- Reaction score
- 15.469
Προσφατα απεκτησα τον τελικο parasaound halo A23 απο φιλο στο φορουμ
,σε μια προσπαθεια πληρους εκμεταλευσης των ηχειων μου audio spectrum studio 5
και φυσικα βελτιωσης της ηχητικης ποιοτητας του συστηματος μου.
Το βασικο θεμα μου ηταν η αναιμικη αποδοση του ενισχυτη μου audiolab 8000A σε
εντασεις "παρα 5 " και πανω.Ενω πιο χαμηλα απεδιδε με πολυ ευχαριστο τροπο τα
μουσικα δρωμενα , οταν οι εντασεις ανεβαιναν το ολο πραγμα χαλουσε , οι ψηλες
σκληραιναν και η ολη μουσικη δεν ειχε "σωμα".
Με τη προσθηκη του τελικου το ολο πραγμα εκατσε σωστα...η μουσικη απεκτησε σωμα,
το μπασο βγαινει σταθερο και μπορω πια να το παρακολουθησω ,οι μεσαιες απεκτησαν
την υφη της πραγματικοτητας-οι γυναικειες φωνες που τοσο μ αρεσει ν ακουω μοιαζουν
πια ανθρωπινες και οχι τεχνητες και οι ψηλες ειναι περιγραφικες και πλουσιες.Η
στερεοφωνικη εικονα απλωθηκε λιγο ακομα αλλα επιτελους σταθεροποιηθηκε και το καθε
πραγμα παραμενει στη θεση του σε σημειο που να αισθανομαι οτι το sweet spot απλωθηκε
και δεν ειναι πια σημειο αλλα χωρος.
Να πω ακομα πως διατηρηθηκε η "χαλαρη" αποψη του audiolab για τη μουσικη συν εναν
επιπλεον τσαμπουκα σε πιο ροκ ακουσματα, αποτελεσμα μαλλον της πιο σταθερης οδηγησης.
Συμπερασματα
εγινε ενα καλο ταιριασμα προ τελικου
ο παρασαουντας ειναι εξαιρετικο μηχανημα αναπαραγωγης μουσικης για lou budget συστηματα
οπως αυτο που εχω στησει εγω...... και δε μπορω να καταλαβω γιατι ολοι τον θελουν για
home cinema ...δηλαδη με τι ακουτε μουσικη ρε παιδια?
να πω και μια κουβεντα για τα παρεξηγημενα studio 5 ....ειναι σε θεση να αναδειξουν ολες
τις αλλαγες που γινονται στα συνοδα και αυτο νομιζω πως κατι λεει.
Ευχαριστω τον F1xer για τη συναλλαγη και ολα τα μελη του φορουμ για τις αποψεις τους...
και μια ερωτηση ...αν βαλω το x10D αναμμεσα σε προ και τελικο τι θα γινει αραγε ?
,σε μια προσπαθεια πληρους εκμεταλευσης των ηχειων μου audio spectrum studio 5
και φυσικα βελτιωσης της ηχητικης ποιοτητας του συστηματος μου.
Το βασικο θεμα μου ηταν η αναιμικη αποδοση του ενισχυτη μου audiolab 8000A σε
εντασεις "παρα 5 " και πανω.Ενω πιο χαμηλα απεδιδε με πολυ ευχαριστο τροπο τα
μουσικα δρωμενα , οταν οι εντασεις ανεβαιναν το ολο πραγμα χαλουσε , οι ψηλες
σκληραιναν και η ολη μουσικη δεν ειχε "σωμα".
Με τη προσθηκη του τελικου το ολο πραγμα εκατσε σωστα...η μουσικη απεκτησε σωμα,
το μπασο βγαινει σταθερο και μπορω πια να το παρακολουθησω ,οι μεσαιες απεκτησαν
την υφη της πραγματικοτητας-οι γυναικειες φωνες που τοσο μ αρεσει ν ακουω μοιαζουν
πια ανθρωπινες και οχι τεχνητες και οι ψηλες ειναι περιγραφικες και πλουσιες.Η
στερεοφωνικη εικονα απλωθηκε λιγο ακομα αλλα επιτελους σταθεροποιηθηκε και το καθε
πραγμα παραμενει στη θεση του σε σημειο που να αισθανομαι οτι το sweet spot απλωθηκε
και δεν ειναι πια σημειο αλλα χωρος.
Να πω ακομα πως διατηρηθηκε η "χαλαρη" αποψη του audiolab για τη μουσικη συν εναν
επιπλεον τσαμπουκα σε πιο ροκ ακουσματα, αποτελεσμα μαλλον της πιο σταθερης οδηγησης.
Συμπερασματα
εγινε ενα καλο ταιριασμα προ τελικου
ο παρασαουντας ειναι εξαιρετικο μηχανημα αναπαραγωγης μουσικης για lou budget συστηματα
οπως αυτο που εχω στησει εγω...... και δε μπορω να καταλαβω γιατι ολοι τον θελουν για
home cinema ...δηλαδη με τι ακουτε μουσικη ρε παιδια?
να πω και μια κουβεντα για τα παρεξηγημενα studio 5 ....ειναι σε θεση να αναδειξουν ολες
τις αλλαγες που γινονται στα συνοδα και αυτο νομιζω πως κατι λεει.
Ευχαριστω τον F1xer για τη συναλλαγη και ολα τα μελη του φορουμ για τις αποψεις τους...
και μια ερωτηση ...αν βαλω το x10D αναμμεσα σε προ και τελικο τι θα γινει αραγε ?