Πάμε Θέατρο!

Μηνύματα
5.197
Reaction score
18
Και όταν λέω πάμε εννοώ... να πάτε! :137:
Γιατί εμένα δεεε μ'αρέσει... :138:

Πάμε, λοιπόν!

Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ


28 Μαρτίου 2011, Πλήρες, Μια από τις ιστορικές ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ και την κάθοδο των οπαδών του δικέφαλου στην Αθήνα επιλέγει ως καμβά ο Σταύρος Τσιώλης.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα παγκάκι του σταθμού Λαρίσης όπου δυο νεαρά κορίτσια που έφτασαν με το τρένο από την Θεσσαλονίκη μαζί με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, παρακολουθούν την εξέλιξη του αγώνα από ραδιοφωνικές αναμεταδώσεις, περιμένοντας την νίκη της ομάδας τους.

Ανάμεσα σε πυρετικές περιγραφές, ιαχές, σημαίες και κασκόλ με τον δικέφαλο, αιωρείται και μια συνάντηση που ένας δημοφιλής ποπ σταρ είχε υποσχεθεί σε μια από τις κοπέλες.
Η ήττα της ομάδας και το ανεκπλήρωτο ραντεβού διογκώνουν το αίσθημα της διάψευσης, της μοναξιάς και της έλλειψης επικοινωνίας που διατρέχει το έργο του Τσιώλη «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ».

Τις δυο νεαρές γυναίκες που το έχουν σκάσει από μια κλινική της Θεσσαλονίκης ερμηνεύουν με πειθώ η Μυρτώ Αλικάκη και η Ειρήνη Στρατηγοπούλου.
Εντυπωσιακό το πέρασμα που κάνει η Λουκία Πιστιόλα, ως επιβάτης για Χαλκίδα, εξιστορώντας με ένταση και νεύρο την ιστορία της ζωής της.

Τα νέα από το μέτωπο του αγώνα μεταφέρει με πηγαίο χιούμορ ο Αργύρης Μπακιρτζής που φέρει την ιστορία, την γοητεία και τον μύθο του ίδιου και του μουσικού συγκροτήματος «Χειμερινοί Κολυμβητές» του οποίου ηγείται.

Πίσω από τον ιδιότυπο αυτόν μεταφορέα ειδήσεων από ποδοσφαιρικές φάσεις, ο Τσιώλης βρίσκει ευκαιρία να δώσει το προσωπικό του στίγμα για το ποδόσφαιρο, μαζικό άθλημα που συγκινεί, ενώνει, και εξελίσσει τις ανθρώπινες δυνατότητες ως κιβωτός συντροφικότητας.

Ο σκηνοθέτης Κωστής Καπελώνης αντιμετώπισε την παράσταση με διάφανη καθαρότητα, τρυφερότητα και χιούμορ μένοντας πιστός στο κείμενο.

«Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» του Σταύρου Τσιώλη
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Σκηνικά: Νίκος Αλεξίου
Κοστούμια : Κατερίνα Σωτηρίου
Μουσική: Αργύρης Μπακιρτζής
Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης
Ηθοποιοί: Λουκία Πιστιόλα, Μυρτώ Αλικάκη, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Πάρις Θωμόπουλος, Αργύρης Μπακιρτζής.

Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, Φρυνίχου 14 Πλάκα, τηλ: 210 3222464, 210 3236732
Παραστάσεις: Σάββατο (λαϊκή) 6.15μμ, Πέμπτη-Σάββατο 9.15μμ, Κυριακή 8μμ.
Εισιτήρια: 20 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ και 10 για νέους έως 25 ετών (εκτός Σαββάτου και Κυριακής).

Ώρες ταμείου Δευτέρα–Κυριακή 10.00-13.00. 17.00-22.00
 

Μηνύματα
5.197
Reaction score
18
Σπύρος Βασιλείου: Ο άνθρωπος που έντυσε το θέατρο







28 Μαρ 2011, Πλήρες, Σήμερα, 26 χρόνια μετά τον θάνατο του εικαστικού, εγκαινιάζεται στους χώρους του μουσείου «Μπενάκη» (κτήριο οδού Πειραιώς) μία έκθεση αφιερωμένη στο σκηνογραφικό του έργο.

Η πρώτη φορά που το όνομα του Σπύρου Βασιλείου βρίσκοταν αμέσως μετά την λέξη σκηνογραφία ήταν το 1929 για την παράσταση «Κορακιστικά» του Ιάκωβου Ρίζου Νερουλού...

55 χρόνια μετά και λίγους μήνες πριν το θάνατο του, το 1984, υπογράφει τα τελευταία του σκηνικά για την παράσταση «Ανδρομάχη» του Γιώργου Τσαγκάρη...

... Στην νέα στέγη του Μουσείου Μπενάκη, που αναμένεται να εγκαινιαστεί, την στέγη αφιερωμένη στη γενιά του μεσοπολέμου (Οδός Κριεζώτου 3, στο οίκημα που παραχώρησε στο μουσείο ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας) το «πνεύμα του Μπάρμπα Σπύρου έχει τιμητική θέση»...

Η κόρη του ζωγράφου θυμήθηκε χθες πως ο πατέρας της λάτρευε το θέατρο λέγοντας πως «όταν δούλευε τα σκηνικά μίας παράστασης δεν έφευγε, αλλά καθόταν στις θέσεις ακόμα έως το πρωί, του άρεσε να παρακολουθεί τις πρόβες.
Ήταν πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής του το θέατρο, και αυτή η έκθεση το φωτίζει πεντακάθαρα»...

... το ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει το μεγαλύτερο μεγάλο μέρος του σκηνογραφικού έργου του Σπύρου Βασιλείου οφείλεται στη σύζυγο του, Κική.
«Η συμβία του είχε προνοήσει να συγκεντρώνει και να αρχειοθετεί τα σχέδια του άνδρα της» είπε χθες η επιμελήτρια της έκθεσης Ίλια Λακίδου, για να προσθέσει διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Αγγελος Δεληβοριάς, ότι "οι γυναίκες υπήρξαν στυλοβάτες της ελληνικής οικογένειας"...

Το όνομα του καλλιτέχνη συνόδευσε τη σκηνογραφία 127 παραστάσεων και 6 ταινιών.
Στους χώρους του δευτέρου ορόφου του «Μπενάκη» παρουσιάζονται μακέτες, σχέδια και οπτικοακουστικό υλικό από 44 παραστάσεις και 3 ταινίες.

«Ο Σπύρος Βασιλείου και το θέατρο»
Μουσείο Μπενάκη: Πειραιώς 138
Διάρκεια: έως 15 Μαΐου
Τηλέφωνο: 210 3453111
 

Μηνύματα
5.197
Reaction score
18
To θέατρο ταξιδεύει στην επαρχία

1 Απριλίου 2011, Πλήρες


Θεατρικές ομάδες που διέπρεψαν στην Αθήνα «ταξιδεύουν» με τα έργα τους ή πραγματοποιούν πρεμιέρα σε επαρχιακές πόλεις...
Με τιμή εισιτηρίου από μηδενική έως το πολύ 10 ευρώ...

Η παράσταση «Χωρίς μουσική» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη συνεχίζεται τον Απρίλιο -για μία παράσταση (5/4)- στην Λάρισα, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Στην ίδια πόλη, λίγες μέρες αργότερα θα δοθούν 2 παραστάσεις (16 και 17/4) του έργου «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» στην Αθήνα.

Μας συστήθηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών, μετακόμισε στο «Bios» και τον Απρίλιο στην Πάτρα. Ο λόγος για τις «Παραλογές ή μικρές καθημερινές ιστορίες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, που ανεβαίνει στην Πάτρα, 1 και 2 Απριλίου.

Από το κλασικό δραματολόγιο, ο «Γλάρος» του Τσέχωφ από την θεατρική ομάδα «Pequod» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ξανθόπουλου, που οι περισσότεροι γνωρίσαμε στο Bob Festival του Θεάτρου «Χώρα», επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη (8 και 9/4), τη Λάρισα (10/4), την Κομοτηνή (28/4) και την Καβάλα (29 και 30/4).

Μοντέρνα επιθεώρηση από τους AbOvo, που «ταξιδεύουν» με το «Μαμά Ελλάδα 2» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη. Επόμενος σταθμός τους είναι η Θεσσαλονίκη (18 και 19/4).

Μετά την επιτυχημένη παράσταση «Dominatrix» στην Γκαρσονιέρα της Αθήνας, η ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ, παρουσιάζει την πρώτη της θεατρική κατάθεση στο νησί των Ιπποτών. Η «Ταξιθέτρια (SOLO)» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φοινίτση, σκορπά τη ζωή της ανάμεσα στον απόλυτο καθωσπρεπισμό του διασημότερου λυρικού θεάτρου του κόσμου και σε έναν ανεκδιήγητο σκουπιδότοπο, το διαμέρισμά της, ακινητοποιημένη όλες τις ώρες πάνω σ’ ένα στρώμα. Στη Ροδιακή Έπαυλη Ρόδου, από 7 έως 13/4, με ελεύθερη εισφορά εισόδου (τιμή εισιτηρίου κατά βούληση).
 

Μηνύματα
5.197
Reaction score
18
Θέατρο Κωφών



31 Μαρτίου 2011, Πλήρες

Στην είσοδο του κτιρίου μας υποδέχεται ένας κωφός για να μας καθοδηγήσει στον πρώτο όροφο.
... στο ταμείο μας περιμένει άλλος ένας κωφός, με τον οποίο πρέπει να συνεννοηθούμε για την κράτηση που έχουμε κάνει.
Τέλος, ένας ακόμη κωφός μας οδηγεί στο τραπεζάκι μας και παίρνει την παραγγελία μας.

Χαριτωμένα τραπεζάκια, καρέκλες «σκηνοθέτη», αναμμένα κεράκια, όμορφη μουσική και εξίσου όμορφος κόσμος συνθέτουν την ατμόσφαιρα που στήνεται τα σαββατόβραδα των τελευταίων 2 μηνών στο θεατράκι των Κωφών Ελλάδος, που μοιάζει αυτή την ώρα περισσότερο με κάτι ανάμεσα σε «κλειστό» θερινό σινεμά και μυστική λέσχη.

... η θεατρική τέχνη μπαίνει για λίγο στην άκρη και τον λόγο έχει ο κινηματογράφος...
... οι ταινίες προβάλλονται με –τους σπάνιους στην χώρα μας- υπότιτλους για κωφούς και ακολουθεί συζήτηση με ταυτόχρονη διερμηνεία στην νοηματική.

... ο διοργανωτής των προβολών, Αντώνης Ρέλλας, σκηνοθέτης, προσέγγισε τους ηθοποιούς του Θεάτρου Κωφών για ένα ντοκιμαντέρ, και «κόλλησε»...

... μας ενημερώνει πως υπάρχει ακόμα εν ισχύ ρατσιστικός νόμος που ψηφίστηκε επί Μεταξά και αναφέρει πως οι μη αρτιμελείς δεν έχουν θέση στις θεατρικές σπουδές.
Και σήμερα, όμως, εκλείπει η επιδότηση από το Υπουργείο Πολιτσμού, με αποτέλεσμα το θεατράκι των Κωφών να κινδυνεύει με «έξωση»...

Τα «Σαββατόβραδα» ξεκίνησαν 12 Φεβ με την «Αληθινή Ζωή» του Πάνου Κούτρα, ταινίες όπως η «Ακαδημία Πλάτωνος», η «Στρέλλα», το «Μαύρο Γάλα» και ξένα ντοκιμαντέρ όπως το «Touch the Sound», που συνοδεύτηκε από ένα live show του συγκροτήματος κρουστών Batala...

... προλαβαίνετε να βιώσετε το τελευταίο σαββατόβραδο στο Θέατρο Κωφών, αυτό το Σάββατο, καθώς οι προβολές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους...
2 Απριλίου στις 20.30, είναι προγραμματισμένες οι προβολές 3 μικρού μήκους ταινιών: «Κι εγώ για μένα» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, «Ισμαήλ» του Γιώργου Ζαφείρη και «Ένας λαμπερός ήλιος» του Βασίλη Λουλέ.

Κρατήστε τις θέσεις σας μέσω email, στο [email protected] ή με SMS στο τηλέφωνο που θα βρείτε στην επίσημη σελίδα των Σαββατόβραδων.
Το εισιτήριο στοιχίζει 7 ευρώ και περιλαμβάνει αναψυκτικό ή κρασί από το bar του θεάτρου.

Θέατρο Κωφών Ελλάδος, Σαχτούρη 8-10, πλατεία Κουμουνδούρου, Ψυρρή.
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.455
Reaction score
50.601
Στη θεατρική παράσταση «TERROR» το κοινό καλείται να αποφασίσει αν ο κατηγορούμενος είναι ένοχος. Οι θεατές συμμετέχουν ενεργά σ’ ένα δικαστικό θρίλερ ως ένορκοι...

1580290790240.png


Το συγκλονιστικό έργο του Γερμανού συγγραφέα Φέρντιναντ φον Σίραχ έχοντας γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε εβδομήντα και πλέον σκηνές σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Το συμβάν . . . Στις 26 Μαΐου και λίγο μετά τις οχτώ το απόγευμα, ένα αεροπλάνο της Lufthansa ταξιδεύει από το Βερολίνο προς στο Μόναχο με 164 επιβάτες, υπό καθεστώς ομηρίας. Η διαταγή του τρομοκράτη προς τον πιλότο είναι να το ρίξει στο γήπεδο Allianz Arena του Μονάχου, κατά τη διάρκεια του αγώνα Γερμανίας – Αγγλίας, τον οποίο παρακολουθούν ζωντανά 70.000 φίλαθλοι. Η Γερμανική κυβέρνηση ενημερώνεται άμεσα και σηκώνει δυο μαχητικά αεροσκάφη για να παρακολουθούν την κατάσταση από απόσταση αναπνοής και να περιμένουν οδηγίες...



http://www.mixanitouxronou.gr/100-o...yn-energa-s-ena-dikastiko-thriler-os-enorkoi/




- αυτό και άν είναι η απόλυτη διαδραστική ζωντανή παράσταση


.
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.455
Reaction score
50.601
«ΟΤζόνι πήρε το όπλο του» – ONLINE STREAMING:

1607332583565.png



Η παράσταση «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο, σε θεατρική απόδοση της Σοφίας Αδαμίδου θα προβληθεί διαδικτυακά για 3 μοναδικές μαγνητοσκοπημένες προβολές


 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.455
Reaction score
50.601
Η αναβίωση μιας εμβληματικής παράστασης όπως η Μεγάλη Χίμαιρα, είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Στοίχημα πολλαπλό: νέο στήσιμο σκηνικού, φώτων, νέες πρόβες μετά από 2,5 χρόνια, και κυρίως η συνομιλία της παράστασης με τον κινηματογραφικό φακό!

1608202244976.png


1608202309437.png



Έξι κάμερες υψηλής ευκρίνειας, κίνηση της μηχανής πάνω στη σκηνή, γερανός και πολλά ακόμα, θα συμβάλλουν σε νέα οπτική και εμπειρία για τους θεατές μας. Για μας όμως, μόνο έτσι αξίζει η προσπάθεια. Επιχειρούμε να συλλάβουμε την στιγμή, το εδώ και τώρα της θεατρικής τέχνης, ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Πρωτοπορούμε προκειμένου να διατηρήσουμε την καλλιτεχνικότητα του οργανισμού μας, μπολιάζοντας την θεατρική πράξη με νέα στοιχεία. Η νέα Μεγάλη Χίμαιρα είναι καθ’ οδόν.






- σε ζωντανή on line . . . άκουσα πως λέει . . . θα το παρακολουθήσω την 26/12
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.867.336
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top