Παντρεμα Onkyo 5507 h Harman Kardon με Rotel kai Klipsch??

Reaction score
216
Hello! Ειμαι κατοχος των Klipsch rf7 , rc7 τα οποια οδηγει ενας Rotel rb993.
Προενισχυτης AV ειναι της JVC rxdp10 και το αποτελεσμα ειναι λιγο σκληρο...
Σκεφτομουν να παρω ενα Harman Kardon 255 ωστε να αναβαθμιστω στα νεα φορμα ηχου , και επειδη ως εταιρεια ειναι αρκετα πιο μουσικη σε ηχο η Harman Kardon απο την JVC .
Διαβαζοντας ομως για τον Οnkyo 5507 μπηκα στο τρυπακι αγορας του...
Ο συνδιασμος του ομως με Rotel και Klipsch θα ειναι μαλακος?
Παρακαλω για τις αποψεις σας !

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Παντρεμα Onkyo 5507 h Harman Kardon με Rotel kai Klipsch??

εξαρταται απο πολλα πραματα
γουστα
αποσταση ακροασης
εντασεις
γενικα τα κλιπς με μπρουταλ συνοδα ακουγονται κορναριστα
ο 55 απο την αλλη μερια θα παιξει οτι του δωσεις
μεγαλυτερο θα ειναι το δακτυλικο αποτυπωμα του τελικου παρα του προ
ο ροτελ απο την αλλη δεν ειναι ο καλυτερος φιλος των κλιπς
βεβαια αυτα ειναι και γουστα

Reaction score
216

Οντως με τον Ροτελ ειναι το θεματακι , αλλα εαν ειναι και ο προενισχυτης σκληρος τοτε πικρα! Ο χωρος ειναι μικρος για τα ηχεια . Πριν αλλαξω λοιπον τον ροτελ (σε τι τελικο να παω? ) θελω και εναν πιο μουσικο - γλυκο προ . Harman kardon vs Onkyo?

Reaction score
3.085
Onkyo 5507

Όπως είπε ο Argi, ο 5507 θα παίξει ότι του δώσεις.

Πράγμα που σημαίνει ότι ο χαρακτήρας του τείνει πολύ περισσότερο προς το ουδέτερο παρά στο να προσδίδει κάποιες συγκεκριμένες χροιές στον ηχητικό χαρακτήρα. Βεβαίως, ως ψηφιακός μοντέρνος προενισχυτής, προοριζόμενος για χρήση Home Theater, δεν έχει την παρουσία ενός dedicated ακριβού δικάναλου, όπως λ.χ. ένας Classe ή ένας Bryston ή ένας Audiolab κλπ.

Για τον Harman δεν έχω αντίληψη, αλλά φαντάζομαι ότι δεν θα ξεφεύγει από τον κανόνα. Μοντέρνος ψηφιακός για Home Theater είναι κι αυτός. Πόσο ουδέτερος είναι δεν ξέρω. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, βέβαια, θα προτιμούσα έναν ουδέτερο, παρά έναν που έχει χαρακτήρα, όποιος κι αν είναι αυτός.

Αν όμως ο τελικός σου είναι σκληρός (πού τη βρίσκουμε τώρα τη λέξη αυτή για να περιγράψουμε το ηχητικό αποτύπωμα ενός ενισχυτή κι εγώ δεν ξέρω, αλλά ας είναι...), η παρουσία του προενισχυτή δεν θα διορθώσει τα πράγματα, εκτός αν ψάξεις να βρεις κανένα λαμπάτο, με έντονα γλυκές χροιές. Για μένα, βέβαια αυτή η "γλυκάδα" που αναζητούν πολλοί, δεν είναι τίποτα άλλο παρά παραμόρφωση, που προκύπτει από την εισαγωγή αρμονικών στο ηχητικό σήμα.

Αλλά τώρα ανοίγουμε μεγάλη συζήτηση.....
-

Reaction score
29.555

O παναγιώτης και ο αργύρης εχουν δίκιο.Ομως να ξέρεις κάτι , η ηχητική συμπεριφορά- διαφορά του τελικού είναι σαφώς μικρότερη απο αυτή του ηχείου.Σίγουρα ενα λαμπάτο με πολλές άρτιες αρμονικές θα ακούγεται ζεστά αλλά σε καμία περίπτωση σωστά.Μάλλον χρειάζεσαι άλλα ηχεία φίλε μου , και μετά βλέπεις για τελικό. Επι του προκειμένου εγω θα έλεγα πάρε τον ονκυο , και κοίτα για νεα ηχεία γιατί οτι και να κάνεις ο ηχος τους δεν θα αλλάξει, θα συνεχίζουν να παίζουν με προβολικές μεσαίες υψηλές, εως και τσιριχτές , και το πρόβλημα θα παραμείνει άλυτο.

Reaction score
5.614
Yamaha Z7 θα πρότεινα για προενίσχυση ή και ολοκληρωμένη ενίσχυση Klipsch. Έχω δοκιμάσει Onkyo 905 ως προ και δεν έδεσε με τα Klipsch. Για ενίσχυση ούτε να το διανοηθεί κανείς...

Στην παρούσα φάση είμαι με Z7 ως προ, Audionet Amp III τρικάναλο τελικό, με ηχεία τα THX Ultra2 της Klipsch.

Reaction score
29.555

Αγαπητέ flash τι σε κάνει να πιστεύεις οτι ο yamaha η ο κάθε yamaha δένει καλύτερα με τα klipsch? Πόση διαφορά νομίζεις οτι εχει ο yamaha απο τον onkyo? και γιατί? Οι ηχητικές διαφορές στα μηχανήματα δεν ξεπερνούν ποτέ το 3% , ενω στα ηχεία φτάνουν και ξεπερνούν το 45%.Γιατί λες οτι ο onkyo δεν εδεσε? τι να δέσει? το ηχείο είναι τσιριχτό απο μόνο του. Τι να σου κάνει δλδ ο ενισχυτής? Και μην μου πεις οτι ο YAMAHA είναι πιο γλυκός ......Εαν σου φαίνεται τσιριχτός ο onkyo που να δείς πόσο τσιριχτός είναι ο yamaha.Miα τσίγκινη χροιά που πάντα ήχαν οι yamaha απο το 90 που τους ξέρω εγω σαν εγκαταστάτης δεν τους εγκατέλειψε ποτέ.Το ιδιο ισχύει και για τους pioneer.Eνας τσιριχτός ήχος. Το οποίο όμως δεν ακούω να λέγεται για marantz - denon. Οχι επειδή είναι του ιδίου ομίλου , αλλά όπως και να το κάνουμε όσοι μιλάνε για marantz- denon , λένε τα καλύτερα για μουσικότητα.Για την ώρα αυτά και εδω είμαστε.

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Παντρεμα Onkyo 5507 h Harman Kardon με Rotel kai Klipsch??

Αγαπητέ flash τι σε κάνει να πιστεύεις οτι ο yamaha η ο κάθε yamaha δένει καλύτερα με τα klipsch? Πόση διαφορά νομίζεις οτι εχει ο yamaha απο τον onkyo? και γιατί? Οι ηχητικές διαφορές στα μηχανήματα δεν ξεπερνούν ποτέ το 3% , ενω στα ηχεία φτάνουν και ξεπερνούν το 45%.Γιατί λες οτι ο onkyo δεν εδεσε? τι να δέσει? το ηχείο είναι τσιριχτό απο μόνο του. Τι να σου κάνει δλδ ο ενισχυτής? Και μην μου πεις οτι ο YAMAHA είναι πιο γλυκός ......Εαν σου φαίνεται τσιριχτός ο onkyo που να δείς πόσο τσιριχτός είναι ο yamaha.Miα τσίγκινη χροιά που πάντα ήχαν οι yamaha απο το 90 που τους ξέρω εγω σαν εγκαταστάτης δεν τους εγκατέλειψε ποτέ.Το ιδιο ισχύει και για τους pioneer.Eνας τσιριχτός ήχος. Το οποίο όμως δεν ακούω να λέγεται για marantz - denon. Οχι επειδή είναι του ιδίου ομίλου , αλλά όπως και να το κάνουμε όσοι μιλάνε για marantz- denon , λένε τα καλύτερα για μουσικότητα.Για την ώρα αυτά και εδω είμαστε.
Δε μίλησα για Marantz-Denon που δεν έχω χρησιμοποιήσει. Μίλησα για Onkyo, ο ήχος των οποίων είναι ουδέτερος.

Η εμπειρία μου βασίζεται σε δύο κομμάτια Onkyo 905 που είχα σε δύο διαφορετικά συστήματα. Οι κόρνες αποζητούν πιο γλυκόηχο receiver. Από τον Yamaha Z7 είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το ίδιο και φίλος με τον 2700 και RF-82.

Και φυσικά διαφωνώ κάθετα ότι οι διαφορές μεταξύ μηχανημάτων είναι της τάξης του 3%.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis