Πάμε για Sub?

Reaction score
12
Χαιρετώ το forum! 😎

Λοιπόν λοιπόν, έχω τα παρακάτω:

Πικαπ: Technics SL1200MK2
Phono: Cambridge Audio CP1
Ενισχυτής: Dared MP30B 2x9W (λάμπες)
Ηχεία: Spicom Type 40

Τα ηχεία αποκτήθηκαν πρόσφατα (πιο πριν ο ενισχυτής έπαιζε στα Crystal Prisma Tower) και μέχρι στιγμής είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τις μεσαίες και υψηλές συχνότητες. Οι χαμηλές αν και αποδεκτές θα ήθελα λίγο παραπάνω μπάσο (τα Crystal είχαν πιο βαθύ).

Τώρα πως το πετυχαίνουμε αυτό; Πάμε για sub? Αξίζει η αγορά; Και αν ναι τι sub? Ο Dared δεν έχει sub out. Άρα θέλουμε ένα ενεργό με speaker outs σωστά; Κάποια πρόταση σε sub μέχρι 300-350€;

Μουσική ακούω αποκλειστικά βινύλιο και κυρίως jazz και classic rock.

Reaction score
1.247
Χαιρετώ το forum! 😎

Λοιπόν λοιπόν, έχω τα παρακάτω:

Πικαπ: Technics SL1200MK2
Phono: Cambridge Audio CP1
Ενισχυτής: Dared MP30B 2x9W (λάμπες)
Ηχεία: Spicom Type 40

Τα ηχεία αποκτήθηκαν πρόσφατα (πιο πριν ο ενισχυτής έπαιζε στα Crystal Prisma Tower) και μέχρι στιγμής είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τις μεσαίες και υψηλές συχνότητες. Οι χαμηλές αν και αποδεκτές θα ήθελα λίγο παραπάνω μπάσο (τα Crystal είχαν πιο βαθύ).

Τώρα πως το πετυχαίνουμε αυτό; Πάμε για sub? Αξίζει η αγορά; Και αν ναι τι sub? Ο Dared δεν έχει sub out. Άρα θέλουμε ένα ενεργό με speaker outs σωστά; Κάποια πρόταση σε sub μέχρι 300-350€;

Μουσική ακούω αποκλειστικά βινύλιο και κυρίως jazz και classic rock.
Καλό θα ήταν ν'αναφέρεις και το ποσό που θες να δαπανήσεις. Δεν γνωρίζω τις δυνατότητες του ενισχυτή και των ηχείων που έχεις, αλλά κάποιες επιλογές υπάρχουν σε REL (σύνδεση απευθείας με τα καλώδια του ηχείου). Αν χρησιμοποιηθεί διακλαδωτής, με ότι συνεπάγεται από αυτό, μπορείς να πας σε πολλές πολλές άλλες επιλογές (μτχ ή καινούργιο) όπως Arendal, SVS, Monolith κλπ με ή χωρίς miniDSP (μάλλον απαραίτητο θα σου είναι). Γενικά τα sub προσπαθούμε να τα τοποθετούμε σε ζευγάρια για να μπορέσουμε να διορθώσουμε κάποια θέματα του χώρου. Οι εμπειρότεροι ενδεχομένως να σου δώσουν περισσότερες επιλογές.

Θα σε συμβούλευα επίσης να κοιτάξεις και το ιστορικό του Forum μιας και για sub υπάρχει πολύ υλικό να διαβάσεις.

Reaction score
1.068
Σε περίπτωση ύπαρξης προενισχυτή και τελικού, η χρήση miniDSP αρκει;

Αρκεί το κροσάρισμα και η προσθήκη delay (εννοείται ότι υπάρχει umic+rew)?

Me την φάση μπορεί να γίνει κάτι ή αφασία μέχρι να φλιπάρουμε που ελεγαν και στα 90s?

Reaction score
12
Σε budget κάτι μέχρι 350€ όπως έγραψα και στο opening post.

Ωραία τα REL αλλά λίγο ακριβούτσικα.
Γενικά από sub είμαι άσχετος παντελώς. Και νομίζω ότι η έλλειψη υποστήριξης sub από τον ενισχυτή σε αυτά τα χρήματα με περιορίζει πολύ.

Ίσως κάτι τέτοιο;

Reaction score
1.247
Για τα χρήματα που ζητάς ίσως αυτό....(να δεις τι δυνατότητες θα έχει πιθανόν να συνδεθεί ενισχυτής σου). Το Polk ενδεχομένως να ήταν μία λύση (δεν το έχω υπόψιν μου).
Γενικά η σωστή ενσωμάτωση θέλει δουλειά και σωστά εργαλεία (REW, UMIK μικρόφωνο) για να πάρεις σωστό αποτέλεσμα και να μην έχεις "πλαδαρό" μπάσο.
Ξεκίνα από εδώ, εδώ, εδώ...Φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα (η δική μου διαδρομή εδώ). Είναι αρκετά αλλά αν το αποφασίσεις και το πας μέχρι το τέλος πιστεύω θα ανταμειφτείς. Πέραν από το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα θα έχεις αποκομίσει γνώσεις για το πως θα βελτιώσεις πολλά πράγματα στο ηχοσύστημά σου.

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.744
Members
38.489
Νεότερο μέλος