ΠΙΚΑΠ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ AV

Reaction score
731
Καλησπέρα σας, είναι το πρώτο μου post εδώ και επειδή έχω μείνει τουλάχιστον 20 χρόνια πίσω στο θέμα του ήχου, θα ήθελα την βοήθειά σας στο παρακάτω.
Το 2003 μετά από ένα "ατύχημα" που είχα στο στερεοφωνικό μου, έμεινα μόνο με τα βινύλια, το πικάπ YAMAHA P-07 και τα 2 ηχεία ROISTER STEELES.
Το 2004 αγόρασα έναν AV ενισχυτή (ήταν της μόδας τότε) YAMAHA RXV-557 όπου βγάζοντάς τον από το κουτί διαπίστωσα ότι δεν είχε είσοδο phono! (τελείως τρελό κατά την γνώμη μου τότε).
Από τα νεύρα μου αποθήκευσα το πικάπ και τα βινύλια και τώρα αποφάσισα να τα ξεσκονίσω.
Έτσι λοιπόν έχω τις παρακάτω λύσεις (έχω μπερδευτεί):

1. Να ρετουσάρω το πικάπ και να αγοράσω έναν προενισχυτή - αξίζει;
2. Να αγοράσω καινούριο πικάπ που να έχει έξοδο Line.
3. Να αγοράσω καινούριο ενισχυτή με είσοδο phono.

Θα ήθελα την γνώμη σας και την πρότασή σας. Μπορώ να διαθέσω το πολύ μέχρι € 400,00 για αγορά καινούριου ή μέχρι € 200,00 για το ρετουσάρισμα.

Επειδή όπως σας είπα έχω μείνει πολύ πίσω στο θέμα του ήχου, θα ήθελα σας παρακαλώ με απλά λόγια να καταλάβω σε τι χρειάζεται ένας προενισχυτής πικάπ (όταν δηλαδή ο ενισχυτής έχει είσοδο phono).

ευχαριστώ εκ των προτέρων
(με βλέπω να ξαναχτίζω στερεοφωνικό από την αρχή σιγά σιγά!!)

Reaction score
731
Ευχαριστώ πολύ Nick για την άμεση απάντηση!!
Δηλαδή αξίζει να κρατήσω το παλιό πικάπ;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι το παλιό.
Αλλά και καινούριο να πάρεις , μάλλον θα σου χρειαστεί.

Reaction score
731
Το παλιό θέλει ιμάντα και βελόνα.
Η προενίσχυση που έχουν τα νέα πικάπ είναι υποδεέστερη των αυτόνομων προενισχυτών;

Reaction score
25
Νομίζω οτι το προταθέν NAD είναι πραγματικά καλή οικονομική λύση phono και με την αγορά ιμάντα, βελόνας θα είσαι εντός του προϋπολογισμού σου.
Δεν έχω άποψη για τα ενσωματωμένα phono των πικάπ αλλά με ένα εξωτερικό θα είναι πιο ευέλικτο και επεκτάσιμο το σύστημά σου.

Reaction score
1.173
Επειδή έχω δοκιμάσει πολλούς από τους φτηνούς phono από τα 20 - 300 euro, χώρια ότι δεν βλέπεις και μεγάλη διαφορά.
Ο Behringer PP-400 και με Price δεν έχει αντίπαλο όσο και να σου φαίνεται αστείο. Τουλάχιστον για τα χρήματά του.
Το NAD είναι καλό απλά σε περίπτωση που θέλεις στο μέλλον να πάρεις κάτι άλλο είτε σε ολοκληρωμένο ενισχυτή ή σε αναβάθμιση του συστήματός σου γενικά, δώσε τώρα 20 και κάνεις την δουλειά σου.

Reaction score
1.173
Το μόνο που δεν έχετε αναφέρει είναι την κεφαλή του πικαπ που διαθέτεται. Γράψτε το μοντέλο της να δούμε εάν είναι MM ή MC.

ika

News
Reaction score
16.756
Η μαμίσια κεφαλή είναι CG-7700VM και είναι MM. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί ανταλλακτική βελόνα (Ν 7700).
Στη σελ 10 στο USER MANUAL λέει ότι η βελόνα θέλει άλλαγμα κάθε 200-300 ώρες, οπότε δεν νομίζω ότι συμφέρει να αλλάξετε βελόνα, καλύτερα αγοράστε μια νέα κεφαλή.

Last edited:

Reaction score
731
Η κεφαλή είναι όντως η 7700 και είναι ΜΜ.
Έχετε να προτείνετε μία κεφαλή οικονομική και καλή (όσο γίνεται)

Reaction score
1.173
Η κεφαλή είναι όντως η 7700 και είναι ΜΜ.
Έχετε να προτείνετε μία κεφαλή οικονομική και καλή (όσο γίνεται)
Δεν ξέρω κατά πόσο ικανοποιημένος είστε από τις επιδώσεις αυτής της κεφαλής.
Εάν θέλετε να της αλλάξετε την βελόνα υπάρχει εδώ .
Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι συμβατή μια ελλειπτική που έχει και είναι για το αμέσως καλύτερο μοντέλο της YAMAHA

http://stylus.export-japan.com/product_info.php?cPath=97&products_id=1316

Reaction score
731
Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας. Θα ξεκινήσω με αγορά βελόνας για την υπάρχουσα κεφαλή και στη συνέχεια βλέπουμε.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Mpermplis