ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ- ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429
ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ – ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ

Πριν από ένα χρόνο (και κάτι…) ήμουν σε φάση αλλαγής συσκευής τηλεόρασης, με την «δικαιολογία» της μερικής ανανέωσης του σπιτιού και του δωρισμού της παλαιάς στον υιό. Ήθελα να ξεφύγω από την παλαιά τεχνολογία (crt) και να μπω στη νέα της lcd – plasma, αυξάνοντας συγχρόνως και τις …ίντσες (είχα 32’’).
Δεν θυμάμαι πως ακριβώς βρέθηκα στο avsite και να ανοίξω και το πρώτο μου θέμα (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ HOME CINEMA). Μέσα από το site, διαβάζοντας τα θέματά του και βέβαια τις γνώμες σας, από εκεί που ρωτούσα για tv, βρέθηκα να ενδιαφέρομαι για προβολείς και οθόνες και 5.1 κλπ – πράγματα που τα διάβαζα στα σχετικά περιοδικά, είχα υπ΄ όψη μου για μελλοντική αγορά ενός συστήματος 5.1 μαζί με τη νέα τιβι, αλλά για προβολέα με τίποτα!
Κι όμως ένα Σάββατο φορτώθηκα από τον γνωστό ..θείο (σας!) όλα τα σχετικά συμπράγκαλα που συνθέτουν ένα μοντέρνο home cinema, με προεξάρχοντα τον Optoma 72i – a/v Pioneer, Dvd-rec/hd Panassonic eh-65, ηχεία B&W MT-20 και οθόνη. Και φυσικά ακολούθησε η χαρά του…νεοφώτιστου-μικρού παιδιού με το νέο του παιγνίδι!
Τώρα, ένα χρόνο μετά και μετά από θέαση όχι πολλών ταινιών στον προβολέα (ζήτημα γούστου), τι εντυπώσεις έχω από αυτό το σχετικά δαπανηρό (γύρω στις 6000€, με κάτι έξτρα, πήγε) εγχείρημα; Αξίζει όλη αυτή η δαπάνη (και…φασαρία) απλά για να δείς σε μεγάλη εικόνα αυτό που έβλεπες στην 32αρα τιβι;
Η απάντηση ανεπιφύλακτα είναι ΝΑΙ ! Και στιγμή δεν μετάνοιωσα για τα χρήματα που έδωσα.
Χωρίς συζήτηση, η μεγάλη εικόνα για ένα κινηματογραφόφιλο (αλλά και …τιβιόφιλο) είναι το κάτι άλλο. Αντικαθιστά πλήρως το σινεμά (εκτός φυσικά από την αίσθηση της εξόδου) και μάλιστα με ΠΟΛΥ καλλίτερη ποιότητα εικόνας από τον συμβατικό, αλλά και ήχου, παρ’ όλο που το σινεμά ευνοείται λόγω του μεγάλου χώρου. Ως προς την ποιότητα εικόνας ο Optoma είναι πολύ καλός, παρ΄ όλα τα μικροπροβληματάκια λόγω υπαρκτού rainbow (αν και όλο πιο σπάνια το παρατηρώ -συνήθισα μάλλον κι αδιαφορώ!). Σε μερικά καλά dvd η εικόνα ήταν φοβερή όντως, και αδημονώ να δω HD, για να διαπιστώσω ΤΙ παραπάνω έχει!
Όσο για τον ήχο είμαι αρκετά… ανικανοποίητος! Και ο λόγος είναι ό,τι τα μικρά B&W είναι ιδανικά για home cinema σε οικιακό χώρο λίγων μέτρων (30μ2 είναι ο δικός μου) αλλά ΟΧΙ για σχετικά απαιτητική μουσική αναπαραγωγή! Έχοντας από ετών τα Audio Spectrum S37 III gold, με τον πολύ καλό ήχο τους (σχετικά και με το τότε κόστος των 150.000δρχ) και συγκρίνοντάς τα με τον ήχο των νέων, δεν ικανοποιήθηκα – και ήδη σκέπτομαι ή την επαναφορά τους ή την αγορά νέων πιο συμμαζεμένων σε διαστάσεις. Τονίζω πως αυτά ισχύουν για αναπαραγωγή μουσικής stereo, γιατί με ταινίες τα μικρά σκίζουν (με το άριστο subwoofer).
Τα συμπεράσματά μου μετά από ένα χρόνο;
Αν σας αρέσει η μεγάλη εικόνα (και σε ποιόν δεν αρέσει!) , μην χαραμίζετε λεφτά σε μεγάλες τιβι (άνω των 42’’). Η λύση ποιοτικής θέασης είναι ο προβολέας, και ιδίως οι νέοι στα 1080ρ, εφ’ όσον όμως παρακολουθείτε συχνά οικιακό dvd Όχι βέβαια για να κάνετε… από-σβεση της δαπάνης (ποτέ δεν θα κάνετε!) αλλά για να απολαύσετε. Εάν όχι, τότε μια ποιοτική μεγάλη tv, σας αρκεί και καλύπτει και όλες τις οικιακές ανάγκες.
Α, η παλαιά τβ που είχα (τι παλαιά; δύο ετών ήταν) μια υπέροχη crt Philips 32’’, δεν δωρήθηκε (αγοράσθηκε μια Samsung ως δωράκι) γιατί καμμία lcd που είδα δεν υπερτερούσε έναντι αυτής (εκτός από την ανάλυση, αλλά στα υπόλοιπα…). Προσεχώς θα πάει στο εξοχικό και θα αγορασθεί νέα 1080ρ, εφ’ όσον ικανοποιήσει η θέασή της! Αναμονή νέων μοντέλων το φθινόπωρο (έχω …κόλλημα με την Philips!)
Αλήθεια, οι δικές σας εντυπώσεις (και εκτιμήσεις) ποιες είναι μετά από …συμβίωση χ ετών (ή και μηνών) ως πρωτοεισερχόμενοι σε τέτοιου είδους…χομπυ;

Reaction score
3
Απάντηση: ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ- ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ

Συμφωνώ απόλυτα για την υπεροχή ενός προβολέα, ακόμα κι αν βλέπεις στις ίδιες ίντσες με μια TV.
Εδώ και 16 μήνες έχω ευχαριστηθεί να βλέπω ταινίες αλλά και ποδόσφαιρο.
Κι ας είναι 1280 χ 720. Όσο για θέαση HD: ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ, (αλλά δεν βλέπω πάνω από 1 τέταρτο της ώρας). Για να μπορώ να δω μετά και DVD.
Σημ. Αν και έχω DLP, ακόμα δεν μπορώ να δω αυτό το περίφημο Rainbow.

Reaction score
0
Ναι.... Κάπου εκεί...

Περίπου τότε "εξοπλίστικα" και εγώ με τον Optoma HD72i... Ευτυχώς τα υπόλοιπα κομμάτια τα είχα και έτσι μου είρθε λίγο πιο γλυκά το "αγγου....." !!! Και όλα κυλούσαν ομαλά και μετά από ερκετό καιρό ξεέρασα τα σοκ contrast, brightness, και ανάλυσης από το προηγούμενο προβολικό μου. (Ανα θυμάμαι καλά ήταν ένας philips LCD 757 x 527 ή κάτι τέτοιο!) Μέχρι που απόκτησα και το PS3..... Τότε κατάλαβα ότι ακόμα και αν ο optoma είναι "μόλις" 720p, το πανί που κάποτε πλήρωσα 500€ γεμάτο ζάρες και η λάμπα του προβολέα περίπου στις 1300 ώρες, απλά το HD υλικό είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. Πράγματι. Για κάποιο λόγο σταμάτησα να αγοράζω SD DVD και αφού δεν βρίσκω πολλά blue ray με υπότιτλους απλά περιμένω!!!!!

Και να πω και ένα μυστικό??? Το σήμα απο το PS3 είναι ρυθμισμένο συνέχεια σε 1080p .... και χρησιμοποιώντας το scaler του optoma για να κάνει downscaling νομίζω βλέπω την καλύτερη δυνατή εικόνα για το συγκεκριμένο μηχάνημα. Άλλωστε το 720p μπορεί τελικά για 92 ίντσες να είναι υπεραρκετό. (Μέχρι βέβαια να πάρουμε προβολέα 1080p!!!!!!) χαχαχαχα!!!

Reaction score
1
May the projector be with you Vader, Κωνσταντίνε & Laki

21-Dec-05 πήρα τον Hitachi PJ-TX200 και ενα πανί Grandview 106 το οποίο πλέων έχει κάποιες ζάρες (που ενοχλούν λίγο μόνο τη μέρα)

1000 φορες PJ αντί για TV. Είμαι στις 900ώρες, 900 ώρες χαράς, απόλαυσης και απόσβεσης χρημάτων που σπατάλησα για αυτό!

Αντικειμενικά : Μπράβο μας! ΧΑΧΑΧΑ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.638
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale