Παρείσακτοι στο Wifi μου...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Μηνύματα
8.978
Reaction score
894
To WEP σπάει εύκολα, το WPA είναι ασφαλές. Δεν πολυ-συμπαθώ τα wireless αλλά αν έβαζα θα ενεργοποιούσα και WPA καρφί. Απλά φταίνε οι κατασκευαστές imho που όλες τις ρυθμίσεις ασφαλείας τις έχουν απενεργοποιημένες στα default οπότε out-of-the-box το wireless είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε" (και σιγά μην κάτσει ο άλλος που με το ζόρι το βάζει στην πρίζα να αλλάζει ρυθμίσεις στο Access Point).
 

minas

Πισιά
Μηνύματα
3.934
Reaction score
3.745
Απάντηση: Re: Παρείσακτοι στο Wifi μου...

Και εγώ έτσι έχω κάνει.
έχω δώσει μόνο δύο γνωστά MAC Adresses και δέν μπορεί να μπεί τίποτα άλλο. Παράλληλα το έχω κλειδωμένο με WPA2-PSK[AES].
Δέν καταλαβαίνω γιατί έχετε πρόβλημα με την κρυπτοποίηση. Επιβραδύνεται το σύστημα? Προκύπτουν errors στα data? Γιατί δέν το θέλετε, σπάει από hackers?
b52fc Μπορείς να μας φωτίσης?
1. Το MAC filtering δεν είναι απολύτως ασφαλές.
2. Το WPA (είτε με PSK είτε όχι) είναι μια καλή προσθήκη αφαλείας. Σε αντίθεση με το WEP, που δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί του.
3. Δεν προκύπτουν "errors στα data" ούτε "επιβραδύνεται το σύστημα" με σχετικά ελεύθερη ερμηνεία της φράσης, αλλά η καθαρή ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων περιορίζεται. Επίσης, όλα σπάνε, αλλά ο σκοπός είναι να σπάνε λίγο πιο δύσκολα απ' όσο είναι διατεθιμένος να ασχοληθεί κάποιος για να το πετύχει...

Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που εν γνώσει τους παρέχουν ελεύθερο ασύρματο δίκτυο. Τότε βεβαίως οι προβλέψεις ασφαλείας είναι πολύ διαφορετικές από τα παραπάνω...
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.692
Μηνύματα
2.870.069
Members
37.943
Νεότερο μέλος
belg1960
Top