Πατεντες,ταρζανιες, Κλπ

Reaction score
7
[align=center]Γραψτε για τις ιδιαιτεροτητες που ειχε ο ΧΩΡΟΣ σας , πριν τη μετατροπη του σε play room και τι κανατε για να τις ξεπερασετε και να στησετε ενα αξιοπρεπες συστημα. Και βεβαιως ποιο ηταν το τιμημα (οχι απαραιτητα οικονομικο...)
Ειτε η λυση που δωσατε ειναι ορθοδοξή, ή ανορθοδοξη, ή πατεντα, ή ταρζανια, ή σχετικη με μαγεια ειναι ευπροσδεκτη.
Βεβαια αν δεν εχετε βρει καποια λυση ακομα μπορουμε ολοι να βαλουμε ενα χερι...(βοηθειας παντα).
[/align]

Reaction score
5
Εγώ έχω ένα πρόβλημα εποχιακό με ξενίζει ο ήχος από καλοκαίρι σε χειμώνα.

Όταν βγάζω τα χαλιά ακούω πολλές ψηλές συχνότητες και αντηχήσεις αλλά σε λίγες μέρες το συνηθίζω. Όταν βάζω τα χαλιά ξανά πρόβλημα, έλλειψη ψηλών συχνοτήτων αντηχήσεων και το μπάσο πιο δυνατό.

Τη φταίει ο χώρος τα μηχανήματα η εγώ που πρέπει να το συνηθίσω για λίγες μέρες? :D

Reaction score
7
Φταινε τα χαλια (να πας απο εκει που τα πηρες και να τους κανεις παραπονα!!! :lol: )

Το θεμα ειναι οτι μολις βγαλεις τα χαλια ο χωρος σου "αποκτα" αλλη μια επιφανεια που ανακλα τον ηχο. Αν εχεις και μαρμαρο κατω ειναι ακομα πιο εντονο.
Οταν εχεις τα χαλια δεν εχεις ανακλασεις υψηλων συχνοτητων και γι αυτο σου φαινεται οτι εχεις πιο δυνατο μπασο.
Το θετικο με τα χαλια (και καθε υλικο που δεν ανακλα τον ηχο) ειναι οτι δεν υπαρχουν στασιμα κυματα. Οι ανακλασεις ειναι, σχεδον παντα, απαραιτητες γιατι με βαση αυτες το αυτι αντιλαμβανεται πολλα σε σχεση με τον ηχο (κατευθνση, αποσταση...).
Αλλωστε οι ανακλασεις δεν ειναι το μονο που επηρεαζει τα χαρακτηριστικα του ηχου.

Reaction score
49
Αν ξεχειλώσουμε λιγάκι ακόμα το ζήτημα, θα μπορούσαμε ένα (μικρό ομολογουμένως) ποσοστό της αλλαγής να το εξηγήσουμε από την αλλαγή της πυκνότητας του αέρα!
Αφού μικραίνει η πυκνότητα, σημαίνει ότι η μετάδοση (μέσω των μορίων του) του ήχου αλλιώνεται ως προς την χροιά.
Αυτό επηρεάζει κυρίως τα υψηλά συχνοτικά τμήματα του ηχητικού φάσματος (έτσι άλλωστε δικαιολογείται και αυτό που αναφέρουμε σαν ήχος κατευθυντικός όταν μιλάμε για τα τουίτερ!)

Αν χωρίζαμε τα αίτια σε ποσοστά θα έλεγα ότι κατά 80% είναι το θέμα των χαλιών (λειτουργούν όπως και οι επιφάνειες με ρικοφόν στα στούντιο) και κατά 5% στην πυκνότητα!

Ουπς! Θα μου βάλετε χέρι τώρα!
Λογικό, γιατί 80+5=85% κι όχι 100%!!!! :roll:

Σωστά, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες!
Κατ' αρχήν οι υψηλότερες εξωτερικές θερμοκρασίες αναγκάζουν και τις συσκευές μας να δουλεύουν σε καυτό περιβάλλον........Άρα θα υπάρχει αλλαγή στην υφή του ήχου γιατί αυξάνεται η μέση θερμοκρασία λειτουργίας τους!

Απ' την άλλη, μην ξεχνάτε και τον ανθρώπινο παράγοντα, ο οποίος ακόμα και λόγω κούρασης ή ακεφιάς ακούει το ίδιο πράγμα κάθε φορά και διαφορετικά!
Κι εδώ είναι κανείς να τρελαίνεται!
Άντε και καλά, σε ορισμένα πράγματα υπάρχουν μετρήσεις από μηχανήματα (άντε και με ένα +- 0.5% σφάλμα από το καλιμπράρισμα των οργάνων μέτρησης!)
Αν ένα ηχείο πχ ανεβαίνει μέχρι τα 110db στις μετρήσεις (και με βάση κάποιες νόρμες) πάει και τελείωσε!

Αλλά το να λέμε ότι αυτό το ηχείο έχει πιο απαλό άκουσμα και οι φωνές ακούγονται πιο υγρές ή πιο μαλακές κ.ο.κ θέλω να πιστεύω ότι πλέον μιλάμε για υποκειμενικές απόψεις

Πχ ο Αντώνης ακούει διαφορετικά τον ήχο!
Και έτσι έχουν τα πράγματα, γιατί αν ακούει "άλλα" τότε δεν θα ήταν στην παρέα μας αλλά....αλλού!
Το ζήτημα είναι μέχρι που μπορεί ο καθένας μας να κοντρολάρει την αφθυποβολή του!
Τα μάτια του Αντώνη έχουν το αιτιατό: κάτι άλλαξε οπτικά στο δωμάτιο!
Μεταβατικά λοιπόν ο φίλος μας ΠΡΕΠΕΙ να δει τι άλλο άλλαξε, εξαιτίας αυτής της "μετατροπής"....................Η μετάβαση βέβαια θα ¨χτυπήσει" εκεί που τον "πονάει".....στον ήχο!

Προς Θεού ΔΕΝ εστιάζω στον Αντώνη!
Το γιατί ακούει διαφορετικά είναι εύκολο να εξηγηθεί (και έγινε νωρίτερα)

Απλά "ανοίγω" λίγο την κουβέντα για να συζητήσουμε λιγάκι τα "κολλήματα" που τρώμε κάθε μέρα!

Υ.Γ. Τελικά Αντώνη τα χαλιά σου ήταν........χάλια!! Χι,χι,χι :lol: :lol:

Reaction score
7
Να το πω ή οχι...

Για τα κολληματα που ελεγες Γιαννη...

Εχω την εντυπωση (και γι αυτο δεν πολυασχολουμαι - επειδη πιστευω οτι ειναι η εντυπωση μου - αν και με βαζει σε σκεψεις και λεω: "Λες;" )
οτι απο τοτε που εβαλα τα χαλια (δεν κανω πλακα!!!) πισω απο τον καναπε, στον οποιο δεξια και αριστερα ειναι τα main, ακουω διαφορετικα. Οχι πιο δυνατα ή σιγα απο πριν ή ελλειψη συχνοτητων, απλα διαφορετικα απο πριν, χωρις να μπορω να βρω τη διαφορά...
Περιμενω ενα φιλο να ερθει καποια στιγμη να τα ακουσει και αυτος, σε περιπτωση που θυμαται πως ακουγονταν πριν (Βαγγελη, για εσενα το λεω. Μολις γυρισεις απο Σπαρτη...).

Τωρα βεβαια τι κανω 4 το πρωι και ειμαι ξυπνιος?
Πινω την υπολοιπη προχθεσινη βοτκα.
Γιατι?
Ε, μην παει χαμενη...

Reaction score
49
Σωστοοοοοός!!! :lol: :lol:

Εγώ συνηθίζω να κάνω παρέα σε ένα μεγάλο ποτήρι γλυκό και πολύ παγωμένο φραπέ με αρκετό γάλα! :roll:

Και σε λίγο θα πάω για ύπνο!!!
(είμαι από τους τυχερούς που έχουν τον ύπνο.....στο τσεπάκι τους!!)

:twisted: :twisted: :twisted:

Reaction score
49
Να υποθεσω οτι ολοι ειχατε εναν χωρο Home cinema ready και ολα σας εκατσαν ευκολα?
Σαφέστατα!
Αφού φαντάσου, εμένα ήταν τόσο τέλειος ο χώρος που τα πράγματα πήγαν από μόνα τους και έκατσαν στην θέση τους!
Μόνο η μια μπόρνα δεν έκατσε σωστά στο μποστά αριστερό ARTEMIS και με το που την αγριοκοίταξα.....τα έκανε πάνω της!!! :mrgreen: :mrgreen:
Από εκείνη τη μέρα, δεν τόλμισε πάλι να λοξοκοιτάξει..............

Και που να δεις τον 5700......Σαν Α.Τ.Ι.Α. πέταξε προς το ταβάνι, αυτοέλεγξε τραπέζια, offset & zoom και κούμπωσε μόνος του στην βάση!
Μόνο το DVI δεν πέρασε και για τιμωρία του θα δει τέτοιο καλώδιο στις 30 του Φλεβάρη........... :lol: :lol: :lol:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7