Παράξενο πρόβλημα με heed quasar phono stage

Reaction score
325
Οπως είπα αγόρασα αυτό το phono stage από αγγελία έδώ στο forum θεωρώ σε πολύ καλή τιμή για την πραγματική του αξία μαζί με το ξεχωριστό τροφοδοτικό.
Το πρόβλημα άρχισε όταν το έβαλα στο σύστημα μου καθώς ενώ ακουγόταν καθαρά από το ένα κανάλι από το δεξί η μουσική ακουγόταν πολύ στο βάθος σε πάρα πολύ χαμηλή ένταση και με έντονο θορυβο από φύσημα από πάνω.
Δοκίμασα δύο σετ καλωδίων που με τα ίδια δουλεύω ένα dac και ένα cd player και δεν διορθώθηκε το πρόβλημα. Δοκίμασα όλες τις θύρες του ενισχυτή αλλά παντού είχα το ίδιο πρόβλημα. Και οι θύρες δεν μου φαίνεται να είχαν πρόβλημα καθώς εκεί ήδη είχα συνδέσει κάποια μηχανήματα χωρίς πρόβλημα.
Το πικάπ δουλεύει και αυτό άψογα καθώς στο phono stage του στον ενισχυτή ακούγεται μια χαρά.
Οπως είναι φυσιολογικό θεώρησα ότι είχε πρόβλημα το phono stage και εποικοινώνησα με το πρώην κάτοχο του που με διαβεβαίωσε ότι το είχε δοκιμάσει και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα.
Μου πρότεινε να το πάω στον κ. Ιωννά στην exclusive audio για να το δει όπως και έκανα και αφού το δοκίμασε και ο ιδιος με διαβεβαίωσε ότι το phono stage δεν έχει πρόβλημα συν ότι μου είπε θεωρεί ότι είναι ένα εξαιρετικό
phono stage.
Το κακό είναι ότι οι πάντες βλέπουν ότι δεν έχει πρόβλημα αλλά εκεί που πρέπει να παίξει καλά δλδ στο σύστημα μου βγάζει πρόβλημα
Τι μπορεί να είναι ρε παιδιά γιατί στίβω το μυαλό μου και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Να πω ότι μένω ανατολική αττική και μπορώ να το φέρω σε όποιον θέλει να το ακούσει στο σύστημα του η να έρθει κάποιος στον χώρο μου να το ακούσει και κερνάω και καφέ.

Reaction score
25
Δοκίμασε να σκαντζάρεις καλώδια, δεξί με αριστερό, πριν και μετά το phono stage, καθώς και είσοδο στον ενισχυτή σου.
Πράγματι είναι ένα εξαιρετικό phono.

Reaction score
325
Νομίζω ότι το είχα κάνει και αυτό και είχε μεταφερθεί το πρόβλημα στο άλλο κανάλι. Θα το ξαναδοκιμάσω αύριο που θα το ξαναπάρω στα χέρια. Λές να είναι καλώδια και να δοκιμάσω να πάρω καινούργια και με μικρότερο μήκος?

Reaction score
1.844
Αν το πρόβλημα μεταφέρεται με το καλώδιο, υπάρχει θέμα γείωσης στο ένα καλώδιο, δεν έχει δηλαδή γείωση. Έχει ξεκολλήσει, έχει κοπεί.

Reaction score
325
Θα το πάρω στα χέρια μου να μην γράφω και τπτ ανακρίβειες αλλά όπως είπα δοκίμασα και άλλα καλώδια και κάνανε το ίδιο πράγμα. Θα ξανακάνω τις δοκιμές και θα επανέλθω.

Reaction score
325
Εχώ παραγγείλει κάτι καλώδια και περιμένω τώρα να μου έρθουν από amazon για να αρχίσω τις δοκιμές. Εύχομαι να είναι τα καλώδια και η επαφή που κάνουν γιατί δνε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο καθώς το phono stage όπως και με διαβεβαίωσαν είναι μια χαρά.

Reaction score
325
Σήμερα μου φερανε τα καλώδια dynavox που αγόρασα και αύριο θα αρχίσω τις δοκιμές να δω αν παίξει σωστά. Θα κάνω ότι μου είπε και ο κ. Ιωννάς που είχα πάει να το δει θα πάιξω δλδ με τα βύσματα μήπως δεν κανουν κάπου καλή επαφή. Θα ενημερώσω πάντως για τα αποτελέσματα.

Reaction score
325
ΜΙα και πήρα τα νέα καλώδια έκανα κάποιες δοκιμές και μου βγήκαν κάποια τελείως παράξενα πράγματα ακατανόητα για μενα και θα ήθελα την βοήθεια σας. Καταρχήν το πρόβλημα συνεχίζεται. Στο ένα κανάλι ακούω έναν υπερβολικό θόρυβο φύσιμα και την μουσική στο βάθος.
Επαιξα με τα καλώδια και το πρόβλημα συνεχιζόταν ότι και να έκανα. Το παράξενο είναι ότι να αφήσω μόνο ένα από τα rca καλώδια που πάνε phono-ενισχυτή ακούγεται μουσική και από τα δύο ήχεία. Φυσικά σε πολύ χαμηλή ένταση αλλά την ακούς
Αν αλλάξω τα καλώδια του phono το πρόβλημα μεταφέρεται στο άλλον κανάλι.
Τώρα αν επιχειρήσω να σκαντζάρω τα καλώδια το πρόβλημα μεταφέρεται στο άλλο κανάλι. Να πω τα καλώδια είναι ολοκαίνουργια και δεν τίθεται θέμα να έχουν πρόβλημα.
Και τα καλώδια του πικάπ πως γίνετε να έχουν πρόβλημα όταν στο phono του ενισχυτή παίζουν μια χαρά? Πείτε καμιά γνώμη ρε παιδιά γιατί δεν βγάζω άκρη.

Reaction score
325
Να προσθέσω ότι δεν τίθεται θέμα ενισχυτή καθώς στις ίδιες θύρες του ενισχυτή παίζουν άψογα και το dav και το cdplayer που του έχω πάνω. Μεγάλη οδύσσεια ρε γμτ :(

Reaction score
8.905
Να ελέγξεις τα καλωδιάκια του βραχίονα (πρέπει να είναι κομμένα) δηλαδή αυτά πάνω στην κεφαλή, μετα στα RCA κλπ.

Reaction score
325
Μα αυτό λέω ότι αν τα καλωδιάκα του βραχίωνα είχαν πρόβλημα το ίδιο πρόβλημα δεν θα έβγαινε και στον phono stage του ενισχυτή. Γιατί βγαίνει μόνο στο phono το heed?

Reaction score
325
Μα το phono το πήγα στο Exclusive Audio στον κ.Ιωννά που από τι ξέρω είναι και έμπειρος και μου το βγαλε μια χαρα..Αν και δεν σήκωνε κουβέντα να του πάω το πικάπ να το ακούγαμε τόσο απόλυτος ήταν. Και αυτός που μου το πούλησε μου είπε ότι του δούλευε άψογα/. Τι γίνετε ρε φούστη μου..

Reaction score
25
Στο quasar όλες οι ρυθμίσεις γίνονται εσωτερικά με jumpers. Ρίξε μια ματιά να βεβαιωθείς οτι όλα είναι ΟΚ.

Reaction score
325
Ολα αυτά τα έχω ελέγξει. Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ.. Το μόνο που μένει είναι να το πάω κάπου να το δούνε αλλά και να το ακούσω σε κάποιο άλλο πικάπ. δυστηχώς δεν γνωρίζω κάποιον που να έχει πικάπ.
Εχετε να προτείνετε κάποιον τεχνικό που θα μπορούσα να του το πάω και να το ακούσω?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.042
Αν και οι υποδοχές RCA του Heed είναι βιδωμένες στο σασί, ίσως σε κάποια να υπάρχει σπασμένη κόλληση. Επίσης, τα καλώδια του βραχίονα είναι συνδεδεμένα σωστά στην κεφαλή; Μήπως κάνεις απλώς λάθος σύνδεση, συνδέοντας τα καλώδια του πικάπ οριζόντια; Δεν ξέρω, δύσκολη περίπτωση...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.042
Το πρόβλημα παρουσιάζεται και από τις δύο εξόδους του Heed, high και low;

Reaction score
325
Ναι και από τις δύο. Θα δω και τις κολήσεις μήπως και... αν και από τι μου είχε πει ο προηγούμενος κάτοχος του επαιζε μια χαρά. Πρέπει να βρω κάποιον που να έχει πικάπ ώστε να το ακούσω εκεί το phono να δω αν όντος έχει πρόβλημα.
Κανα τεχνικό έχετε να μου προτείνετε εδώ στην Αθήνα που να ασχολείται γενικά με phono και πικάπ?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος