Μελίδης Μιχάλης
Πρόεδρος ΕΒΒΕ
- Reaction score
- 30.995
Λοιπόν παιδιά ενημερωτικά να σας πω ότι η λάμπα του προβολέα μου (Epson TW5500) άρχισε την απότομη κάθοδο.
Συμπλήρωσε 1493 ώρες ως τώρα και εδώ και 6 - 8 ώρες προβολής βλέπω πολύ αισθητή πτώση της φωτεινότητάς της.
Με βάση τις μετρήσεις φωτεινότητας που έχω κάνει κατά διαστήματα με φωτόμετρο είχα ανά 100 ώρες μετρήσεως τα εξής νούμερα σε Lux ξεκινώντας με την λάμπα σε 0 ώρες: 64 - 61 - 56 - 52 - 47 - 41 - 36
Εκεί σταμάτησα τις μετρήσεις και το φως ήταν μια χαρά.
Τώρα που είδα το "σκοτείνιασμα" ξαναμέτρησα και είδα το νούμερο 15 στις 1486 ώρες.
Τώρα στις 1493 ώρες το νούμερο έγινε 12 Lux.
Όλες οι ώρες έγιναν στην θέση ECO της λάμπας.
Η λάμπα ήταν καινούργια της μαμάς Epson.
Τώρα έχω παραγγείλει από Κίνα μόνο το λαμπάκι με 35 ευρώ και όπου νάναι έρχεται.
Δεν ξαναδίνω λεφτά για γνήσια λάμπα για την οποία η εταιρία δίνει 4000 ώρες και χαλάει στις 800 - 1000 - 1500 ώρες.
Το κέλυφος θα είναι το ίδιο και απλά θα αντικαταστήσω την λάμπα.
Η μέθοδος είναι δοκιμασμένη και λειτουργεί μια χαρά.
Πάντως και τόσο που κράτησε την φωτεινότητά της πάλι καλά.
Νεώτερα μόλις γίνει η αντικατάσταση του λαμπιονίου.
Συμπλήρωσε 1493 ώρες ως τώρα και εδώ και 6 - 8 ώρες προβολής βλέπω πολύ αισθητή πτώση της φωτεινότητάς της.
Με βάση τις μετρήσεις φωτεινότητας που έχω κάνει κατά διαστήματα με φωτόμετρο είχα ανά 100 ώρες μετρήσεως τα εξής νούμερα σε Lux ξεκινώντας με την λάμπα σε 0 ώρες: 64 - 61 - 56 - 52 - 47 - 41 - 36
Εκεί σταμάτησα τις μετρήσεις και το φως ήταν μια χαρά.
Τώρα που είδα το "σκοτείνιασμα" ξαναμέτρησα και είδα το νούμερο 15 στις 1486 ώρες.
Τώρα στις 1493 ώρες το νούμερο έγινε 12 Lux.
Όλες οι ώρες έγιναν στην θέση ECO της λάμπας.
Η λάμπα ήταν καινούργια της μαμάς Epson.
Τώρα έχω παραγγείλει από Κίνα μόνο το λαμπάκι με 35 ευρώ και όπου νάναι έρχεται.
Δεν ξαναδίνω λεφτά για γνήσια λάμπα για την οποία η εταιρία δίνει 4000 ώρες και χαλάει στις 800 - 1000 - 1500 ώρες.
Το κέλυφος θα είναι το ίδιο και απλά θα αντικαταστήσω την λάμπα.
Η μέθοδος είναι δοκιμασμένη και λειτουργεί μια χαρά.
Πάντως και τόσο που κράτησε την φωτεινότητά της πάλι καλά.
Νεώτερα μόλις γίνει η αντικατάσταση του λαμπιονίου.