Περί θορύβου ο λόγος...

Reaction score
2
Στο pc το οποίο έχω στο δωμάτιο μου το οποίο χρησιμοποιώ και σαν HTPC δωματίου έχω πρόβλημα με τον ήχο που κάνουν οι δίσκοι...

Συνολικά πάνω στο pc υπάρχουν οι εξής δίσκοι:

ST32500341AS 1500gb
ST31000340AS 1000gb
WD5000AAKS-00YGA0 500gb
WD500AAKS-00A7B0 500gb

To κουτί μου είναι το Coolermaster HAF 932.

Δεν κάνουν τρελό θόρυβο αλλά τον θόρυβο θέλω να τον περιορίσω στο ελάχιστο δυνατό.Τους έχω τοποθετήσει έτσι:

Δοκίμασα αυτό γνωρίζοντας φυσικά ότι το αποτέλεσμα δεν θα ήταν αισθητό και επιβεβαιώθηκα φυσικά:

Για ρίξτε καμία ιδέα - πατέντα για να μειωθεί το φαινόμενο στο ελάχιστο...

Reaction score
4
Απάντηση: Περί θορύβου ο λόγος...

Πονεμενη ιστορια.
Ενω με την cpu και την καρτα γραφικων μπορεις να κανεις καποια πραγματα , με τους δισκους ειναι ακομη πιο δυσκολο.

Εγω παντως ειχα αλλαξει κουτι και ειχα βαλει το asus vento.
Εκει σταματησα να τους ακουω το βραδυ.

Reaction score
0
Άν επέλεγες μέσω του λειτουργικού, να σβηνουν οι σκληροί μετά απο (ας πουμε) 20 λεπτά αδράνειας.?? Δεν θα ήταν μια πρόχειρη λύση?

Reaction score
150
Η μόνη λύση είναι κάτι enclosures αλλά δεν νομίζω να μπάινουν στο κουτί σου και είναι και ακριβά!
http://www.quietpc.com/de-de-eur/products/harddrivesolutions/smartdrive

Εγώ μετά από πολύ κόπο αποφάσισα και έβαλα τους σκληρούς σε ένα server και μακριά από το HTPC με Gigabit ethernet και τέρμα ο θόρυβος. Στο μέλλον θα βάλω και ένα SSD ή δύο στο HTPC και τέρμα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263
Απάντηση: Re: Περί θορύβου ο λόγος...

Εγώ μετά από πολύ κόπο αποφάσισα και έβαλα τους σκληρούς σε ένα server και μακριά από το HTPC με Gigabit ethernet και τέρμα ο θόρυβος. Στο μέλλον θα βάλω και ένα SSD ή δύο στο HTPC και τέρμα.
Αυτό θα πρότεινα κι εγώ: server ή NAS, ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Περί θορύβου ο λόγος...

Αυτό θα πρότεινα κι εγώ: server ή NAS, ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες.
To PC στο οποίο αναφέρομαι έχει κυρίως το ρόλο του server.Το βασικό HTPC είναι στο σαλόνι και είναι παντελώς αθόρυβο καθώς έχει μόνο 2 80άρηδες που είναι σαν να μην υπάρχουν.Απλώς όταν είμαι στο δωμάτιο μου βλέπω από αυτό ταινίες.

Τα enclosures τα έχω δει αλλά η τιμή τους είναι απαγορευτική ειδικά όταν μιλάμε για τόσους δίσκους.

Μήπως κάποιω ηχοαπορροφητικό υλικό θα βοηθήσει λίγο την κατάσταση?

Reaction score
5

Έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ το υλικό της Akasa αλλά δεν κάνει καθόλου δουλειά, απλά αποσβένει τους κραδασμούς του μετάλλου του κουτιού.
Αν έχεις αρκετό χώρο μπορείς να πειραματιστείς με ρικοφόν, το οποίο δεν κάνει μεν θαύματα αλλά μειώνει αισθητά υψίσυχνους θορύβους. Το έχω δοκιμάσει στο παλιό pc που έχει και περισσότερο χώρο με πολύ καλά αποτελέσματα. Πρόβλημα με θερμοκρασίες δεν έχω αλλά οπωσδήποτε πρέπει να έχεις κουτί με καλό αερισμό.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Περί θορύβου ο λόγος...

Αν έχεις αρκετό χώρο μπορείς να πειραματιστείς με ρικοφόν.
Παρακολουθείς το Pc μου?:136:
Πριν λίγο έψαχνα και εγώ και διάβασα για το ricofon!:142:

Που και πως πωλείται στην Ελλάδα ξέρει κανείς?
Και με την τιμή του τι παίζει??

Reaction score
239

να τους βαζεις να γινοντε standby στα 20 λεπτα οπως ειπωθηκε πιο πανω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.930

Όντως. Κι εγώ έχω το ίδιο κουτί, και με WD Green δεν ακούω τίποτα από τους σκληρούς. Ακούω τα ανεμιστήρια του κουτιού.

Άλλωστε το κουτί αυτό έχει ειδικές θέσεις για τους σκληρούς και δε μεταφέρονται οι κραδασμοί τους στο σασσί.

Εξαιρετικό κουτί...

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Περί θορύβου ο λόγος...

Εξαιρετικό κουτί...
Από κάποια άποψη ναι είναι καλό.Αλλά...

Μου την σπάνε οι σίτες,τα φωτάκια και τα παράθυρα.Απλά δεν έχω λεφτά για LianLi.Αν είχα δεν υπήρχε περίπτωση να μην το αγόραζα!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.676
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale