Περί ΗDMI σε AV

Reaction score
50
Υπάρχει σε κάποιον AV η δυνατότητα να δρομολογεί μια HDMI είσοδο στην HDMI έξοδο όταν είναι σε κατάσταση stand by?

Λίγο κουφό αυτό που λέω αλλά για να καταλάβετε:
μία από τις συσκευές που θέλω να συνδέσω πάνω του είναι ένα Media player το οποίο θα παίζει αποκλειστικά μουσική από άλλο στερεο σύστημα. Το μόνο που θέλω είναι να βλέπω τα μενού στην TV.
Δεν θέλω να ανοίγει και ο AV μόνο για την δρομολόγηση video σήματος.

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ παθητικό switcher το οποίο για να λειτουργήσει παίρνει ρεύμα από τις HDMI, οπότε τεχνικά πρέπει να γίνεται.

Reaction score
0
Απάντηση: Περί ΗDMI σε AV

Νομίζω ότι οι περισσότεροι καινούριοι AVR έχουν αυτή τη λειτουργία που λες για τουλάχιστον μία είσοδο (το λεγόμενο pass-through), και μερικοί μάλιστα σου δίνουν τη δυνατότητα να ρυθμίσεις εσύ ποιες εισόδους συγκεκριμένα να γίνεται αυτό. Οπότε αν δεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά καποιου να αναγράφεται αυτό για το HDMI (pass through) σημαίνει ότι μπορεί να το κάνει.

Reaction score
1

O δικός μου ο Pioneer VSX-520K έχει μια λειτουργία στις ρυθμίσεις του που λέγεται HDMI PASSTHROUGH, όταν την ενεργοποιώ περνάει απλώς τον ήχο στην τηλεόραση και κόβει τα ηχεία !!! βέβαια αυτό είναι τελείως κουφό και ανώμαλο :142: και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έχουν βάλει και ποια χρησιμότητα έχει, αφού όταν τον κλείνω, σβήνουν όλα !

Είναι απαράδεκτο να είσαι υποχρεωμένος να ανοίγεις και τον ενισχυτή για να περνάει ο ήχος, το μεγάλο πρόβλημα είναι βασικά ότι όλα τα player έχουν μόνο μία HDMI έξοδο και όσα έχουν δύο, είναι πανάκριβα και ελάχιστα, λες και τους κοστίζει μιά περιουσία να βάλουν μιά δεύτερη έξοδο οι ΓΥΦΤΟΥΛΕΣ κατασκευαστές ! Για να πάρεις ένα καλό σπλιτερ μαζί με τα καλώδια σου κοστίζει σχεδόν όσο έχει ένα player...

KostasLC (το κωλ@ρ@κι από SpeedTriple είναι στο άβαταρ ; ) έχω δεί δυό τρείς ενισχυτές στην αγορά που κάνουν αυτό που ζητάμε αλλά δεν γίνεται να διαθέσω δυό τρείς μισθούς για να πάρω έναν τέτοιο, οπότε κάνω υπομονή...κάποιους φθηνούς του 500άρικου δηλαδή δεν έχω δεί να το κάνουν, ίσως πάλι να κάνω και λάθος...

Reaction score
50

Πίστευα ότι το Pass-through θα ήταν η λύση αλλά μάλλον όχι :104:
Η κατήγορια που κοιτάζω είναι του 500αρικου.

Οπότε κανά κινέζικο switcher 4X2 και είμαστε κομπλέ :107:

@MadPax
καλά το πρόσεξες το avatar, απο βδομάδα που θα το παρω απο το συνεργείο (έγιναν μερικές αναβαθμίσεις :116:) θα ανοίξω ένα νέο thread στην κατάλληλη κατηγορία

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo