιό είναι καλύτερο?
5. Όταν ο prj είναι ανοιχτός, μπορώ να βάζω και να βγάζω καλώδια για να δω τη διαφορά στην ποιότητα?
6. Το φακό, πως τον καθαρίζουμε???
Αυτά τα ολίγα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
0
Απάντηση: ΠΗΡΑ ΤΟΝ Pany 100!!! ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

κι εγω την προηγουμενη εβδομαδα τον πηρα και τωρα αρχιζω να τα μαθαινω αυτα που λες, ειναι και ο πρωτος μου προβολεας γενικως.
αν τυχει και καταλαβω κατι πρωτος σου στελνω πμ και το αναποδο
φιλικα
δημητρης

Reaction score
0
Απάντηση: ΠΗΡΑ ΤΟΝ Pany 100!!! ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

Εαν ειναι οι πρωτοι σας προβολεις, ευχαριστηθειτε τους τα μεγιστα τωρα που μπορειτε.

Μολις αρχισει κατι να σας ενοχλει ( μην το ψαχνετε με το ζορι ), εδω ειμαστε.

Reaction score
1
Καλορίζικος!

Ο AX100 είναι πολύ καλός και τίμιος προβολέας.

1. Έχει κανείς ρυθμίσεις για το μωρό?
Οι ρυθμίσεις των προβολέων δεν είναι μεταβιβάσιμες, για τον απλούστατο λόγο ότι έχουν να κάνουν με

- τον περιβάλλοντα χώρο
- την πηγή
- τη σύνδεση
- την οθόνη
- την απόσταση προβολέα-οθόνης, και
- το γούστο σου

2. Το dynamic iris τι είναι? Πάντως όταν βλέπω με αυτό ενεργό ζαλίζομαι από την αυξο-μείωση της φωτεινότητας.
Το "dynamic iris" είναι αυτό ακριβώς που λες: ένας μηχανισμός αυξομείωσης της φωτεινότητας με σκοπό το καλύτερο μαύρο και - κατά συνέπεια - την αύξηση της αντίθεσης.

3. Δοκίμασα καλώδιο s-video από αποκωδικοποιητή filmnet και έδειχνε ασπρόμαυρα ενώ με σύνδεση video (ένα μόνο καλώδιο) έδειχνε κανονικά έγχρωμα (τα παραπάνω καλώδια είναι τύπου scart σε s-video και απλό video).
Γιατί συμβαίνει αυτό? Μήπως είναι μάπα το καλώδιο?
Μιλάς για το πλέον σύνηθες πρόβλημα των καλωδίων. Η επίσημη προδιαγραφή του scart δενείναι συμβατή με αυτήν του s-video. Για να μπορείς να δεις χρώμα με τέτοιο καλώδιο θα πρέπει να το επιτρέπει η συσκευή σου, και αυτό γίνεται θυσιάζοντας την RGB έξοδο. Στην περίπτωση του α/κ filmnet, αυτό δεν συμβαίνει και συνεπώς δεν μπορείς να έχεις έγχρωμη έξοδο s-video.

4. Έχω μπερδευτεί με τα διάφορα picture mode. Ποιό είναι καλύτερο?
Μα, φυσικά, αυτό που σου αρέσει καλύτερα.

5. Όταν ο prj είναι ανοιχτός, μπορώ να βάζω και να βγάζω καλώδια για να δω τη διαφορά στην ποιότητα?
Καλύτερα όχι. Σε μερικά εγχειρίδια αναφέρεται σαφώς. Βέβαια, από την άλλη, δεν μπορείς και να τον κλείνεις γιατί θα πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 1 ώρα για να τον ξανανοίξεις. Το καλύτερο είναι να έχεις όλα τα καλώδια ενωμένα και να εναλλάσσεις μέσω του control. Αν πρέπει - τελικώς - να το κάνεις, κάντο με προσοχή χωρίς να κουνηθεί ο προβολέας, βγάζοντας το καλώδιο κάθετα, και κλειδώνοντάς τον σε διαφορετική είσοδο από αυτήν που κάθε φορά πειράζεις.

6. Το φακό, πως τον καθαρίζουμε???
Όπως καθαρίζουμε και τα γυαλιά (μυωπίας, πρεσβυωπίας, κλπ). Πήγαινε σε οποιοδήποτε κατάστημα οπτικών. Πάντως, να αποφεύγεις τον καθαρισμό του φακού χωρίς να υπάρχει λόγος.

Reaction score
108
Zoglair,
γραφεις οτι πρεπει να περιμενει τουλαχιστον 1 ωρα μεχρι να τον ανοιξει παλι τον προβολεα, γιατι συμβαινει αυτο? Οταν ειναι αναμενος κ κουνηθει επιβαρυνεται η ζωη της λαμπας? Ακομη τι εννοεις οταν λες να "κλειδωθει" σε διαφορετικη εισοδο?
Απεκτησα προσφατα κ εγω τον πρωτο μου projector κ δεν εχω κ πολλες γνωσεις επι του θεματος.

Ευχαριστω!

Reaction score
176
Γιατί αν τον ανάψεις και πάλι σε συντομότερο χρονικό διάστημα η λάμπα δεν θα έχει προλάβει να κρυώσει πλήρως και είναι πιθανό να μειωθεί η διάρκεια ζωής της. Μικροκραδασμοί κατά τη λειτουργία δεν επηρεάζουν τη λάμπα σημαντικά, καθώς δεν υπάρχει νήμα πυρακτώσεως, αλλά οι κραδασμοί δεν κάνουν καλό γενικά στον προβολέα, ο οποίος έχει αρκετά κινούμενα μέρη (ανεμιστήρες, ίριδες, χρωματικούς τροχούς). Λέγοντας κλείδωμα από άλλη είσοδο εννοεί π.χ. να επιλέξεις ως είσοδο την composite αν πρόκειται να τοποθετήσεις βύσμα στην HDMI.

Reaction score
1
Οι λάμπες των σύγχρονων προβολέων είναι αρκετά περίπλοκες κατασκευές. Μια τυπική (UHP) λάμπα αποτελείται από 2 ηλεκτρόδια βολφραμίου, τοποθετημένα σε απόσταση 1 χιλιοστού. Το κενό αυτό καλύπτεται με υδράργυρο ο οποίος τίθεται σε κατάσταση πλάσματος μετά από ανάφλεξη με τάση της τάξης των 5KV (KiloVolt). Δημιουργείται έτσι, φωτοβολταϊκό τόξο το οποίο διατηρείται σε κατάσταση ακτινοβολίας κάτω από πίεση που φτάνει τις 200 ατμόσφαιρες. Όπως είναι λογικό, ακολουθεί αποσύνθεση των ηλεκτροδίων, τμήματα των οποίων επικάθονται στα τοιχώματα της λάμπας. Μέσω μιας μαγικής διαδικασίας, σωματίδια οξυγόνου και αλογόνου, αναμυγνύονται με την πάχνη του υδράργυρου με σκοπό την απόσπαση των ιόντων βολφραμίου από τα τοιχώματα και την επανατοποθέτησή τους στα ηλεκτρόδια! Η ανασύνθεση της λάμπας (γιατί περί αυτού πρόκειται), είναι μια διαδικασία που εξακολουθεί να συμβαίνει και μετά την διακοπή λειτουργίας, σε περιβάλλον πίεσης της τάξης των 5 bar.

Τα εγχειρίδια συχνά αναφέρουν χρόνους της τάξης των 5-10 λεπτών (από το σβήσιμο μέχρι το επόμενο άναμμα). Θα ήταν πολύ user-unfriendly να λέγαν 1-2 ώρες. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται τόσο από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος (καλοκαίρι περισσότερος, χειμώνας λιγότερος), όσο και την τεχνολογία της λάμπας, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές παραλλαγές (HID, UHP, UHM, UHE, κλπ). Γενικώς, όσο περισσότερο αφήνουμε τη λάμπα να κρυώσει τόσο το καλύτερο.

Σχετικά με του κραδασμούς εν ώρα λειτουργίας, αρκεί να σκεφτείτε ότι μιλάμε για πίεση λειτουργίας περίπου 1.5 τόνου ανά τετραγωνική ίντσα! Δεν θέλετε αυτό το "πράγμα" να σκάσει πάνω απ' το κεφάλι σας.

Όσον αφορά στο "κλείδωμα" της εισόδου, είπα ότι καλύτερα να μην μπαινοβγάζουμε καλώδια εν ώρα λειτουργίας. Αν πρέπει να το κάνουμε, τότε καλύτερα να αλλάζουμε την είσοδο του προβολέα από το remote. Π.Χ. θέλουμε να βγάλουμε το HDMI, τον γυρνάμε σε Component, Κλπ. Κάτι σαν την αποσύνδεση USB δίσκου.

Τα παραπάνω, βεβαίως, δε σημαίνουν ότι αν δεν τα κάνουμε, ο προβολέας θα χαλάσει. Είναι απλές πρακτικές του στυλ "προσέχω για να έχω", "των φρονίμων τα παιδιά...", "κάλιο γαϊδουρόδενε...", κλπ

Reaction score
1
Δημήτρη συγγνώμη, άρχισα να γράφω το κατεβατό μου πριν απαντήσεις! (είχα και κάτι τηλέφωνα, ενδιάμεσα)

Δυστυχώς, η νέα πλατφόρμα δεν μας ειδοποιεί όπως η προηγούμενη...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.643