ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ SANSUI AU-D11MKII

Reaction score
204
Καλησπερα σε ολους. Εχω τον παραπανω ενισχυτη ,εναν απο τους καλυτερους ενισχυτες ανεξαρτητος εταιρειας και τωρα τελευταια,μερικες φορες, ενεργοποιειται το κυκλωμα protection, εντελως αναιτια με αποτελεσμα να τον κλεινω.Μολις τον ξαναανοιξω, μπορει να συνεχιζει να παιζει κανονικα.Αυτο συμβαινει με ηκαι χωρις φορτιο, δηλ με συνδεδεμενα ηχεια η χωρις.Αυτο μπορει να συμβαινει γιατι ισως βλεπει καποιο DC στην εξοδο η καποια ψυχρη κολληση στο κυκλωμα?
Παρακαλω τους ειδικους, πχ τον φιλο JOHNMARKOU που τους εχει φαει με το κουταλι και ξερει τα τερτιπια τους, αν εχουν καποια ιδεα ας μου πουν.Σιγουρα δεν ειναι θεμα ηχειων. Μηπως να αλλαζα τους πυκνωτες στο protection προληπτικα? Δε μπορω ομως να δουλευω στα τυφλα.Ευχαριστω προκαταβολικα

Reaction score
29.725
Σταύρο το protector, δεν ενεργοποιήται ποτέ αναίτια.
Σίγουρα κάποιο λόγο εχει, μπορεί να είναι dc, μπορεί κάτι άλλο. Το να έχει ασυμμετρία dc είναι ανεξάρτητο του φορτίου.
Η αλλαγή πυκνωτών στο protector μόνο δεν θα σου λύσει το πρόβλημα. Πρέπει να ελεγχθεί ο ενισχυτής. Αν όντως βγάζει dc και απο αυτό ενεργοποιήται το protector, θα είναι πάνω απο 10- 15mv. Ξέρεις να ελέγξεις γι dc offset και αν χρειαστεί να το ρυθμίσεις?
Αν ναι καλώς προχώρα , μέτρα στα αντίστοιχα test points και ανάλογα ρυθμίζεις , τα trimers στην πλακέτα του τελικού.
Αν οχι , τα λέμε κατ'ιδίαν.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Ο συγκεκριμενος ενισχυτης δεν θα ειναι καθολου ευκολος να αντιμετωπιστει απο καποιον ο οποιος δεν εχει τις αναλογες γνωσεις . Ο ενισχυτης ενω ειναι τερας σχεδιασης και εχει πολυ καλο αποτελεσμα στον ηχο του συμβαινει να εχει πολυ περισσοτερες βαθμιδες απο 3-4 που εχουν ολοι οι ενισχυτες στην κατηγορια του , οπου συναμα καθε μια απο τις βαθμιδες αυτες εχουν τις δικες τους τροφοδοσιες αλλα δυστυχως η ευτυχως και την δικη τους θερμοκρασιακη αντισταθμιση .

Αυτο σημαινει οτι οποια και να ειναι η ασσυμετρια και απο οποια διαταξη και να προερχεται βγαζει τον ενισχυτη εκτος ισσορποιας και αυτο χτυπαει την προστασια . Οι πιθανοτητες να προερχεται απο πυκνωτες ειναι μεγαλη αλλα η πρωτη μου επιλογη θα ηταν σε πυκνωτες που ειναι στο επιμερους τροφοδοτικο ενω στην προστασια βλαβη σε πυκνωτες θα ελεγα οτι ειναι μικρη εως μηδενικη .

Σε ολες τις περιπτωσεις θα πρεπει να δουλεψεις με πολυ μεγαλη προσοχη μια και εχεις στα χερια σου ενα μηχανημα το οποιο δεν θα συχωρησει λαθη για κανενα λογο

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
204
Θα ηθελα να ευχαριστησω δημοσια τον JOHN MARKOU για την ευγενεια του να ερθει σπιτι μου και να ρυθμισει επιτοπου λεπτομερως τον ενισχυτη μου και για την υπομονη του στο αγχος μου κατα τη διαρκεια της ρυθμισης.

Γιαννη ευχαριστω.Τις συμβουλες σου θα τις λαβω σοβαρα υποψη μου!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.108
Members
38.532
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON