Περιφερειακά ηχεία τοίχου.

Reaction score
0
Παίδες θα ήθελα κάποια γνώμη για περιφερειακά ηχεία τοίχου τα οποία θα οδηγηθούν από ένα Denon 2807. Η τιμή τους να μην ξεπέρνα τα 500 Ευρώ.

Όποια πρόταση δεκτή...

Reaction score
10
Παίδες θα ήθελα κάποια γνώμη για περιφερειακά ηχεία τοίχου τα οποία θα οδηγηθούν από ένα Denon 2807. Η τιμή τους να μην ξεπέρνα τα 500 Ευρώ.

Όποια πρόταση δεκτή...
Καλο ειναι να μην κανεις επιλογες απο διαφορετικες μαρκες ηχειων στο home cinema.
Οσο καλυτερο μπορει να ειναι καποιο απο ενα αλλο, παντα καλυτερο θα ειναι το ταιρι του. Απλα γιατι υπαρχει η ιδια χροια στον ηχο και η συνεχεια , δηλαδη το δεσιμο μεταξυ τους που παντρευει το ενα με το αλλο.
Ειτε το θελουμε ειτε οχι, οι νομοι στο home cinema ειναι πιο αυστηροι απο το stereo, γιατι το αποτελεσμα βγαινει απο πολλα ηχεια και οχι απο δυο.
Και οσο καλος και να ειναι ο ενισχυτης ποτε δεν καταφερει να κανει το σωστο καταμερισμο ακομα κι αν αγορασει το καλυτερο ηχειο για καθε θεση.

Προταση για ηχεια δε θα σου κανω....φυσικα καταλαβαινεις το γιατι....

Καλο θα ηταν να μας πεις οταν λες πισω ηχεια , τι ενοεις ....πισω για 5.1 η για 7.1....και φυσικα τι υπαρχει μπροστα ...δεξι-αριστερο-κεντρικο και sub.

Reaction score
0
Καταρχάς σε ευχαριστώ για το χρόνο σου να μου απαντήσεις.

Τα μπροστινά είναι Focal Cobalt 816 L,R, CC. Αρχικά ενδιαφέρομαι για 5.1 με μελλοντική σκέψη για 7.1 Η σκέψη για την τοποθέτηση των ηχείων θα είναι η κρεμαστά στην γωνιά του ταβανιού με τον τοίχο η ακόμα εντοιχισμένα σε γύψο σανίδα και να βλέπουν προς το πάτωμα (δε γνωρίζω κατά πόσο μπορεί να είναι σωστό αυτό).

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357

Τα μπροστινά είναι Focal Cobalt 816 L,R, CC. Αρχικά ενδιαφέρομαι για 5.1 με μελλοντική σκέψη για 7.1 Η σκέψη για την τοποθέτηση των ηχείων θα είναι η κρεμαστά στην γωνιά του ταβανιού με τον τοίχο η ακόμα εντοιχισμένα σε γύψο σανίδα και να βλέπουν προς το πάτωμα (δε γνωρίζω κατά πόσο μπορεί να είναι σωστό αυτό).
Ρίξε μία ματιά στο site B&W για εντοιχιζόμενα ηχεία,έχω ακούσει και δεν το κρίβω με εντυπωσιάσανε!

Reaction score
10

Οχι δεν ειναι σωστο.
Αν προκειται να το κανεις 7.1 τα πρωτα 2 περιφερειακα πρεπει να πανε στους πλαινους τοιχους και μετα να βαλεις πισω απο τις θεσεις ακροασης τα επομενα για το 7.1
Οι γωνιες ειναι οτι χειροτερο.
Επισης το υψος απο τη θεση ακροασης και η αποσταση απο το ταβανι, παλι ειναι συγκεκριμενα.
Αν θες να εντοιχισεις μπορεις με καποια νορμαλ ηχεια να το κανεις, αλλα υπαρχουν και τα εντοιχιζομενα που ειναι για αυτη τη δουλεια.

Χωρις παρεξηγηση που θα σου δωσω λινκς της εταιρειας που αντιπροσωπευω εγω , στα παρακατω θα βρεις πολλες και χρησιμες οδηγιες και πληροφοριες γυρω απο την τοποθετηση των ηχειων....οποιασδηποτε μαρκας.
http://www.atlantictechnology.com/default.asp?IsDev=False&NodeId=108
http://www.atlantictechnology.com/default.asp?IsDev=False&NodeId=29
http://www.atlantictechnology.com/default.asp?IsDev=False&NodeId=104
επισης στο site του μπαρμπα Λουκα ( THX ) θα βρεις και εκει χρησιμες οδηγιες.....http://www.thx.com/home/setup/index.html

Reaction score
4
Δεν πιστευω να προσπαθεις να διαφημισεις τα ηχεια σου μεσα απο το forum :happy_5:
Ελα ρε τι χωρις παρεξηγηση και αηδιες γραφεις?
Κακο ειναι? Την γνωμη σου λες και προτεινεις καποια ηχεια τα οποια ειναι και πολυ καλα..
Τωρα τι θα αγορασει ο ανθρωπος θα το κρινει μονος του...

Ταρτουφε αν θες με ακους...
Αν δεν παρεις την ιδια μαρκα surround με τα μπροστα να παρεις διπολα !!!
Ειναι μονοδομος ειδικα για τις HD ταινιες ... Γνωμη μου...

Reaction score
0
Δεν πιστευω να προσπαθεις να διαφημισεις τα ηχεια σου μεσα απο το forum :happy_5:
Ελα ρε τι χωρις παρεξηγηση και αηδιες γραφεις?
Κακο ειναι? Την γνωμη σου λες και προτεινεις καποια ηχεια τα οποια ειναι και πολυ καλα..
Τωρα τι θα αγορασει ο ανθρωπος θα το κρινει μονος του...

Ταρτουφε αν θες με ακους...
Αν δεν παρεις την ιδια μαρκα surround με τα μπροστα να παρεις διπολα !!!
Ειναι μονοδομος ειδικα για τις HD ταινιες ... Γνωμη μου...
εσυ πανε ν αγορασεις κανενα γαντζακι... που δινεις και συμβουλες.. !!!!!!

Reaction score
0
Thank you guys για τις απαντήσεις σας.

Τι γίνεται όμως που στην περίπτωση μου όπου ο καναπές (θέση ακρόασης και θέασης) είναι εφαπτόμενος με τον τοίχο?? Και δεξιά και αριστερά τοίχος πάλι, απόσταση μεταξύ τους 3μ. Γι'αυτό ανέφερα και την σκέψη να μπουν εντοιχισμένα ηχεία στο ταβάνι ( σε γύψο σανίδα) και να κοιτάνε προς τα κάτω.

Σκούρα τα πράγματα...

Reaction score
10
Σκουρα δεν ειναι τα πραγματα.

Απλα θα πρεπει μαλλον να ξεχασεις το 7.1, γιατι δεν μπορεις να βαλεις τα περιφερειακα 5.1 στους πλαινους τοιχους , αφου ο καναπες ειναι στο τοιχο, και η θεση τους πρεπει να ειναι λιγο πιο πισω απο το αυτι μας.
Καθως επεισης δεν μπορεις να τα κολλησεις στη γωνια γιατι θα εχεις ασχημο αποτελεσμα.
Και φυσικα διπολα δεξια-αριστερα τοσο κοντα στη γωνια, ουτε να το σκεφτεσαι.
Επισης η λυση εξωτερικων surround κρεμασμενων στις γωνιες και με κλιση προς τα κατω δεν επιτρεπεται.
Ο σκοπος των πισω ηχειων να παιζουν αλλα να μην εντοπιζονται.

Η μονη λυση ειναι να πας σε εντοιχιζομενα διπολα που η θεση τους ειναι πανω απο το κεφαλι σου ( η και λιγο πιο πισω ) .
Αρα , γυψοσανιδα, εντοιχιζομενα και τελος.

Attachments

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις χρήσιμες και ουσιαστικές πληροφορίες.:cool_4:

Μετράω πλέον ένα πονοκέφαλο λιγότερο.:smoking:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος