Παρουσίαση TLA στην Κρήτη

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Αν το καλοσκεφτείς ακομα και σε κάποια μοντέρνα κυκλώματα στερεάς κατάστασης χρησιμοποιούνται σήμερα μετασχηματιστές διασύνδεσης/προσαρμογής. Βλέπε ψηφιακές εξόδους AES/EBU , true balanced κυκλώματα, προενισχυτές μικροφώνων , phono stages , κ.λ.π.
Οι καλοί μετασχηματιστές κοστίζουν ακριβά, οπότε οι περισσότεροι βρίσκουν την ηλεκτρονική προσαρμογή με ενεργους buffers εξίσου καλή σαν λύση και ποιο οικονομική .

Επίσης η McIntosh χρησιμοποιεί μετασχηματιστές εξόδου στα τελικά στάδια εξόδου κάποιων τελικών ενισχυτών της που υλοποιούνται κατά τα άλλα με υλικά στερεάς κατάστασης (transistors).
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.106
Reaction score
20.588
SPDIF; Μα εδώ πρόκειται για ακουστική συχνότητα. Και εν πάση περιπτώσει, το 99,99 των ηλεκτρονικών που δουλεύουν στην ακουστική συχνότητα σήμερα χωρίς μετασχηματιστές interstage είναι λάθος, είναι χειρότερο, ή καλύτερο;
 

Μηνύματα
363
Reaction score
47
Θα ζητήσω απο τον ίδιο (με όνομα) να γράψει σχετικά!
Οποιος έρθει εκτός Κρήτης δωρεάν διαμονή και φαγητό!!! :D
 


Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Δρ Ντίνος Πικάπιος - said:
SPDIF; Μα εδώ πρόκειται για ακουστική συχνότητα. Και εν πάση περιπτώσει, το 99,99 των ηλεκτρονικών που δουλεύουν στην ακουστική συχνότητα σήμερα χωρίς μετασχηματιστές interstage είναι λάθος, είναι χειρότερο, ή καλύτερο;
Kώστα, καλημέρα.
Υπάρχουν και μετασχηματιστές που αναλαμβάνουν την προσαρμογή μόνο της εμπέδησης όπως αυτοί που μετατρέπουν το balanced AES/EBU (110Ω) σε coaxial SPDIF (75Ω) καθώς και το αντίστροφο. Επίσης ένας αλλος σημαντκός παράγοντας είναι η γαλβανική απομόνωση από την πηγή που προσφέρουν οι μετασχηματιστές σήματος audio. Μεγάλη εφαρμογή έχουν και στα μικρόφωνα αφ'ενός για την ενίσχυση του σήματος αφ'ετέρου για την μετατροπή του σήματος από unbalanced σε balanced. To τελευταίο στοιχείο για τις δικές μας εφαρμογές audio είναι και το σημαντικότερο.
Σήμερα πολλά κορυφαία πυκνωτικά μικρόφωνα δεν χρησιμοποιούν μετασχηματιστες και την θέση τους έχουν πάρει τα fets ή τα jfets τα οποία έχουν άριστα χαρακτηριστικά όπως χαμηλή κατανάλωση, πολύ χαμηλό θόρυβο, υψηλή αντίσταση εισόδου και χαμηλή αντίσταση εξόδου. Πολλοί τα προτιμούν, άλλοι όμως επιμένουν στη χρήση μικροφώνων με μετασχηματιστες. Τα μικρόφωνα που δεν χρησιμοποιούν μετασχηματιστες ονομάζονται TLM (TransformerLess Microphones).

Οσο για το ποιο κύκλωμα τελικά είναι το καλύτερο ή αν προτιμάς το ποιο σωστό για χρήση σε προενισχυτή η απάντηση για εμένα είναι πολύ απλή. Το κύκλωμα προενίσχυσης που διαθέτειτο κορυφαίο TEAC Esoteric Χ-01 LTD ή το P-03 στο αναλογικό στάδιο εξόδου. :wink:

Υ.Γ Απαγορεύεται αυστηρώς η δημοσίευση αυτού του κυκλώματος.
 





Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Βέβαια μπορεί να σου την πέσει το FBI αλλά μπροστά στην απόλαυση των αυτιών σου τι είναι μερικά χρόνια φυλακή... :)
 




Μηνύματα
363
Reaction score
47
Ζητώ συγγνώμη αλλα μετά την παρουσίαση αρρώστησα με 40 πυρετό κλπ. Κάποιοι είπαν οτι έφταιγε ο αεράτος ήχος του συστήματος. Πάντως μολις τώρα επανήλθα και έχω ένα να πω: τα TLA είναι ΠΟΛΥ καλά. Ακριβά; Ναί, σαφως. Και εμένα με ξενίζει οταν κάτι είναι ακριβό και "αγνώστου" προελέυσεως - χωρίς περγαμηνές. Οταν τα ακούσει (και τα δει) κάποιος όμως οι ανησυχίες τελειώνουν.
Η παρουσίαση θεωρώ οτι ήταν επιτυχής, ειδικά αν αναλογιστούμε οτι ήταν ημέρα γιορτής.
Τα ακούσαμε και με τα Avantgarde και με τα Klipschorn και οι απόψεις ήταν 45-45%. Το υπόλοιπο 10% προτιμούσε πως έπαιζαν με τα Focal Alto Utopia, έστω και αν η ισχύς δεν ήταν αρκετη!
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.866.866
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top