Να πληροφορήσω τους φίλους μουσικόφιλους οτι η όλη προσπάθεια ηχογράφησης των έργων του Σπ.Σαμάρα, και όχι μόνον, ξεκίνησε από το 1983 (ΡΕΑ).
Σχεδόν όλες τις όπερές του τις ηχογράφησα εγώ, όχι φυσικά εδώ, γιατί οι ορχήστρες μας ζητούσαν χρήματα που δεν επρόκειτο ποτέ να βρεθούν, και από ποιόν άλλωστε μήπως από το Υπουργείο πολιτιτισμού;, αλλά στο Πάζαρτσικ, Βουλγαρία σχεδόν πληρώνοντας τα έξοδά μας και μερικές φορές και τα εισιτήρια των μονωδών. Με τον μαέστρο Φιδετζή να ανακαλύπτει, διασώζει, διορθώνει, συμπληρώνει, ενορχηστρώνει, (TIGRA) όλες αυτές τις παρτιτούρες.
Άλλο παράδειγμα του ότι ουδείς προφήτης στον τόπο του: Τα έργα του μέγιστου συνθέτη μας Νίκου Σκαλκώτα δεν ηχογραφήθηκαν στο Μέγαρο με την Ορχήστρα του και τα σούπερ ηχογραφικά του μέσα, ούτε από την ραδιοφωνία ή την Κρατική Ορχήστρα, αλλά ανέλαβαν οι Σουηδοί (ΒΙS) με τον μαέστρο Νίκο Χριστοδούλου και με ορχήστρες σαν την BBC S.O. να εκδώσουν σχεδόν τα άπαντα και να εκπλαγεί η υφήλιος πως ένας τέτοιος συνθέτης ήταν άγνωστος μέχρι τώρα.
Αυτά τα ολίγα για τη δουλειά που έχει γίνει και ελπίζουμε να συνεχιστεἰ από τους νεώτερους. Τα πράγματα ήταν πάντα δύσκολα σ' αυτή τη χώρα, πόσο μάλλον τώρα, χωρίς παιδεία και παράδοση. Αν αυτά τα έργα ήταν Άγγλων συνθετών θα είχαν δισκογραφηθεί 10 φορές το καθένα.