Περίεργη ''συμπεριφορά'' ενισχυτή

Reaction score
13
Έχω τον SONY TAFB-940QS και συμβαίνει το εξής εκνευριστικό. Όταν τον συνδέω με τα ηχεία heco victas-200, αρχίζει αρκετά νωρίς η παραμόρφωση, δηλ. προτού φτάσει το ποτενσιόμετρο στο μισό και ο ήχος δεν μου φαίνεται ικανοποιητικός. Όταν ομως τον συνδέσω με κάτι ηχεία εντελώς ''της πλάκας'' (60w μέγιστο,87db), μπορώ κατά περίεργο τρόπο να ανοίξω αρκετά την ένταση χωρίς να έχω παραμορφώσεις(τα ηχεία δεν τρίζουν), αλλά και η ποιότητα του ήχου μου φαίνεται πιο ικανοποιητική. Δεν μπορώ να καταλάβω τί τρέχει -''Στραβός είν' ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;΄'' Σημειωτέον ότι ο ενισχυτής λέει 2χ80 (1khz) και τα heco αναφέρουν 60-100w (89db) και υποτίθεται ότι τα πήρα για να αναβαθμίσω τον ήχο. Μήπως τελικά απαιτύνται διαφορετικά ηχεία για τον συγκεκριμένο ενισχυτή;
Οποιος φίλος καταλαβαίνει τί μπορεί να συμβαίνει, ας δώσει μία άποψη.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: Περίεργη ''συμπεριφορά'' ενισχυτή

Aν ο ενισχυτης ειναι 2Χ80 στο 1ΚΗΖ , η ισχυς σε ολο το φασμα (20ΗΖ-20ΚΗΖ) ειναι πολυ λιγοτερη και δεν μπορει να οδηγησει επαρκως τα ΗΕCO.

Reaction score
13

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...Πάντως ο ''ΗΧΟΣ'', σε παλαιότερο σχετικό τεστ, είχε γράψει ότι ο ενισχυτής αυτός διαθέτει ''σοβαρές ικανότητες οδήγησης'' και από ότι θυμάμαι του έδινε υψηλότερη βαθμολογία από τον YAMAHA AX-596 (2X100). Λέτε, δηλαδή, να έχω πέσει σε κάπως δύσκολα ηχεία;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

O ενισχυτης σου ηταν ενα πολυ καλο μοντελο οταν εβγαινε και κοιταξα οτι τα χαρ/κα του ειναι 2χ70/8Ω και 2χ120/4Ω. Αρα κατι αλλο γινεται.
Δεν ειναι δυνατον να μην μπορει να οδηγησει αυτα τα ηχεια.. Δοκιμασε να συνδεσεις τα ηχεια σε αλλο ενισχυτη, καποιου φιλου ισως, για να δεις αν υπαρχει αυτη η "παραμορφωση" τυπου, που λες. Αν υπαρχει, κατι γινεται με τα ηχεια.

Στο μεταξυ η HECO δινει:

* 2 way bookshelf speaker, bass reflex
* 60 / 100 Watts
* 4-8 Ohms
* 36-38000 Hz

60/100W 4/8Ω, λιγο ασαφες...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...Πάντως ο ''ΗΧΟΣ'', σε παλαιότερο σχετικό τεστ, είχε γράψει ότι ο ενισχυτής αυτός διαθέτει ''σοβαρές ικανότητες οδήγησης'' και από ότι θυμάμαι του έδινε υψηλότερη βαθμολογία από τον YAMAHA AX-596 (2X100). Λέτε, δηλαδή, να έχω πέσει σε κάπως δύσκολα ηχεία;
Τα ηχεια ειναι κατωτερα ποιοτικα απο τον ενισχυτη, και σε πολυ χαμηλοτερη κατηγορια τιμης σε σχεση με αυτα τα οποια ειναι φτιαγμενος να παιζει. Ποσο δυσκολα να ειναι ηχεια των 100Ε+...
Δεν δινει ευαισθησια ο κατασκευαστης, αλλα και παλι δεν εξηγειται η παραμορφωση κ τα συμπτωματα που αναφερεις.

Reaction score
13

Παιδιά, συγγνώμη για την απουσία,αλλά προκύπτουν και απρόοπτα. Πάντως και μένα εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι απέδιδε καλύτερα με ηχεία παντελώς άγνωστα και φθηνά, ενώ φαινόταν κατώτερος με τα heco. Λέτε η ποιότητα κατασκευής του ενισχυτή να απαιτεί άλλα ηχεία; Μη φάμε καμιά ''πατάτα'' πάλι;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.335
Φίλος μου έχει πολλά χρόνια αυτό των ενισχυτή. Τον αγόρασε μετά από σύσταση μου. Αν εξαιρέσεις μια αντίσταση 1/4 του βατ που έκαψε κάποτε, δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό, παρόλο που ο κολλητός του <<πίνει το αίμα>>.
Έχει βγάλει και πολλά πάρτι μόνο με τη προσθήκη ενός ανεμιστήρα που λειτουργεί κατ'επιλογή.

Μάλλον κάτι <<περίεργο>> συμβαίνει με τα ηχεία σου.
Ρίξε μια ματιά στο κύκλωμα διαχωρισμού τους (κροσόβερ).

Reaction score
1.187

Τα Heco δεν είναι δυσκολοδήγητα. Κάτι άλλο συμβαίνει. Τα άκουσες τα ηχεία αυτά με άλλον ενισχυτή, μήπως έχουν κάποιο πρόβλημα;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Τα άκουσες τα ηχεία αυτά με άλλον ενισχυτή, μήπως έχουν κάποιο πρόβλημα;
Αυτο ειπα κ γω παραπανω. Μπορει να τα παει στο μαγαζι που τα αγορασε και να τα συνδεσουν εκει για να διαπιστωσουν ο,τι τελικα συμβαινει

Reaction score
1

να τα πας πισω στο καταστημα που τα αγορασες

εναλλακτικα για να βγαλεις ακρη πιο γρηγορα τα πας στην αντιπροσωπεια μονος σου με την αποδειξη αγορας.

www.etyt.gr

Ρήγα Φερραίου 31,
T.K 15 4 51,
Νέο Ψυχικό, Aθήνα

Τηλέφωνα: ++30 210 6741363 / 646

Reaction score
1.153

Τα ηχεία τα έχεις δικαλωδιωμένα και αν ΝΑΙ,τους βραχυκυκλωτήρες τους έχεις αφαιρέσει?

Reaction score
1

Τα ηχεία τα έχεις δικαλωδιωμένα και αν ΝΑΙ,τους βραχυκυκλωτήρες τους έχεις αφαιρέσει?

λες να εχει γινει τετοιο πραγμα?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ε ρε γλεντια. Μου ρχεται η μυρωδια (παρα)ζεσταμενου πυριτιου:135:

Reaction score
13

Tα ηχεία τα άκουσα και με άλλον ενισχυτή- πολυκάναλο hitachi συγκεκριμενα- και ακούγονταν αρκετά ικανοποιητικά. Ίσως παραείναι φθηνά για τον sony, o οποίος παρεμπιπτόντως εχω παρατηρήσει ότι ζεσταίνεται αρκετά και ιδιαίτερα γρήγορα θα έλεγα. Πάντως, διπλοκαλωδίωση δεν έχω κάνει. Σας ευχαριστώ όμως όλους για τις απαντήσεις σας.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

κατι γινεται, καποιο προβλημα υπαρχει. Δεν εχει σημασια ποσο φτηνο ειναι το ηχειο με απολυτα κριτηρια, ουτε σε σχεση με τον 940. Επρεπε να παιζει κανονικα. Το "καλα" το συζηταμε. Πρεπει ομως να τα οδηγει κανονικα. Η υπερθερμανση κατι μπορει να σημαινει

Reaction score
1.047

α) άλλαξε καλώδια. ισως να ανουμπάνε μεταξυ τους (κανένα συρματάκι απο το πολύκλωνο) και ζορίζουν τον ενισχυτη και γι'αυτο να ακους παραμορφωσεις.

β) Βάλε ένα ηχειο (left) απο αυτά και το άλλο απο τα κουμπιουτεραδικα και δες αν εχεις πρόβλημα.
Μετά κάνε το ίδιο με το right ηχειο στην ίδια θέση του ενισχυτη και συγκρινε.
Μετα κάνε το ίδιο στην ΑΛΛΗ θεση του ενισχυτή.

Ετσι θα εντοπισεις αν έχει κάποιο πρόβλημα το ένα ηχείο, ή η μια γραμμή του ενισχυτη.

Τα κομπιουτεραδικα ηχεια που έβαλες, έχουν και ενισχυτη (volume control); Δεν πιστευω να έχεις βλαβη στον ενισχυτη και να έχεις dc έξοδο εεε...

Αν εξαιρέσεις μια αντίσταση 1/4 του βατ που έκαψε κάποτε...
Μα δεν χαλάνε αυτά τα πράγματα:116:.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.539
Members
38.459
Νεότερο μέλος
the saint