Παλιές ταινίες 8μμ

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Βρε παιδιά ρώτηξις: ανακάλυψα σε κάτι πατάρια δεκάδες ταινίες των 8mm παλιές, καθώς και τη μηχανή προβολής τους. Δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση, είναι οικογενειακά στιγμιότυπα που είχε τραβήξει ο χομπίστας :116: μπαμπάς πριν από 25 χρόνια.

Τι ελπίδες έχω να βρω ένα τρόπο να τις ψηφιοποιήσω δαύτες; πού μπορώ να απευθυνθώ; υπάρχει καμία περίπτωσις; :116:

Reaction score
3
Απάντηση: Παλιές ταινίες 8μμ

Ρώτα σε βίντεοκλάμπ, μπορεί να ξέρουν κανένα που να τα αναλαμβάνει.
Ή και σε αυτούς που κάνουν μετατροπές. Είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με καμιά δεκαριά τέτοιες μπομπινούλες των 8mm και τότε τα Videorama (υποκ. Αγ. Μελετίου) συνεργάζονταν με κάποια εταιρεία που έκανε γενικά μετατροπές. Δεν ξέρω αν συνεχίζουν να συνεργάζονται. Ρώτησε όμως.
Επίσης επί της Θεμιστοκλέους, όπως μπαίνεις από Πανεπιστημίου στο αριστερό σου χέρι, υπάρχει ένα μεγάλο φωτογραφείο (δεν θυμάμαι όνομα), αλλά θυμάμαι ότι τότε (μόλις είχε κυκλοφορήσει το Ευρώ, μου είχε ζητήσει ακριβά (15 την μία !).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.934

Το telecine είναι διαδικασία που απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Ρίξε μια ματιά σε αυτό, και κάνε ένα τηλεφώνημα εδώ.

Defkalion

Administrator
Reaction score
913

Σας υπέρ-ευχαριστώ παιδιά!! Μόλις βγάλω άκρη θα ποστάρω τα αποτελέσματα. :)

sk

Reaction score
499

Η ψηφιοποίηση που προτείνει ο ΚΚ, είναι ότι καλύτερο αλλά κοστίζει.

Αν σε ενδιαφέρει απλώς η μεταφορά τους σε ένα «εύχρηστο» format, με μικρούς συμβιβασμούς στην ποιότητα, τότε σε συμβουλεύω να προβάλεις τα films με την υπάρχουσα μηχανή σε μια μικρή επιφάνεια (π.χ. μεγέθους Α4) ώστε να εξασφαλίσεις ικανοποιητική φωτεινότητα και ταυτόχρονα να τα βιντεοσκοπήσεις με μια σύγχρονη ψηφιακή βιντεοκάμερα.

Έχει δοκιμασθεί δίνοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497