ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ DARED-182

MVL

Reaction score
0
Αγαπητοί φίλοι σήμερα μου ήλθε ο Dared 182. Μόλις του άνοιξα την τροφοδοσία ακούστηκαν μερικοι θόρυβοι από το ΑΡΙΣΤΕΡΟ κανάλι (πριν του δώσω σήμα) και σε λίγα δευτερόλεπτα εξαφανίστηκαν. Σκέφτηκα ότι η λυχνία ισχύος (ΚΤ-88) είχε πρόβλημα και άλλαξα αριστερή με δεξιά αφού τις χτύπησα ελαφρά με ένα μολύβι. Ο θόρυβος εξαφανίστηκε όταν τον ξαναάνοιξα . Εδωσα σήμα και το ΑΡΙΣΤΕΡΟ κανάλι τώρα παιζει κανονικά το δεξι ασθενικα. Αλλάζω ξανά τις ισχύος ξανά το ΑΡΙΣΤΕΡΟ κανάλι παίζει ασθενικά. Αλλάζω ανά 2 τις 4 προενισχύτριες ξανά το ίδιο. Αλλάζω είσοδο σήματος (έχει 3 line) το πρόβλημα το ίδιο. Αλλάζω έξοδο ηχείων (εχει για 4 και 8 ohm) το πρόβλημα το ίδιο. Τι μπορεί να φταίει;

Reaction score
464
Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ DARED-182

Αν καταλαβα καλα οταν αλλαζεις τις ΚΤ-88 μετατοπιζεται το προβλημα στο αντιστοιχο καναλι τοτε ειναι στη λαμπα το προβλημα.Δοκιμασε ενα αλλο ζευγαρη ΚΤ-88.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Μας λες και ποιος είναι ο Dared-182?
Τέτοιος κωδικός δεν υπάρχει στη σελίδα της εταιρίας.
Μάλλον της Fatman είναι το μοντέλο που αναφέρεις.

MVL

Reaction score
0
Συγνώμη φταίει η σύγχυση. Ειναι ο fatman i tube 182 OEM της Dared ( παρόμοιος με τον Dared MP-15 ). Το αριστερό του κανάλι συνεχίζει να βγάζει έναν ασθενικό ήχο ότι αλλαγή κιαν έκανα σε λυχνίες, καλώδια, κλπ. Δεν ξερω αν αυτοί οι θόρυβοι που ακούστηκαν μόλις του άνοιξα ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ την τροφοδοσία από το ΑΡΙΣΤΕΡΟ κανάλι συσχετίζονται με το πρόβλημα. Εκανε ενα τσικ-τσικ για 10 sec περίπου χωρίς η πηγή να στέλνει σήμα. Οι λυχνίες καλό χρώμα οχι βραχυκυκλωμένες. Μόλις τον εκλεισα, άλλαξα θέση στις 2 KT88 ο θόρυβος δεν επαναλήφθηκε αλλά το ΑΡΙΣΤΕΡΟ κανάλι λειτουργεί ασθενικά. Τι μπορεί να είναι; Τι άλλο να κάνω πριν τον στείλω πίσω;

Reaction score
464

Τιποτα.Στειλε τον πισω αφου ειναι καινουργιος.

MVL

Reaction score
0
Μίλησα με την αντιπροσωπεία και με τον εξουσιοδοτημένο τεχνικό τους και μου είπαν να τον στείλω για επισκευή. Δεν γνωρίζω αν δικαιούμαι αντικάτάσταση γιατί δεν γράφει κάτι τέτοιο στην εγγύηση. Γράφει μόνο δωρεαν επισκευή και μεταφορικά δικά μου. Δεν αναφέρει για μηχάνημα dead on arrival όπως γράφουν μερικοί.

MVL

Reaction score
0
Να προσθέσω ότι σε μια τελευταία προσπάθεια να δουλέψει διαπίστωσα μετά ολιγόλεπτη λειτουργία ότι η λάμπα που αντιστοιχεί στο προβληματικό κανάλι είναι πολύ κρύα συγκριτικά με την άλλη. Επιπλέον το magic eye που ειναι μια λάμπα που με την ένταση παίζει ενα πράσινο χρώμα που έχει, σαν ενα VUμετρο ας πούμε, δεν παίζει καθόλου με την μουσική όπως παιζει στον Dared m-5 πχ που έχω.. Αυτά είναι μαλλον κακά σημάδια Ελπίζω αυτά να βοηθήσουν κάποιον φίλο να υποπτευτεί ισως τι μπορεί να συμβαίνει. Οχι πως θα λύσω το πρόβλημα απλά αν ήταν κατι απλό-που δεν μου φαίνεται-θα γλύτωνα τις currier από Γιάννενα και τα ταρακουνήματα καθώς και το ενδεχόμενο να έρθει με άλλα κουσούρια. Τελικά να πως το φθηνό γίνεται ακριβό.

Reaction score
464

Nομιζω οτι πρεπει να σου αλλαξουν το μηχανημα βαση νομοθεσιας.Ας μας πει καποιος πιο ενημερωμενος.Και σημερα συζητουσαμε με φιλο για την αγορα του.

Reaction score
181
Να προσθέσω ότι σε μια τελευταία προσπάθεια να δουλέψει διαπίστωσα μετά ολιγόλεπτη λειτουργία ότι η λάμπα που αντιστοιχεί στο προβληματικό κανάλι είναι πολύ κρύα συγκριτικά με την άλλη. Επιπλέον το magic eye που ειναι μια λάμπα που με την ένταση παίζει ενα πράσινο χρώμα που έχει, σαν ενα VUμετρο ας πούμε, δεν παίζει καθόλου με την μουσική όπως παιζει στον Dared m-5 πχ που έχω.. Αυτά είναι μαλλον κακά σημάδια Ελπίζω αυτά να βοηθήσουν κάποιον φίλο να υποπτευτεί ισως τι μπορεί να συμβαίνει. Οχι πως θα λύσω το πρόβλημα απλά αν ήταν κατι απλό-που δεν μου φαίνεται-θα γλύτωνα τις currier από Γιάννενα και τα ταρακουνήματα καθώς και το ενδεχόμενο να έρθει με άλλα κουσούρια. Τελικά να πως το φθηνό γίνεται ακριβό.
Αυτά τυχαίνουν και σε ακριβά αλλά και πανάκριβα μηχανάκια.
Εκτός ίσως από τα... γιαπωνέζικα.:126:

MVL

Reaction score
0
Υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα αρρύθμιστης πόλωσης; Γιατι η μία λυχνία καίει και η άλλη από την ελαττωματική πλευρά ζεσταίνεται ελαφρά μόνο. Αγαπητέ chris το μηχάνημα είναι πανέμορφο και ο ήχος έστω και έτσι που τον άκουσα γιά πολύ περισσότερα λεφτά. Μη σε αποθαρρύνει αυτό το σύμβαμα πρώτον γιατί μπορεί ναναι κάτι απλο που σε εμας που δεν ξέρουμε φαίνεται βουνό και δεύτερο σκέψου το νόμο των πιθανοτήτων. 2 στα 2 πάει πολύ. Ετσι?

MVL

Reaction score
0
θα ήθελα να ρωτήσω τους φίλους με σχετική εμπειρία να προτείνουν εαν γνωρίζουν καποιους ειδικούς σε διόρθωση λαμπάτων συσκευών που εμπιστεύνται. Ανοιχτά ή με pm ότι θεωρούν κατάλληλο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Αν η λυχνία είναι κρύα και δεν φαίνεται να ανάβει κάτι δεν πάει καλά με τα νήματα της.
Αυτό δικαιολογεί και τη μειωμένη απόδοση.
Δεν είναι δύσκολο να μετρήσεις τη τάση νημάτων.
Σε ποια περιοχή είσαι?

Reaction score
9

Για πιο σίγουρα συμπεράσματα μία δοκιμή με άλλες λάμπες θα βοηθήσει να λυθεί το μυστήριο. Όσον αφορά την αλλαγή του μηχανήματος δεν ξέρω σίγουρα αλλά το πρόβλημα που περιγράφεται δεν νομίζω ότι εμπίπτει στην κατηγορία "dead on arrival". Αν το μηχάνημα δεν έπαιζε καθόλου σίγουρα η αλλαγή θα ήταν επιβεβλημένη αλλά αν είναι θέμα μόνο μίας λάμπας δεν νομίζω να υφίσταται θέμα αντικατάστασης μηχανήματος.

MVL

Reaction score
0
Ευχαριστώ φίλοι. Οι λαμπες αλλάχτηκαν στον ενισχυτή αριστερά-δεξιά και το αντίθετο. Το πρόβλημα πάντα αριστερά παραμένει. Δεν είναι θέμα λάμπας αλλά θέσης. Μενω Γιάννενα.

Reaction score
67

Κοίτα να δείς τι γίνεται.....Εγώ τώρα τι να κάνω? Να τον αγοράσω η όχι?Μήπως να περιμένω να πάρεις τον ενισχυτή στα χέρια σου και μετά να παραγγείλω?Αν τον αγόρασες απο το ελληνικό κατάστημα (Να μην αναφέρω ποιο....) με την πολύ καλή τιμή που τον είδα 364 Eυρ, λές να αντικαταστήσουν το δικό σου με καινούριο και εγώ να πάρω στα χέρια μου το δικό σου για καινούριο?Είμαι προκαταλυμένος με τέτοιου ίδους αγορές...Τι να κάνω?

Reaction score
464

Να τον πάρεις.Αυτός που ήρθε σε φίλο μου ήταν σφραγισμένος και καινούργιος.Φυσικά δουλέυει άψογα.

Reaction score
67

O.k καιρός το Ipod touch 2d Generation 64Gb να αποκτήσει το λαμπάτο του ταίρι!!!Για να δούμε όμως ποίο ηχείο θα μπορέσει να ταιριάξει απόλυτα με τον ενισχυτή για να βρεί και αυτός το ταίρι του?

MVL

Reaction score
0
Παρέλαβα σήμερα επιδιορθωμένο τον Fatman 182. Μου είπαν ότι επρόκειτο για μια καμμένη ασφάλεια. Τον παίζω με τα triangle titus και οι πρώτες εντυπώσεις άστρωτος ακόμη είναι θαυμάσιες. Μουσικότατος, ανοιχτός, μικροδυναμικές και τίμπρο υπέροχα, σβήσιμο νότας που διαρκεί, μπάσο πολύ καλό. Αποδεκτά ευφωνικός, καθαρός. Πιο πολλά σε ένα 15νθήμερο όταν στρώσει. Καμμιά σχέση με τον Dared M5 (αντίστοιχο του μικρότερου φάτμαν που είναι απαλός, γλυκός ,με έμφαση στα μεσαία, άρωμα λάμπας λόγω προενίσχυσης αλλά τίποτε το ιδιαίτερο σε σχέση με τούτον. Οι άλλοι φίλοι που πήραν τους υπόλοιπους 182 με την προσφορά τι λένε? Πρό Κινας θα ήταν στα 2 χιλιάρικα και θα θεωρούνταν και προσφορα! Βεβαια ειναι και τα τίτους με τις κορνίτσες που δενουν καλά φαίνεται. Θα τα ακούσω και με τα άλλα ηχεία μου και θα επανέλθω. Τέλος να πώ ότι το ηλεκτρονικο κατάστημα play 247 όπου αγοράστηκαν ήταν αξιοπρεπέστατο στο προκύψαν πρόβλημαόπως και η Τηλεοπτική που ενεπλάκη στη πορεία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Vaslamp