Παιχνίδια Μυαλού - Sleuth (2007)

Reaction score
59
Παιχνίδια Μυαλού - Sleuth (2007)

Ο Μίλο Τιντλ και ο Άντριου Γουάικ προέρχονται από δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Ο ένας είναι διάσημος συγγραφέας και ο άλλος άσημος ηθοποιός.

Έχουν όμως ένα κοινό: τη γυναίκα του Άντριου.

Προκειμένου να γλιτώσει τα χρήματα της διατροφής, που θα έπρεπε να πληρώσει λόγω του διαζυγίου, ο Άντριου προτείνει στον Μίλο να "στήσει" μία ληστεία στο σπίτι του και στη συνέχεια να πουλήσει τα κλοπιμαία, ενώ ο ίδιος θα απαιτήσει αποζημίωση από την ασφαλιστική του.

Η συμφωνία φαίνεται δίκαιη. Όμως το κάθε μέρος έχει άλλα στο μυαλό του και δε θα περάσει πολύς καιρός πριν ο εγωισμός και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους, ανατρέψει όλα τα δεδομένα.

Ο Andrew Wyke (Michael Caine) καλεί τον εραστή της γυναίκας του (Jude Law) σε συνάντηση. Ένα παιχνίδι ευφυΐας θα ξεκινήσει ανάμεσά τους, στο οποίο δεν λείπουν οι ίντριγκες και οι δολοφονικές διαθέσεις.

Ελληνικη πρεμιερα 31/1/2008

Reaction score
130
Δέν ξέρω για το συγκεκριμένο, αλλά η ταινία του 1972 ήταν απλά ένα αριστούργημα!!!!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Δεν έχω δει την ταινία του 1972... αν είναι καλύτερη από αυτό το remake, θα πρέπει να είναι όντως αριστούργημα.

Στιβαρές ερμηνείες σε δυο απαιτητικούς θεατρικούς ρόλους από το Michael Caine - πώς να είναι άραγε μετά από 35 χρόνια η εμπειρία της άλλης πλευράς σε ένα two-men show? - και, ναι, από τον Jude Law, που δεν πίστευα ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα σ' ένα ρόλο που προϋποθέτει τόση έκθεση.

Πέρα από τη "σφιχτή", ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, σκηνοθεσία του Kenneth Branagh, την προσοχή τραβούν το εξαιρετικό camera work, το εστέτ σκηνικό και η σπουδαία φωτογραφία, που δημιουργούν μια έντονη Greenaway-ική αίσθηση, ενώ ακόμα και η μινιμαλιστική μουσική του Patrick Doyle φέρνει στο μυαλό επένδυση ταινίας του Peter Greenaway (ιδιαίτερα του Ζοο) από τον Michael Nyman!
(με βάση την τελευταία παράγραφο, περιμένω ανυπόμονα την επόμενη ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Branagh!)

Btw, διευθυντής (αυτής της υπέροχης) φωτογραφίας, ο ελληνικής καταγωγής Χάρης Ζαμπαρλούκος.

Reaction score
6
Απάντηση: Παιχνίδια Μυαλού - Sleuth (2007)

Νιωθω μονος…
Που είναι ο xfader;
Η ταινια ηταν απίστευτα πληκτική και μια ακομα δοκιμή της αντοχής μου …
Τελικα εχω πολύ υπομονή ο άτιμος …

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.865
Members