Παρουσίαση συστήματος... PMC

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Τα 244 τα πήρες full range? (μάλλον ναι απ' ότι βλέπω).
Αν έχεις μετρήσεις RT60 από rew που τις ψιλοκαταλαβαίνω μπορείς να ανεβάσεις πριν και μετά;
Επίσης μπορείτε να εξηγήσετε ποια η λογική της επιλογής για πίσω από τα ηχεία; γιατί το polyfusion και όχι bass trap και εκεί με τη λογική των οπίσθιων ανακλάσεων που κατά κύριο λόγο είναι χαμηλά;
Θα σου πω μια δική μου εικασία...
Καταρχάς στο συγκεκριμένο χώρο και διαρρύθμιση τα πλευρικά τοιχώματα είναι αρκετά μακρινά ώστε να έπαιζαν κυρίαρχο ρόλο οι πρώιμες ανακλάσεις από εκείνα.Μένουν ουσιαστικά οροφή,πρόσθιο και οπίσθιο τοίχωμα.Η οροφή απέκτησε polyfusor.

Στο οπίσθιο τοίχωμα έπρεπε να τοποθετηθεί αναγκαστικά ευρυζωνική απορρόφηση,λόγω της κολλητής σε αυτό θέσης ακρόασης.Το baffle step στα κύρια ηχεία του jio έχει κεντρική συχνότητα στα 304 Hz περίπου.Άρα η ηχητική ενέργεια κάτω από εκείνη διαδίδεται και όπισθεν του ηχείου.

Μολονότι δεν θ'αποπειραθώ ν'αντιπαραθέσω ευθέως απορροφητική ισχύ μεταξύ bass trap & polyfusor αφού είναι προδιαγεγραμμένες υπό διαφορετικά δεδομένα,γνωρίζουμε από τα δημοσιευμένα διαγράμματα ότι το polyfusor απορροφά πάνω από το μισό της προσπίπτουσας στην επιφάνειά του ηχητικής ενέργειας μεταξύ 90-250 Hz,,με εξαίρεση μια μικρή πτώση στα 160 Hz.

Η ηχητική ενέργεια που αντανακλάται από το πρόσθιο τοίχωμα θα οδεύσει στο οπίσθιο κι εκεί θα συλληφθεί από τα εγκατεστημένα bass trap πάνελ.Ένα μέρος αυτής ιδίως κείμενο σε μεσαίες-υψηλές οκτάβες δεν αναμένεται ν'απορροφηθεί,αφού έχουν μείνει και κατοπτρικές επιφάνειες γύρω από τα πάνελ στο οπίσθιο μέρος.Για την περαιτέρω φροντίδα αυτού του ποσού ενέργειας το περιθώριο διαχυτικής δράσης μπορούσε να βρεθεί μονάχα σ'εκείνες οι περιοχές στο πρόσθιο τοίχωμα και όπισθεν των ηχείων,αφού κι εκεί υπάρχει κατοπτρική επιφάνεια οθόνης ανάμεσά τους.Και χρειάζονταν σε αυτό το ύψος.

Πάντως οφείλω να πω ότι όποια ηχώ θ'ακούγεται έστω και απομακρυσμένη,δεν παύει να παραβλάπτει την αντίληψη πάνω στη θέση ακρόασης.Επιπλέον για να ήμουν απολύτως ειλικρινής και με ΄΄πόνο ψυχής΄΄,η παντόφλα μέσα μου δυσανασχετεί με μαυρίλες πάνω σε τοιχώματα,οπότε ελπίζω να ήταν το χρώμα τουλάχιστον επιλογή της συζύγου.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.328
Reaction score
79.254
Ένα μέρος αυτής ιδίως κείμενο σε μεσαίες-υψηλές οκτάβες δεν αναμένεται ν'απορροφηθεί,αφού έχουν μείνει και κατοπτρικές επιφάνειες γύρω από τα πάνελ στο οπίσθιο μέρος.
Προσπαθώ να τον πείσω να τα βάλει λίγο πιο κοντά το ένα στο άλλο, πιο πυκνά.
Τα 244 τα πήρες full range? (μάλλον ναι απ' ότι βλέπω).
Αν έχεις μετρήσεις RT60 από rew που τις ψιλοκαταλαβαίνω μπορείς να ανεβάσεις πριν και μετά;
Επίσης μπορείτε να εξηγήσετε ποια η λογική της επιλογής για πίσω από τα ηχεία; γιατί το polyfusion και όχι bass trap και εκεί με τη λογική των οπίσθιων ανακλάσεων που κατά κύριο λόγο είναι χαμηλά;
Μετρήσεις μετά δεν υπάρχουν ακόμα, τώρα ειναι το “τώρα”, το “μετά” δεν ήρθε ακόμα. :biggrin:

Ο Μπχουτιας ανέλυσε το σκεπτικό. Η κεντρική ιδέα είναι πως ο τοίχος πίσω απο τον καναπέ ακρόασης χρειαζόταν απορρόφηση λόγω εγγύτητας, και η μόνη σοβαρή απορρόφηση ειναι αυτη των bass traps (που τελικά δεν ειναι πραγματικά bass traps, σιγά να μην ηταν με αυτο το πάχος).
Το ταβάνι και ο τοίχος πίσω απο τα ηχεία έπρεπε να καλυφθούν με συνδυασμό απορρόφησης-διάχυσης, και επιλέχθηκαν αυτά για αισθητικούς λόγους.
Πάντως οφείλω να πω ότι όποια ηχώ θ'ακούγεται έστω και απομακρυσμένη,δεν παύει να παραβλάπτει την αντίληψη πάνω στη θέση ακρόασης.
Γινονται προσπάθειες για να τοποθετηθεί μια δεύτερη κουρτίνα, απορροφητική, στην τζαμαρία αριστερά της θέσης ακρόασης που να απλώνεται οταν ακούν μουσική. Και παλι μπορει να μην ειναι αρκετή, ο χώρος ειναι μεγάλος. Ιδανικά θα πρέπει να πεισθεί η σύζυγος για επιπλέον απορροφητικές-διαχυτικές επιφάνειες στην μεριά της κουζίνας (την δεξιά), αλλά φοβάμαι πως δεν θα ειναι απλό :roflmao:

Ο Τζιο εκανε το καθήκον του, στα όρια ενός οικογενειακού σαλονιού, και πιστεύω πως ήδη τα οφέλη θα είναι αρκετά. Και προσωπικά, εμένα αισθητικά μου αρέσει περισσότερο τώρα, και θα ειναι και πιο ευχάριστο στην καθημερινή διαβίωση ηχητικά, όχι μονο στην ακρόαση μουσικής αλλα και σε μια απλή συζήτηση.
Post automatically merged:

Ντιν-ντααααααν
Καλείται ο κ. @Μανώλης Κ. να προσέλθει για ισοστάθμιση

Ευχαριστώ
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.292
Reaction score
30.387
Και προσωπικά, εμένα αισθητικά μου αρέσει περισσότερο τώρα, και θα ειναι και πιο ευχάριστο στην καθημερινή διαβίωση ηχητικά, όχι μονο στην ακρόαση μουσικής αλλα και σε μια απλή συζήτηση.


ιδέα για δοκιμή της απορρόφησης
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.527
Reaction score
37.716
... τελευταιο επιχειρημα για το θεμα παντοφλα "ακουγονται οι φωνες σου καλητερα" ?!.... πραγματικο γεγονος τελευταια στις γυναικες ενοχλουμαι παρα πολυ απο τη χροια της φωνης των περισσοτερων, κατι το οποιο εχει να κανει και με το αν υπαρχει καποια υποβοσκουσα προφαση ουσιας στα λεγομενα των..
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.296
Reaction score
125.088
Για περαιτέρω βελτίωση, χρειάζεται να τοποθετηθούν παρόμοια υλικά και στον υπόλοιπο ενιαίο χώρο στον οποίο βρίσκεται το σετάπ.

Ας δουνε ποια τους βολεύουν αισθητικά, είτε στο υπόλοιπο ταβάνι είτε σε τμήματα άδειων τοίχων να μπουν κι άλλα υλικά αποδεκτης αισθητικής από το ζεύγος που ζει εκεί μέσα.

Ωστόσο, μια καλή αρχή έγινε, τολμώ να πω ότι τα βασικά τα έκανε, και οι λεπτομέρειες δε τελειώνουν ποτέ, οπότε κατά βάση, με τους περιορισμούς του εν λόγω χώρου, έκανε το καθήκον του και είναι ωραίος.

Έχει κι ένα τρινοβ εκεί, ας βγάλει τα λεφτά του. Μετά την ισοστάθμιση που πλέον χρειάζεται να γίνει εκ νέου, θα έχει μια εντελώς διαφορετική αντίληψη των ηχογραφήσεων, με διαφορές ήδη μεγάλες, σημαντικές.

Και μόνο το γεγονός ότι με τέτοια σούπερ ηχεία (και πανάκριβα) και τέτοιο σούπερ προ, έχει ήδη μεγάλες σημαντικές διαφορές, είναι εξαιρετικό, καθώς το κόστος αυτών των υλικών δεν συγκρίνεται με τίποτα με το κόστος των μηχανημάτων, μιλάμε για ένα μικροποσό, που όμως κατάφερε να κάνει μεγάλη και σημαντική διαφορά προς το καλύτερο, και σίγουρα μετρήσιμη.

Άλλοι την παλεύουν την βελτίωση με τον ορθό τρόπο, όπως ο φίλος μας ο Τζιοβάνι, εφαρμόζοντας την γνώση περί ακουστικής και περιποίησης χώρου και ανάλογης ισοστάθμισης, κι άλλοι αλλάζουν ... καλώδια ρεύματος. Με ακροάσεις παρακαλώ.
Οι συγκρίσεις είναι αναμενόμενες και τα συμπεράσματα επίσης. ;)
 

susano lx90

Professional Home Cinema
Μηνύματα
1.547
Reaction score
5.052
Επειδή είναι λίγο ακριβό για να το πάρεις για 1 φορά μπορεί να αγοραστεί ένα συνεταιρικά ανά πόλη για να το πηγαινοφέρνουμε στα σπίτια που βάζουν treatement στο ταβάνι :):):):).
Η μπορεί να στείλουν pm στον susano να τούς πει πατέντα να τούς κρεμάσουν ταβάνι,:p:lolsign::lolsign:
Τσάμπα....
 


Μηνύματα
1.722
Reaction score
994
Ένταξη .....εγώ δεν κουραστικά πολύ.
Είχα τον ανιψιό μου για βοηθό.
Του είπα ότι μια μέρα δεν θα πάει γυμναστήριο ,θα έρθει σε μένα να τον γυμνάσω.:roflmao:

Στην μέση της μέρας δεν μπορούσε να σηκώσει ούτε ένα ποτήρι νερό :laugh::tongue::roflmao:

Τρεις μέρες μετά πονάει ακόμα.:roflmao:.
Εγω θα ηθελα να καταλαβω γιατι δεν εβαλες ενα καλο μαστορι ηχου να το υλοποιησει το project και σπασατε τα κεφαλια σας να τα φτιαξετε μονοι σας.:idk:
 



P

PMC

Guest
Εγω θα ηθελα να καταλαβω γιατι δεν εβαλες ενα καλο μαστορι ηχου να το υλοποιησει το project και σπασατε τα κεφαλια σας να τα φτιαξετε μονοι σας.:idk:

Για παραπάνω από έναν λόγους.
Είχαμε τα εργαλεία....
Πιάνουν τα χέρια μας.....
Κάνουμε πιο καλές Δουλειές από πολλά μαστορια....
Κάνουμε πιο καθαρές δουλειές....( αν την ίδια δουλειά την έκαναν μάστορες,θα έπρεπε να μπουν με παπούτσια μέσα, δεν θα σκούπισαν τις σκόνες,δεν θα ήταν προσεκτικοί σε παρά πολλά.....Φαντάσου ότι κάναμε τρύπες σε τοίχους , κόψαμε με πριόνι και αλλά ....που μόνο αν είσαι νοικοκύρης μπορείς να τα κανείς χωρίς να λερώσεις.)
Μας αρέσει,μας διασκεδάζει να τα κάνουμε μόνοι μας....

Γενικά αν έπρεπε να κάνω κάτι σαν αυτό που έκανε ο Γουιζι( στην Κύπρο ) θα φώναζα μάστορα. Αυτό που έκανα εγώ μου φάνηκε πιο απλό αν και μας ταλαιπώρησε λιγάκι.
Οι συμβουλές μου αφορούν αυτούς που δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν καθολου.
Post automatically merged:

Τζιοβανι ευγε! Ωραιος!
Πως κατεληξες σε Gik ? Κοστος ολου του εγχειρηματος?

Κοιταξες καθολου σε αλλες εταιρειες; Vicoustic, Artnovion?
Ευχαριστώ πολύ.
Η επιλογή έγινε με βάση τις ανάγκες μας και τις πιστοποιήσεις τον υλικών.
Οι άλλες εταιριες που αναφέρεις έχουν πολύ πιο όμορφα υλικά αλλά δεν πληρούσαν της προδιαγραφές που θέλαμε εμείς. Ειδικά η artnovion έχει πολύ όμορφα πάνελ που ισως να ταίριαζαν περισσότερο στην φιλοσοφία του χώρου αλλά θα θέλαμε τα διπλάσια πάνελ για το ίδιο αποτέλεσμα.( θα πηγαινε και πολύ ψηλά η τιμη)
 


P

PMC

Guest
Κοστος ολου του εγχειρηματος
Για 8 πάνελ διάχυσης 120x60
Και 8 πάνελ απορρόφησης 60x60
Με δωρεάν μεταφορικά .....1700 λίρες Αγγλίας.
Post automatically merged:

Η εταιρία είναι άψογη .
Η συνεργασία μαζί τους πολύ καλή.
Πολύ γρήγοροι στις αποστολές....
Ότι πρόβλημα υπήρξε το έλυσαν πολύ γρήγορα και με τον καλύτερο τρόπο για τον πελάτη.
 


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.328
Reaction score
79.254
Μυρίζουν καθόλου;

Εννοώ ενοχλητικά, όχι "θεϊκά" όπως το βινύλιο, που το παίρνεις για να το μυρίζεις, κι ίσως να το γλύφεις και λιγάκι στα κρυφά...
Τα δικά μου μύριζαν για κανα μήνα.






(Τα πάνελς ρε, τα πάνελς :p)
 


Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.864
Reaction score
34.171
Μυρίζουν καθόλου;

Εννοώ ενοχλητικά, όχι "θεϊκά" όπως το βινύλιο, που το παίρνεις για να το μυρίζεις, κι ίσως να το γλύφεις και λιγάκι στα κρυφά...
μ ειχατε βαλει κρυφη καμερα στο σπιτι πριν φυγετε?
 





Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.552
Μηνύματα
2.864.078
Members
37.929
Νεότερο μέλος
stergiosgk
Top