Παράκαμψη προενίσχυσης σε ολοκληρωμένο

Reaction score
0
Θέλω να τροποποιήσω τον ολοκληρωμένο ενισχυτή μου –musical Fidelity A300– έτσι ώστε μία από τις εισόδους του, να παρακάμπτει το στάδιο προενίσχυσης, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τελικός.
Θα ήθελα να ξέρω αν αυτό είναι εφικτό και αν ναι, πόσο δύσκολο είναι να το κάνω μόνος μου. Βασικές γνώσεις για την κατανόηση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων υπάρχουν, με το κολλητήρι έχω άνεση, οπότε αν έχετε κάποιες οδηγίες ή ακόμα και κάποιο σχέδιο του κυκλώματος είναι ευπρόσδεκτες.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Μήπως υπάρχει η δυνατότητα για μια λεπτομερειακή φωτό του εσωτερικού του ενισχυτή;

Reaction score
13
Θέλω να τροποποιήσω τον ολοκληρωμένο ενισχυτή μου –musical Fidelity A300– έτσι ώστε μία από τις εισόδους του, να παρακάμπτει το στάδιο προενίσχυσης, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τελικός.
Θα ήθελα να ξέρω αν αυτό είναι εφικτό και αν ναι, πόσο δύσκολο είναι να το κάνω μόνος μου. Βασικές γνώσεις για την κατανόηση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων υπάρχουν, με το κολλητήρι έχω άνεση, οπότε αν έχετε κάποιες οδηγίες ή ακόμα και κάποιο σχέδιο του κυκλώματος είναι ευπρόσδεκτες.

Εχει ο ενισχυτης σου ΕΞΟΔΟ για μαγνητοφωνηση ?
Εαν ναι συνδεσε εκει μια πηγη και προσποιησου οτι κανεις μαγνητοφωνηση. Υπαρχει ενα ενδεχομενο να ακους αυτην την πηγη απο τα μεγαφωνα. Προσοχη, μπορει να ΜΗΝ ελεγχεται η ενταση απο το Volume control. Εαν εισαι τυχερος δεν θα χρειαστεις τιποτε αλλο. Διαφορετικα τον Φιδε παραμασχαλα και στον μαστορα. Διοτι εαν υποτεθει οτι μπορεις να το κανεις μονος σου, θα το ειχες ηδη καταφερει.

Reaction score
7.089
Στην εισοδο του tape loop (και οχι στην εξοδο) θα δωσεις σημα αλλα απο αλλο προενισχυτη για να μπορεις να ελεγχεις την ενταση.

Reaction score
13
Οκ, αν κατάλαβα καλά συνδέω τον άλλο προενισχυτή στο TAPE/LINE και πατάω το κουμπί Tape Monitor και θα ακούω χωρίς το Volume να αλλάζει τη στάθμη, σωστά;

το manual του ενισχυτή μου είναι εδώ:
http://www.musicalfidelity.com/manuals/archive/a300int_eng.pdf
Δοκιμασε αυτο που σου εγραψε ο Ταντο ΚΑΙ αυτο που σου εγραψα εγω. Μπορει να δουλευουν και τα δυο, αναλογα και την θεση του Tape monitor. Διαλεξε οτι βολευει καλυτερα απο πλευρας σταθμης. Το VOLUME στην περιπτωση Ταντο θα δουλευει σιγουρα.

Reaction score
0
Τα δοκίμασα και τα 2 όμως ο ενισχυτής "επιμένει" να ρυθμίζει την ένταση.

Παίζοντας με τις συνδέσεις έκανα το λάθος κάποια στιγμή να συνδέσω τον εξωτερικό προενισχυτή στο "Pre out" που έχει ο ενισχυτής (το έχει για λόγους διενίσχυσης). Κατά παράδοξο τρόπο άκουσα μουσική και για πρώτη φορά το ποντεσιόμετρο του ενισχυτή ήταν νεκρό (έτσι όπως το ήθελα δηλαδή). Το θέμα τώρα είναι αν η σύνδεση αυτή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να δημιουργήσει άλλα προβλήματα. Κάνοντας για λίγο ένα μίνι τεστ δεν είδα διαφορές στην απόδοση αλλά έγινε σε χαμηλές στάθμες και για ένα 5λετπο γιατί φοβόμουν μην κάνω καμια ζημιά....

Σε λίγες μέρες πάντως αν βρω τον χρόνο και την διάθεση θα τον αποσυναρμολογήσω, ώστε να έχουμε και καλές φώτο του κυκλώματος.

Reaction score
7.089
Παντως πριν τον ξεκοιλιασεις σκεψου οτι δεν θα εχεις και τετοια διαφορα στην αποδοση ακομα και με ενα ακριβο προ.Η τελευταια συνδεση μου φαινεται εντελως παραλογη.

Reaction score
13
Τα δοκίμασα και τα 2 όμως ο ενισχυτής "επιμένει" να ρυθμίζει την ένταση.

Παίζοντας με τις συνδέσεις έκανα το λάθος κάποια στιγμή να συνδέσω τον εξωτερικό προενισχυτή στο "Pre out" που έχει ο ενισχυτής (το έχει για λόγους διενίσχυσης). Κατά παράδοξο τρόπο άκουσα μουσική και για πρώτη φορά το ποντεσιόμετρο του ενισχυτή ήταν νεκρό (έτσι όπως το ήθελα δηλαδή). Το θέμα τώρα είναι αν η σύνδεση αυτή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να δημιουργήσει άλλα προβλήματα. Κάνοντας για λίγο ένα μίνι τεστ δεν είδα διαφορές στην απόδοση αλλά έγινε σε χαμηλές στάθμες και για ένα 5λετπο γιατί φοβόμουν μην κάνω καμια ζημιά....

Σε λίγες μέρες πάντως αν βρω τον χρόνο και την διάθεση θα τον αποσυναρμολογήσω, ώστε να έχουμε και καλές φώτο του κυκλώματος.
Αυτος εισαι! Η συνδεση που αναφερεις (Pre out) ειναι η απολυτως καλυτερη και δεν εχει κανενα προβλημα. Εχει την ιδια λογικη με την αρχικη μου προταση για Tape out. Ειναι ομως σε ακομη πιο σωστο σημειο. Απλα κρατα το Volume κλειστο για να μην ενισχυεται παραλληλα με το εξωτερικο σημα και ο θορυβος βαθους του ενσωματωμενου προενισχυτη. Κατ 'εμενα δεν χρειαζεται να πειραξεις τιποτε αλλο. Ομως βεβαιωσου οτι ο εξωτερικος προ εχει πυκνωτη στην Εξοδο, πραγμα σχεδον βεβαιο.:bravo:

Reaction score
3.497
Τσέκαρε και την αντίσταση εισόδου που βλέπει ο εξωτερικίς προενισχυτής σου όταν συνδέεται απευθείας στις θέσεις Pre Out του MF.

Σε κάποες περιπτώσεις ενισχυτών η αντίσταση αυτή είναι πολυ μικρή και θα δυσκολευτεί να την οδηγήσει ο εξωτερικός προενισχυτής. Εάν υπάρχει πυκνωτής στην έξοδο pre out τότε πρέπει να ανοίξεις τον ενισχυτή και να πάρεις μέτρηση αντίστασης αφού έχεις βραχυκυκλώσει πρώτα τα ποδαράκια αυτού του πυκνωτή . Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν αντιστάσεις συνδεδεμένες στη γείωση και στα δύο άκρα του πυκνωτή.
Αν υπάρχει το σχεδιάγραμμα του κυκλώματος θα μας βοηθούσε.

Reaction score
0
g.kar, η μέτρηση της αντίστασης εισόδου είναι στο πρόγραμμα, όπως στο πρόγραμμα είναι και η φωτογράφιση της πλακέτας και η δημοσίευση της εδώ, ώστε να μπορούμε να μελετίσουμε το κύκλωμα με την άνεση μας. Απλά είμαι σε φάση μετακόμισης και ο χρόνος για τέτοιες δουλειές (που θέλουν περίσσια χρόνου και ηρεμία) είναι μικρός.

Να σας ευχαριστίσω όμως όλους για το ενδιαφέρον και τις προτάσεις σας :respect: και να σας πω (για να μην έχετε και απορίες) ότι απλά θέλω να μπορώ να οδηγώ τα main ηχεία του δικάναλου συστήματος και από τον ενισχύτη τους αλλά και από τον πολυκάναλο του home cinema για να δοκιμάσω την ενσωμάτωση τους σε αυτό.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης