Πεφτει η αποδοση του ηχοσυστηματος μας ;

Reaction score
5
Καλως σας βρηκα και καλη χρονια να εχουμε ολοι μας :D
Εχω την απορια αν με τα χρονια πεφτει η αποδοση στα ηχεια η τον ενισχυτη με την παροδο του χρονου;
Εχω ενα ηχοσυστημα το οποιο το εχω αρκετα χρονακια και σκευτομαι να το αναβαθμισω σταδιακα..
Η αληθεια ειναι πως δεν εχω ιδιαιτερο παραπονο απο τον ηχο του αλλα ξερετε πως ειναι οταν σε τρωει να κανεις αλλαγες.
Λοιπον εχω εναν Ενισχυτη home cinema SONY STR-DB840 ο οποιος πρεπει να εχει παθει κατι η εξοδος του για το subwoofer ο οποιος δινει ζωη στα ηχειακια μου που αν μην τι αλλο μονο παραπονο δεν εχω τοσα χρονια KLIPSCH SF-1 100WATTS 94db.
Επισης εχω ενα subwoofer της YAMAHA YST-SW800 που δεν εχει χρησιμοποιηθει ιδιαιτερα μιας και τα klipsch εχουν αρκετα καλα μπασακια για τα αυτια μου τουλαχιστον.
Γενικος ειμαι πολυ ικανοποιημενος με το ολο συστημα αλλα θα θελα να ανεβασω ποιοτητα και απο οτι εχω διαβασει ενας πολυκαναλος ενισχυτης δεν αποδιδει τοσο καλα οσο ενας δικαναλος.
Τα πιθανα σεναρια ειναι..
1.Αλλαζω ενισχυτη με κατι ποιοτικο ωπου εκει θα εμπαινε σε λειτουργια ξανα το subwoofer
2.Αλλαζω ηχεια με μεγαλυτερα της klipsch οπως τα RF-82 (τα RF82 II δεν τα κοιταω γιατι ανεβαινει το κοστος πολυ και δεν ξερω αν αξιζει)
3.Μηπως ασχολιομουνα να εβρισκα καινουργια ανταλακτικα για τα ηδη υπαρχον ηχεια για ανανεωση τους

Το να αλλαζα ηχεια με τα μεγαλυτερα που προαναφερα ισως μου δωσουν μονο παραπανω ενταση την οποια δεν μπορω να πω οτι την χρειαζομαι δεν ξερω σε ποιοτητα αν θα αλλαξει.
Ενας καλος ενισχυτης θα δωσει αραγε αυτο που χρειαζομαι καλυτερα ;
Το budget που σκευτομαι αν προκεται για τα ηχεια ειναι στα 850 για τα RF-82 η μηπως να κοιταγα για τα RF-62 II που ειναι ποιο καινουργια σειρα ;
Για ενισχυτη ελεγα περι που στα 600 ευρω.

Ευχαριστω για τον χρονο σας που με διαβασατε :drinks:

Reaction score
1.147
Φιλε μου, καλως ωρισες στο avsite !
Στη θεση σου θα εψαχνα αρχικα ενα καλυτερο ενισχυτη . Τον sony σου μιας και τον εχω ,στο εξοχικο πια, δεν πιστευω οτι ειναι ανταξιος των ηχειων σου στον τομεα της ποιοτητας .

Reaction score
5
Ευχαριστω παιδες :hi:
Oldy τις ιδιες αποριες εχουμε :lolsign:

Οποτε το προχωραω για να αλλαξω ενισχυτη,αν εχετε καμια ποιοτικη προταση κοντα στο κοστος 600-700 ριχτε την στο τραπεζι :drinks:

Προς το παρον κοιταω σε cambridge η Vincent αλλα θα προτιμουσα να εχει καποιο ενσωματωμενο Fm/am tuner.
Kοιτουσα και για Yamaha/denon/marantz αλλα δεν μου γεμισε πολυ το ματι εμφανισιακα τουλαχιστον η ποιοτητα τους.

Reaction score
5
Σε ευχαριστω αλλα μου φαινεται πολυ βαβουρα ολο αυτο πρεπει να τα αλλαξω ολα με λιγα λογια...

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
καλησπέρα και χρόνια πολλά!
σίγουρα ξεκινάς με έναν άλλο ενισχυτή και interconnect-καλώδια ηχείων.
Στη θέση σου θα κοίταγα και για μεταχειρισμένα (luxman-denon-marantz είναι καλές λύσεις και ευρέως αποδεκτές ακουστικά!) vincent & cambridge, λίγο γλυκανάλατοι για τα δικά μου γούστα και για τα ηχεία που έχεις..

Reaction score
5
Λοιπον η αγορα εγινε :dance2::dance2::dance2:
Η επιλογη ενισχυτη NAD 725BEE
http://nadelectronics.com/products/hifi-receivers/C-725BEE-Stereo-Receiver

Η διαφορα εμφανεστατη στην λεπτομερεια σε ολα του μιλαμε απορω τοσα χρονια τι βλακεια εκανα και ακουγα με τον sony..
Ευχαριστω για ολες τις απαντησεις σας παιδες :hi::drinks:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.549
Θα μπω και εγώ στην συζήτηση λόγω του ότι είμαι κολλημένος με την Klipsch.

Δεν γνωρίζω αν σκέπτεσαι αναβάθμιση των ηχείων σου ακόμη αλλά και τον χώρο σου, τα ηχεία όμως που αναφέρεις παραπάνω σαν πρόταση (rf 82 II) νομίζω ότι θεωρούνται υπερβολικά σε μέγεθος για το μέσο διαμέρισμα. Διαθέτω αυτή την στιγμή τα rf 62II και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι καλύπτουν άνετα χώρους από 15 τμ έως και τουλάχιστον 45 ( δοκιμασμένα στο σαλόνι μου). Διαβάζοντας δε και σε διάφορα φόρουμ μπορώ να πω ότι ακόμη και τα rf52 ΙΙ καλύπτουν άνετα το μέσο Ελληνικό δωμάτιο.
Σχετικά με τα ενισχυτικά συμφωνώ και εγώ με τον Leandro σχετικά με τους cambridge (πρόσφατα αντικατέστησα τον 740a με τους x-preamp & a160 της Advance) συνολικού κόστους 1500 ευρώ περίπου και είδα διαφορά ως προς τα δυναμικά, την διαφάνεια και την βελτίωση κυρίως στην περιοχή των υψηλών συχνοτήτων. Ακόμη και οι χαμηλές συχνότητες βελτιώθηκαν και χάθηκε η πλαδαρότητα που υπήρχε σε αυτήν την περιοχή με τον 740.

Καλορίζικος ο Nad.

http://www.avsite.gr/forum/threads/Το-δικό-μου-Οικονομικό-Σύστημα.140516/

Last edited:

Reaction score
5
Kοιτα βασικα κοιτουσα την προηγουμενη σειρα RF-82 για τον λογο οτι τα βρισκω σε πολυ καλη τιμη και αν δεν κανω λαθος δεν εχουν μεγαλες διαφοες απο τα RF-82 II
Οτι φτανουν και περισευουν για το δωματιο μου ειναι σιγουρο αλλα παντα το καλυτερο ειναι ο εχθρος του καλου :lolsign:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.531
Νεότερο μέλος