Πήγε κανείς στη Shakira?

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.796
έμαθα ότι έγινε χαμός και χόρευαν όλοι αδιακρίτως ενώ η ίδια ήταν σε δαιμονισμένη φόρμα και κατάσταση!

Reaction score
1.380
Βρεθηκα λογω δουλειας και παρακολουθησα το live. Αφηνωντας στην ακρη την προσωπικη μου αποψη για τα τραγουδια της, θα ελεγα οτι μονο καταθλιψη μου προσφερε η ολη παρασταση. Ενα live γεματο rock cliches τα οποια ειμαι σιγουρος οτι επαναλαμβανει καθε βραδυ σε καθε πολη και ενα κοινο αποχαυνωμενο να επευφημει οτι κι αν γινοταν επανω στην σκηνη. Το κοινο βεβαια εχει και μια δικαιολογια γιατι η πλειοψηφεια του κοινου ηταν 13-19, τα περισσοτερα κοριτσια με συνοδεια μαμας ή μπαμπα. Η μπαντα αποτελουνταν απο session μουσικους που σημαινει μηδεν αισθημα και μηδεν πρωτοβουλειες, προβλεψιμη μουσικη προσαρμοσμενη πανω στη φωνη της Shakira. Χθες συνηδητοποιησα οτι δεν μου αρεσει η φωνη της (ειδικα οταν "ανεβαινει"), εκπληξη για μενα αφου ειμαι αρκετα επιρρεπης στις γυναικιες φωνες. Δεν αμφισβητω οτι ξερει να κουνα πολυ καλα καποια σημεια του σωματος της, ειναι ομως ενα καλο παραδειγμα σε τι μπορουν να μετατρεψουν οι πολυεθνικες εταρειες με το marketing.

Υπαρχουν ομως και χειροτερα! Προλαβα το τελευταιο support σχημα, τους C:Real. Αισθητικη που εκανε ελληνικες ερασιτεχνικες μπαντες των 80's (αυτες που διασκευαζαν τα Smoke on the water, Paranoid, κ.α.) να μοιαζουν γκρουπαρες μπροστα τους!!! Αρχιζει να φαινεται πολυ εντονα η στειρα δημιουργια των ελληνων "καλλιτεχνων", η επιδραση των μουσικων ριαλιτι και το ποσο επηρεαζουν το γουστο της μαζας.

Θα τελειωσω με μια παραγραφο απο το avopolis.gr με την οποια συμφωνω απολυτα και αντικατοπτριζει το γουστο της πλειψηφειας του/της Ελληνα-Ελληνιδας και τη σχεση του με τη mainstream μουσικη χωρις διαθεση για παραπανω ψαξιμο: "Όσο όμως και αν μας ενοχλεί να το παραδεχόμαστε, τόσο η Shakira όσο και οι Scorpions με τους Whitesnake προχθές (με τους 31.000 που ακούστηκε πως μάζεψαν) αντικατοπτρίζουν περίφημα τη σχέση του μέσου νεοέλληνα με την ξένη μουσική: έχει βασικά μείνει καθηλωμένος σε ό,τι έτυχε να ακούσει στην εφηβεία του, η σχέση του με το τι συνέβη από εκεί και πέρα περιορίζεται στην κατανάλωση των μεγάλων διεθνών hits και η ελληνική μπουζουκοκουλτούρα των νυχτερινών κέντρων κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στη διασκέδασή του καθώς μεγαλώνει. Το απέδειξε άλλωστε και το πλήθος των αστραφτερών γυναικών που μαζεύτηκαν στη Shakira (από πιτσιρίκες σαν τα κρύα τα νερά που τώρα βγαίνουν από το αβγό, μέχρι καλοστεκούμενες σαραντάρες), οι οποίες θα μπορούσαν να περάσουν ανετότατα από το “Hips Don’t Lie” σε ένα σκυλοτσιφτετέλι χωρίς καν να αλλάξουν τρόπο λικνίσματος..."

http://www.avopolis.gr/live/default.asp?ID=731

Reaction score
298
Άκουσα καλές κριτικές για την ποιότητα του ήχου. Χρησιμοποιήθηκαν κάτι ηχεία με πήλινα μεγάφωνα. Όλα τα άλλα, από ό,τι μου είπαν, ήταν του κ@λου. Και αυτό επίσης άρεσε πολύ.

Reaction score
7
kostas said:
Το κοινο βεβαια εχει και μια δικαιολογια γιατι η πλειοψηφεια του κοινου ηταν 13-19, τα περισσοτερα κοριτσια με συνοδεια μαμας ή μπαμπα.
Οχι ρε ...μωτο, επρεπε να παω...

kostas said:
Το κοινο βεβαια εχει και μια δικαιολογια γιατι η πλειοψηφεια του κοινου ηταν 13-19, τα περισσοτερα κοριτσια με συνοδεια μαμας ή μπαμπα.
Οχι ρε ...μωτο... σκετο....

Reaction score
5
Ε ναι λοιπόν, είμαι ρηχός. Και ενώ σιχαίνομαι κάτι Μαντονοστάρ, η Shakira μου αρέσει. Για pop μουσικούλα, που ακούγεται ευχάριστα το καλοκαίρι στο αυτοκίνητο είναι ότι πρέπει. Με τον Wyclef να παράγει ένα εύπεπτο single, με κομμάτια κατά βάση δικά της και με πολύ κίνηση, έχει ένα πολύ καλό latino-pop αποτέλεσμα. Κατ'εμέ η latinopop είναι πιο συναισθηματική στα αυτιά μου από τις λοιπές κονσέρβες και τα χαζογκρουπάκια.

Εν τέλει, σε τέτοιες συναυλίες πας όταν ξέρεις τι περιμένεις. Ο φίλος Κώστας προφανώς περίμενε η Shakira να είναι μπάντα. Όχι, είναι μια κοπελίτσα. Φυσικά οι μουσικοί είναι session. Καλύτερα είναι σε συναυλία της Madonna που πολλές φορές δεν έχει καν μουσικούς; Φυσικά το κοινό είναι 15άχρονα κοριτσάκια. ΑΥΤΑ ΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (άμα θες το πώς να το εξηγήσω). What else is news!!!!

Θα ήθελα να πάω σε συναυλία της κάπου στην Λατινική Αμερική. Εκεί να δεις αν θα καθόταν κανένας!!! ΟΧΙ όπως οι αρχοντόβλαχοι Ελληνες...άκου συναυλία dance pop ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΙ!!!! :p

Reaction score
298
Εκείνο όμως που εντυπωσίασε τους πάντες ως προς την Σακίρα είναι η απλότητά της.

Reaction score
5
Αυτό εισέπραξα και εγώ. Φυσικά η σύγκριση με εγχώριες φαντασμένες μπουζουκαηδόνες με, υποτίθεται, "διεθνή" καριέρα, είναι όλη δική μας...

Reaction score
0
Περάσαμε πολύ όμορφα (Όλη η παρέα άνω των 30).
Αυτό που μετάνιωσα ήταν που δεν ήμουν στην αρένα. Στην εξέδρα χάνεις πολλά σε τέτοια συναυλία.
Please come back! :wink:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas