Περασμενα μεγαλεια

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Στα χερια μου επεσε ενα περιοδικο του ειδικου τυπου με χρονολογια...ακριβως τρια χρονια πριν.
Στο περιοδικο υπηρχε ενα συγκριτικο(ο Θεος να το κανει) βιντεοπροβολεων αξιας εως 3000€
"Νικητης" του τεστ εβγαινε ο Panasonic PT-AE 200
Τιμη του βιντεοπροβολεα κατα το περιοδικο: 2890€ !!!

Δεν ξερω ποσοι απο εσας εχετε δει το συγκεκριμενο μηχανημα σε...σημερινες συνθηκες.
Εννοω αντιμετωπο με τρεχουσες συσκευες.
Πιστεψτε με, θα απογοητευτειτε.
Ομως, μολις τρια χρονια πριν πληρωναν 2890€ και ηταν και ευχαριστημενοι.Στο περιοδικο μαλιστα χαρακτηριζαν τον προβολεα..."ευκαιρια"

Διαβαζοντας ολα αυτα δεν μπορεσα να αποφυγω μια συντομη στιγμη ιλαροτητας.Η συγκριση εγινε αναποφευκτα με τους σημερινους προβολεις, τα σημερινα αποτελεσματα και τις σημερινες τιμες.

Ποιος να μας το ελεγε τοτε?
Και τι θα μας ερθει αυριο?

Reaction score
0
Στα εχω πει και απο κοντα αλλα κατσε να το γραψω και εδω.... :)
Ο πρωτος προβολεας που πηρα ηταν ο sharpvision VX–380H αναλυσης 640x480 και η τιμη του τοτε 1.350.000 δραχμουλες, περιπου 4500 ευρω. (επερνες σχεδον HD81 ) :rolleyes:

Γενικα ειμαστε καταδικασμενοι να πληρωνουμε την τεχνολογια σε οποιο σταδιο και αν βρισκετε γιατι πολυ απλα μας αρεσει, ο καθενας μας καπου τα 'τρωει' οποτε οι παραπανω συγκρισεις προσωπικα εμενα μου αφηνουν ευχαριστες αναμνησεις.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: Περασμενα μεγαλεια

Στα χερια μου επεσε ενα περιοδικο του ειδικου τυπου με χρονολογια...ακριβως τρια χρονια πριν.
Στο περιοδικο υπηρχε ενα συγκριτικο(ο Θεος να το κανει) βιντεοπροβολεων αξιας εως 3000€
"Νικητης" του τεστ εβγαινε ο Panasonic PT-AE 200
Τιμη του βιντεοπροβολεα κατα το περιοδικο: 2890€ !!!

Δεν ξερω ποσοι απο εσας εχετε δει το συγκεκριμενο μηχανημα σε...σημερινες συνθηκες.
Εννοω αντιμετωπο με τρεχουσες συσκευες.
Πιστεψτε με, θα απογοητευτειτε.
Ομως, μολις τρια χρονια πριν πληρωναν 2890€ και ηταν και ευχαριστημενοι.Στο περιοδικο μαλιστα χαρακτηριζαν τον προβολεα..."ευκαιρια"

Διαβαζοντας ολα αυτα δεν μπορεσα να αποφυγω μια συντομη στιγμη ιλαροτητας.Η συγκριση εγινε αναποφευκτα με τους σημερινους προβολεις, τα σημερινα αποτελεσματα και τις σημερινες τιμες.

Ποιος να μας το ελεγε τοτε?
Και τι θα μας ερθει αυριο?
Μάλλον παίζεις με τον πόνο μου καθώς είχα τον ae200 και μου τον έκλεψαν...

Βέβαια με την αποζημίωση που πήρα ο στόχος φαίνεται στην υπογραφή μου...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Νομιζω πως πολυ ανετα αυτο το θεμα θα μπορουσε να εξελιχθει στους πρωτους βιντεοπροβολεις που ειχαμε, την αξια τους τοτε, και το τι πιστευουμε πως θα αξιζαν σημερα.

Ας πω λοιπον και τα δικα μου.
Ο πρωτος-πραγματικα δικος μου-βιντεοπροβολεας ηταν ο CRT Seleco 500 plus
(το πραγματικα δικος μου το λεω διοτι ειχαν προηγηθει διαφοροι ψηφιακοι που δεν ηταν δικοι μου ομως)
Αγορα πριν απο 8 χρονια
Τιμη σε σημερινα ευρω:περιπου 15.000
Σημερινη αξια:παπαλα
Παιζει καλυτερα απο:κατι μικρους LCD και τον Benq W100
απο εκει και πανω τον παιρνει η κατω βολτα

Για να ακουσουμε και τα δικα σας τα...χαιρια:D

Reaction score
118
Απάντηση: Re: Περασμενα μεγαλεια

Στα εχω πει και απο κοντα αλλα κατσε να το γραψω και εδω.... :)
Ο πρωτος προβολεας που πηρα ηταν ο sharpvision VX–380H αναλυσης 640x480 και η τιμη του τοτε 1.350.000 δραχμουλες, περιπου 4500 ευρω. (επερνες σχεδον HD81 ) :rolleyes:
Ξέρεις τι σαχλαμάρα θα μας φαίνεται ο 81 οχι σε 3 αλλα σε 2 χρόνια;

Reaction score
0
Πολλα λες.... αυτο ομως ειναι καλο η κακο ?
Βεβαια υπαρχει και η αποψη οτι καπου θα σταματησουν λιγο (ποτε τελειως) οπως αν θυμασαι με τους επεξεργαστες την εποχη της κοροιδιας.
Υπηρξε εποχη που η 486 εβγαιναν ανα 100Mhz καθε μηνα και τρεχαμε οι μ**** για να κανουμε upgrade και να κερδισουμε το 1%....
Will see.... εδω θα ειμαστε....

Reaction score
1
Αλήθεια, από τη στιγμή που κατακλύσουν την αγορά με 1080άρηδες, τι άλλο θα σκεφτούν οι συμπαθείς κατασκευαστές για να προσελκύσουν το φιλοθεάμον κοινό τους;

Εάν είχατε έναν 1080άρη που σας καλύπτει απόλυτα, τι είναι εκείνο που θα σας οδηγούσε στην αναβάθμισή του;

Φαντάζομαι, η ανάλυση. Και ποια θα είναι η επόμενη ανάλυση που θα μας σερβίρουν;

Εγώ λέω 1440χ2560 οι low-end και 2160χ3840 οι high.

Reaction score
118
Απάντηση: Περασμενα μεγαλεια

Μα φίλε ζογκλέρ, θα αστειεύεσαι προφανώς. Διοτι η ποιότητα στην εικόνα των προβολέων δεν είναι μόνο η ανάλυση. Πάσχουνε τόσο πολύ σε καθαρότητα, μαύρο, βάθος, ζωντάνια χρωμάτων και άλλες παραμέτρους που θεωρώ πως έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας.

Reaction score
0
Πριν 3 - 4 χρονια ειδα καποιους προβολεις σε μια εκθεση. Οι Lcd δεν βλεπονταν με τιποτα . Αφου αναρωτιομασταν με την παρεα που πηγα , γιατι υπαρχει αυτο το δικτυ . Στη αρχη νομισα οτι ηταν το σχεδιο του πανιου και προσπαθουσα να το αγγιξω στο πανι. Τα περιοδικα λεγανε πολλα και βγαζανε και αριστους. Τωρα Lcd με αναλυση 640 και 800 τι περιμενεις ? Ο μονος θυμαμαι που ειχε αξιοπρεπη εικονα σε ολη την εκθεση ηταν ενας Nec αλλα πρεπει να κοστιζε πανω απο 8000 ευρω.
Σιγουρα υπαρχουν δυνατοτητες για βελτιωση και τωρα, αλλα τωρα προσπαθουμε να παμε απο το πολυ καλο στο αριστο, ενω τοτε ο αγωνας ηταν απλως να ξεπεραστει η γραμμη απο τα χαλια μαυρα στην αξιοπρεπη αποδοση.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Περασμενα μεγαλεια

Εάν είχατε έναν 1080άρη που σας καλύπτει απόλυτα, τι είναι εκείνο που θα σας οδηγούσε στην αναβάθμισή του;
Ευχομαι να προλαβω να δω στη ζωη μου πραγματικα τρισδιαστατη εικονα! Να νομιζεις οτι εισαι μεσα στην ταινια!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.667
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale