Περι Technics SL-1200MK2

Μηνύματα
3
Reaction score
0
Είμαι κάτοχος ενός σχετικά καινούργιου ΜΚ2.Όταν το αγόρασα είχα υπόψιν μου ότι πρόκειται για ένα θρύλο και τέρας αξιοπιστίας αλλά όντας κοντά 15χρονος περαιτέρω γνώσεις δεν είχα(π.χ. όροι όπως MM,MC μου ήταν άγνωστοι).Επιδιώκοντας πλέον μια υψηλότερη πιστότητα σκοπεύω να προβώ σε κάποια αναβάθμιση,δε γνωρίζω όμως πλην της μαμίσιας stanton κεφαλής που θα αλλάξω έτσι κι αλλιώς πόσο audiophile είναι το πλατό και ο βραχίονας του συγκεκριμένου πικάπ.Για παράδειγμα μία κεφαλή 500 ευρώ και άνω θα ήταν πεταμένα λεφτά;Η συνεργασία του ΜΚ2 με MC κεφαλές πώς είναι;Με άλλα λόγια να επιχειρήσω βελτίωση του ΜΚ2 ή να στραφώ σε κάποιο ξεκάθαρα πιο audiophile πικάπ(π.χ. κάποιο entry level της clearaudio ή της project);Έπιπλέον ένα καλό εξωτερικό phono stage πόσο βελτιώνει την κατάσταση;Για αρκετές από τις απορίες μου υπάρχουν κάποιες αναφόρες στο forum αλλά θα ήθελα περισσότερες γνώμες και ακόμα καλύτερα απο κάποιους που έχουν ακούσει.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.758
Reaction score
83.592
Το συγκεκριμένο πικάπ πράγματι είναι θρύλος, αλλά περισσότερο λόγω της επαγγελματικής του χρήσης. Εγώ έχω 6 (έξι) Technics SL-1200, αγορασμένα από το 1983-1992 και όλα δουλεύουν ακόμα άψογα. Και για όσους με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν κάνω και την καλύτερη χρήση...
Τώρα από πλευράς audiophile το πικάπ είναι κατά τη γνώμη μου τίμιο. Δηλαδή για την τιμή του είναι παραπάνω από καλό. Σε συνδυασμό με μια καλή κεφαλή μπορεί να δώσει ήχο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από πολύ ακριβότερες υλοποιήσεις. Εξαρτάται βέβαια κι από το τι μουσική ακούς, ποια είναι τα συνοδευτικά μηχανήματα, το χώρο κλπ.
Λέγοντας καλή κεφαλή εννοώ κάποια που να έχει τιμή "λογική" σε σχέση με την τιμή του πικάπ.
Θα σου πρότεινα την STANTON 681 EEE MK III που έχει γύρω στα 200 € .

http://www.stantondj.com/v2/prod_681eee.asp



Μπορείς να επιλέξεις και κάποια ORTOFON κινητού πηνίου, αλλά δεν ξέρω τις τιμές τους μιας και ασχολούμαι μόνο με τις επαγγελματικές κεφαλές. Μπορείς να απευθυνθείς στην Κινοτεχνική και να ρωτήσεις περισσότερες πληροφορίες.


http://www.ortofon.com/html/profile.asp?body_moving_coil_technical_data.asp
 

Μηνύματα
5.581
Reaction score
297
Αν θυμάμαι καλά, υπάρχει και μία επαγγελματική Denon κινητού πηνίου, αλλά έχει σφαιρικό διαμάντι.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.758
Reaction score
83.592
RDoherty said:
Αν θυμάμαι καλά, υπάρχει και μία επαγγελματική Denon κινητού πηνίου, αλλά έχει σφαιρικό διαμάντι.
Η πιο οικονομικά συμφέρουσα DENON κεφαλή είναι η DL-103

http://usa.denon.com/ProductDetails/3032.asp

Για να δεις συγκεντρωμένα στοιχεία γύρω από τα πικάπ πήγαινε στο phonophono, ένα γερμανικό κατάστημα με ειδίκευση στο χώρο:
Εδώ είναι το link με τις κεφαλές:
http://www.phonophono.de/Ytonabnehmer_hersteller.php3
 




ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.621
Μηνύματα
2.868.364
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top