Περί Audio Research...

Reaction score
436
Πάντως για να μην λένε ότι ανοίγουμε και κουβέντα σε αγγελία και απαντώ μόνο με pm πλέον αυτοί οι Audio Research οι προ δεν παίζονται σε ό,τι κατηγορία τιμής και αν είναι. Γλυκαίνει το σύμπαν και ανοίγουν μπροστά σου νέοι τετραδιάστατοι ορίζοντες.
Εν προκειμένω, αν κάποιος ενδιαφέρεται για τον ολοκληρωμένο Luxman που δίνω σε συνδυασμό με τον Gamut για ανταλλαγή ή και μικρή διαφορά για ένα ξεκάθαρα καλύτερο προενισχυτή παρακαλώ να αντιπροτείνει.

C

chrispo

Guest
Ήταν καλοί πριν αμνημονεύτων χρόνων.
Ακούω μάλιστα ότι βγάζουν και ζημιές.
..πουλάνε κυρίως λόγω του ονόματός τους..όπως και πολλά άλλα μηχανάκια.

A

AKARL

Guest
Το θέμα της αγγελίας δεν είναι οι AR.
Μετά λύπης μου, αγαπητέ συμφορουμίτη, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να διαφωνήσω μαζί σου για εξαιρετικά σοβαρό λόγο.

Απ' ότι φαίνεται οι AR θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο όχι μόνο της συγκεκριμένης αγγελίας ή του μικροκόσμου του αβουσάϊτ, αλλά, θα πρέπει να αποτελέσουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της παγκόσμιας ακροαματικόφιλης κοινότητας δεδομένου ότι:

...οι Audio Research οι προ δεν παίζονται σε ό,τι κατηγορία τιμής και αν είναι.Γλυκαίνει το σύμπαν και ανοίγουν μπροστά σου νέοι τετραδιάστατοι ορίζοντες.
:rolleyes:

Αυτή, όπως προφανώς καταλαβαίνεις, είναι μια καινοτομία ασύλληπτων ... χμμμ ... διαστάσεων: Με έναν προενισχυτή AR, εύκολα και οικονομικά, από την άνεση του καναπέ σου δύνασαι να βιώσεις και να επιβεβαιώσεις την έννοια του χωροχρόνου και τη θεωρία της Γενικής και Ειδικής Σχετικότητας.

Στη Φυσική, ο χωροχρόνος ή χωροχρονικό συνεχές είναι το μαθηματικό μοντέλο που ενώνει τον χώρο και τον χρόνο σε μία συνέχεια. Ο χωροχρόνος συνήθως ερμηνεύεται ως συνδυασμός του ευκλείδειου χώρου τριών διαστάσεων με τον χρόνο ως μια επιπρόσθετη διάσταση, οπότε προκύπτει ένα πολύπτυχο μόρφωμα (manifold) τεσσάρων διαστάσεων. Η τέταρτη διάσταση, αυτή του χρόνου, είναι διαφορετική από τις άλλες τρεις που αφορούν μήκος στον ευκλείδειο χώρο.

Στην Κλασική μηχανική σε χαμηλές (μη σχετικιστικές) ταχύτητες, η χρήση της ευκλείδειας γεωμετρίας είναι κατάλληλη καθώς ο χρόνος μπορεί να παραλείπεται από τη μαθηματική περιγραφή των υπό εξέταση συστημάτων, αφού είναι ο ίδιος παντού για τα αντικείμενα και τον παρατηρητή. Όταν όμως μελετούμε σχετικιστικές κινήσεις των σωμάτων, όταν δηλαδή έχουμε ταχύτητες που προσεγγίζουν την ταχύτητα του φωτός, τότε ο χρόνος δεν μπορεί να παραλειφθεί από τη μαθηματική περιγραφή και το σημείο στον χώρο ανάγεται πια σε γεγονός στον χωροχρόνο. Όταν μελετούμε σχετικιστικά φαινόμενα, προσπαθώντας να τα κατανοήσουμε με ευκλείδεια γεωμετρία σε χώρο τριών διαστάσεων, ο χρόνος αλλοιώνεται, καθώς παίζει ρόλο η ταχύτητα του σώματος που μελετάται ως προς τον παρατηρητή και η επίδραση της βαρύτητας φαίνεται να επιβραδύνει το «πέρασμα του χρόνου». Κοιτώντας σε τέσσερις διαστάσεις, απλά λέμε πως ο χωροχρόνος «καμπυλώνει».

Ο χωροχρόνος με τέσσερις διαστάσεις καλύπτει επαρκώς την περιγραφή των βαρυτικών αλληλεπιδράσεων των σωμάτων στο σύμπαν που παρατηρούμε και βιώνουμε. Μια θεωρία που προσπαθεί να ενοποιήσει όλες τις δυνάμεις όμως χρειάζεται περισσότερες διαστάσεις για να περιγράψει ενοποιημένα και τις δυνάμεις πλέον της βαρύτητας, όπως τις δυνάμεις που κυριαρχούν σε υποατομικό επίπεδο. Έτσι, έχουμε για παράδειγμα τη Θεωρία-M η οποία προσδίδει στο χωροχρονικό συνεχές 11 διαστάσεις.

Βέβαια, για να βιώσεις την εμπειρία του χωροχρονικού συνεχούς 11 διαστάσεεων στο σαλόνι σου απαιτείται, τουλάχιστον, ένας πολυκάναλος προενισχυτής από Gryphon και πάνω καθώς και διάταξη ηχείων & υποβαθυφώνων κατά Auro 4D που έχω στο εξοχικό μου (φάε τα συκώτια σου Κεφάλα). :boast::newrussian::imtheking:

Reaction score
1.391
Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο κατά τη γνώμη μου..
Και αφού πιάσαμε κ τον D3i στην κουβέντα θα θυμηθώ ότι τον είχαμε βάλει δίπλα δίπλα σε έναν μεγάλο ar το μοντέλο ήταν η το 3 η το 5 (αυτό μου διαφεύγει )και φυσικά ο gamut καλύτερος..
Θυμάσαι Γιώργο?
Καθώς κ δίπλα σε έναν aesthetics ..
Θυμάσαι Χρήστο ..

Επίσης έκτοτε άλλαξα αρκετούς..
BAT. Απίστευτη εικόνα σε όλα τα επίπεδα αλλά σκοτεινός. Και κατανάλωση θερμοσίφωνα
Krell. Εξαιρετικός .. καλύτερος από gamut..
Pass xp10.. Ο καλύτερος που είχα...
Έπρεπε να είχε διαπρέψει για τα προ κ μετά για τα τελικά αυτός ο κύριος...
Του το είπα κιόλας...
Συμπέρασμα ... άσε τα ar εκεί που είναι αναπαυμενα στις δάφνες των 40 χρόνων πίσω μαζί με κάτι Citroen ...

C

chrispo

Guest
...μπορεί την AR να μην τη συμπαθώ ιδιαίτερα ( ειδικά κάτι συνδυασμούς με SS τελικούς), αλλά κάποτε είχα καλά αποτελέσματα με ένα Ref1, που για μένα ίσως είναι και το καλύτερο κομμάτι της εταιρίας από τις "τελευταίες" σειρές της. Κατά τα άλλα, τα τελευταία μοντέλα της ...απλά δεν ακούγονται και δε δικαιώνουν με τίποτα το όνομά της .

Last edited by a moderator:

Reaction score
436
...μπορεί την AR να μην τη συμπαθώ ιδιαίτερα ( ειδικά κάτι συνδυασμούς με SS τελικούς), αλλά κάποτε είχα καλά αποτελέσματα με ένα Ref1, που για μένα ίσως είναι και το καλύτερο κομμάτι της εταιρίας από τις "τελευταίες" σειρές της. Κατά τα άλλα, τα τελευταία μοντέλα της ...απλά δεν ακούγονται και δε δικαιώνουν με τίποτα το όνομά της .[/QUO
[DOUBLEPOST=1517483861][/DOUBLEPOST]Δεν περιμενα τετοιο πολεμο εναντιον του 0AR. Επισης δεν περιμενα οτι θα ανεβασουμε τοσο το επιπεδο της συζητησης και θα μπει στο παιχνιδι η Αυτοβιογραφια του Φωτος για να ερμηνευθει το επιγειο συμπαν της τετραδιαστατης απεικονισης.

Reaction score
1.469
Τα τελευταία μοντέλα της που δεν ακούγονται πως το συμπεραίνετ?

Ποια μοντέλα ακουσατε?
Και που να τα ακούσουμε κι εμεις? Γιατι ουυε ο εντιπροσωπος δεν τα εχει ολα αρα δεν τα έχει ακουσει και ολα....

:headbang:

J

JORDANELLI

Guest
Επιτρέψτε να πώ και εγώ πως κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος προ που πέρασε από εμένα ήταν ο audioresearch ref 2mk αφού στη συνέχεια άκουσα και τους νεώτερους τίποτε το ιδιαίτερο.
[DOUBLEPOST=1517505379][/DOUBLEPOST]Και μιας και λέμε για προενισχυτές ότι καλύτερο έχω ακούσει ανεξαρτήτως τιμής είναι ο korato anniversary με τα δύο εξωτερικά τροφοδοτικά

D

deleted user 10898

Guest
Και μιας και λέμε για προενισχυτές ότι καλύτερο έχω ακούσει ανεξαρτήτως τιμής είναι ο korato anniversary με τα δύο εξωτερικά τροφοδοτικά
Ενεργός με λαμπες και ποτενσιόμετρο Alps.
State of the art....
[DOUBLEPOST=1517511169][/DOUBLEPOST]
Ὁσο αφαιροὐμε στἀδια ενἰσχυσης, τὀσο καλὐτερα ακοὐμε.
Όχι στο hi end....

Reaction score
138
Ρε παιδιά εγώ -κατά τη διάρκεια της κουβέντας- έκανα το εξής: έπαιξα τον ROTEL MICH RHB-10 που έχω με τους εξής προ που διαθέτω:
1. Τον παθητικό MICHI RHC-10
2.Τον GAMUT C2R (πολύ αναβαθμισμένο όμως, με αλλαγές στην τροφοδοσία και τους τελεστικούς)
3. Έναν ολοκληρωμένο NAD C352, o οποίος όμως έχει πρόβλεψη να δουλεύει και σαν προ

Φώναξα τη γυναίκα μου (που είναι μουσικός και έχει και καλό αυτί) και έκανα δοκιμές. Συμπεράσματα: Ο RHC-10 παρ' ότι λίγο αδύναμος (παθητικός γαρ) και με όχι τόσο καλές δυναμικές, ήταν εξαιρετικά ήσυχος, διάφανος, λεπτομερής και ευχάριστος. Ο GAMUT έβαλε "καλές πλάτες", έδωσε περισσότερο σώμα, δυναμικές και αέρα στις ψηλές. Ο NAD pas mal. Ευχάριστος, ελαφρώς συμπιεσμένος, με καλό έλεγχο χαμηλά, χωρίς να πιάνει τα... άκρα. Αφού λοιπόν ακούσαμε τα ίδια δυο τρία κομμάτια με κάθε προ, έλαβα τις εξής απαντήσεις: α) Ο πεντάχρονος γιός μου: "μπαμπά γιατί ακούτε συνέχεια τα ίδια? Βαρέθηκα". Και μου την έσπασε β) Η γυναίκα μου: "τι ωραία κομμάτια. Κάτσε εσύ να ακούς μηχανήματα... Εμένα μου φαίνονται όλα ίδια. Βάλε τώρα κάτι να ακούσουμε και άστο να παίζει". Κι επίσης μου την έσπασε. Στο τέλος κοίταζα τα μηχανάκια κι έμεινα με την απορία. Να κρατήσω και τους τρεις και, ανάλογα με τη διάθεση, κατά καιρούς να τους αλλάζω? Να αλλάζω μηχανήματα κάθε λίγο για λεπτομέρειες? Να κρατήσω τον (καλοπληρωμένο στην αναβάθμιση) GAMUT και τα ρέστα... μουσική? Από την άλλη, ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Αλλά σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς τα χρήματα δεν περισσεύουν για διαρκείς αναζητήσεις ή αλλαγές... Οπότε, σήμερα τουλάχιστον, έμεινα με την απορία αλλά και την ελαφρά τάση να απαντήσω "GAMUT (ή όποιον σχετικά καλό προ διαθέτει ο καθένας) και τα ρέστα... μουσική". ΜΕ ΤΡΩΕΙ ΟΜΩΣ ΚΙ Ο Κ...Σ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ. :sneaky:

Reaction score
436
Διευκρινιστικά θα ήθελα να πω ότι όσον αφορά τους Audio Research ότι μιλούσα για τα παλαιότερα μοντέλα. Ακόμα και τον LS2b mk2 (που δεν είναι και από τους καλύτερους) και που πήρα από συνφορουμίτη μόλις τον έβαλα γλύκανε ο κόσμος και άνοιξε μια εικόνα πεντακάθαρη και μεγάλη. Η δύναμή του είναι εσωτερική, δεν κραυγάζει και δεν οδηγεί τον τελικό σε υστερικό παραλήρημα.Εκμεταλλεύεται τη δυναμική του τελικού τόσο όσο χρειάζεται για να αναδείξει τις αρετές του. Είναι αυτό που λέμε ότι κάποιες φορές δεν μετρά μόνο η δύναμη αλλά και η ποιότητα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.524
Νεότερο μέλος
seos