Παρακαλώ τις γνώμες για Samsung 37r72b

Reaction score
0
Παιδιά καλησπέρα.Καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους και πρώτα από όλα υγεία.
Θα ήθελα να σας πω ότι είμαι καινούργιος στο site και θα ήθελα τη βοήθειά σας στην επιλογή μιας lcd tv.Μου έχει προτείνει ένας φιλος την samsung 37r72b η οποία κοστίζει περίπου 1500-1600 €.Κάνοντας μία έρευνα σε κάποια μαγαζιά όλοι οι πωλητές μου είπαν τα καλύτερα λόγια και μου τόνιζαν συνεχώς το λόγο αντίθεσης 5000:1 που έχει και το χρόνο των 8ms.Βλέποντάς την δίπλα δίπλα με κάποιες άλλες όντως έβλεπα διαφορά στην εικόνα η οποία μου φαινόταν ότι ήταν πιο έντονη.Τελικά είναι τόσο καλή όσο την παρουσιάζουν?
Και ένα δεύτερο:κάποιοι από αυτούς που ρώτησα επιμένουν στην επιλογή μιας crt με δυνατότητα hdmi (πχ samsung slim ή philips ή sony) λέγοντας ότι θα δώ πολύ καλύτερο αποτέλεσμα θα έχω δυνατότητα να δω σε hdmi και κυρίως θα χαλάσω πολύ λιγότερα χρήματα.Ομολογώ ότι με μπέρδεψαν.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να μην σας κούρασα.

Reaction score
108
Καλως ηρθες κ καλη χρονια!
Προσφατα αγορασα τη συγκεκριμενη τηλεοραση απο μεγαλο καταστημα ηλεκτρονικων σε τιμη 1400 ευρω. Ο ενθουσιασμος μου ηταν μεγαλος μεχρι τη στιγμη που πηγα σπιτι κ εστησα την τηλεοραση. Τοτε διαπιστωσα οτι η τηλεοραση απλα ειναι ενα πολυ ομορφο αντικειμενο στο χωρο, ενω η εικονα της με απογοητευσε κυριολεκτικα. Το μαυρο της με σβηστα τα φωτα στο δωματιο δεν ηταν μαυρο αλλα κατι μεταξυ σκουρο γκρι-μπλε παρολο που ειχα μειωσει την ενταση της λαμπας στο ελαχιστο κ ειχα ρυθμισει το contrast στο μεγιστο. Η εικονα εμοιζε σαν απο βιντεοπροβολεα. Οι ρυθμισεις στα μενου πολυ αργες σε αποκριση,οπως κ σε καθε εντολη απο το τηλεκοντρολ, κατι που καταντουσε εκνευριστικο. Η μεγαλυτερη απογοητευση μου ομως ηταν οταν προσπαθησα να δω καναλια αναλογικα, οπου κ πηρα την αποφαση να την επιστρεψω. Τελικα εγινα ενας ευτυχης κατοχος βιντεοπροβολεα ο οποιος δειχνει πολυ καλυτερα με πολυ πιο ζωντανη κ με ευκρινεια εικονα κατα τη γνωμη μου απο την συγκεκριμενη τηλεοραση, σε 2 φορες μεγαλυτερη οθονη κ μου στοιχισε λιγοτερα χρηματα. Θα περιμενω πολυ πριν αποφασισω να αγορασω ξανα καποια lcd τηλεοραση. Πιστευω οτι χρειαζονται αρκετη βελτιωση ακομη. Εχω κ μια philips 29pt9416 η οποια εχει ασυγκριτη εικονα σε απλα καναλια αλλα κ σε dvd κ ας της δινω απλως σημα rgb απο scart.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
1. Με τις crt θα δεις πολύ καλύτερη εικόνα σε απλό τηλεοπτικό σήμα... αλλά σε dvd ή hd σήμα νομίζω ότι μία υψηλής ανάλυσης lcd είναι καλύτερη... + οι crt είναι μέχρι 36 ίντζες...

Η συγκεκριμένη Samsung νομίζω είναι ακριβή στα 1600 Ευρώ όταν υπάρχει η Sharp στις ίδιες ίντζες και νεότερη γενιά pannel και με 1080p ανάλυση και 2000 Ευρώ... Το contrast είναι καλό αλλά είναι ονομαστικό... το 5000:1 που αναφέρει ο κατασκευαστής δεν ξέρω πόσο είναι πραγματικό...

Reaction score
0
Καλη χρονία σε όλους.Όσο αναφορά την αντίθεση που δηλώνει η samsung για τα μοντέλα της αναφέρεται στο dynamic contrast.Το πραγματικό contrast της εν λόγω τηλεόρασης είναι 1300 ή 1200 :1 και το 5000:1 αναφέρεται στο dynamic contrast.Απλά η samsung προσπάθει να ξεγελάσει!
Προσωπικά σου προτείνω να πάρεις crt αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου.

Reaction score
5
Η εικόνα της Samsung ειναι εκπληκτική. Εγώ εχω την LE40F71B (την 40άρα δηλαδής) και ειμαι παραπάνω απο ικανοποιημένος. Αλλα δεν εχει 1:1 pixel mapping απο HDMI... :S

Reaction score
1
Φιλε μου,

ειμαι κατοχος της συγκεκριμενης tv εδω και 6 μηνες και το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι ειμαι απολυτα ευχαριστημενος για τα λεφτα που εδωσα και για το τι μπορει να κανει η τηλεοραση σε επιπεδο dvd και απο τηλεοπτικο σημα.

Ο τελικος κριτης εισαι εσυ!!!

Καλες αγορες και θεασεις!!!

Reaction score
0
λοιπον τη πηρα πριν κανενα μηνα, αφου ειχα ψαξει πιστευω αρκετα για οριο τιμης μεχρι 1500 ευρω, και ειχα παρει και αποφαση να μην παρω επι του παροντος ειτε 1080i ειτε true HD
σημειωτεον, ειναι η πρωτη LCD που παιρνω και η συγκριση με crt σε αναλογικα καναλια ηταν αναποφευκτη

μπορω να πως οτι θα συμφωνησω σε ολα με το φιλο saaviv: ναι το μαυρο της δεν ειναι τοοοσο μαυρο, ναι οι αποκριση των μενου ειναι αργη, και εχω παρατηρησει και μερικες αλλες αδυναμιες (?) αλλα δεν ειχα και LCD παλαιοτερα για να πω οτι θα τη συγκρινω με κατι παρομοιο

π.χ. νομιζω οτι η εναλλαγη απο πολυ φωτεινο καδρο σε αποτομα σκοτεινο, ειναι ανεπαισθητα εμφανης -στην αρχη με εκνευριζε, αλλα συνηθισα-, σε αναλογικα καναλια με οχι πολυ καλη ληψη το φοντο "φαινεται" (δε ξερω πως αλλιως να το γραψω), και επισης νομιζω οτι η παραμετροποιηση της ειναι σχετικα μικρη (μεσω των λιγων νομιζω menu) ΑΛΗΘΕΙΑ υπαρχει τροπος να απενεργοποιηθει το NDIe? (μονο μια επιλογη demo εχει)

απο την αλλη σε χρωμα πιστευω οτι ειναι εκπληκτικη για τα χρηματα της
οταν την ειδα στα γνωστα μαγαζια διπλα σε αλλες π.χ. Toshiba 37 Regza 66WZ ενω ειχα ξεκινησει για τη Toshiba (εχει 2 hdmi i/f) αλλαξα γνωμη (και επαιζαν το ιδιο σημα)

φυσικα δε περιμενεις με αυτα τα χρηματα να παρεις 5000:1 contrast οπως λεει -οχι η Samsung γιατι στο site της γραφει 5000:1 DC- αλλα ο καθε πωλητης. Γνωμη μου ειναι οτι τα ματια του καθενος κρινουν μονα τους...

θελει αποσταση πανω απο 3,5-4μ για να 'δειξει', αλλα σε dvd / pc δεν εχω κανενα μα κανενα παραπονο, και ο ηχος της ειναι απολυτα ικανοποιητικος

επισης ειναι 'made in Hungary' (απλα πληροφοριακα)

σε συνοψη
ΝΑΙ εαν συγκρινεις την αναλογικη της εικονα με την εικονα που ειχες απο crt ναι ειναι 'κατωτερη' αλλα -νομιζω- ειναι θεμα συνηθειας και καποια στιγμη το ξεπερνας
αλλα οσο περναω καιρο μαζι της τοσο περισσοτερο μου αρεσει

ΥΓ. ξερετε να κυκλοφορει πουθενα η 23αρα λευκη?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.064
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp