Περί βάσεων...

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Βλέπω σε φωτογραφίες πολλούς να έχουν κάτω από τα μηχανήματα βάσεις... Όχι "ποδαράκια" αλλά "πλάκες" ολόκληρες.

Η λειτουργία τους είναι η απομόνωση/απορρόφηση κραδασμών;
Από τί υλικό είναι αυτές οι βάσεις;
Και πέραν του υλικού αυτού καθεαυτού, παίζει κάτι άλλο ρόλο στην κατασκευή τους;

Ή απλά, αν υποθέσουμε ότι είναι γρανίτης για παράδειγμα, μετράμε το μηχάνημα και πάμε και κόβουμε μια βάση στα μέτρα;

Σας μερσώ προκαταβολικώς.

Gojakla

Reaction score
7.494
Απάντηση: Περί βάσεων...

Διόλου απίθανο.
Γι' αυτό και ρωτώ...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Μελέτες από το ινστιτούτο "ο καλός Σαμαρείτης" έχουν αποδείξει οτι ράφια από τίμιο ξύλο και ακίδες από το ακάνθινο στεφάνι του Ιησού αποδίδουν εξαιρετικά σε εκκλησιαστικά έργα :laugh:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.583
αντε, αρχισαμε παλι τις εξυπναδες? οσοι δεν θελετε, η δεν ακουτε, απλα μην ασχολειστε η μη βαζετε.
αφηστε τους υπολοιπους ομως..

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.583
Re: Απάντηση: Περί βάσεων...

ο ΕΑΡ τα λεει πολυ ομορφα κ πολυ αναλυτικα οπως παντα, αλλα μονο για οποιους ¨θελουν" να καταλαβουν.

δε λεει καπου οτι οι βασεις δεν εχουν αποτελεσμα η διαφορα στον ηχο!

προσωπικα επαθα πλακα με τις βασεις Chameleon που ειχα βαλει περσυ στους ενισχυτες μου, φυσικα κ δεν το περιμενα, αλλα τελικα ηταν ευχαριστη εκπληξη. Αν μπορουσα να αντεξω το κοστος θα τις αγοραζα σιγουρα!

Gojakla

Reaction score
7.494

Το διάβασα...

Απομονώνω το παρακάτ'...

Μια λύση είναι να βρούμε μια βάση μεγάλης μάζας, πχ μια πλάκα γρανίτη, την οποία θα εδράσουμε στο δάπεδο με μηχανική απομόνωση. Πάνω στην πλάκα του γρανίτη γειώνουμε τους κραδασμούς της πηγής μας, όπου δηλαδή απορροφούνται από τη μεγάλη μάζα του γρανίτη, δηλαδή έχουμε ακίδες κάτω από το πικαπ μας και σορμποθάνη κάτω από το γρανίτη.
Μου προκύπτουν 2 ερωτήσεις:

A) η βάση γρανίτη, πρέπει να πληρεί και κάποια άλλα spec? Δλδ να έχει συγκεκριμένο ύψος? Ή κάτι άλλο?
Β) Η σορμποθάνη, πού/πώς βρίσκεται?

Gojakla

Reaction score
7.494
Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί βάσεων...

ο ΕΑΡ τα λεει πολυ ομορφα κ πολυ αναλυτικα οπως παντα, αλλα μονο για οποιους ¨θελουν" να καταλαβουν.

δε λεει καπου οτι οι βασεις δεν εχουν αποτελεσμα η διαφορα στον ηχο!

προσωπικα επαθα πλακα με τις βασεις Chameleon που ειχα βαλει περσυ στους ενισχυτες μου, φυσικα κ δεν το περιμενα, αλλα τελικα ηταν ευχαριστη εκπληξη. Αν μπορουσα να αντεξω το κοστος θα τις αγοραζα σιγουρα!

Σε τί παρατήρησες διαφορά Γιάννη?

Gojakla

Reaction score
7.494

Βασικά σας ερωτώ διότι ένας πολύ καλός μου φίλος έχει την δυνατότητα να μου φτιάξει βάσεις από γρανίτη με μηδενικό κόστος.
Οπότε σκέφθηκα, why not?

Μάλιστα, να σας πώ πως τα δικά μου μηχανήματα πατούν όλα πάνω σε ξύλινο έπιπλο.

Οπότε με το φτωχό μου μυαλό φαντάστηκα πως όντως μπορεί να κάνει κάποια δουλειά ο γρανίτης μεταξύ μηχανημάτων και ξύλου.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.583
παρατηρησα διαφορα, κ αρκετα μεγαλη θα ελεγα, κι οχι μονο εγω, η αρραβωνιαστικια μου επισης που δεν καταλαβαινε τι κανουμε αλλα εχει αυτι, κι ενας ακομα που ηταν στο χωρο, στη σκηνη, διαστασεις, στην ησυχια, στα δυναμικα, στο μπασο, στην καθαροτητα και διακριτοτητα μεταξυ των οργανων, πραγματα που ουτε καν τα περιμενα.

Reaction score
50
Απάντηση: Re: Περί βάσεων...

σε πικαπ και με plexyglass δεν κανεις δουλιτσα??

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Να πω ένα παράδειγμα για να εξηγήσω την οπτική μου στο θέμα των "βελτιωτικών" .
Τα λεφτά μου φτάνουν να πάρω ένα αυτοκίνητο μετ/σμενο 5ετίας 1400 κε.
Δεν με ικανοποιεί το φρενάρισμα του και αγοράζω αγωνιστικά μαρκούτσια .
Σταματάω μεν αλλά γλυστράω οπότε βάζω ζαντολάστιχα μεγαλύτερης διάστασης .
Πατάω καλά αλλά πλέον έχω χάσει ιπποδύναμη λόγω αυξημένων τριβών .
Το τουρμπίζω αλλά πλέον χρειάζομαι αμορτισέρ και ελατήρια .
Και πάει λέγοντας.........καταλήγοντας το αμαξάκι που πήρα 5000 να έχει αξεσουάρ και βελτιώσεις 7000 επάνω του.
Πόσο μ@λ@κ@ς είμαι και δεν αγόραζα ένα καινούργιο σύγχρονο καλύτερο αυτοκίνητο ;:thumbsdown:
Ξέρω ...ξέρω και στο καινούργιο θα μου πει ο Κοτσίδης μπορείς να βάλεις καλύτερα λάστιχα κλπ κλπ κλπ
Θα απαντήσω...θα έπαιρνα το μεγαλύτερο μοντέλο :wink:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.583
Εδω μιλαμε για ηχοσυστηματα, μικρη σχεση εχει το παραδειγμα με τ αυτοκινητο, αν κ οχι ασχετο.

Φυσικα κ καλυτερο θα ηταν να παιρναμε καλυτερο μηχανημα με τα ιδια χρηματα που θα διναμε για βασεις κλπ, δε το συζητω.

Βεβαια, τα ποσα αυτη τη στιγμη, ειναι μικρα, οποτε αν εχουμε ηδη κατι και θελουμε να το βελτιωσουμε με μηδαμινο ποσο, γιατι να μη το κανουμε? γιατι να σπαταλησουμε μεγαλα ποσα?

Αν εχουμε καταληξει καπου σε τελεια - ακριβα μηχανακια τοτε ισως αξιζει να επενδυσουμε σε "ακριβα" αξεσουαρ οπως καλωδια , βασεις , στηριξη κλπ, κατι που περιπου ουτε εγω το εχω κανει, μιας κ δε θεωρω οτι μπορω η οτι πρεπει να σπαταλησω τα χρηματα μου εκει αντι για μηχανηματα.

Αν καποια στιγμη καταληξω στα μηχανηματα που θα με συντροφευσουν μια ζωη, η εχω απλα χρηματων, πραγματα και στις 2 περιπτωσεις σχεδον αδυνατα, ισως προβω σε σημαντικες - ακριβες αγορες.

Μεχρι τοτε, ας μην αρνουμαστε πως ακουγουνται ολα αυτα και ειναι για πεταμα, και αν μπορουμε να βελτιωσουμε κατι με λιγα χρηματα γιατι να μη το κανουμε?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.483
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid