Παρεμβολές στο δίκτυο

CAC

Reaction score
16
καλησπέρα!
αντιμετωπίζω ένα σοβαρο πρόβλημα και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Στο δίκτυο που έχω φτιάξει μέσα στο σπίτι έχω τοποθετήσει μέσα στη γυψοσανίδα καλώδια τόσο για το ίντερνετ όσο και για το home cinema. Παρατηρώ όμως τώρα που τα δοκιμάζω ότι το καλώδιο του ίντερνετ απο κάπου δέχεται παρεμβολές και στη θέση που το έχω βάλει στην τηλεόραση κάνει συνεχώς αποσύνδέσεις αν θέσω σε λειτουργία κάποιους διακόπτες ρευματος. Σε τι μπορεί να οφείλεται και ποια λύση μπορεί να υπάρχει... Το καλώδιο του δικτύου τρέχει μαζί με τα καλώδια του ρευματος και τα σποτάκια μέσα στη γυψοσανίδα. Μπορεί να φταίει αυτό? Να υπάρχι θέμα με την τάση? Οι άλλες θέσεις για το ιντερνετ δεν έχουν πρόβλημα.
Υπάρχει κάποια λύση για να μονωθεί? Μολις τελείωσα το σπίτι και μου βγήκε αυτό το πρόβλημα κι έχω τρελαθει... κάθε βοηθεια ευπρόσδεκτη... Ευχαριστω

Reaction score
4
Απάντηση: Παρεμβολές στο δίκτυο

Καλησπέρα.
Σε τι ταχύτητα σου κάνει τις αποσυνδέσεις? στα 1Gbps ή στα 100Mbps?
Τι κατηγορίας είναι το καλώδιο?
Εχει συνδεθεί σωστά στις πρίζες?

Reaction score
384

Ειναι τυπικο λαθος. Σχεδον παντα χανονται 'πακετα' και η ταχυτητα πεφτει γυρω στα 10Μb/sec. Μερικες φορες ομως εισαι και τυχερος, αλλα σε μεγαλα μηκη βολευει να υπαρχει αποσταση 25-30 ποντους και να διασταυρωνονται παντα καθετα.

Reaction score
0

το καλύτερο θα ήταν βασικά να μην ήταν το καλώδιο του δικτύου κοντά σε καλώδια ρεύματος
γιατί παίζετε βλακεία! εκτός και αν χρησιμοποιείς τα καλώδια
του ρεύματος για μεταφορά data ή internet τα κοινά powerlines :119:

Netgear XAVB101 Powerline AV Ethernet Adapter Kit (200Mbps)

H τεχνολογία Powerline επεκτείνει το οικιακό σας δίκτυο χρησιμοποιώντας το υπάρχον
ηλεκτρικό κύκλωμα και τις πρίζες του σπιτιού ως μέσο για να μεταφέρετε τα αρχεία σας
(δεδομένα, βίντεο, μουσική και internet) από δωμάτιο σε δωμάτιο. Η τεχνολογία αυτή σας
προσφέρει την εύκολη λύση χωρίς έξτρα καλωδιώσεις, τρυπήματα και σκόνες.

Από οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού σας μπορείτε τώρα να έχετε πρόσβαση στο δίκτυο από
οποιοδήποτε δωμάτιο, σε οποιοδήποτε πάτωμα. Είστε απολύτως ελεύθεροι να επιλέξετε πού
θέλετε να εργαστείτε και μπορείτε να αλλάξετε την θέση σας απλά και εύκολα.

Το Powerline Kit XAVB101 της Netgear σας παρέχει ένα ασφαλές και σταθερό δίκτυο που
αγγίζει σε ταχύτητες μέχρι και τα 200 Mbps, δίνοντας σας τη δυνατότητα να μεταφέρετε
εύκολα multimedia αρχεία ή για on line gaming. Αποτελεί ιδανική λύση για μεταφορά internet,
για σύνδεση υπολογιστή με άλλο PC ή με συσκευές όπως print servers και αποθηκευτικές
μονάδες.

Η συσκευασία περιλαμβάνει 2 Powerline Adapters όπου το καθένα έχει μια θύρα Ethernet.
Είναι πολύ απλά στην χρήση: το ένα συνδέεται με το router και το άλλο στο δωμάτιο όπου
θέλουμε να μεταφέρουμε το δίκτυο (αρκεί οι πρίζες να βρίσκονται στον ίδιο πίνακα).
Σημαντικό πλεονέκτημά είναι η λειτουργία Plug and Play μιας και δεν χρειάζεται
εγκατάσταση περαιτέρω οδηγών.

Μετατρέψτε κάθε πρίζα σε σύνδεση Ethernet, για υψηλής ταχύτητας
σύνδεση στο Internet ή σημείο πρόσβασης στο οικιακό σας δίκτυο
Συνδέστε εύκολα desktop και laptop υπολογιστές, αποθηκευτικά μέσα,
κονσόλες παιχνιδιών ή τηλεοράσεις.
Γρήγορη μεταφορά δεδομένων, ικανή για HD video-streaming
Plug and play: απλά ενώστε το σε μία πρίζα, δεν χρειάζεται ρύθμιση.
Συνδέστε ένα XAV101 στο router σας και ένα ακόμα XAV101
σε κάθε συσκευή με υποδοχή Ethernet.
To πακέτο περιλαμβάνει 2 Powerline adapters για άμεση
και εύκολη σύνδεση δύο δικτυακών συσκευών.

Reaction score
10

καλησπέρα!
αντιμετωπίζω ένα σοβαρο πρόβλημα και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Στο δίκτυο που έχω φτιάξει μέσα στο σπίτι έχω τοποθετήσει μέσα στη γυψοσανίδα καλώδια τόσο για το ίντερνετ όσο και για το home cinema. Παρατηρώ όμως τώρα που τα δοκιμάζω ότι το καλώδιο του ίντερνετ απο κάπου δέχεται παρεμβολές και στη θέση που το έχω βάλει στην τηλεόραση κάνει συνεχώς αποσύνδέσεις αν θέσω σε λειτουργία κάποιους διακόπτες ρευματος. Σε τι μπορεί να οφείλεται και ποια λύση μπορεί να υπάρχει... Το καλώδιο του δικτύου τρέχει μαζί με τα καλώδια του ρευματος και τα σποτάκια μέσα στη γυψοσανίδα. Μπορεί να φταίει αυτό? Να υπάρχι θέμα με την τάση? Οι άλλες θέσεις για το ιντερνετ δεν έχουν πρόβλημα.
Υπάρχει κάποια λύση για να μονωθεί? Μολις τελείωσα το σπίτι και μου βγήκε αυτό το πρόβλημα κι έχω τρελαθει... κάθε βοηθεια ευπρόσδεκτη... Ευχαριστω
Κανονικά τα ασθενή με τα ισχυρά δίκτυα δεν πρέπει να είναι κοντά το ένα στο άλλο,
οπότε το πρώτο βασικό λάθος έγινε.
Τώρα αν στα σποτάκια υπάρχει και κάποιο dimmer ακόμα χειρότερα...
Αρχικά τσέκαρε ότι είναι τα ζεύγη στα καλώδια σου με τη σωστή σειρά (είτε κατά T568Α είτε T568Β):
T568A and T568B termination
Μετά προσπάθησε να απομακρύνεις το UTP από καλώδια ρεύματος,
μετασχηματιστές, dimmers, starters κλπ
Τέλος υπάρχει και η λύση του FTP/STP που είναι η θωρακισμένη έκδοση
του UTP αλλά για να παίξει απόλυτα σωστά θέλει και αντίστοιχο
τερματισμό.

Αλλά έτσι είναι, όταν οι εγκαταστάσεις γίνονται από μη γνώστες δεν
πετυχαίνει, αλλά τυχαίνει - εσένα δεν σου έτυχε :133:

CAC

Reaction score
16

τελικά το έλυσα το πρόβλημα καθώς ο ηλεκτρολόγος πέρασε όλο το καλώδιο του δικτύου σε σωλήνα μόνο του. Ο τερματισμός των καλωδίων έγινε σε Τ568Β. Εχω ακόμη ένα θέμα καθώς οι πρίζες του δικτύου ήταν τελικα απλές isdn και μόλις είδα ότι μπορώ να βάλω cat5e. Ανάμεσα σε αυτές τις τρεις ποια να διαλέξω για να "πιάσω" το gigabit:

1) http://el.vimar.eu/index.php?l=el&module=catalog&class=catalog&event=detail&code=16357.B

2) http://el.vimar.eu/index.php?l=el&module=catalog&class=catalog&event=detail&code=16358.1

3) http://el.vimar.eu/index.php?l=el&module=catalog&class=catalog&event=detail&code=16358.6.B

Yg.To καλωδιο μου είναι UTP 4x2x24AWG CAT. 5e 200 MHz. ISO/IEC 11801.

Reaction score
10

τελικά το έλυσα το πρόβλημα καθώς ο ηλεκτρολόγος πέρασε όλο το καλώδιο του δικτύου σε σωλήνα μόνο του. Ο τερματισμός των καλωδίων έγινε σε Τ568Β. Εχω ακόμη ένα θέμα καθώς οι πρίζες του δικτύου ήταν τελικα απλές isdn και μόλις είδα ότι μπορώ να βάλω cat5e. Ανάμεσα σε αυτές τις τρεις ποια να διαλέξω για να "πιάσω" το gigabit:

Yg.To καλωδιο μου είναι UTP 4x2x24AWG CAT. 5e 200 MHz. ISO/IEC 11801.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του gigabit οποιαδήποτε σωστή εγκατάσταση κατηγορίας 5 και πάνω αρκεί.
Με υλικά 5e θα πρέπει να παίξει απροβλημάτιστα σε αποστάσεις μέχρι και 100 μέτρα όπως ορίζει το IEEE 802.3ab (1000BASE-T).

Για τις πρίζες τώρα τις συγκεκριμένες δεν τις ξέρω. Υπάρχουν γνωστές μάρκες που
είναι για τα μπάζα, υπάρχουν και άγνωστες που είναι πολύ καλές.
Προτίμησε κάποιες που να είναι modular και να έχουν σύστημα
με πρεσαριστό κούμπωμα για τα ζεύγη και δεν χρειάζονται ειδικό
εργαλείο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis