Πέθανε ο Τζέϊμς Μπράουν.

Μηνύματα
1.750
Reaction score
118
Μεγάλη απώλεια αυτού του μεγάλου πρωτοπόρου μουσικού. Κρίμα. Αιωνία θα είναι η μνήμη του. Στα 73 έφυγε απο κοντά μας.
 








lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.826
Reaction score
2.427
Απάντηση: Πέθανε ο Τζέϊμς Μπράουν.

Πρωτος και Μεγας...Μερακλης!
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
51
This is a man's world, this is a man's world
But it wouldn't be nothing, nothing without a woman or a girl

You see, man made the cars to take us over the road
Man made the trains to carry heavy loads
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark

This is a man's, a man's, a man's world
But it wouldn't be nothing, nothing without a woman or a girl

Man thinks about a little baby girls and a baby boys
Man makes then happy 'cause man makes them toys
And after man has made everything, everything he can
You know that man makes money to buy from other man

This is a man's world
But it wouldn't be nothing, nothing without a woman or a girl

He's lost in the wilderness
He's lost in bitterness
 

Attachments


Nick Arvanitakis

Audio Pro
Μηνύματα
46.961
Reaction score
23.746
Super doc ,νομιζω πως του αξιζει ενα μινι αφιερωμα στο'''Ενα τραγουδι για ολους""
Αν εβρισκες και τραγουδακια πριν το 65 θα ημουν ευγνωμων!!:rolleyes:
 



Μηνύματα
16.578
Reaction score
4.254
Ο άγνωστος Τζέιμς Μπράουν


«Είμαι μαύρος και περήφανος» είχε τραγουδήσει στο ρεφρέν του «Say it loud I'm black and I'm proud» το «θερμό» καλοκαίρι του '68 στο Ντάλας. Οι μαύροι που ήταν ανάμεσα στο κοινό ύψωσαν τις γροθιές τους στον αέρα κάνοντας το τραγούδι ύμνο της μαύρης δύναμης. Ετσι, οι ταραχές του '68 στις ΗΠΑ απέκτησαν τη δική τους μουσική επένδυση.



Οι Μαύροι Πάνθηρες οπλίζονταν διεκδικώντας με τη βία την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα για τους Αφροαμερικανούς. Και οι δικοί τους παιάνες ήταν μαζί με το προηγούμενο τραγούδι και το «Ι don't want nobody to give me nothing (open up the door, Ι' ll get it myself)» που τραγουδούσε με ένταση ο Μπράουν. Κάπως έτσι όλοι ξέχασαν ότι ο «νονός της σόουλ» ήταν ένας από τους ελάχιστους μουσικούς όπου δέχτηκε να πάει να διασκεδάσει τα αμερικανικά στρατεύματα στο Βιετνάμ λίγους μήνες πριν. Και ότι είχε δεχθεί απειλές από τους μαύρους ριζοσπάστες γι' αυτήν του την πράξη.

«Για μισό αιώνα το καινοτόμο ταλέντο του "νονού της σόουλ" εμπλούτισε την κουλτούρα μας και ενέπνευσε γενιές νέων μουσικών. Ηταν ένας αυθεντικός Αμερικανός», είπε στη δήλωσή του για το θάνατο του Τζέιμς Μπράουν -ανήμερα των Χριστουγέννων από καρδιακή ανακοπή που του προκάλεσε η βαριά πνευμονία- ο πρόεδρος Μπους. Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη το Σάββατο, στην Ογκούστα, την πόλη όπου μεγάλωσε, σε ένα γήπεδο 8.500 θέσεων. Ενώ η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο θέατρο «Apollo» στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, όπου ηχογράφησε ζωντανά το 1962 ένα από τα ιστορικά άλμπουμ της σύγχρονης μουσικής, το «Live at the Apollo».

Ομως ο Μπράουν ποτέ δεν έκρυψε τη σχέση του με τους Ρεπουμπλικανούς προέδρους. Ετσι, το 1972 υποστήριξε με ζήλο την επανεκλογή του προέδρου Νίξον προκαλώντας την οργή της μαύρης κοινότητας. Οταν μάλιστα επέστρεψε στο «Apollo», δέκα χρόνια μετά, για να επαναλάβει τον θρίαμβο του '62, έξω από την αίθουσα υπήρχαν εκατοντάδες μαύροι με πλακάτ που έγραφαν «Τζέιμς Μπράουν - Κλόουν του Νίξον». Ηταν η εποχή που οι Αφροαμερικανοί κήρυξαν μποϊκοτάζ στη μουσική του εξαιτίας της πολιτικής του στάσης. Το φλερτ με τους Ρεπουμπλικανούς συνεχίστηκε όταν ο πρόεδρος Ρέιγκαν τον διόρισε μέλος του Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών. Και αναγκάστηκε να τον απομακρύνει μόνο ύστερα από τις αλλεπάλληλες συλλήψεις του για κατοχή όπλων και ναρκωτικών.

Τις τελευταίες δεκαετίες ο Μπράουν απέφευγε να ερμηνεύει στις συναυλίες τα τραγούδια του που μιλούσαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οπως δικαιολογούνταν «οι άνθρωποι τώρα είναι αρκετά συνειδητοποιημένοι ώστε να μη χρειάζονται καθοδήγηση». Ενώ αρνούνταν να σχολιάζει την πολιτική κατάσταση, θεωρώντας ότι «αυτά είναι προσωπικά ζητήματα». Ομως, τρία χρόνια πριν, ενώ συνεχιζόταν ο πόλεμος στο Ιράκ, θέλησε να βοηθήσει έμπρακτα «το έθνος σε αυτήν την κατάσταση ανάγκης που βρέθηκε». Ετσι, πρόσφερε δωρεάν εισιτήρια στο στρατιωτικό προσωπικό των βάσεων στις ΗΠΑ για την εξύψωση του ηθικού του.

«Τα λάθη του ξεχάστηκαν τώρα πια», έγραφε ο αμερικανικός Τύπος μετά τον θάνατό του. Σκοπεύει να τα θυμίσει όμως ο αφροαμερικανός σκηνοθέτης Σπάικ Λι, δημιουργός της ταινίας «Malkolm Χ» που πρόσφατα γύρισε και μια ταινία για την κατεστραμμένη Νέα Ορλεάνη. Αυτός ο φανατικός πολέμιος των συντηρητικών ανακοίνωσε ότι πριν πεθάνει ο Τζέιμς Μπράουν τού είχε παραχωρήσει τα δικαιώματα των τραγουδιών για μια ταινία-βιογραφία του που, όπως υπολογίζει, θα βγει στις αίθουσες το 2008.




ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/12/2006
 



Μηνύματα
10.483
Reaction score
7
Όλα για τα λεφτά... 18/01/07
Διαμάχη για την περιουσία του Τζέιμς Μπράουν δεν «επιτρέπει» την ταφή του

Ατλάντα

Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την τελετή της κηδείας του, ο «νονός της σόουλ» Τζέιμς Μπράουν ακόμη δεν έχει ταφεί, καθώς η πρώην σύντροφός του έχει προσβάλλει τη διαθήκη του, διεκδικώντας τη μισή του περιουσία.

Η σορός του Μπράουν διατηρείται σε δωμάτιο με ελεγχόμενη θερμοκρασία στην κατοικία του στη Νότιο Καρολίνα μέσα στο χρυσό του φέρετρο.

Η επίσημη εκδοχή αναφέρει πως η σορός του θα ταφεί πιθανότατα τον ερχόμενο μήνα, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός μαυσωλείου που κτίζει η οικογένειά του, στην κατοικία του στο Μπιτς Άιλαντ.

Την περασμένη εβδομάδα ανοίχτηκε η διαθήκη του Μπράουν και όπως προέκυψε, η σύντροφός του Τόμι Ρέι Χάινι δεν λαμβάνει το παραμικρό από την περιουσία του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, η ίδια προσέβαλε την διαθήκη, διεκδικώντας το 50% της περιουσίας του, με το ένα έβδομο από την εναπομένουσα περιουσία να πηγαίνει στο παιδί που απέκτησε μαζί του.

Ωστόσο, οι δικηγόροι του Μπράουν τονίζουν πως εκείνος δεν είχε νυμφευθεί ποτέ νόμιμα τη γυναίκα αυτή, λόγω του προηγούμενου γάμου της με τον Τζέιβντ Άχμεντ, τον οποίο ουδέποτε είχε ακυρώσει.

«Η υπόθεση θα στραφεί στο εάν ήταν πράγματι γυναίκα του. Είναι ανήκουστο να διεκδικεί τη μισή περιουσία του. Ακόμη κι εάν επρόκειτο για νόμιμη σύζυγό του το περισσότερο που θα κληρονομούσε θα ήταν το ένα τρίτο» τόνισε ένας εκ των δικηγόρων.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
82.063
Reaction score
107.383



Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Μηνύματα
3.028.367
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός
Top