Πέμπτη Βράδυ Στου Χρήστου Σκαλούμπακα...

Μηνύματα
559
Reaction score
1
Την Πέμπτη το βράδυ είχα κανονίσει να πάω από το σπίτι του Χρήστου για να τα πούμε και να κάνουμε και μια ακροασούλα. Παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά που θα συναντιόμασταν, από την πρώτη στιγμή, οι συμπαθέστατοι και γλυκύτατοι οικοδεσπότες (ο Χρήστος και η Γυναίκα του), με έκαναν να νιώσω πολύ άνετα και οικεία.

Αφού συζητήσαμε για κάποια θέματα, έφτασε η στιγμή να βάλουμε "μπρος" το σύστημα να ακούσουμε και λίγο "μιούζικ".

Από τις πρώτες νότες, το σύστημα έδειξε τα "δόντια" του. Ο ήχος του συστήματος ήταν πολύ φυσικός, καθαρός και λεπτομερής, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι το σύστημα γέμιζε τον χώρο και σχημάτιζε μια πολύ όμορφη σκηνική απεικόνιση σε όποιο σημείο του σαλονιού και αν καθόμουνα.

Όλα αυτά ίσχυαν μέχρι την στιγμή που ο Χρήστος αποφάσισε να τοποθετήσει ένα δίσκο του Bill Evans στο πλατό του. Από την στιγμή που η Clearaudio ακούμπησε το αυλάκι του δίσκου ...χάθηκε η μπάλα.

Για να μην γίνω γραφικός και κουραστικό με τις περιγραφές μου, θα σας πω με λίγα λόγια ότι το αναλογικό σύστημα του Χρήστου είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει στην ζωή μου (ή έστω στην κορυφή μαζί με το Simon York που είχα ακούσει παλιά σε μία έκθεση).

Αυτό ήταν πραγματικά ...ήχος Hi End. Ακούσματα σαν και αυτά επιβεβαιώνουν και ενισχύουν την κατηγοριοποίηση των μηχανημάτων σε Hi Fi και Hi End.

Χρήστο, σας ευχαριστώ πολύ (εσένα και την γυναίκα σου) για την πολύ ωραία βραδιά.
 



Μηνύματα
559
Reaction score
1
Θα πρέπει να έχει αυξημένες υποχρεώσεις και γι' αυτό δεν είναι τόσο τακτικός.

Γιώργο, όχι δεν φάγαμε τίποτα καθώς εγώ πήγα full φαγωμένος, αλλά και η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για ακρόαση και όχι για φαγοπότι.

Πάντως, και να μην είχα φάει πιο πριν, μετά από αυτά που άκουσα, είναι σίγουρο πως θα έφευγα χορτάτος. :mrgreen:
 


skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
Τι Να Πει Μετά 100 Βουρδουλιές ?

Ευχαριστώ τον Νίκο Κορακάκη για τα καλά του λόγια.

Το ευχαριστώ επίσης για την καλή παρέα και για το ατμοσφαιρικό CD του Bill Evans που μου χάρισε.

Εκείνο που δεν σας είπε είναι ότι η συνάντηση είχε προγραμματιστεί, γιατί μόλις προ ολίγου είχε γίνει Μέλος του Club και έπρεπε να γνωριστούμε από κοντά, να παραλάβει τα διάφορα (Ντοσιέ, ταυτότητα κλπ...) και να καταθέσει τον οβολόν του.

Για ενημέρωση του φιλοθεάμονος κοινού του AVSite, η διαδικασία της εγγραφής στο Club προβλέπει στο τελικό της στάδιο, 100 βουρδουλιές με την υποχρέωση του υποψηφίου να αναφωνεί μετά από κάθε βουρδουλιά: "ΖΗΤΩ ΤΟ A.C.A."
Επίσης υπογράφει σύμβαση όπου περιλαμβάνεται η υποχρέωση του υποψηφίου, να μην διαδίδει ψευδείς ειδήσεις (όπως π.χ. "κακεντρεχή σχόλια" για το σύστημα του Προέδρου κλπ...)

Ευχαριστώ και πάλι τον Legolas για την υποστήριξη.

Best Regards

Arnie Nudell (ακούστε "συνέντευξή μου"...)

btw, ξέχασα χθες να σας πω καληνύχτα από το "ξεφωνητήρι" (πολύ καλύτερος όρος από το ξενόφερτο ShoutBox...)
 

Μηνύματα
37
Reaction score
0
Βουρδουλιες;
Πως μπορω και εγω να γινω μελος;
Ξερετε, με εχει συνηθισει η γυναικα μου σε αυτο!
Χαιρετησματα απο μια 0 θερμοκρασιακη Σουηδια
Σπυρος
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Λίγες βουρδουλιές κι εγώ μπορώ να έχω? :lol:
Να μαζευτούμε ρε να τις φάμε ομαδικώς (αν είναι να μας αφήσεις να παίξουμε με τα μηχανάκια σου) :wink:


υπογραφή:
Φον Ζάχερ Μάζοχ
 


Μηνύματα
37
Reaction score
0
Περυσι ηταν -15, -19, μιλαω για την παραμονη στις 12 το βραδυ που ειχα βγει μια βολτα με την Αλφασουντ για να δοκιμασω κατι σε αυτο!
Ηταν κατι κοριτσια με μπικινι(σωστα διαβασατε) και με μια μπουκαλα στο χερι και χορευανε μεσα σε μια ροδελα(roundabout !)
Σπυρος
ΥΓ: Οχι, δεν ειχα την καμερα μαζι μου!
 

skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
Το Μαστίγιο Νάναι Καλά......

Σπύρο,

Αμα σε φέρει ο δρόμος σου κατά Αθήνα μεριά, πέρνα για ένα 'μαστίγωμα' απ' το σπίτι... :wink:
 

Μηνύματα
559
Reaction score
1
Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του βασικού λόγου της επίσκεψης μου από τον Χρήστο, θα ήθελα να προσθέσω και εγώ μια προσωπική μου διαπίστωση, κυρίως για όσους δεν είναι μέλη του A.C.A. (άσχετα από το αν θέλουν να γίνουν ή όχι).

Αγαπητοί μου φίλοι, ποτέ δεν είχα καταλάβει γιατί οι περισσότεροι hobbyίστες αυτού του χώρου έβλεπαν το A.C.A. ως κάτι απόμακρο. Σύμφωνα με την κρίση μου, θα σας έλεγα ότι το A.C.A. ΔΕΝ είναι καθόλου απόμακρο, καθόλου δύσβατο, καθόλου σνομπίστικο, ενώ επίσης αξίζει να σας αναφέρω ότι τόσα χρόνια που είμαι μέσα στον χώρο του Hi End, ποτέ δεν "ψυλλιάστηκα" την παραμικρή προώθηση συμφερόντων, παρά το γεγονός ότι στο A.C.A. είναι μέλη αρκετοί αντιπρόσωποι του χώρου.

Το A.C.A. είναι μια λέσχη που βρίσκεται σε συνεχή "τροχιά" γύρω από το αγαπημένο μας hobby, με πολύ ενδιαφέροντα μέλη, όπου ο κάθε ένας έχει τις δικές του εμπειρίες και την δική του διαφορετική διαδρομή μέσα σε αυτόν τον χώρο.

Τώρα, όσον αφορά τις "βουρδουλιές", πιστεύω ότι το A.C.A. είναι ο ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει αρκετούς από τους πολιτικούς, αλλά και τους παρατρεχάμενους των πολιτικών αυτής της χώρας. :mrgreen: Ο βούρδουλας, θα βοηθούσε έτσι ώστε η χώρα μας να πλησιάσει περισσότερο τα πρότυπα της χώρας που ζει ο φίλος μας ο Σπύρος.
 

Μηνύματα
37
Reaction score
0
Legolas
Πολυ σωστα τα λογια σου!Οπως παντα!
Χρηστο, εχω το τηλεφωνο σου προγραμματισμενο στο GSM μου εδω και πολλα χρονια, αλλα δεν ετυχε να παρω τις φορες που ημουν κατω!
Τωρα ομως αρχισε να ξυνεται η πλατη μου και θελω μερικες βουρδουλιες!
Ειμαι πολυ περιεργος να ακουσω το αναλογικο σου, κυριως, επειδη μεχρι τωρα δεν ετυχε να ακουσω τιποτα το συνταρακτικο σε αυτο το υπουργειο!
Το ACA το εχω κατι σαν αυτο που ο Legolas λεει οτι δεν ειναι!(Ωχ, καταλαβατε τι λεω, ετσι?)Για να κανω μια τιμια προσπαθεια να γινω μελος! Παιρνετε και μελη με Low-Fi μηχανες?
Σπυρος
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Νίκο (και Χρήστο), ίσως και να μην έχουν άδικο αυτοί που έχουν σχηματίσει αυτή τη γνώμη που λες.
Και εξηγούμαι. Μιλάμε για ένα club (παραπέμπει ευθέως σε κλειστό κύκλο των ελίτ), με 48 αν δεν κάνω λάθος μέλη, που οι περισσότεροι μάλλον είστε Αθηναίοι, ήτοι γείτονες, και όλοι μαζί μαζεύεστε συχνά - πυκνά να χαρείτε τη μουσική που τόσο αγαπάτε από τα πανάκριβα, φοβερά μηχανήματά σας.
Εσένα πως σου φαίνεται όλο αυτό? προσιτό?.... εμένα δεν μου φαίνεται πάντως και μιλάω πάντα για την πρώτη εντύπωση...
Αν θέλεις και μια άλλη άποψη θα σου πω ότι όλο αυτό το audiophile, hi end etc κακώς συνδέεται τόσο αυστηρά με τα αναλογικά κάτι που διατυμπανίζει το εν λόγω club. Μια ορθότερη απόδοση του ACA θα ήταν analogic club of athens ή αλλιώς "the vinylians". Άλλος ένας τοίχος λοιπόν με το καλημέρα σας με τη λογική: "Εμείς εδώ πιστεύουμε αυτό", "Εσείς εκεί έξω τι κάνετε?".

Προσοχή εγώ δεν κρίνω αυτές τις στάσεις απλά λέω ότι με όλα αυτά παραγίνεται συγκεκριμένο και άρα απρόσιτο, ή τουλάχιστον προσιτό, με την ελιτίστικη έννοια που ανέφερα και επομένως απόμακρο ιδίως για νέα μέλη. Όσο για αυτούς που δεν είναι στον χώρο και θέλουν να μάθουν ή να μπούνε στον χώρο, ούτε συζήτηση.

Από την άλλη νομίζω ότι δεν έχει καμία ανάγκη να γίνει πιο προσιτό από ότι είναι γιατί αυτό είναι, και οτιδήποτε άλλο δεν θα ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Με γειά σας και χαρά σας, εγώ πραγματικά σας χαίρομαι και επικροτώ την προσπάθεια, αλλά δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο να γίνεται περισσότερο προσιτοί...
Προσοχή δεν μιλάμε για ένα forum... αλλά για μια παρέα, μια λέσχη.

Βεβαίως ο κόσμος δεν γνωρίζει ποιός είναι ο κος Σκαλούμπακας ή τα υπόλοιπα μέλη και φυσικά αν κάποιος δεν έχει διαβάζει γραπτά του Χρήστου δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πόσο προσιτός, ευχάριστος αλλά και γνώστης είναι... εσύ Νίκο το διαπίστωσες, εγώ μιλάω από λίγα γραπτά.
Μάλλον δεν είναι όμως θέμα μόνο του Χρήστου...
Ελπίζω να έγινα κατανοητός, εννοείται ότι μπορεί και να κάνω λάθος.
 

skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
Περί A.c.a. Ο Λόγος...

Θα ήταν υπερβολικό να ζητούσα, αν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από κάποιους για το Club και τους σκοπούς του (εννοώ συζήτηση επί σοβαρής βάσεως...), να μεταφερθεί η συζήτηση στο Forum του A.C.A.

Σας Ευχαριστώ
 

Μηνύματα
559
Reaction score
1
Ζητώ συγνώμη από τον Χρήστο, αλλά θέλω να δώσω μια μικρή διευκρίνηση προτού μεταφερθούμε στο A.C.A. Forum.

Φίλε Νικόλα, όντως τα περισσότερα μέλη είναι από Αθήνα, όμως αυτό δεν είναι και τόσο περιοριστικό για κάποιον που διαμένει εκτός Αθηνών να συμμετέχει μια φορά το μήνα στα club meetings. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο. Έστω και μια φορά στους δύο μήνες.

Σύμφωνα με την προσωπική μου γνώμη, αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί περιοριστικός παράγοντας ή φραγμός. Όντως υπάρχει δυσκολία λόγο της απόστασης και ...ναι συμφωνώ μαζί σου.
Όμως και εγώ είμαι μέλος κάποιων clubs που η φυσική τους έδρα είναι εκτός συνόρων της χώρας, αλλά λόγο του ενδιαφέροντος μου, παραμένω active member.

Τώρα, όσων αφορά το θέμα που έθιξες περί αναλογικών συστημάτων. Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου (πάντα στα πλαίσια της συζήτησης και πάντα φιλικότατα προς το πρόσωπο σου).

Η διαφωνία μου έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από μέρους των μελών του A.C.A. για να προωθηθούν ή να προβληθούν (ή ότι άλλο), τα αναλογικά συστήματα. Πρόκειται καθαρά για μια υπόθεση προσωπικών προτιμήσεων των μελών του A.C.A., που τυχαίνει να είναι σχεδόν όλοι, άνθρωποι με μια πολύ μεγάλη εμπειρία και διαδρομή στον χώρο του Hi End.

Τους/μας αρέσει ο ήχος των αναλογικών πηγών πιο πολύ από τον ήχο των ψηφιακών (τουλάχιστον στα περισσότερα μέλη). Ίσως επειδή και τα αυτιά μας ..."ακούνε" αναλογικά, ίσως επειδή οι ηχογραφήσεις βινυλίου να μας αρέσουν πιο πολύ, ίσως επειδή μας αρέσει το "παιχνίδι" και η διαδικασία που απαιτεί το σωστό στήσιμο των αναλογικών συστημάτων, ίσως ίσως ίσως ...πολλά ίσως.

Όμως πίστεψε με δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος ή πρόθεση για αυτό το γεγονός. Πρόκειται καθαρά για μια υπόθεση προτιμήσεων. Στο κάτω κάτω, θα ήταν εντελώς χαζό αν στα μέλη του A.C.A. άρεσε περισσότερο ο ήχος των ψηφιακών πηγών και
παρ' όλα αυτά ενέμεναν να ξοδεύουν τόσα λεφτά στα αναλογικά συστήματα.

Φίλε Νίκο, μιλάω απόλυτα φιλικά προς εσένα και να ξέρεις ότι σε εκτιμώ πολύ. Τώρα, θα μου πεις "που με ξέρεις και με εκτιμάς πολύ"; Εεεε έτυχε να γνωρίσω τον Κώστα όπου τα είπαμε μερικές φορές εκτός forum και τον εκτίμησα αφάνταστα σαν άνθρωπο και όπως και να το κάνουμε ...από την ίδια μηλιά θα πέσουν τα ίδια μήλα. :wink:
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Re: Περί A.c.a. Ο Λόγος...

Θα ήταν υπερβολικό να ζητούσα, αν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από κάποιους για το Club και τους σκοπούς του (εννοώ συζήτηση επί σοβαρής βάσεως...), να μεταφερθεί η συζήτηση στο Forum του A.C.A.

Σας Ευχαριστώ
Χρηστο αν τελικα συνεχιζεται η συζητηση στο ACA στειλε το link για οποιους ενδιαφερονται για το θεμα...
 


Μηνύματα
109
Reaction score
34
Να με συγχωρέσετε που θα συνεχίσω γιά λίγο εδώ, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να να κάνω registration στο forum του aca γιά λόγους ανεξήγητους (τουλάχιστον)...

Αυτό που θα έγραφα εκεί είναι το εξής:

Λυπάμαι αφάνταστα που ένας άνθρωπος που έχω εκτιμήσει αρκετά, χωρίς να τον γνωρίσω από κοντά, "έφαγε - κοινώς - πόρτα" στην προσπάθειά του να έλθει κοντά με κάποιους που θεώρησε ότι τον ενώνουν κοινά ενδιαφέροντα.

Εκείνο που με στεναχώρησε περισσότερο ήταν η προσπάθεια του ιδιοκτήτη της λέσχης να δικαιολογήσει τη στάση του, ενώ θα μπορούσε απλά να απορρίψει ευγενικά και με με υποτυπώδη "προς τα έξω εκτίμηση" την αίτηση.

Δεν πειράζει Σπύρο μου.
Βλέπεις ορισμένοι από μας είναι καλοί γιά παρεούλα, γιά πλάκα, γιά χαβαλέ, αλλά αν είναι να πλησιάσουμε πολύ και συγχρωτισθούμε άστο καλύτερα...
Η ελιτίστικη attitude ήταν και είναι φανερή.
Ασχέτως αν θέλουν να την κρύψουν πίσω από "αγώνες", "προσπάθειες", "ακροάσεις", "ξόδεμα χρημάτων", "νουθεσίες προς νέους που δεν ξέρουν να ακούν ή δεν ακούν όπως αυτοί ή με συστήματα όπως τα δικά τους".
Λες και οι άλλοι δεν αγωνίστηκαν, δεν έκαναν τον δρόμο τους, δεν ακροάστηκαν, δεν ξόδεψαν.
Από μιά άποψη έχουν δίκιο. Δικιά τους είναι η λέσχη, έχουν κανόνες, αν θέλεις να μπεις αγόρασε 500 δίσκους, πέταξε τις κόρνες σου και τις λάμπες σου, αγόρασε ένα συστηματάκι γύρω στα 20000 ευρώ γιατί με χίλια δεν δικαιούσαι να αναπνέεις στο ίδιο κυβικό ατμόσφαιρας με αυτούς και θα γίνεις δεκτός αφού προηγουμένως πληρώσεις και τα 100 ευρώ. That's the name of the game!
Αν πάλι δεν θέλεις τι ασχολείσαι....


Υπάρχουν αρκετές παροιμίες που θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αλλά προτιμώ να τελειώσω κόσμια.

Ευχαριστώ γιά την ανοχή και συγνώμη από τον φίλο Legolas που αναγκάστηκα να γράψω στο ενδιαφέρον κατά τα άλλα θέμα του. :(
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Παρ Οκτ 15, 2004 9:12 am
skaloumbakas: Καλημέρα σας. Να πω τον πόνο μου? Μάλλον λόγω κάποιας βλακείας μου, στο Forum του A.C.A. δεν μπορούν να γίνουν εγγραφές νέων μελών. Προσπαθώ να το λύσω αλλά σύνήθως αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και μοναχικές. Τελικά, δεν έφταιγε το βαρύ όνομα του Δημητρόπουλου...

Δεν ξερω αν σε καλυπτει αυτο....αν καταλαβα την υποθεση...της ''πορτας''
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.091
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top